O Tinka maišymui kiniečių pagaliukai?perskaičiau rusų forume, kad pvz muilo gamybai naudoja, juo maišo.O tu kuo maišai?O tai Rūtos kakavos sveistas nerafinuotas negeras? netinka dėti į kūno sviestus ir pan.?
O Tinka maišymui kiniečių pagaliukai?perskaičiau rusų forume, kad pvz muilo gamybai naudoja, juo maišo.O tu kuo maišai?O tai Rūtos kakavos sveistas nerafinuotas negeras? netinka dėti į kūno sviestus ir pan.?
nebandziau pagaliuku ir nezinau kokios jo isplakimo galimybes. pati plakiau su plastikiniu -tai man is turimu gautis 60 ml, pavyko iki kazkur 100 ml isplakti
Savo kokybe jis tikrai neprilygsta KN kakavos sviestui. Galvoju verciau siustis, kad ir is to akomaskincare, ten tikrai nera brangu, o ir valgymui butu tinkamesnis Is bedos, ir ji butu galima sunaudoti. ZIurejau, kad materiaaromatica kakavos sviesto 250 gr. kazkas apie 33 lt -sertifikuotas, tik niekaip neisgaunu is ju kiek siuntima i LT kainuotu
O gal bandei gamintis losijonus arba kremus kūnui? T.y, kad susigertų kaip kremas ir t.t. Nes man aliejai kiek per sunkūs.
Nes kiek žiūrėjau receptų - reikia emulsinio vaško arba kažko panašaus, o iš kur gauti tokio gėrio :
kunui naudoju monoi ir si kuno sviesta -tai jie gerai susigeria, tikrai nera tokie riebus, kaip buna kuno sviesta
Kadangi man pilna uztenka alieju -tai kazkokiu kremu atskirai nesu bandziusi. Emulsinio vasko yra KN, tad pasidaryti nebutu sunku
Galvoju verciau siustis, kad ir is to akomaskincare, ten tikrai nera brangu, o ir valgymui butu tinkamesnis Is bedos, ir ji butu galima sunaudoti. ZIurejau, kad materiaaromatica kakavos sviesto 250 gr. kazkas apie 33 lt -sertifikuotas, tik niekaip neisgaunu is ju kiek siuntima i LT kainuotu
nu jo, reik profesija keisti
butinai, zinau, kad viskas priklauso nuo svorio, bet kai i krepseli susimeti rodo 0, kai jiems parasiau kiek kainuotu tas mano krepsas - tyla
Neigiamą poveikį turi formaldehidas, ksilenas, toluenas (plaukų, nagų lako sudėtyje, nagų valikliuose), triklozanas (5-chlor-2-(2,4-dichlorfenoksi)fenolis), naudojamas kaip antibakterinė medžiaga dezodorantuose, intymios higienos priemonėse, muiluose, burnos skalavimo skysčiuose, bet silpnina imunitetą, kaupiasi organizme, motinos piene.
1. Methyl, Propyl, Butyl ir Ethyl Paraben - naudojami kaip antibakterinė medžiaga, todėl ilgėja produkto galiojimo laikas. Tyrimai parodė, kad ilgai naudojant gali sukelti hormoninius pakitimus, būti daugelio alerginių reakcijų ir odos išbėrimų priežastimi. Plačiai naudojami, nors žinomi kaip toksiški; 2. Diethanolamine (DEA), Triethanolamine (TEA) dažnai naudojami kosmetikoje kaip emulsikliai ir putojančios medžiagos. Gali būti alerginių reakcijų priežastimi, dirgina akis ir sausina plaukus bei odą. DEA ir TEA yra amoniako junginiai, todėl gali formuoti vėžį sukeliančius nitrozaminus (kancerogeninius cheminius junginius). Toksiški, jei naudojami ilgą laiką, ir absorbuojami į kūną; 3. Diazolidinyl Urea, Imidazolidinyl Urea tai plačiai naudojami konservantai. JAV dermatologijos akademija juos nustatė kaip svarbiausią kontaktinio dermatito priežastį. Šie chemikalai turi du prekybinius ženklus: Germall II ir Germall 115. Nei vienas iš Germall chemikalų neturi gerų antigrybelinių savybių, todėl jie turi susijungti su kitais konservantais. Dėl šių chemikalų formuojasi formaldehidai, kurie gali būti toksiški; 4. Sodium Lauryl/Laureth Sulfate pigus, šiurkštus ploviklis, naudojamas šampūnuose dėl valančių ir putojančių savybių. Dažnai išgaunamas iš naftos ir maskuojamas pseudo natūralioje kosmetikoje su žodžiais išgautas iš kokoso. Dirgina akis, sudaro galvos odos atplaišas, panašias į pleiskanas, odos bėrimus ir kitas alergines reakcijas; 5. Petrolatum taip pat žinomas kaip naftos želė, šis mineralinio aliejaus darinys kosmetikoje yra naudojamas dėl