QUOTE(kusachius @ 2009 03 18, 11:54)
aš dėl pudros dar neapsisprendžiau, kokią pirksiu -mineralinę, ar ekologišką
neteko bandyti nei vienos, nei kitos. Žiūrint kuri ant veido natūraliau atrodo, nes dabar maskavimo didelio nebereikia, tik kad truputį sulygintų veido spalvą, ir matinė oda būtų.
Aš tik už mineralinę dabar
Paprastos nebenoriu panaudojus mineralkę
O ir kaina patraukli...
QUOTE(kunigunda78 @ 2009 03 18, 14:42)
Taip, lenkiski produktai, kuriu privezta i LT yra tikrai baisus, bet ir Indija negalima jau taip 100 % pasitiketi. Del naturalumo kulto -tai galima butu ir pasigincyti, nes tikrai ne visa ajurvedine produkcija yra jau tokia nekalta -teko ziurineti sudetis -tai nemazos dalies produktu net uz dyka neimciau, tai viena. Antra, kartais is Indijos prieskonius net draudziama ivezti i ES, nes juose per daug kenksmingu medziagu (ten del paciai zinomu priezasciu, jie apdorojami cheminemis medziagomis). Trecia, Indijoje nera taip grieztai reikalaujama pateikti visa sudeti, todel neretai buna tik veiklieji komponentai surasyti, o likusioji dalis nutyleta - ypac tai budinga visokiom dazanciom chna ir pan. Asmeniskai man, uzrasas -ajurvedinis, is indijos - nieko nelemiantys faktai. Zinau, kad ir LT yra ivairiu aliejuku masazui, kuriu pagrinda sudaro mineraliniai aliejai - tai kur cia naturalumas
Kunigunda78, tikrai nesakau, kad pasitikėčiau 100 proc. bet va kažkodėl Indiška kosmetika labiau pasitikiu nei Lenkiška
Na aišku tikrai ne visa. O realiai tai išvis kitokią naudoju.
Kalbant apie Chna - tai mišiniai gali ir būti visokio velnio pridėta, o aš tikrai ne mišinius perku, o natūralią.
Dėl prieskonių irgi yra versija, kad draudžiama kai kuriuos įvežti, bet čia neatmetu ir politinių (verslo) dalykų, nes Indiški prieskoniai pigūs ir tikrai kokiai Santa marijai ar pan. konkurentas būtų laaabai didelis. Kažkodėl niekas nekalba apie džiovintus vaisius mūsų parduotuvėse ir jų kenksmingumą.
Dėl sudėtinių dalių sąrašo tai pritariu, kad ne viską surašo. Beje, labai skiriasi ką perki ten ir ką gauni čia... Pvz tas pats aliejus plaukams: ten pirkau aliejų, kuris buvo su kokosų pagrindu su amla ir visokiom kitokiom žolėm, o ala vakarietiškoje parduotuvėje tai pardavinėjama Mineral oil pagrindu. Tai ką mes čia gaunam... tai kaip čia pasakius