Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 17 tema

QUOTE(Rico @ 2009 02 26, 16:42)
Gal nemesiu dar  (turbut iki kitu metu) kol neismoksiu geriau  blush2.gif  tongue.gif

kaip tai nereikia formu?  g.gif ka praleidau? juk pieset formas ant nuotrauku  g.gif

Mesk,mesk,juk dabar ju kruvos zydi.Kuo daugiau fotkinsi tuo paciai bus geriau.O Bonda norejo paskyti,kad ant tokiu neaiskiu foto tikrai nereikia jokiu formu.O paciai ar tie krokai atrodo gerai nufotografuoti?
Atsakyti
QUOTE(Edeva @ 2009 02 26, 15:45)
4u.gif  ne ta prasme kad nereika bet jei foto negerai atlikta tai net neziurima i apskritima ar ten pjuvius ar kazka  blush2.gif

blush2.gif aisku

QUOTE(inesaS @ 2009 02 26, 15:45)
Mesk,mesk,juk dabar ju kruvos zydi.Kuo daugiau fotkinsi tuo paciai bus geriau.O Bonda norejo paskyti,kad ant tokiu neaiskiu foto tikrai nereikia jokiu formu.O paciai ar tie krokai atrodo gerai nufotografuoti?

na, as dabar 30 kadru ju turiu, ir dar fotkinsiu (tik zmones kreivai ziuri ka as ten darau) as juos i formas nedejau, tik siaip blush2.gif ir paskui tik pamaciau, kad ten forma yra

na, gal apskritimas geresnis blush2.gif
user posted image

na, atsidarius nuotrauka kompe fokusas atrodo geras, bet cia idejus kazkas ne to, jau matyt akyse man kazkas negerai blink.gif bet saket netrinti nuotrauku blush2.gif
va po komentaru pamatau kas negerai blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rico: 26 vasario 2009 - 16:56
Bijau, kad nuo jusu jau pernelyg atsilikau, bet leiskite visgi ir man pareiksti savo absoliuciai nekompetetinga nuomone apie anksciau jusu nagrineta nuotrauka.

user posted image

user posted image

Vedanciosios linijos as cia nematau. Apatinis nuotraukos trecdalis yra vien tik pilkas, taigi, tolygi pilkuma mano galva niekur neveda. Viduriniame trecdalyje labai pritempinejant galima iziureti vedancia linija, taciau kadangi ji niekur kaip ir neveda (tik i sniega, kuris visur aplinkui toks pats), tai as to nelaikyciau vedancia linija. g.gif Koks cia vedimas - per trecdali nuotraukos paveda tiesiai i prieki ir bac uzsibaigia niekuo. g.gif

Melynu soniniu trikampiu as irgi tikrai nematau, nes istrizaines visiskai niekuo nepazymetos - nei kokiu seseliu, sapeliu ar dar kuo. Cia sonuose jau greiciau yra du kvadratai - jie aiskiai apriboti is keturiu pusiu, tiesa, is vidines puses tik iki vidurio, bet tai jau ribojimas.

O del didziojo melynojo trikampio - na, manau, cia jau labai daug reikia fantazijos, kad ta trikampi imatytum... Didzioji trikampio dalis uz nuotraukos ribu. Manyciau, kad tai nelabai atitinka kompozicijos taisykle... g.gif

Taigi, mano isvada - nuotrauka nurodytu kompozicijos taisykliu neatitinka, o ir siaip yra tokia nuobodoka... blush2.gif Traukos centras per viduri nuotraukos...

Priimu visus pomidorus, kiek i mane metat pomidorai2.gif pomidorai2.gif pomidorai2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nikkė: 26 vasario 2009 - 17:03
QUOTE(Nikkė @ 2009 02 26, 16:56)

thumbup.gif komentaras, smagu, kad yra skyrelyje zmoniu vercianciu susimastyti thumbup.gif
Atsakyti
ikeliau kelias foto i kritikos albuma blush2.gif
Atsakyti
O del didziojo melynojo trikampio - na, manau, cia jau labai daug reikia fantazijos, kad ta trikampi imatytum... Didzioji trikampio dalis uz nuotraukos ribu. Manyciau, kad tai nelabai atitinka kompozicijos taisykle...  g.gif

Nesigincysiu - cia nuo matymo priklauso mirksiukas.gif mano akys slysta nuo virsaus i apacia ir krenta i sniega smile.gif pamokoje apie vedancia linija irgi takelis baigesi niekur - t.y. tamsiam sesely... g.gif skritumas tik tas, kad ji vede kiek toleliau - nei cia smile.gif

del to dziojo melyno trikampio - Baccardi verstoj pamokelej apie kompozicija buvo beveik analogiskas pavyzdys su keliu.

