Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 17 tema

QUOTE(ediper @ 2009 03 02, 18:22)
jetus jetus  blink.gif is kur jus taip matot tuos trikampius  blink.gif oi sunki sita uzduotis  doh.gif

man zinok irgi lotuliukas.gif blush2.gif sitie ND kolkas sukiausi .. doh.gif ir auto bijau kaip velnias kryziaus lotuliukas.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Stikline @ 2009 03 02, 15:31)
Kas turit gerą vaizduotę arba pirmą pamoką gerai išmokot...

is pirmo zvilgsnio - tai man kompoziciskai nelabai... ax.gif labai norisi erdves desinej... kairysis apatinis kampas labai sunkus....
pabandysiu pabraizyt, ka as matau.... ax.gif

QUOTE(Ju.Ju @ 2009 03 02, 15:42)
Sveikos merginos.Noreciau istoti i jusu gretas 

sveika atvykus 4u.gif
merginos jau viska pasake, perdaryk paminetuosius mirksiukas.gif (ale ziuriu griezteja ND vertinimas biggrin.gif tongue.gif )
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 03 02, 20:34)
merginos jau viska pasake, perdaryk paminetuosius  mirksiukas.gif  (ale ziuriu griezteja ND vertinimas biggrin.gif tongue.gif  )

Man patinka, kai grieztai vertina. Nes tai vercia stengtis dar labiau thumbup.gif
Tada paaiskinkit ka reiskia :
Kad geriau matytumėm skirtumą, darom po 3 foto kiekvienam apšvietime - automatiniu wb, pusiau automatiniu, rankiniu wb.

auto kaip ir supratau, o pusiau ir rankinis? g.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Vasaraitė @ 2009 03 02, 19:11)
user posted image

nu va, ka as matau mirksiukas.gif

Leiskite nesutikti su tokiu kompozicijos traktavimu. blush2.gif smile.gif

Pirma – del trecdaliu. Trecdaliu taisykle pritaikoma, pagrindinius objektus patalpinant tuose susikirtimuose. Sioje nuotraukoje pagrindinis objektas yra tas lenktas langas, o dar konkreciau - sviesioji jo dalis virsuje, ji labiausiai traukia aki. O tuose susikirtimuose juk nera jokio traukos tasko. taigi, mano supratimu trecdaliu taisykles cia pritaikyti negalima. g.gif Na, nebent laikysim, kad langas yra ties tuo nepazymetu virsutiniu desiniuoju susikirtimu, bet cia su islyga, nes langas turetu buti zemiau ir kairiau.

Del tu trikampiu tai as suvokiu taip pat - kompozicija yra paremta trikampiu, jei pagrindiniai objektai isdelioti taip, kad gautusi trikampis. Kad ir menamas trikampis, kaip toje keistoje nuotraukoje su batu ant asfalto. Taciau jei as fotografuoju platu peizaza, o nuotraukos kampe patalpinu mazyte trikampio formos gelyte - tai nera trikampiu paremta kompozicija, o tik atsitiktinis trikampis. Manau, kad bet kurioje nuotraukoje galima pripiesti kruvas trikampiu, bet ar kompozicija paremta trikampiu, ar jie tiesiog atsitiktiniai? Manau, kad si konkreti nuotraukos kompozicija nera paremta trikampiu, nors, jei reikia, as cia jums ju galiu priieskoti ir daugiau. Taciau juos kompoziciniu poziuriu laikyciau bereiksmiais.

Manyciau, kompozicija yra sistema, ir reikia ja nagrineti kaip sistema, o ne ieskoti, ar atskiros daleles kartais nera trikampes ar keturkampes. mirksiukas.gif

Tokia mano kukli nuomone, kuri, zinoma, nebutinai yra teisinga.

