Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologinės kosmetikos ir kūno higienos priemonės

QUOTE(Izolda @ 2009 04 08, 09:50)
Nes kremai tik uzkemsa poras ir tiesiausias kelias visokiems sunkiesiems metalams patekti. Kad veido oda geriausia prausti tik su saltu vandeniu, be jokiu muilu. O jei siaip oda labai sauseja, tai geriausia pries maudanstis isimasazuoti paprastu nerafinuotu aliejum ir po to nusiprausti.

pritarčiau tik iš dalies. Jei užtepi sintetinio kremo, kuris pagamintas iš šalutinių naftos perdirbimo produktų (mineral oil, parafinas ir t.t.), jis sukelia šiltnamio efektą, kemša poras, oda dehidratuoja. Tada taip, toks kremas yra tik žalingas, jokios naudos jis neduoda, tik žalos. Būtent šiuolaikinė sintetinė grožio pramonė yra laikoma aknės, paplitusių bėrimų priežastimi, su kuriais paskui žmonės kovoja hormoninias vaistais, antibiotikais.

bet jei natūralus kremas yra natūralių nerafinuotų aliejų (kuriais pati siūlai įtrinti odą) mišinys su kokiu nors gėlių vandeniu, tai kaip tik iš jo galima tikėtis nemažai wink.gif

be to, ir aliejus reikia naudoti saikingai - po kelis lašus ir ant drėgnos odos wink.gif
Atsakyti
QUOTE(MAMarija @ 2009 04 08, 09:30)
Tiek to, kad tau būtų ramiau dėl to mano reklamuoto/nereklamuoto kremo perrašau baisią jo sudėtį: aqua, paraffinum liquidum (mineral oil), cetyl palmitate, isopropyl myristate, PEG-6 stearate, glycol stearate, PEG-32 stearate, methylsilanol mannuronate, lanolin, hydrolyzed elastin, propylene glycol, PEG-2 stearate, atchemilla virginiana, panax ginseng, cupressus sempervirenes, focus vesiculosus, ruscus aculeatus, vitis vinifera, methylparaben, salvia officinalis, aesculus hippocastanum, humulus lupulus, trigonella foenum-graecum diisethionate, propylparaben, potassium sorbate, B.H.A., imidazolidinyl urea, 2-Bromo-2-nitropropane-1,3-diol, phenoxyethanol, parfum.
P.S. Tiesą sakant tik dabar užmečiau akį į jo sudėtį blink.gif  unsure.gif
Prašau nenorėk jo, pabandyk kažką natūralaus:)

ojoi doh.gif tikrai nesigundau schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(katutis @ 2009 04 08, 10:54)
per kiek laiko taip?  blink.gif Būna, kad man Haucshkos CC suskilinėja, bet dėl to, kad vis užlankstau, kur jau tuščia smile.gif

Taip, man skilnėja užlankstomos vietos, bet tai manau yra geras ženklas. Bet įdomiausia yra Weledos šalčio kremo pakuotės irimas (o gal tai ne irimo požymis g.gif ). Šį kremą nusipirkau žiemos pradžioje, tai jau po kelių mėnesių tūtelės viršaus sidabrinė spalva pradėjo nueidinėti, ir tepantis tuo kremu lūpas tiesiai iš tūtelės ( tongue.gif bigsmile.gif ), lūpas kartais išsitepu tokia juosva riebia medžiaga (kuri pasirodo yra po ta sidabrine spalva). Painu, bet kitaip negaliu paaiškinti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(MAMarija @ 2009 04 08, 10:49)
Taip, man skilnėja užlankstomos vietos, bet tai manau yra geras ženklas.

ūpas kartais išsitepu tokia juosva riebia medžiaga (kuri pasirodo yra po ta sidabrine spalva).

gal tai greičiau rodo mūsų turimų pakuočių neelastingumą? biggrin.gif

pasakysiu paprastai: antrą kartą tokio nepirkčiau, jei teptis lūpas dar ir metalu reikia ax.gif
Atsakyti
QUOTE(MAMarija @ 2009 04 08, 07:13)
tik man norėtusi ne purškiamo reikalo, o tiesiog užpilamo ant vatos diskelio.

g.gif o kas tau neleidzia jo uzsipurksti ar uzsipilti ant vatuko, juk tai vienas is budu ji panaudoti

QUOTE(Vada @ 2009 04 08, 07:50)
ką nusipirkti vietoj sviestmedžio, kad ir drėkintų, ir didintų elastingumą, ir pan.? dar nėštumas neįpusėjo, o jau įsitaisiau kelias strijas  verysad.gif

mangu ir kokosu aliejus ax.gif, dar tamanu ipilciau

QUOTE(jadzka @ 2009 04 08, 07:57)
Kunigunda, o tu man pasakyk kiek įtakos turi tas procentėlis ekologiškų žolelių? Nu jei jau įvarvinta lavandos eterinio aliejaus 5 lašai į kūno losijono bonką ir ta lavanda užauginta ekologiškai, o kita sudėtis ne pati geriausia...
DAr va biški ne į temą: žiūrinėjau jogurtus, man rodos Lietuviškas kažkoks, gal BIOs g.gif: neatsimenu, bet užrašyta EKOLOGIŠKAS, ale užtat pridėta konservantų, skonio stipriklių ir pan. Tai kartais darosi taip DZIN, kad ekologiškai maitinamos tas karvės.

