Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologinės kosmetikos ir kūno higienos priemonės

QUOTE(geguze5 @ 2009 05 19, 15:37)
Pirma bandziau tikrai ne Sante, o kazkoki su zodziu Bio:) Aciu visom uz oatarimus, bandysiu gal dar kazka bandyt, nors kai eksperimentai nesekmingi, tai kazkai nusvyra rankos... to pirmojo as pirkau ir kondicionieriu, bet ir tas man nieko nepadejo. Kaip suprantu ekologiska kosmetika tuo ir skirasi nuo chemines, kad yra naturali ir todel sunkiau pritaikoma kiekvienam g.gif

Na aš Ekologiškus šampūnus naudoju gerus metus, tiesa buvau padarius pertrauką, kol atradau Urtekram ir fathe in nature.
Skirtumas tarp natūralių ir cheminių šampūnų praktiškai toks. Cheminiai dažnai sudaro efektą kad plaukai sveiki ir t.t., tačiau silikonas juos alina. Kai mečiau tuos cheminius šampūnus pradžioj naudojau Sante ir Logona, jie darė didesnį poveikį plaukam, bet nepatiko odai. Tada mečiau. Grįžau prie cheminių, bet brangesnių (Klorane ir pan. be silikono), tada pabadžiau Urtekram su cukrumi ir jis man tiko. Toks paprastas, elementarus, švelnus. Pradžioj plaukai neatrodė labai jau ten gerai, bet po kiek laiko jie atsigavo iš esmės. (Nors panašiai buvo net ir su Klorane). Pavyzdžiui balzamą panaudoju labai retai, nes praktiškai jo nereikia.

Tiesa šildymo sezonu plaukai apskritai labiau linkę pleiskanoti.
Dabar naudoju Faith in nature su šokoladu, tai irgi patinka smile.gif

Manau dar svarbu renkantis šampūną neperlenkt lazdos. jei galvą reikia plauti kas antrą dieną dar nereiškia kad reikia šampūno riebiem plaukam. Arba jei jum jie staiga pasirodė neišvaizdūs, tai nereiškia kad juos reikia gelbėti šampūnais sausiems ir t.t. plaukams. Geriausia objektyviai įvertinti situaciją ir suvokti kad rezultatas neateis per keletą plovimų.

Aš pvz buvau taip pralošus su Lakšmi - nusipirkau šampūną jautriai odai - rezultatas, tos odos nelabai ir išplaudavo.
Atsakyti
QUOTE(srauni_upe @ 2009 05 20, 09:44)
Dabar naudoju Faith in nature su šokoladu, tai irgi patinka smile.gif

o kuo patinka? ax.gif papurina, duoda blizgesio, plaukai graziai krenta? ax.gif

o del pleiskanu, jei ju kartais atsiranda- nenaudoju jokio atskiro sampuno, tiesiog plaunant galva ilasinu arbatmedzio EA i sampuna, praeina jau po kokiu 2-ju plovimu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(_Pandora_ @ 2009 05 20, 13:15)
o kuo patinka?  ax.gif papurina, duoda blizgesio, plaukai graziai krenta? ax.gif

o del pleiskanu, jei ju kartais atsiranda- nenaudoju jokio atskiro sampuno, tiesiog plaunant galva ilasinu arbatmedzio EA i sampuna, praeina jau po kokiu 2-ju plovimu ax.gif

na jis tiesiog tinka mano galvai ir padoriai atrodo plaukai, bei gali išbūti dvi dienas neplauti. smile.gif

Na tada kai buvo tu pleiskanų nuo logonos atsiradę - arbatmedis nepadėjo. Teko vaistinėj šampūną nuo pleiskanų pirkt.
Atsakyti
QUOTE(Pookelis @ 2009 05 19, 14:40)
O kokia sveika apsauga nuo uodų, ypač vaikams?

Sveikuose produktuose yra pirkti: "Ekologiškas aliejus nuo vabzdžių Mosimix (70 ml), Essential Care" ~36 Lt, parasyta nenaudoti kudikiams iki 1 metu - tai vaikams taip iseina tinka g.gif (Pati nebandziau ax.gif ).
Atsakyti
QUOTE(kristina.nesvarbu033 @ 2009 05 19, 12:46)
Jei ne paslaptis tai koki pirkote? Nes mano vyrui niekas nepadeda tik Nizoralis, bet gi ten vaistai negi ji pastoviai naudosi?

