QUOTE(geguze5 @ 2009 05 19, 15:37)
Pirma bandziau tikrai ne Sante, o kazkoki su zodziu Bio:) Aciu visom uz oatarimus, bandysiu gal dar kazka bandyt, nors kai eksperimentai nesekmingi, tai kazkai nusvyra rankos... to pirmojo as pirkau ir kondicionieriu, bet ir tas man nieko nepadejo. Kaip suprantu ekologiska kosmetika tuo ir skirasi nuo chemines, kad yra naturali ir todel sunkiau pritaikoma kiekvienam
Na aš Ekologiškus šampūnus naudoju gerus metus, tiesa buvau padarius pertrauką, kol atradau Urtekram ir fathe in nature.
Skirtumas tarp natūralių ir cheminių šampūnų praktiškai toks. Cheminiai dažnai sudaro efektą kad plaukai sveiki ir t.t., tačiau silikonas juos alina. Kai mečiau tuos cheminius šampūnus pradžioj naudojau Sante ir Logona, jie darė didesnį poveikį plaukam, bet nepatiko odai. Tada mečiau. Grįžau prie cheminių, bet brangesnių (Klorane ir pan. be silikono), tada pabadžiau Urtekram su cukrumi ir jis man tiko. Toks paprastas, elementarus, švelnus. Pradžioj plaukai neatrodė labai jau ten gerai, bet po kiek laiko jie atsigavo iš esmės. (Nors panašiai buvo net ir su Klorane). Pavyzdžiui balzamą panaudoju labai retai, nes praktiškai jo nereikia.
Tiesa šildymo sezonu plaukai apskritai labiau linkę pleiskanoti.
Dabar naudoju Faith in nature su šokoladu, tai irgi patinka
Manau dar svarbu renkantis šampūną neperlenkt lazdos. jei galvą reikia plauti kas antrą dieną dar nereiškia kad reikia šampūno riebiem plaukam. Arba jei jum jie staiga pasirodė neišvaizdūs, tai nereiškia kad juos reikia gelbėti šampūnais sausiems ir t.t. plaukams. Geriausia objektyviai įvertinti situaciją ir suvokti kad rezultatas neateis per keletą plovimų.
Aš pvz buvau taip pralošus su Lakšmi - nusipirkau šampūną jautriai odai - rezultatas, tos odos nelabai ir išplaudavo.