gaziulka, fotografijoje negali buti fakturiskumo. Nebent tik per isvedziojimas jis gali jaustis. Duotuoju atveju tai teksturiskumas.
Tai tiek
QUOTE(_ms_ @ 2009 03 09, 20:35)
gaziulka, fotografijoje negali buti fakturiskumo. Nebent tik per isvedziojimas jis gali jaustis. Duotuoju atveju tai teksturiskumas.
Tai tiek
Tai tiek
as manau, kad jeigu mes skirtingu zodziu "dengiam" ta pati turini, tai didelio skirtumo nera - svarbu, visi supranta. bet ok, pastaba priimu, tik dar nezinau, ar sutinku, pasiaiskinsiu
o dabar aš parašysiu, ir pabandykit užginčyti :
- kreivas horizontas;
- nevykęs bandymas pritaikyti trečdalių dėsnį;
- "muilas" (neryškus vaizdas);
- dėl vienodo "muiluotumo" per visą kadrą nesijaučia jokie planai, ladangi priekyje esančios varpos (grūdinės kultūros sudedamoji dalis ) man tokios pat "ryškios", kaip ir pradalgės, provėža bei horizonto linija;
- 0 pustonių (danguje man iš viso ryškūs šuoliai),
- apačioje ir apatinio trečdalio linijoje pravalai į juodą (kažkas su kreivėm peržaidė)
- nuotrauka plokščia (gal kiek dešinėje kalvelė jaučiasi...bet greičiau menama, nei matoma), o plokščia dėl visų mano aukščiau išvardintų dalykų.....
maždaug taip. ir čia 80 proc. tiesos
oi, kol ieškojau kokio tinkamesnio pvz kiek prirašėt.... (aptikau gerą http://www.shorpy.com/)
- kreivas horizontas;
- dėl vienodo "muiluotumo" per visą kadrą nesijaučia jokie planai, ladangi priekyje esančios varpos (grūdinės kultūros sudedamoji dalis ) man tokios pat "ryškios", kaip ir pradalgės, provėža bei horizonto linija;
- apačioje ir apatinio trečdalio linijoje pravalai į juodą (kažkas su kreivėm peržaidė)
- nuotrauka plokščia (gal kiek dešinėje kalvelė jaučiasi...bet greičiau menama, nei matoma), o plokščia dėl visų mano aukščiau išvardintų dalykų.....
oi, kol ieškojau kokio tinkamesnio pvz kiek prirašėt.... (aptikau gerą http://www.shorpy.com/)
QUOTE(_ms_ @ 2009 03 09, 20:59)
Tai du skirtingi dalykai, todel nera tas pats
logiska gal galima abieju apibrezimus?
QUOTE(andriuska @ 2009 03 09, 21:13)
o dabar aš parašysiu, ir pabandykit užginčyti :
- kreivas horizontas;
- kreivas horizontas;
andriuska, o kaip tu gali paaiskinti, kad kiti zmones ta erdve ir gyli (be manes dar bent du, na ir kudroj dar kazkiek) MATO nepaisant tavo isvardytu dalyku? argumentas apie kreiva horizonta man tikrai toks jau labai.., nu simta karta pa/irodyta, kad tai ne esme. trecdaliu desniu mano galva, cia buvo improvizuojama (zinant apie tokio egzistavima), o nesistengta tobulai isskaiciuoti ir pritaikyti.
nesupratau apie pvz, kzk nesamone man ten atidare
Gaziulka, trumpai ir liaudiskai: faktura - tai ka gali paliesti ir jausti pavirsiaus iskilimus - nu medzio rieve naprimier. O tekstura - tai rastas. Kadangi fotgorafijos pavirsius yra lygus - tai joje matai tekstura. O faktura gali nujausti. As taip suprantu
va cia esant labiau soniniam apsvietimui pasijaustu faktura. Bet matosi - tekstura
va cia esant labiau soniniam apsvietimui pasijaustu faktura. Bet matosi - tekstura
QUOTE(Gaziulka @ 2009 03 09, 22:16)
Gaziulka, Tu tarsi jauties turinti pareigą andriuskai "atverti akis"? ar aš klystu ir šis Tavo postas kokią nors kitokią reikšmę turi?
aš pvz. neturiu iliuzijos, kad šios temos nedidelis skaičius dalyvių, mano artimiausi žmonės, draugai matys taip pat, kaip aš. be abejo, smagu kalbėtis apie hobį su tais, kurie mato tiap pat, supranta panašiai ir t.t., bet.. "pasiduoti"? kam pasiduoti? dėl ko? negi tam, kad tema sėkmingai gyvuotų, andriuska turi mylėti Marijų?