Tikrai ne paslaptis biggrin.gif. Taigi, mano vyrui padejo Organic Australian Tea Tree Anti - Dandruff Shampoo, jis yra is organinio arbatmedzio, raso, kad 100 proc. , be parabenu, SLS, visu tu kvapikliu ir pan. Tik radau jame Ammonium Lauryl Sulfate, kuris man nepatiko, bet gal klystu ir dar keleta neaiskiu pavadinimu, bet kad jau niekas kitas nepadejo, tai vis tiek naudoja sita ir dabar nera problemu su pleiskanomis. Bet ji perku ne Lietuvoje.

QUOTE(mecia @ 2009 05 19, 18:00)
na juk ir cheminė ne visiems vienoda tinka ax.gif o natūralios kosmetikos poveikį aš suvokiu kiek kitaip: aišku, ne visos prekės tinka kiekvienam, bet realiai šampūnai ir kondicionieriai iš karto atskleidžia tikrąjį plaukų "grožį", nes perėjus nuo visokių sintetinių silikoninių plaukas visai kitoks. naudoju dabar i+m šampūną ir balzamą, nieko negaliu sakyti, neblogos prekės, bet kad plaukai tikrai ne tokie šilkiniai kaip po silikoninių priemonių tai faktas... pleiskanų man nuo šampūno kažkodėl irgi atsirado, bet jos tokios keistos, kai iššiplauni plaukus matosi, bet po to išsišukuoja, gal čia galvos oda taip valosi nuo prieš tai naudotos chemijos g.gif

O va man tai priesingai - kai perejau prie naturalios kosmetikos, plaukai pasidare svelnesni ir grazesni. Tik pradzioje buvo sudetingiau - matyt reikejo issivalymo laikotarpio. Tiesa, gal dar leme ir tai, kad seniau daziau, dabar ne.
Atsakyti
QUOTE(_Pandora_ @ 2009 05 13, 12:46)
weledos dar yra vienas kremukas pardavime. dar priemoniu nuo saules turi lavera, dr.hauschka, taip pat kvapu namai turi kremukus su apsauga nuo saules. mirksiukas.gif kol kas dar yra is ko rinktis, kol visiskai neuzdraude unsure.gif

Aciu, bandysiu i Kvapu namus gal nulekti, bus gal dar like kremuku nuo saules.
Atsakyti
QUOTE(Dagilis @ 2009 05 21, 01:05)
O va man tai priesingai - kai perejau prie naturalios kosmetikos, plaukai pasidare svelnesni ir grazesni. Tik pradzioje buvo sudetingiau - matyt reikejo issivalymo laikotarpio. Tiesa, gal dar leme ir tai, kad seniau daziau, dabar ne.

na man dabar kaip ir pradžia natūralių priemonių plaukams naudojime, gal dėl to dar toks pradinis silikonų išplovimo poveikis g.gif plaukų nedažau, žemiau liemenuko sagties jie pas mane ir siaubingai velūs... be balzamo plaukų niekaip neišsišukuočiau schmoll.gif gal dėl to man taip iš karto pasijautė, kad be silikonų plaukai ne tokie, na bet manau reikia dar priprasti prie tokių priemonių naudojimo ax.gif nors dar reikėtų dažniau aliejines kaukes prieš plovimą panaudoti, tuomet manau plaukas būtų pamaitintas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Dagilis @ 2009 05 21, 02:05)
matyt reikejo issivalymo laikotarpio. Tiesa, gal dar leme ir tai, kad seniau daziau, dabar ne.

Na iš kur visi traukia tuos apsivalymo laikotarpius g.gif bigsmile.gif? Mano nuomoe tai kažkos absurdas ax.gif. Negi pakeitus maistą su koncervantais į eko produktus, vyksta koks nors apsivalymas doh.gif. Mums galbūt gerėja savijauta, po truputį gražėja oda ir pan., bet jokių apsivalymo ženklų kaip ir nebūna. Tai iš kur čia tuos apsivalymus traukiat? Matau, kad viena pasakė (beje girdėjau ir SP pardavėją taip sakant (kuri kaip pastebėjau neturi nė menkiausio supratimo nei apie sertfikatus, nei abskritai apie tai, ką pardavinėja)), ir jau keliauja nesąmonė iš lūpų į lūpas.

