QUOTE(MAMarija @ 2009 04 06, 09:57)
Ok, supratau, kad perkant rafinuotą ar nerafinuotą aliejų kaina dar ne kriterijus. Kriteriju galėtų būti kvapas, bet kaip pauostyti, jei buteliukai neatsukami
?
Greičiausiai man atrašei atsakymą, kadangi esi susidūrusi su "Barmunės" migdolų ir simondsijų aliejais. Bet aš ir vėl grįštu prie savo klausimo, kaip perkant atskirti kuris jų rafinuotas, kuris ne. Juk ant abiejų buteliukų tėra užrašyta "natūralus produktas be jokių sintetinių priedų". Ir viskas
. Žodžiu įtariu belieka sėdėti internete, daug skaityti
ir iš jūsų patyrimo brangiosios sužinoti, kuris kurios firmos ir pan. aliejus yra nerafinuotas.
kodel, kaina tikrai turi reiksmes, pvz. KN nerafinuotas migdolu aliejus 50 ml kainuoja apie 32 lt, NB lyg ir 50 ml kainuoja perpus pigiau ir pan. Siulymas butu toks -pirkti tik sertifikuotus aliejus ir tada nereiks sukti galvos del ju kokybes
(as taip darau ir esu visais patenkinta)
is NB tik jojobos nerafinuotas, bet kadangi kainu skirtumas yra vos keli lt, tai tikrai verciau pirkti is KN
Realiai, visi rafinuoti aliejai buna kaip ir bespalviai ir bekvapiai, taciau net jei aliejus ir nera rafinuotas, dar nereiskia, kad jis labai kokybiskas ir atskirti ta galetu tik zmones turintys tinkamas zinias
QUOTE(žemuogienė @ 2009 04 06, 10:07)
kai aš pirkau pilstomus aliejukus, labai aiškiai buvo parašyta, kuris rafinuotas, kuris ne ir t.t. nes pirkau erškėtuogių ir rafinuoto - jį vartosiu maistui. o jeigu nėra parašyta, tada jau sunku spręsti.
kaip jau nekarta esame rasiusios, aliejai is ten nera tokios geros kokybes, kad juos vertetu pirkti maistui, o juolabiau tepti ant veido ar pan.
QUOTE(MAMarija @ 2009 04 06, 10:25)
Gal kuri žinote, ar mano naudojamas aliejaus mišinys susideda iš rafinuotų/nerafinuotų aliejų? Ko tai ant pakuotės nerašo. Ir nelabai jis kvepia, va tau ir bus natūrali kosmetika
http://www.weleda.lt...c...&prod_id=64
tai kad migdolu nerafinuotas aliejus kaip ir neturi kokio specifinio kvapo
-jis nei smirdi, nei kvepia, kaip kad kokosu, kombo, argano ar kameliju -visi jie turi savo kvapa kurio su niekuo nepavyktu sumaisyti
QUOTE(žemuogienė @ 2009 04 06, 10:38)
kažkodėl galvočiau kad jis nerafinuotas
o nekvepia gal kad mišinys