Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 17 tema

QUOTE(Rasytce @ 2009 02 27, 19:09)
na va, kokios dumu fantastines formos. ka smilkinai, kad tokie riebus gavosi?  rolleyes.gif ka fonui dejai?
kur reiktu ieskot tokio popieriaus  blush2.gif
tikrai taip wink.gif

Naudojau pačius paprasčiausius smilkalus, o fonui juodą plasmasę blush2.gif (nes geresnio neturėjau), čia labiau būtų tikęs juodas vatmanas. Man atrodo, kad reikėjo trumpesnį išlaikymą daryti ir diafragmą labiau priverti unsure.gif , tada dūmai būtų ryškesni išėję. Bet kadangi fotografavimui turjau labai mažai, tai stengiausi suktis kaip greičiau. O dar prismirdinau su tais smilkalais visą butą karsta.gif
Atsakyti
QUOTE(Armana @ 2009 02 27, 17:16)
dar su PS visko prireguliavau blush2.gif

padauginai blush2.gif
nesiziuri tas grudas man schmoll.gif
dumeliai geri pagauti thumbup.gif antram tikros laumes bigsmile.gif

QUOTE(boruzka @ 2009 02 27, 19:15)
ei ryt jau bus galima  jausmu temoje balsuot  bigsmile.gif

blink.gif rimtai gi paskutine menesio diena doh.gif

Duoma, grazus portretukas 4u.gif tik raides ir ta linija blasko unsure.gif
Atsakyti
Valetta, man irgi žodžiai nepatinka. Išemiau juos ir dar taškiukus.
user posted image
Bet man nepatinka. Labai jau minimalistiškai. ; D Palieku taškiukus. Taip man gražiau.
user posted image

Katik pažiūrėjau nuotraukų, kur labai gražiai atrodo, viena ant kitos sudėtos nuotraukos... g.gif Reiks galbūt ką nors pabandyt.
Atsakyti
Duoma, va radau ko as ten taves klausinejau, tai kartoju:

- koks objektyvas?
- kokia programa?
- kaip taip isgavai sodrius tuos dumus?
- ar labai arti kisai visa fotika prie paciu dumu?
- is exif maciau,kad pleskinta su blicu. su pridedamu ar integruotu?
- prie kokio apsvietimo fotkinta?

v.z. prasom smulkiai, nes man nieko doro nesigavo

na kiba lauza vidury kambario susikurt, kad daumai butu riebesni

Dekavoju uz atsakymus aciuks.gif
Atsakyti
Rasytce, pabandysiu atsakyti.

1. jokio objektyvo. Tik tas kuris fotoaparate yra.
2.Photoshop.
3.Vat į šitą klausimą atsakymo nelabai žinau. blush2.gif
4. Kiek atsimenu iš mf nustatymų, tai maždaug 12 cm.
5. Integruota.
6. fotografuota buvo šalia lango. Bet kadangi smilkalus dėjau ant kedės, kuri yra kokiais 20 cm žemesnė už palangę, tai to apšvietimo praktiškai nebuvo.

aš tenais jau biški rašiau, kad mano nuomone, svarbu, kad fonas nuo smilkalų būtų kuo toliau. Kad blysktė neapšviestų fono. Tada turėtų būt viskas liux. : )

O jei dėl dūmų. Tai iš pat pradžių jokių dūmų nuo smilkalų nebuvo. Deginau aš tą smilkalą. tada atsirado dūmai. biggrin.gif

ar aiškiau biški dabar? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Duoma @ 2009 02 27, 19:58)

ar aiškiau biški dabar?  rolleyes.gif

biski aiskiau smile.gif tik kokia programa naudojai, tai turejau omeny, kad su kokia programa fotkinai, ar ant P, M, ar Tv na ir t.t. ir pan. biggrin.gif

ir fotkinai dienos metu, ane? matomai tas lempu apsvietimas negerai dumams smile.gif
Atsakyti
Duoma, mano manymu ta balta linija viską gadina. ax.gif Užgožia Tavo grožį. mirksiukas.gif
Atsakyti
Ant Av. biggrin.gif
Dienos. Nu man atrodo jokio skirtumo, nes su blykste fotografuoji vis tiek visą apšvietimą užgožia. g.gif

lamella, nu bet kad jeigu be nieko daryt, tai tada išvis paprasta nuotrauka gaunasi, kai ir tas portretas mano kur anksciau dejau. Nu be jokio minties gaunas.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Duoma: 27 vasario 2009 - 20:28
Peperoni, pamirsau tau padekoti uz ta kruva puikiu nuorodu. aciuks.gif Nu tu pas mus vaiksciojanti enciklopedija - klausk ko nori, apie viska medziagos yra. thumbup.gif Tavo ideta darzoviu turgaus nuotrauka nereali!

Armana, man labai patiko pirmas dumas. Jei jis butu truputi zemiau ir desiniau - is vis butu idealu.

Duoma, ka as manau apie tavo pozavimo sugebejimus, jau esu tau sakius, nesikartosiu. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Ir sitoj nuoraukos - puiki, naturali israiska, nesimaivant, neperspaudziant. Super! O salia to - kazkokia primityvi duda ir kitos siuksles. Nu visiskai nesidarina. Suprantu, kad tau norisi pasizaisti su Photoshopu biggrin.gif , bet nu nereikia tokiu puikiu kadru taip gadinti. doh.gif
Tiesa, viena pastaba - jei sugalvotum, kaip padaryti, kad sviesa kristu truputi is sono - tikrai padarytu nuotrauka idomesne.

Ruste, sutinku, kad tai abstrakcija. Nezinau, ar tu tik to norejai paklausti. Nes siaip vaizdelis tai labai nekoks, jei bandysi kazka panasaus fotkinti, tai tikrai reikia dar labai stipriai padirbeti. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nikkė: 27 vasario 2009 - 20:22
QUOTE(Duoma @ 2009 02 27, 20:19)
Ant Av.  biggrin.gif 
Dienos. Nu man atrodo jokio skirtumo, nes su blykste fotografuoji vis tiek visą apšvietimą užgožia.  g.gif

supratau, pabandysiu ant Av ir dienos metu, kad ir su blykste, vistiek kitaip turi but wink.gif

tai kur ta juoda lapa reikia pirkti? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nikkė @ 2009 02 27, 20:20)
Ruste, sutinku, kad tai abstrakcija. Nezinau, ar tu tik to norejai paklausti. Nes siaip vaizdelis tai labai nekoks, jei bandysi kazka panasaus fotkinti, tai tikrai reikia dar labai stipriai padirbeti.  mirksiukas.gif

čia buvo bile kas nufotkinta, tam, kad suprasčiau ar gerai supratau.
nuotrauka baisi, nei ryškumo nei kontrasto.

ieškosiu įdomesnių dalykų. mirksiukas.gif
Atsakyti
Nikke, aciukas. 4u.gif NU bet as noriu kazka padaryt, nes nesinoriu kartotis, ir daryt beveik tokiu paciu nuotrauku. doh.gif
Nu as dar pamasytiu, ka is sitos nuotraukos isspaust. g.gif

rasytce, kanceliarinese turi but. : )
Atsakyti