QUOTE(Gaziulka @ 2009 03 10, 09:51)
uj, kaip mane erzina kartais ta virtuali erdve, kad emocines potekstes taip daznai nesimato
nenoriu as niekam nieko atverti. as noriu Suprasti, kaip mato ir vertina kitas zmogus, ir
andriuskos matymas man siuo atveju idomus, nes jis gerokai kitaip, nei as mato. as tiesiog bandau ieskot musu matymu salycio tasku: todel ir idejau Marijaus foto pvz, nes sita foto nu man toks akivaizdus pvz geros foto, kad net nezinau ka cia galima nugincyti. nebutina myleti, bet butina pripazinti, kad demesio verta (mano galva). bet jeigu andriuska ir sioj nemato nieko verto demesio, tada as suprasciau, kad mes neturim tu matymo salycio tasku. ot paaiskinau
bet tikiuos, dabar mano mintis bus labiau suprasta.
o fotografijos vertinimas, mano galva, nera toks jau subjektyvus dalykas kaip mes cia kartais svaigstam - ok, subjektyviai gali vertinti siuzeta (patinka - nepatinka) ar t.t. kompozicinius sprendimus. bet yra dalis kriteriju, kuriuos bet kuris daugiau maziau fotografuojantis zmogus, taiko taikydamas bet kuriai foto: turinio ir formos atitikimas, idejos buvimas, kadravimas, spalvos tos ir pustoniai pagaliau, kadro gylis, t.t.techniniai aspektai ir kt.
taigi viskas ok, mes diskutuojam. tiesiog pastaruoju metu man pasirodė, kad kažkaip darai pernelyg daug drąsių apibendrinimų įvairiais klausimais. galbūt tikrai tas internetinis bendravimas trukdo normaliai kalbėtis
o gal aš nenormaliai į apibendrinimus reaguoju?
Dabar toliau kabinėsiuos
rašai, kad "jeigu andriuska ir sioj nemato nieko verto demesio, tada as suprasciau, kad mes neturim tu matymo salycio tasku." Po tokio griežtoko posto man kyla klausimas: o tada kas toliau, jei andriuska ir šioje foto nemato nieko verto dėmesio?
what's next?
link ko aš lenkiu?... link to, kad šioje temoje tas ir yra gerai (bent jau man), kad nebūtina turėti labai aiškų sąlyčio tašką suopratyje apie fotografiją (ypač tokiame paviršutiniškame lygmenyje, kaip mes čia pezaliojame), bet nepaisant to sėkmingai apie ją diskutuoti. nes fotografija tai ne tik mIAns, bet ir labai daug kitų dalykų.
aišku, Tavo reikalas aiškintis požiūrio skirtumus, bet gal geriau paieškokim bendrumų?
pvz., gal ir kvaila smulkmena, bet mane užvežė Tavo ir ms pokalbis apie faktūrą ir tekstūrą..
va daugiau tokių čia reiktų..
ir gilesnių, aišku, o ne tokių vos vos paliečiančių.