Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologinės kosmetikos ir kūno higienos priemonės

QUOTE(Shuttle @ 2009 05 25, 18:19)
del to tu putu nezinau, bet.... drysciau abejoti, kad suteiktu ekologiskos (pasikartosiu ekologiskos) prekes sertifikata ECOcert tik su 13%

Turiu ir kitą ecocert'o organinį kremą. Ant jo pakuotės nurodyta, kad organinių visų dalių yra 16 proc.
Tiesiog, nusipirkite kokį nors jų sertifikuotą produktą ir atkreipkite į tai dėmesį.
Atsakyti
QUOTE(Chippie @ 2009 05 24, 22:10)
Na ir ka, vakar nusipirkau duso zele pazyneta ecocert, siandien besiprausdama uzmeciau aki i sudeti, o ten - soium lauryt sulfate doh.gif  doh.gif 

tai buvo istirti ir sertifikuoti bio kremai ir pasirodo, kad jie oda apsaugo daug prasciau, jei raso 30, tai apsauga geriausiu atveju 20 doh.gif  doh.gif

man labai įdomu, kas čia per dušo želė - kas gamintojas, kokio pavadinimo? Neįsivaizduoju Ecocert ir SLS draugystės, gal ten koks kitas sodium?

kiek ekspertų, tiek ir nuomonių wink.gif Kažkurioje temoje netgi teko skaityti, kad apgamų nerekomenduoja tepti apsaugomis, nes nuo to jiems dar blogiau būna doh.gif

aš vertinu natūralią apsaugą, kad man nesukelia šiltnamio efekto chemikalams įsigeriant į odą, o saugo tikrai gerai smile.gif

be to, iš kur žinom, kad čia ne lobizmas prastumti kokį nors cheminį priedą, nes kažkam išgyventi reikia? Vistik labiau pasitikėčiau nepriklausomais rimtais ekspertais, o ne ES oficiozais, juk žinom, kokį sprendimą jie priėmė smile.gif

QUOTE(MAMarija @ 2009 05 25, 09:26)
Tik man vis dar neaišku, kodėl kai kurie atskiri Weledos produktai šio sertifikato neturi, įtariu, kad būtent tie jų produktai dėl savo sudėtinių dalių nepraeina sertifikavimo barjerų.

ar ne šampūnai neturi? Gaila, jų sudėties nepamenu sad.gif Kaip ir Laveros šampūnai neturi. Vėlgi - nuomonių skirtumai, kas gali būti šampūne, o kas ne ax.gif

QUOTE(MAMarija @ 2009 05 25, 16:40)
Prieš tai turėjau abrokosų kauliukų, kvapas nerealus ir labai lengvas (vienas lengviausių (neriebiausių) aliejų).

koks tas kvapas? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(katutis @ 2009 05 25, 18:50)
ar ne šampūnai neturi? Gaila, jų sudėties nepamenu sad.gif
koks tas kvapas?  biggrin.gif

Turėjau daug ką iš Weledos, beveik visi neturėjo to sertifikato, deja. Jų šampūno netgi nesu turėjusi.

Nuostabus abrikosų kauliukų kvapas, a la nežinai 4u.gif. AIšku tepant akis jo nepajausi lotuliukas.gif.
Atsakyti
kai aš makiažą plaunu vandeniu ir Laveros pieneliu, o paakiams ir veidui turiu kitų aliejų, tai su šituo kažkaip ir neteko susidurti doh.gif Todėl ir įdomu biggrin.gif Ką žinau, to šiaip neklausinėju 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(katutis @ 2009 05 25, 20:46)
Ką žinau, to šiaip neklausinėju  4u.gif

Kadangi tu KN senbūvė, tai pamaniau, kad tikrai jau viską tenai išuostei:). Tikrai pabandyk patrinti jį į odą wub.gif

Beje, tik ką sportavau "su laimu". Pirmą kartą gyvenime prakaitas lašeliais kapsėjo, bet...po treniruotės anei kvapo. Nesuvokiu kaip tas bėgantis prakaitas nenuplauna to laimo apsauginės plėvelės g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MAMarija: 25 gegužės 2009 - 19:54
QUOTE(MAMarija @ 2009 05 25, 19:51)