minkštinančių savybių. Neturi jokios maitinamosios vertės odai ir gali trukdyti natūraliam kūno drėkinimo mechanizmui, sukeldamas sausėjimą ir odos skeldėjimą. Gamintojai petrolatum naudoja dėl to, kad jis yra neįtikėtinai pigus; 6. Propylene Glycol geriausiu atveju tai augalinis glicerinas, maišytas su grūdų alkoholiu, kurie abu natūralūs. Paprastai tai sintetiniai naftos chemijos mišiniai, naudojami kaip drėgmę palaikanti medžiaga. Žinomas kaip galimas alergijos, dilgėlinės ar egzemos sukėlėjas. Kai skaitydami etiketę atrandate PEG (polyethylene glycol) ar PPG (polypropylene glycol), saugokitės jie giminingi sintetiniams; 7. PVP/VA Copolymer - iš naftos išgauti chemikalai, naudojami plaukų lake, modeliavimo priemonėse ir kitoje kosmetikoje. Taip pat gali būti toksiški, o jautriems žmonėms įkvėpus gali pažeisti plaučius; 8. Steralkonium Chloride amonio junginys, naudojamas plaukų kondicionieriuose ir kremuose. Sukurtas audinių industrijos kaip audinių minkštiklis ir yra daug pigesnis, jį lengviau naudoti plaukų kondicionierių gamyboje, nei augalinius proteinus, kurie yra tinkamesni plaukams. Sukelia alergijas, toksiškas; 9. Synthetic Colors naudojama tam, kad kosmetika būtų graži, sintetiniai dažai, kartu su sintetiniais plaukų dažais, turi būti vengtini bet kokia kaina. Etiketėse jie bus pažymėti FD&C arba D&C, priklausomai nuo spalvos ir skaičiaus. Pavyzdžiui, FD&C Raudona Nr.6/ D&C Žalia Nr.6. Dauguma sintetinių dažų gali būti kancerogeniniai. Jei kosmetikos sudėtyje jų yra, nenaudokite jos; 10. Synthetic Fragrances sintetiniai kvapai, naudojami kosmetikoje, gali turėti iki 200 ingredientų. Nėra jokių galimybių sužinoti, kokie tai chemikalai, jei ant etiketės paprasčiausiai parašyta fragrance(kvapai, aromatai). Kai kurių problemų, kaip galvos skausmas, svaigimas, išbėrimas, padidėjusi pigmentacija, stiprus kosulys, vėmimas, odos niežulys ir t.t., priežastis gali būti šie chemikalai. Patarimas: nepirkite kosmetikos, kuri turi žodį fragrance (aromatai, kvapai) ingredientų etiketėje, jeigu nenurodyta, kad tai yra augalinės kilmės.
Šiurpas ima!!! kremų veidui seniai nenaudoju, tik aliejus, bet ka daryt su šampūnais?balzamais?kūno kremais...iš kur gaut jų natūralių, bet ne per daug brangių?...
.....
Šiurpas ima!!! kremų veidui seniai nenaudoju, tik aliejus, bet ka daryt su šampūnais?balzamais?kūno kremais...iš kur gaut jų natūralių, bet ne per daug brangių?...
Sampunai, balzamai jau seniai ne problema - pirk ekologiska, sertifikuota produkcija internetu ar tiesiogiai, kad ir Vilniuje Universalineje 5 aukste, www.sanga.lt, www.madara.lt, www.ekoeko.lt, www.sveikiproduktai.lt ir taip toliau.
As naudoju LOGONA sampunus, balzamus ir kremus is esu patenkita.
L'Occitane firmos gerbėjoms (tokia iki perėjimo prie sertifikuotos kosmetikos buvau aš) smagi žinia . Aš ką tik iš miesto ir sutapkt tu man, kad ėjau pro šią parduotuvę liūdnai galvodama, kad beveik jau neteks į ją užsukti, bet... ant lango pamačiau "ECOCERT" ženklą ir nudžiugau. Pasirodė nauja alyvuogių (ją dievinau ir nesertifikuotą) sertifikuota linija - tonikai, valymo putos, kremas, pienelis, antiperspirantai ir kt. Tai, berods, trečias sertifikuotas produktas šioje parduotuvėje .
Sveikutės.Gal kuri nors iš jūsu zinote šį alejuką "WHEAT GERM. MADE IN AUSTRALIA BY STYX ". Pirktas kaune,berods parduotuvės pavadinimas "FEMA BONA ".Mane uztikrino ,kad jis naturalus,o gal mane išdūrė?
Sveikutės.Gal kuri nors iš jūsu zinote šį alejuką "WHEAT GERM. MADE IN AUSTRALIA BY STYX ". Pirktas kaune,berods parduotuvės pavadinimas "FEMA BONA ".Mane uztikrino ,kad jis naturalus,o gal mane išdūrė?
siandien intike uztikau sios firmos veido krema - , tai visas pasitikejimas dingo. Naturalus tai greiciausiai jis yra, bet ar ne rafinuotas -tai tikrai nebezinau