Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologinės kosmetikos ir kūno higienos priemonės

QUOTE(kunigunda78 @ 2009 04 05, 22:09)
jojobos nerafinuotas, migdolu rafinuotas -ant veido jo netepciau

Ok, supratau, kad perkant rafinuotą ar nerafinuotą aliejų kaina dar ne kriterijus. Kriteriju galėtų būti kvapas, bet kaip pauostyti, jei buteliukai neatsukami g.gif ?
Greičiausiai man atrašei atsakymą, kadangi esi susidūrusi su "Barmunės" migdolų ir simondsijų aliejais. Bet aš ir vėl grįštu prie savo klausimo, kaip perkant atskirti kuris jų rafinuotas, kuris ne. Juk ant abiejų buteliukų tėra užrašyta "natūralus produktas be jokių sintetinių priedų". Ir viskas unsure.gif. Žodžiu įtariu belieka sėdėti internete, daug skaityti doh.gif ir iš jūsų patyrimo brangiosios sužinoti, kuris kurios firmos ir pan. aliejus yra nerafinuotas.
Atsakyti
QUOTE(MAMarija @ 2009 04 06, 10:57)
Ok, supratau, kad perkant rafinuotą ar nerafinuotą aliejų kaina dar ne kriterijus. Kriteriju galėtų būti kvapas, bet kaip pauostyti, jei buteliukai neatsukami g.gif ?
Greičiausiai man atrašei atsakymą, kadangi esi susidūrusi su "Barmunės" migdolų ir simondsijų aliejais. Bet aš ir vėl grįštu prie savo klausimo, kaip perkant atskirti kuris jų rafinuotas, kuris ne. Juk ant abiejų buteliukų tėra užrašyta "natūralus produktas be jokių sintetinių priedų". Ir viskas unsure.gif. Žodžiu įtariu belieka sėdėti internete, daug skaityti  doh.gif ir iš jūsų patyrimo brangiosios sužinoti, kuris kurios firmos ir pan. aliejus yra nerafinuotas.

kai aš pirkau pilstomus aliejukus, labai aiškiai buvo parašyta, kuris rafinuotas, kuris ne ir t.t. nes pirkau erškėtuogių ir rafinuoto - jį vartosiu maistui. o jeigu nėra parašyta, tada jau sunku spręsti.
Atsakyti
Gal kuri žinote, ar mano naudojamas aliejaus mišinys susideda iš rafinuotų/nerafinuotų aliejų? Ko tai ant pakuotės nerašo. Ir nelabai jis kvepia, va tau ir bus natūrali kosmetika unsure.gif
http://www.weleda.lt...c...&prod_id=64
Atsakyti
QUOTE(MAMarija @ 2009 04 06, 11:25)
Gal kuri žinote, ar mano naudojamas aliejaus mišinys susideda iš rafinuotų/nerafinuotų aliejų? Ko tai ant pakuotės nerašo. Ir nelabai jis kvepia, va tau ir bus natūrali kosmetika unsure.gif

kažkodėl galvočiau kad jis nerafinuotas rolleyes.gif o nekvepia gal kad mišinys g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žemuogienė: 06 balandžio 2009 - 10:41
QUOTE(MAMarija @ 2009 04 06, 09:57)
Greičiausiai man atrašei atsakymą, kadangi esi susidūrusi su "Barmunės" migdolų ir simondsijų aliejais. Bet aš ir vėl grįštu prie savo klausimo, kaip perkant atskirti kuris jų rafinuotas, kuris ne. Juk ant abiejų buteliukų tėra užrašyta "natūralus produktas be jokių sintetinių priedų". Ir viskas unsure.gif. Žodžiu įtariu belieka sėdėti internete, daug skaityti  doh.gif ir iš jūsų patyrimo brangiosios sužinoti, kuris kurios firmos ir pan. aliejus yra nerafinuotas.

kodel, kaina tikrai turi reiksmes, pvz. KN nerafinuotas migdolu aliejus 50 ml kainuoja apie 32 lt, NB lyg ir 50 ml kainuoja perpus pigiau ir pan. Siulymas butu toks -pirkti tik sertifikuotus aliejus ir tada nereiks sukti galvos del ju kokybes mirksiukas.gif (as taip darau ir esu visais patenkinta)
is NB tik jojobos nerafinuotas, bet kadangi kainu skirtumas yra vos keli lt, tai tikrai verciau pirkti is KN
Realiai, visi rafinuoti aliejai buna kaip ir bespalviai ir bekvapiai, taciau net jei aliejus ir nera rafinuotas, dar nereiskia, kad jis labai kokybiskas ir atskirti ta galetu tik zmones turintys tinkamas zinias ax.gif