Zodziu slidus reikalas ta kompozicija biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 26 vasario 2009 - 17:20
O šiuos ND kaip reik daryti? nesusigaudžiau: ar pačiai parinkinėti kompoziciją, ar ieškoti aplinkoje (man šis variantas atrodo teisingiausias). ax.gif

Ir dar klausimą, nes neužmačiau nuotraukų tokių čia. Gal kas fotkinote Užgavėnių šventės (vakare), gal turi fotkių parodyti? Ir papasakoti kokiais nustatymais fotkinote...
Bandėm fotkinti Užgavėnes doh.gif nu bet šššš gavos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 02 26, 18:10)
del to dziojo melyno trikampio - Baccardi verstoj pamokelej apie kompozicija buvo beveik analogiskas pavyzdys su keliu.
Zodziu slidus reikalas ta kompozicija  biggrin.gif

Na, nepavadinciau jo analogisku - pamokeles trikampio vos islinde patys kampai, o cia visu triju krastiniu didzioji dalis uz nuotraukos ribu.

O reikalas tai oi slidus... biggrin.gif Slidineju i visas puses, stabilaus pagrindo man tai oi dar nesimato... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(boruzka @ 2009 02 26, 17:05)
ikeliau kelias foto i kritikos albuma  blush2.gif

mano manymu per daug ten PS invazijos... blush2.gif

Stikline - bludijau snd po fotoprekiu saitus.... va cia man toks neblogas pasiulymas pasirode... http://www.fotohobis...tem.php?id=4,68 tiesa pasakius, kas ten per objektyvas - neturiu zalio supratimo, bet kaip komplekto kaina, sakau, gal nieko visai g.gif ....

Atsakyti
Ačiū visiems dar kartą už komentarus ir pagyrimus wub.gif

QUOTE(Rasytce @ 2009 02 26, 16:30)
Peledike, ir reikejo tau ideto buuuutent tooooki nustabu kadra  doh.gif zinai kaip sunku lygiuotis, kai kartele iskarto taip uzkelta  cool.gif

Bet tu saunuole wink.gif

aš ir sau tą kartelę užsikėliau cool.gif be to, tuoj ji bus dar pakelta, kai pradės visi bandyti ir į albumą dėti mirksiukas.gif

Bijau, kad nuo jusu jau pernelyg atsilikau, bet leiskite visgi ir man pareiksti savo absoliuciai nekompetetinga nuomone apie anksciau jusu nagrineta nuotrauka.

Priimu visus pomidorus, kiek i mane metat  pomidorai2.gif  pomidorai2.gif  pomidorai2.gif

pomidorų negausi, brangūs choleros hihihi.gif įdomu buvo skaityti tavo nuomonę. vedančią aš matau, tegul ir į niekur cool.gif dėl nurodytų kompozicijos taisyklių tikrai galima ginčytis. bet pagal Baccardi verstą pamoką, kompozicijoje galima naudoti ir kvadratą, kaip pagrindinę formą. šioje nuotraukoje kavdratų galima įžvelgti daug.
dėl nuobodumo nesiginčysiu, bet kompoziciškai, manau, ji pakankamai tvarkinga ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peledike: 26 vasario 2009 - 19:20
QUOTE(Peperoni @ 2009 02 26, 18:59)
Stikline - bludijau snd po fotoprekiu saitus.... va cia man toks neblogas pasiulymas pasirode... http://www.fotohobis...tem.php?id=4,68 tiesa pasakius, kas ten per objektyvas - neturiu zalio supratimo, bet kaip komplekto kaina, sakau, gal nieko visai g.gif ....

isikisiu ir as blush2.gif dar ir as radau sitas vienas atskiras obj va cia http://www.fotofabri...0-4-56-III.html manau visai neblogas pasiulymas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 02 26, 18:59)
mano manymu per daug ten PS invazijos...  blush2.gif

Mano kitinis toks, visai nieko, o jo vieno kaina apie 500 Lt čia

Kartu su Edeva parašėm tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Armana: 26 vasario 2009 - 19:09