Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(Gaziulka @ 2009 03 10, 09:51)

o fotografijos vertinimas, mano galva, nera toks jau subjektyvus dalykas kaip mes cia kartais svaigstam - ok, subjektyviai gali vertinti siuzeta (patinka - nepatinka) ar t.t. kompozicinius sprendimus. bet yra dalis kriteriju, kuriuos bet kuris daugiau maziau fotografuojantis zmogus, taiko taikydamas bet kuriai foto: turinio ir formos atitikimas, idejos buvimas, kadravimas, spalvos tos ir pustoniai pagaliau, kadro gylis, t.t.techniniai aspektai ir kt.

[

drinks_cheers.gif

Pušaloto nuotrauka man nepatinka.
Sorry, kad nebendrauju - savijauta nekokia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 10 kovo 2009 - 10:35
QUOTE(Gaziulka @ 2009 03 10, 09:51)
uj, kaip mane erzina kartais ta virtuali erdve, kad emocines potekstes taip daznai nesimato doh.gif

nenoriu as niekam nieko atverti. as noriu Suprasti, kaip mato ir vertina kitas zmogus, ir andriuskos matymas man siuo atveju idomus, nes jis gerokai kitaip, nei as mato. as tiesiog bandau ieskot musu matymu salycio tasku: todel ir idejau Marijaus foto pvz, nes sita foto nu man toks akivaizdus pvz geros foto, kad net nezinau ka cia galima nugincyti. nebutina myleti, bet butina pripazinti, kad demesio verta (mano galva). bet jeigu andriuska ir sioj nemato nieko verto demesio, tada as suprasciau, kad mes neturim tu matymo salycio tasku. ot paaiskinau doh.gif bet tikiuos, dabar mano mintis bus labiau suprasta.

o fotografijos vertinimas, mano galva, nera toks jau subjektyvus dalykas kaip mes cia kartais svaigstam - ok, subjektyviai gali vertinti siuzeta (patinka - nepatinka) ar t.t. kompozicinius sprendimus. bet yra dalis kriteriju, kuriuos bet kuris daugiau maziau fotografuojantis zmogus, taiko taikydamas bet kuriai foto: turinio ir formos atitikimas, idejos buvimas, kadravimas, spalvos tos ir pustoniai pagaliau, kadro gylis, t.t.techniniai aspektai ir kt.

taigi viskas ok, mes diskutuojam. tiesiog pastaruoju metu man pasirodė, kad kažkaip darai pernelyg daug drąsių apibendrinimų įvairiais klausimais. galbūt tikrai tas internetinis bendravimas trukdo normaliai kalbėtis wink.gif o gal aš nenormaliai į apibendrinimus reaguoju?

Dabar toliau kabinėsiuos biggrin.gif rašai, kad "jeigu andriuska ir sioj nemato nieko verto demesio, tada as suprasciau, kad mes neturim tu matymo salycio tasku." Po tokio griežtoko posto man kyla klausimas: o tada kas toliau, jei andriuska ir šioje foto nemato nieko verto dėmesio? smile.gif what's next?
link ko aš lenkiu?... link to, kad šioje temoje tas ir yra gerai (bent jau man), kad nebūtina turėti labai aiškų sąlyčio tašką suopratyje apie fotografiją (ypač tokiame paviršutiniškame lygmenyje, kaip mes čia pezaliojame), bet nepaisant to sėkmingai apie ją diskutuoti. nes fotografija tai ne tik mIAns, bet ir labai daug kitų dalykų.
aišku, Tavo reikalas aiškintis požiūrio skirtumus, bet gal geriau paieškokim bendrumų? 4u.gif
pvz., gal ir kvaila smulkmena, bet mane užvežė Tavo ir ms pokalbis apie faktūrą ir tekstūrą..smile.gif va daugiau tokių čia reiktų..biggrin.gif ir gilesnių, aišku, o ne tokių vos vos paliečiančių.
Atsakyti
aj, nezinau, nesijauciu nei drasiai apibendrinanti, nei link ko vedanti ar nevedanti. jeigu ir sita foto andriuska nepatinta (tiksliau, nevertina), reiskia, mes matom foto kitaip, ir bent jau kol kas nera l.prasminga mudviem kalbetis apie estitini nuotrauku aspekta. Bet tai yra tik vienas is fotografijos aspektu (kuris gal labiausiai susijes su subjektyvumu), apie kitus - drasiai galim (kompozicija, technika, kas cia dar).