QUOTE(žemuogienė @ 2009 04 06, 10:07)
kai aš pirkau pilstomus aliejukus, labai aiškiai buvo parašyta, kuris rafinuotas, kuris ne ir t.t. nes pirkau erškėtuogių ir rafinuoto - jį vartosiu maistui. o jeigu nėra parašyta, tada jau sunku spręsti.

kaip jau nekarta esame rasiusios, aliejai is ten nera tokios geros kokybes, kad juos vertetu pirkti maistui, o juolabiau tepti ant veido ar pan. ax.gif

QUOTE(MAMarija @ 2009 04 06, 10:25)
tai kad migdolu nerafinuotas aliejus kaip ir neturi kokio specifinio kvapo  g.gif -jis nei smirdi, nei kvepia, kaip kad kokosu, kombo, argano ar kameliju -visi jie turi savo kvapa kurio su niekuo nepavyktu sumaisyti  mirksiukas.gif

QUOTE(žemuogienė @ 2009 04 06, 10:38)
kažkodėl galvočiau kad jis nerafinuotas  rolleyes.gif o nekvepia gal kad mišinys  g.gif

Atsakyti
QUOTE(kunigunda78 @ 2009 04 06, 13:00)
kaip jau nekarta esame rasiusios, aliejai is ten nera tokios geros kokybes, kad juos vertetu pirkti maistui, o juolabiau tepti ant veido ar pan.  ax.gif

tikrai neužkliuvo akis, arba pražiopsojau blush2.gif o iš kur tokia informacija?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žemuogienė: 06 balandžio 2009 - 12:30
QUOTE(žemuogienė @ 2009 04 06, 13:27)
tikrai neužkliuvo akis, arba pražiopsojau  blush2.gif o iš kur tokia informacija?

kazkoks patikimas zmogus pasake smile.gif
as tai turiu irgi siu, sunaudosiu kunui, manau nera juose ten kazko blogo labai, tik gal naudingu medziagu mazai ir tiek.
Atsakyti
QUOTE(linutiaaa @ 2009 04 06, 14:52)
kazkoks patikimas zmogus pasake smile.gif
as tai turiu irgi siu, sunaudosiu kunui, manau nera juose ten kazko blogo labai, tik gal naudingu medziagu mazai ir tiek.

aš irgi galvoju kad gal vistiek geriau negu kremai su visais gėriais ir priedais. pabaigsiu sunaudoti, tada labai noriu iš kvapų namų mišinį veidui nusipirkti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(žemuogienė @ 2009 04 06, 12:27)
tikrai neužkliuvo akis, arba pražiopsojau  blush2.gif o iš kur tokia informacija?

sake zmogus, kuri labai gerai nusimano apie aliejus

QUOTE(žemuogienė @ 2009 04 06, 14:19)
aš irgi galvoju kad gal vistiek geriau negu kremai su visais gėriais ir priedais. pabaigsiu sunaudoti, tada labai noriu iš kvapų namų mišinį veidui nusipirkti  4u.gif

nekokybiski aliejai yra taip pat kenksmingi, kaip ir bet kuris kitas netikes produktas mirksiukas.gif Juk zmones linke ir pvz. duona papelejusia valgyti (pelesi nukrapso ir pirmyn), bet tas pelesis vis tiek jau yra ir jis pavojingas. Tad tokiu alieju mastui naudojimas, zinant, kad jie nekokios kokybes -kazkaip neatsakinga blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kunigunda78 @ 2009 04 06, 16:08)
nekokybiski aliejai yra taip pat kenksmingi, kaip ir bet kuris kitas netikes  produktas  mirksiukas.gif Juk zmones linke ir pvz. duona papelejusia valgyti (pelesi nukrapso ir pirmyn), bet tas pelesis vis tiek jau yra ir  jis pavojingas. Tad tokiu alieju mastui naudojimas, zinant, kad jie nekokios kokybes -kazkaip neatsakinga  blush2.gif

verysad.gif tai patartum visai nenaudoti, pilt lauk? (gaila, kad nusipirkai tada, kai dar nezinojome ju kokybes verysad.gif ) o kokius kunui naudoji dabar?
Atsakyti
... as nezinau del butent kokios priezasties aliejus, apie kuriuos kalbate, vadinate negerais.
bet kad karstoje temperaturoje pabuves ar rafinuotas aliejus gali kenkti (sendinti oda, kimsti poras ir kt) del jame atsiradusiu laisvuju radikalu, rugsciu, tai daug kur raso.
Atsakyti
QUOTE(kunigunda78 @ 2009 04 06, 16:08)
sake zmogus, kuri labai gerai nusimano apie aliejus

ačiū 4u.gif
Atsakyti