tokius bajerius labiau daro TBS ir pan., sertifikuoti gamintojai tikrai deda nemazai tu ekologisku produktu -juk tikrai yra galimybe sudetyje pamatyti, kurie produktai is ekologisku ukiu. Ekologiski produktai yra svaresni (nekalbu apie LT, nes pas mus ir negeru dalyku yra siuo klausimu), taciau neretai kokiam uzkampyje augantys augalai sukaupia daugiau naudingu medziagu, nors jie ir nera ekologiski.
O, kaip pati ir sakai, 5 lasai levandos ir 5 parabenai paciam vidury neturi jokios reiksmes schmoll.gif
Zodziu "ekologiska" yra zaidziama, nes zmones linke manyti, kad sis zodis jau pats savaime reiskia dar ir labai naturalu, bet realiai, visada reikia ziureti sudeti, nes gali buti "a la TBS triukai". Dazniausiai LT, sertifikuotuose Ekoagros produktuose nebuna skoniu stiprikliu ir pan. dalyku g.gif, bent jau as kazkaip nesu uzmacius

QUOTE(Izolda @ 2009 04 08, 09:50)
O vienas destytokas (chemikas) kategoriskai pasisako pries dantu pastas, nes jose esantis F labai kenkia. Ir siulo dantis valinti su CaO - nepagesintom kalkem. Sako, kad net prarijus jos nekenkia.

doh.gif koks jis chemikas, jei nezino, kad yra dantu pastu be F ir kreidos pagrindu, nuo kurios ir nemirsi nuryjus
Atsakyti
QUOTE(kunigunda78 @ 2009 04 08, 15:14)
doh.gif koks jis chemikas, jei nezino, kad yra dantu pastu be F ir kreidos pagrindu, nuo kurios ir nemirsi nuryjus

tai jis gal tiesiog nesidomi, rado su kuo jam gerai valytis ir tiek

o kokios tai pastos? rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(agnuta @ 2009 04 08, 10:58)
o pati vadovaujates siais principais? ax.gif

veidui kremu jokiu nenaudoju, isskyrus mkiazo valikli. Tiesiog nejauciu poreikio, nes oda rieboka. O blauzdas kartais pasitepu kremu kai issauseja blush2.gif

O del CaO kazkaip nutariau placiau pasidomet. Bet tas destytojas tai tikrai naudoja.
Atsakyti
Izolda, kokį makiažo valiklį naudoji ir kokias makiažo priemones? smile.gif Domina firmų pavadinimai.
Atsakyti
QUOTE(Izolda @ 2009 04 08, 14:21)
tai jis gal tiesiog nesidomi, rado su kuo jam gerai valytis ir tiek

o kokios tai pastos?  rolleyes.gif

nu atsiprasau, juk mes kalbam ne apie koki sunkmezimio vairuotoja ar betonuotoja -kur gali zmones ir nesidometi, bet jei chemikas nezino, kad gali buti pastu be F- tai jau nekompetencija schmoll.gif
Visos naturalios kosmetikos firmos turi pastos be fluoro - weleda, logona, sante, hauschka ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(katutis @ 2009 04 08, 12:04)
gal tai greičiau rodo mūsų turimų pakuočių neelastingumą? biggrin.gif

pasakysiu paprastai: antrą kartą tokio nepirkčiau, jei teptis lūpas dar ir metalu reikia  ax.gif

Gal ne taip supratot, bet toje tūtelėje yra šalčio kremas. Man jis tikrai nerealus, todėl kitą žiemą vėl pirksiu. Jau rašiau, kad jis toks geras, kad naudoju ir vietoje vazelino. Čia gi tik aš kalta, o ne pakuotė, kad lūpas tepuosi tiesiai iš kremo tūtelės. Naudojant priemonę teisingai, nieko panašaus nebūtų.

QUOTE(kunigunda78 @ 2009 04 08, 15:14)
g.gif  o kas tau neleidzia jo uzsipurksti ar uzsipilti ant vatuko, juk tai vienas is budu ji panaudoti

Tai taip ir darysiu, negi galvoji, kad man tokia mintis pačiai nešautų rolleyes.gif ? Tiesiog tai buvo pastebėjimas, lydimas įpročio naudoti pilamus variantus ir tiek.
Atsakyti
QUOTE(MAMarija @ 2009 04 08, 16:36)
Čia gi tik aš kalta, o ne pakuotė, kad lūpas tepuosi tiesiai iš kremo tūtelės. Naudojant priemonę teisingai, nieko panašaus nebūtų.

o kaip tada naudoti teisingai? biggrin.gif
Atsakyti
Mergaites, o kas yra jusu minimas TSB? Gal galite issifruoti, aciu.
Atsakyti
QUOTE(Dagilis @ 2009 04 08, 17:18)
Mergaites, o kas yra jusu minimas TSB? Gal galite issifruoti, aciu.

The body shop
Atsakyti