ir dar man visada kzk keistai nuskamba Meno ir fotografijos supriesinimas. Man atrodo, mes cia ne per milimetra dar nekalbam apie joki mena (nei tikra, nei "Miana"), tik apie skirtingus fotografijos aspektus. apie mena butu daug sudetingesne diskusija, bo net menotyrininkai iki siol nesutaria galutinai nei del apibrezimo, nei del skirties tarp meno ir gyvenimo, apie menu sinteze, meno suvokima, meno kurinio ir ziurovo santyki, nu begale kt. ne apie tai mes cia.

p.s. tai siulyk gal daugiau tokiu smulkmenu. nes ta faktura ten tiesiog is konteksto gavosi.

p.p.s. viso posto emocinis fonas teigiamas teigiamas biggrin.gif tongue.gif
Atsakyti
skubu, tai parašysiu trumpai. kad būtų aiškus mano požiūris. aš nesuprantu meno. ypač tokio, kaip vamzdžiai prie upės. aš vertinu gražu-negražu. miesčioniškai, dauguma atveju. juodas kvadratas baltame fone man ne menas. tai labiau pricholiginės analizės priemonė ir iškalbos (šudmalizmo) treniravimo priemonė.
užmėtykite mane akmenims. o po to marš fotografuoti....

primena man anekdota, kaip jauna feministė-atejistė paklausė kunigo apie jo relyginės būties ir transcedensijos per reinkarnavimo galimybę suvokimą. į ką tas biški pamastęs pasakė: tekėk, kvaiša.

taigi.

p.s. jei geras oras ryt gal kas planuojate išeiti praktiniais darbais prie temos prisidėti? pasimuštume, blogiausiu atveju cool.gif
Atsakyti
ir dabar as tureciau patylet po tokio posto? biggrin.gif ir patylesiu cool.gif

einam gal tikrai ryt kur pafotografuoti, jeigu oras geras bus? visi savo prekes is andriuskos atsiimtu, paskui pasimustumem bigsmile.gif bo mano "sudmalizmo" galimybes issiseme doh.gif
Atsakyti
aš tai muštis noriu.... lotuliukas.gif ir man tai būtų ne blogiausias, o netgi visai pageidaujamas atvejis smile.gif
fotografuoti irgi teks, ale šeimyniškai, bo važiuosim su artimaisiais pavalgyti.. į Vilkaviškį biggrin.gif

p.s. aš nesupriešinu meno ir fotografijos..smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 10 kovo 2009 - 14:08
andriuska, tu nepasakei savo nuomones apie Marijaus uztrauktuka.

Atsakyti
QUOTE(_ms_ @ 2009 03 10, 14:03)
andriuska, tu nepasakei savo nuomones apie Marijaus uztrauktuka.

nebereikia, man nebereikia lotuliukas.gif nebent tau cool.gif
Atsakyti
užtrauktukas ne WOW, bet tikrai geriau už tą lauką. žymiai cool.gif

radau tinkamą palyginimą, kad paaiškinčiau savo požiūrį. fotografija - kaip raštas. raštu galime kurti eilėraščius (net labai-labai keistus... pvz haiku : persikraustymas/kyšo didžiulės/ kiškio ausys g.gif ), o galime aprašyti įvykius, fiksuoti laikmetį. man labiau patinka metraščiai, nei poezija. tas pats ir fotografijoje. aš mieliau žiūriu įvairių laikotarpių nuotraukas, nei meninius bandymus. tapyboje man patinka klasicizmas. impresionizmo nesuprantu. gal dabar lengviau bus mane suprasti?
Atsakyti
Andriuska as tai nuo pat pradziu jau supratau. Bet jei lyginant su rastu, tai tavo metrastis skamba taip: "siandien ryte snigo, po to saule sviete, o vakare ji nusileido ir atejo naktis".
Atsakyti
gal. tavo haikos man irgi dažnai nesuprantamos. vat ir apsikeitėm nuomonėm drinks_cheers.gif
Atsakyti
sita ir seniai zinau smile.gif
Atsakyti