QUOTE(Žirklutės @ 2009 05 25, 00:37)
Gal galite pateikti nors vieną natūralaus produkto sertifikatą? Nesu mačiusi nė vieno
Ačiū
Tai ar parašys kas kuo akių makiažą nuvalot?
Net neabejoju, kad jų yra daug ir įvairių, tačiau bent jau aš daug priemonių naudoju su BDIH (tai vokiečių sertifikatoriai, kurie naudoja griežtas natūralios kosmetikos sertifikavimo taisykles). Užmečiau akį į Weledos produkcijos gaminimo politiką ir štai ką jie rašo:
-Augalai, naudojami produktuose yra auginami Weledos
biodinaminiuose ūkiuose, arba įsigyjami sertifikuotuose ekologiniuose ūkiuose ar natūraliose augimvietėse.
-Nenaudojamos trąšos ir pesticidai, taip pat jokie genetiškai modifikuoti augalai.
visi preparatai gaminami be sintetinių kvapų, dažų ir konservantų. Tai ypač svarbu alergiškiems žmonėms ir tiems, kas jautriai reaguoja į dirbtinius priedus, jie gali iš pirmo žvilgsnio įsitikinti, kad vartodami Weledos produktus nepakenks savo sveikatai;
-Vykdoma nuolatinė žaliavų kokybės kontrolė. Kūno priežiūros produktams taikoma ta pati aukščiausio lygio kokybės kontrolė, kaip ir vaistams.
-Weledos pakuotės gaminamos iš perdirbamų medžiagų, siekiant nepakenkti gamtai.
-Weleda niekada neatliko bandymų su gyvūnais
Tuomet man kyla klausimas, kuo tai skirtųsi nuo ekologiškos produkcijos?
Visi čia puola a la žinoves, tačiau nei aš, nei bet kuri kita iš mūsų nėra šio reikalo specialistai. Aš šioje vietoje stengiuosi pasitelkti logiką ir šiaip gyvenimišką patirtį, dar keletą perskaitytų straipsnių, ko pasėkoje ir susidariau nuomonę (tai tik mano kol kas kategoriška nuomonė), kad skirtingose šalyse galioja skirtingi įstatymai, teisės normos, reglamentai ir pan. Tai kaip gali vienos šalies "ekologiškas" būti tapatus kitos šalies tam pačiam terminui
. Juk kitoje šalyje sertifikatui "natūralus" keliamis greižtesni reikalvimai, nei dar kitos šalies "ekologiškas". Būtent tai man yra suvokiama paprastai kaip tos trys kapeikos
. Beje, jau senai esu skaičiusi, kad ES tam tikri sertifikatoriai savo veikloje turi vadovautis vienodais reglamentais, tačiau yra tokių, kurie savanoriškai kelia sau didesnius reikalavimus, štai todėl ir atsiranda ta "nelygybė", kai kurie sertifikatai turi didesnį autoritetą ir pan.
Nesenai kaičiau straipsnį apie Amerikos sertifikuotą ekologišką pieną, tai pasirodo, jame buvo kažkokio brudo, ko nebūna net natūraliame piene, kadangi atseit, reikėjo dėl mažos tokio pienos paklausos praiilginti jo galiojimo laiką ir pan. Tai apie kokią čia mes vienodą visame kame ir visur ekologiją kalbame? Vis dar valau su šlapiu vatuku ir ekologišku nerafinuotu Kvapų namų aliejumi.