Va, pasiknisau efoto, Stikline, kur as anksciau rasiau apie ta spirale, tai turejau galvoj kazka panasaus:

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nikkė: 02 kovo 2009 - 19:54
QUOTE(Ju.Ju @ 2009 03 02, 19:41)
Man patinka, kai grieztai vertina. Nes tai vercia stengtis dar labiau  thumbup.gif
Tada paaiskinkit ka reiskia :

auto kaip ir supratau, o pusiau ir rankinis?  g.gif  blush2.gif

Nikone preset yra rankinis, o pusiau automatinis - lemputes (jei vakare, prie dirbtinio apsvietimo) arba saulyte/debeselis - jei naturalus apsvietimas.
Papildyta:
va.... ax.gif

user posted image
Atsakyti
Nikkė, labai issamus aiskinimas 4u.gif Sutinku su tavimi, bet vis vien as tuos trikampius matau doh.gif lotuliukas.gif

Beje del pvz bato ant asfalto, dristu manyti, jei nebutu nubraizyta vaizdziai, abejoju ar matytumem ta trikampi blush2.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vasaraitė @ 2009 03 02, 20:05)
Beje del pvz bato ant asfalto, dristu manyti, jei nebutu nubraizyta vaizdziai, abejoju ar matytumem ta trikampi blush2.gif  g.gif

drinks_cheers.gif jo - va del sitos foto - tai ir man buvo kile labai jau daug itarimu.... man net pasitelkus fantazija - sunkiai tas trikampis deliojos.... g.gif
Papildyta:
Kazi kur ta musu Sadi? .... ax.gif
Atsakyti
Ačiū merginos biggrin.gif manau, čia reikėtų daugiau panagrinėti tokių pvz. ax.gif nes aš jaučiuos labai žalia biggrin.gif ir kaip matau ne aš viena....tiesiog norint viską įtvirtint galvoje reikia praktikos, praktikos, praktikos....o fotografuot nesuvokiant kaip viskas dėliojasi manau nelabai yra prasmės, ar ne? g.gif
Atsakyti
Sadi, matyt, šeimyną migdo cool.gif Einu skaičiuot balsus (rašau albume)... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Stikline @ 2009 03 02, 21:26)
...o fotografuot nesuvokiant kaip viskas dėliojasi manau nelabai yra prasmės, ar ne?  g.gif

Realiai tai taip... Taip sudomines dalykas abstrakcijos virsta i nieka. doh.gif Is tikruju, matau visas tas figuras dazniausiai tada, kai jas nubraizote... blush2.gif Pati bandau atsekti tik apskritimus...

Idedu pavyzdi. Tik nemoksiskai fona keiciau, tai jo susikirtimas su daiktu labai grubus-nekreipkit i tai demesio. 4u.gif

user posted image

Pati matau apskritimu, ir tu tokiu auganciu: nuo kriaukles nosytes didejanciai i kaire. Kaip manot, ar bent ta linkem einu???
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linole: 02 kovo 2009 - 20:50
Nikkė, noriu. wub.gif
Efotoo yra labai daug pavydžių.
Aš paslapčia žaviuosi šių dviejų fotografų darbais. Nu negaliu kaip man gražu. Savita.
http://www.efoto.lt/...6679/nuotraukos
http://www.efoto.lt/node/163944

Man labai gražu. Visai norėčiau išmokt taip keletą nuotraukų apdirbt.
Bet net nežinau nuo ko pradėt.
Nu tarkim aš moku panaikint tuos negražumus nuo veido, pakeist akių spalvą. Nu bet kai reikia išmokt šitaip. Aš nežinau. : ) schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Duoma @ 2009 03 02, 21:56)
Nikkė, noriu.  wub.gif
Efotoo yra labai daug pavydžių.
Aš paslapčia žaviuosi šių dviejų fotografų darbais. Nu negaliu kaip man gražu. Savita.
http://www.efoto.lt/...6679/nuotraukos
http://www.efoto.lt/node/163944

Man labai gražu. Visai norėčiau išmokt taip keletą nuotraukų apdirbt.
Bet net nežinau nuo ko pradėt.
Nu tarkim aš moku panaikint tuos negražumus nuo veido, pakeist akių spalvą. Nu bet kai reikia išmokt šitaip. Aš nežinau. : )  schmoll.gif

cia gal PS pluginai kokie g.gif
Atsakyti