gaziulka, ms, įdomu skaityt diskusiją apie tekstūrą ir faktūrą.. jei atviria, niekada giliau nesusimąsčiau apie skirtumą aš paviršutiniška kokia, nu
QUOTE(Gaziulka @ 2009 03 09, 21:56)
andriuska, o kaip tu gali paaiskinti, kad kiti zmones ta erdve ir gyli (be manes dar bent du, na ir kudroj dar kazkiek) MATO nepaisant tavo isvardytu dalyku? argumentas apie kreiva horizonta man tikrai toks jau labai.., nu simta karta pa/irodyta, kad tai ne esme. trecdaliu desniu mano galva, cia buvo improvizuojama (zinant apie tokio egzistavima), o nesistengta tobulai isskaiciuoti ir pritaikyti.
aš ir nematau dėl ko būtų galima sakyt wow apie šitą fotografiją. man kompoziciškai ji visiškai nesižiūri jei būtų paimta apatinė nuotraukos pusė, ji žiūrėtųsi daug geriau IMHO.
Say.. Gaziulka nenori jam "atverti akiu". As kaip supratau, ji paprasciausiai pasitikslina ir tiek. Kas cia zino, gal pas ja pacia, gal pas mane tos akys "uzmerktos". Ir gal Andriuska "atvers akis" mums. Tebunie tai subjektyvu (nors manau, kad objektyvu). Tiesiog ir man labai idomu, kai zmogus viska mato skirtingai, bet dar labiau idomi jo argumentacija tam skirtumui
p.s. tiesa, Andriuska, tavo monitorius sukalibruotas?
p.s. tiesa, Andriuska, tavo monitorius sukalibruotas?
QUOTE(sayonara @ 2009 03 10, 10:33)
Gaziulka, Tu tarsi jauties turinti pareigą andriuskai "atverti akis"? ar aš klystu ir šis Tavo postas kokią nors kitokią reikšmę turi?
aš pvz. neturiu iliuzijos, kad šios temos nedidelis skaičius dalyvių, mano artimiausi žmonės, draugai matys taip pat, kaip aš. be abejo, smagu kalbėtis apie hobį su tais, kurie mato tiap pat, supranta panašiai ir t.t., bet.. "pasiduoti"? kam pasiduoti? dėl ko? negi tam, kad tema sėkmingai gyvuotų, andriuska turi mylėti Marijų?
aš gi parašiau, kad 80 proc tiesos, reiškia aš ir pats sąmoningai kai ką sumelavau. tenorėjau parodyti, kad kiek vertintojų, tiek nuomonių. tai, ką matai tu, nebūtinai turi (gali) matyti kitas. visiems neįtiksi, nes būtinai bus kreivahorizontyninkai ir trisketvirtininkai. ir, žinoma, visada bus klikos....
taigi, horizontas man nei motais. visa kita - tiesa. gylio nematau. arba ne taip jį suprantu.
mano monitorius nekalibruotas. pagal miras sužiūrėjau kontrastą ir manau, kad to bw iš esmės pakanka. apie spalvas aš niekada nieko ir nesakau.
taigi, horizontas man nei motais. visa kita - tiesa. gylio nematau. arba ne taip jį suprantu.
mano monitorius nekalibruotas. pagal miras sužiūrėjau kontrastą ir manau, kad to bw iš esmės pakanka. apie spalvas aš niekada nieko ir nesakau.
QUOTE(sayonara @ 2009 03 10, 08:33)
gaziulka, ms, įdomu skaityt diskusiją apie tekstūrą ir faktūrą.. jei atviria, niekada giliau nesusimąsčiau apie skirtumą aš paviršutiniška kokia, nu
uj, kaip mane erzina kartais ta virtuali erdve, kad emocines potekstes taip daznai nesimato
nenoriu as niekam nieko atverti. as noriu Suprasti, kaip mato ir vertina kitas zmogus, ir andriuskos matymas man siuo atveju idomus, nes jis gerokai kitaip, nei as mato. as tiesiog bandau ieskot musu matymu salycio tasku: todel ir idejau Marijaus foto pvz, nes sita foto nu man toks akivaizdus pvz geros foto, kad net nezinau ka cia galima nugincyti. nebutina myleti, bet butina pripazinti, kad demesio verta (mano galva). bet jeigu andriuska ir sioj nemato nieko verto demesio, tada as suprasciau, kad mes neturim tu matymo salycio tasku. ot paaiskinau bet tikiuos, dabar mano mintis bus labiau suprasta.
o fotografijos vertinimas, mano galva, nera toks jau subjektyvus dalykas kaip mes cia kartais svaigstam - ok, subjektyviai gali vertinti siuzeta (patinka - nepatinka) ar t.t. kompozicinius sprendimus. bet yra dalis kriteriju, kuriuos bet kuris daugiau maziau fotografuojantis zmogus, taiko taikydamas bet kuriai foto: turinio ir formos atitikimas, idejos buvimas, kadravimas, spalvos tos ir pustoniai pagaliau, kadro gylis, t.t.techniniai aspektai ir kt.
ms, aciu, nakti priejau panasios isvados tik dar masciau apie gruda kaip apie faktura