Manau, kad blogesni potyriai atsiranda tik dėl to, kad nustojate naudoti priemones, "padedančias" visame kame. Juk bio priemonėse nebelieka to, kas palengvina iššukavimą, reguliuoja plaukų vėlimąsi, priemonių putojimą ir viso kito gėrio. O po kurio laiko tiesiog pripranti prie "kitokių" priemonių, susigyveni ir jau atrodo, kad praėjo "apsivalymo laikotarpis".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MAMarija: 21 gegužės 2009 - 11:47
QUOTE(MAMarija @ 2009 05 21, 11:46)
Negi pakeitus maistą su koncervantais į eko produktus, vyksta koks nors apsivalymas doh.gif.

Dieve apsaugok nuo tokiu zinoviu doh.gif
nenuostabu kodel pacios tokie mitybos iprociai lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(MAMarija @ 2009 05 21, 12:46)
Na iš kur visi traukia tuos apsivalymo laikotarpius g.gif  bigsmile.gif?

Nesutikciau... o tai jei meti rūkyti tai organzime pastoviai ir lieka tie visi brudai ir jie neišsivalo jei net ir 10 metų neberūkai???
Juk visi tie požymiai ir yra požymis kad organzimas valosi.. Nejau manai, kad jei vadovavaisi "negeru gyvenimo būdu" visos "nuodėmės" ir lieka??? (čia aš apie netinkamus naudojamus produktus)...
Atsakyti
QUOTE(MAMarija @ 2009 05 21, 11:46)
Na iš kur visi traukia tuos apsivalymo laikotarpius g.gif  bigsmile.gif? Mano nuomoe tai kažkos absurdas ax.gif. Negi pakeitus maistą su koncervantais į eko produktus, vyksta koks nors apsivalymas doh.gif. Mums galbūt gerėja savijauta, po truputį gražėja oda ir pan., bet jokių apsivalymo ženklų kaip ir nebūna. Tai iš kur čia tuos apsivalymus traukiat? Matau, kad viena pasakė (beje girdėjau ir SP pardavėją taip sakant (kuri kaip pastebėjau neturi nė menkiausio supratimo nei apie sertfikatus, nei abskritai apie tai, ką pardavinėja)), ir jau keliauja nesąmonė iš lūpų į lūpas.

Manau, kad blogesni potyriai atsiranda tik dėl to, kad nustojate naudoti priemones, "padedančias" visame kame. Juk bio priemonėse nebelieka to, kas palengvina iššukavimą, reguliuoja plaukų vėlimąsi, priemonių putojimą ir viso kito gėrio. O po kurio laiko tiesiog pripranti prie "kitokių" priemonių, susigyveni ir jau atrodo, kad praėjo "apsivalymo laikotarpis".

ne nu bet ar jūs negalvojat, kad pati sau prieštaraujat? doh.gif tai dėl kokių priežasčių tada jums gražėja oda ir gerėja savijauta? ne dėl apsivalymo nuo kenksmingų medžiagų? ir koks dar čia susigyvenimas su priemonėmis: jei man plaukas silikonu apvilktas kaip šilkinis būna po pirmo plovimo, tai kaip jau man čia neišeina susigyventi su natūraliu šampūnu ir iš jo sulaukti lygiai tokio pat poveikio jau po kelių plovimų?
Atsakyti
Pakeitus maisto produktus su konservantais i eko produktus galiu teigti 100 proc. kad man 1. Pagerejo savIjauta.2.As nepersivalgau.3.Man nereikia dietu, tiesiog valgydama tai, kame nera vien E, be jokiu didesniu pastangu numeciau 3 kg per labai trumpa laika. 4.Man beveik niekada nepucia pilvo.5. As nenoriu MCDonaldo ir kinieciu maisto!! 6.Salotos- jega! Visa gyvenima nevalgiau salotu, nes man neskanu buvo! Dabar nieko labai ir nelieka, nelabai ka ir sugalvosi be salotu ar zuvies, paukstienos...6.Sutaupiau pinigu, nors kaip bebutu keista,juk eko dvigubai brangiau.Taciau atsisakiau visiskai prekybos centru paruostu,iskeptu,sumaisytu maisto produktu ir viska darausi pati t.t ir panasiai.
Ar cia ne apsivalymas??
Atsakyti