Beje, tik ką sportavau "su laimu". Pirmą kartą gyvenime prakaitas lašeliais kapsėjo, bet...po treniruotės anei kvapo. Nesuvokiu kaip tas bėgantis prakaitas nenuplauna to laimo apsauginės plėvelės g.gif

kas tas laimas? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(*GAILĖ* @ 2009 05 26, 07:54)
kas tas laimas?  bigsmile.gif

Iki šiol pati veiksmingiausia apsauga nuo prakaitavimo, nelyginant jokių išnaudotų dezikų. Vienai forumietei net dvi dienas išlaikė. Laimas arba kitaip limeta - žalioji citrina ax.gif.
Atsakyti
QUOTE(MAMarija @ 2009 05 26, 07:00)
Iki šiol pati veiksmingiausia apsauga nuo prakaitavimo, nelyginant jokių išnaudotų dezikų. Vienai forumietei net dvi dienas išlaikė. Laimas arba kitaip limeta - žalioji citrina ax.gif.

Tai papasakokit prasau daugiau apie ta dalyka,kaip jus naudojat,kur gaunat? g.gif
Atsakyti
QUOTE(saulytej @ 2009 05 26, 08:14)
Tai papasakokit prasau daugiau apie ta dalyka,kaip jus naudojat,kur gaunat? g.gif

Viskas per nelyg paprasta. Nueini į parduotuvę (didesnę), nusiperki limetos ir atsipjovus grežinėlį pasitepi ja pažastis biggrin.gif. Būtinai palaukite kol išdžius. Čia receptas gyvenančių Pietinėje Afrikoje berods.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MAMarija: 26 gegužės 2009 - 07:40
Kadangi turiu truputį atliekamo laiko, tai ir toliau atlikinėju "savo tyrimą". Pasirodo, namuose turiu dar tris ecocert'o sertifikuotas eko priemones (iš viso tiriu jau penkias) ir visose jose nurodyta, kad jas sudaro virš 90 poc. natūralios kilmės medžiagos, iš kurių tik apie 14 proc. yra ekologiškos. Aišku ir tos natūralios medžiagos yra kontroliuojamos, tačiau tuomet nebematau skirtumo tarp Vokietijos natūralios kosmetikos sertifikuotojo BDIH ir Ecocert'o kaip ekologiškos kosmetikos sertifikuotojo g.gif
Vakar nusipirkau Soil Association sertifikatu pažymėtą lūpų šilką, plius parduotuvėje užmečiau akį į dar minimum penkias šiuo sertifikatu pažymėtas priemones, tai va štai tenai beveik šimtaprocentinė ekologiškų medžiagų sudėtis.
Taigi, visada Soil Association sertifikatorių laikiau patikimiausiu, o vakar diena tai dar kartą patvirtino. Deja, Ecocert'as man taipogi buvo lyderis, tačiau dabar matau aiškų skirtumą tarp jo ir Soil Asoociation.

Taigi, kol kas man žinomiausi yra šie sertifikatoriai ir akivaizdu, kad jų veikla ryškiai skiriasi, taigi, belieka ne aklai viskuo pasitikėti, o atsirinkti savo ir neperdėti pamačius užrašą "ekologiškas":
The Soil Association – didžiausia ir aukščiausią vertę turinti ekologinio sertifikavimo asociacija Anglijoje;
Ecocert – Prancūzų ekologinio sertifikavimo ženklas;
BDIH – vokiečių sertifikatoriai, kurie naudoja griežtas natūralios kosmetikos sertifikavimo taisykles;
USDA Organic“ – žinomiausia JAV ekologinio sertifikavimo organizacija;
Organic Food Chain“ – Australijos ekologinio sertifikavimo organizacija;
Žalia Gulbė – oficialus Skandinavijos ekologiškų gaminių ženklas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MAMarija: 26 gegužės 2009 - 08:24
Jei jau apsiėmiau šio a la tyrimo, tai išsakysiu dar vieną ką tik mane apėmusią abejonę (kurių kuo toliau, tuo daugiau atsiranda).
Galbūt aš visai neteisi, sakydama, kad pavyzdžiui Soil Association yra rimtesnis sertifikatorius nei Ecocert’as. Paskutiniu metu netgi pradėjau galvoti, kad visgi tikrai nereikėtų kabinėtis prie užrašų "natūralus", “organic”, "ekologiškas".
Gal iš tiesų "eco", "organic", "natural" yra paprasčiausiai skirtingi naudojami terminai su ta pačia reikšme g.gif? Ir nepulkit rašyti, kad "ekologiškas" yra laipteliu aukščiau nei "natūralus", nes tokia yra teorija, su kuria aš sutinku. O štai ką sako mano praktika.
Paimsiu vieną Ecocert’o organinį losioną (kita šio sertifikuotojo turima kosmetika sako tą patį). Ant šio losiono aiškiai nurodyta, kad jo sudėtį sudaro 98 proc. natūralių ingredientų. Jei žiūrėsime šio losiono sudėtyje esančius tik augalus (tarkim į sudėtį jų įeina kokie šeši), tai yra pažymėta, kad 95 proc. augalų yra organiai. Tačiau jei žiūrėsime absoliučiai visą šio losiono sudėtį, tai pažymėta, kad organinių dalių tėra 13 proc.
Taigi, aišku, kad Ecocert’o kosmetika susideda iš beveik šimtaprocentinės natūralios kilmės ingredientų, iš kurių maždaug 14 proc. tėra organiškos. Išvertus Ecocert’o naudojamą terminą “organic”, gauname “be pesticidų, chemikalų ir pan. Taigi, gaunasi taip, kad didžioji dalis ingrediantų yra natūralios kilmės, tuo tarpu kita ta mažoji dalis yra kontroliuojama ir išgauta, išauginta be taip vadinamo brudo.
Paimkime Soil Associaltion naudojamą terminą “organic”. Kaip ir rašiau, jie ant savo produkcijos rašo beveik šimtaprocentinį organiškumą. Bet…taip kaip Ecocert’as nieko konkrečiai neišskiria. Taigi, jei atmesime tuos ingredientus, kurie tiesiog yra natūralūs ir nekontroliuojami (pvz. vanduo, alkoholis ie ect), tai argi negausime tų pačių mažesnių “organiškų” ingredientų? Pagaliau ir vėl, išsiverskime ką reikšia “organic”, ir gausis, kad dalis kontroliuojamų medžiagų yra tiesiog išauginta be pesticidų ir t.t.
O dabar paimkime BDIH. Ten juk tas pats. Didelė dalis ingrediantų yra natūralios kilmės, o kita mažesnioji dalis tų ingredientų “praeina” kontrolę. Tą pačią sistemą be auginimo su pesticidais ir pan.
Taigi, ar nemanot, kad visi šie ir kiti patikimiausi atskirų šalių sertifikatoriai yra viena ir tas pats g.gif? Nekreipiant dėmesio į tai, kas ir kaip pavadina (eco, natural, organic ect) kosmetiką…
Kažkaip aš linkstu prie šios teorijos ax.gif, o tiesos mes tiesiog negalime sužinoti jau vien dėl to, kad nežinome kokius reikalvimus sau yra iškėlę atskiri sertifikatoriai (tik juos žinodami galėtume išskirti lyderį). Todėl šiandien atsiimu savo žodžius, kuriais Soil Association pavadinau lyderiais. Taip, jie yra atskiros šalies lyderiai ir man yra itin patikimi, tačiau aš pliusą dedu ir kitiems atskirų šalių patiems žinomiausiams sertifikatoriams.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MAMarija: 26 gegužės 2009 - 09:27
QUOTE(katutis @ 2009 05 25, 18:50)
man labai įdomu, kas čia per dušo želė - kas gamintojas, kokio pavadinimo? Neįsivaizduoju Ecocert ir SLS draugystės, gal ten koks kitas sodium?

Sakykit, o Sodium Lauryl Sulfoacetate taip pat brudas? Turiu sertifikuotą dušo želę Alterra, bet su šituo SLS g.gif

O abrikosų kauliukų aliejų suvalgyt galėčiau lotuliukas.gif kvapas nerealus wub.gif
Atsakyti