Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 17 tema

QUOTE(Valetta @ 2009 02 26, 13:58)

distancinis irgi nebrangus  g.gif  o kaip jis veikia  g.gif turi gi kazkur jungtis, ar ten fotiko nustatymuose yra kazkas  unsure.gif

vienas tas jungiasi su trumpi laiduku i fotika,o distancinis gaudo... galima naudot ta pulta,kur su laidu irgi,kaip distancini (tada gaunasi ,kaip laidinis distanc. ax.gif (cia tam atvejui,jei batareja nusedo ar kas))
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2009 02 26, 13:54)
na, bet turi thumbup.gif
as kai neturiu stovo, tai distancinis taip ir guli dezej nenaudojamas ax.gif
kaip su PS ar kuom nors taip isverst foto biggrin.gif , kad pvz ziurejo i kaire, o dabar ziuretu i desine? nu gal suprantat apie ka as blush2.gif  blush2.gif

PS reik spaust Image -> Rotate Canvas -> Flip Canvas Horizontal
Atsakyti
ačiū, Peperoni, už grafinį pavaizdavimą 4u.gif o tu iš rankos taip tiesiai nupiešei? blink.gif man taip nesigauna. todėl pasinaudosiu tavo piešinuku biggrin.gif panašiai viską ir aš įsivaizdavau (tik kažkaip man mintyse sunkiai trečdaliai dėliojosi, atrodo pats paprasčiausias dalykas ir mažiausiai aš į juos atkreipiau dėmesį). aš matau dar pora trikampiukų, pabandžiau žydra spalva pažymėti, bet gavosi tik vienoj pusėj doh.gif antrą ir patys įsivaizduosit, geriau nejuokinsiu savo kliša ranka biggrin.gif

user posted image

-----------------
dėl tų atpažinimų/neatpažinimų tikrai sutinku su jumis. dar gi prisideda mūsų skirtingas matymas - kas vienam akivaizdu, kitam gali pasirodyti visiškai nesuprantama ir atvirkščiai. todėl labai sunku nufotografuoti taip, kad absoliučiai niekas nepasakytų, kas tai yra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peledike: 26 vasario 2009 - 13:23
QUOTE(Peledike @ 2009 02 26, 13:23)
o tu iš rankos taip tiesiai nupiešei?  blink.gif  man taip nesigauna. todėl pasinaudosiu tavo piešinuku  biggrin.gif  panašiai viską ir aš įsivaizdavau (tik kažkaip man mintyse sunkiai trečdaliai dėliojosi, atrodo pats paprasčiausias dalykas ir mažiausiai aš į juos atkreipiau dėmesį). aš matau dar pora trikampiukų, pabandžiau žydra spalva pažymėti, bet gavosi tik vienoj pusėj  doh.gif  antrą ir patys įsivaizduosit, geriau nejuokinsiu savo kliša ranka  biggrin.gif

Nea, baik tu - ne is rankos biggrin.gif Gimpe (ir ps ko gero taip pat) paspaudus Shift - breziasi tiesi linija smile.gif

tai vat, pasirodo labai naudingi sitie ND bus thumbup.gif - ismoksim matyt daug ka, ko iki siol nematem biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mielka @ 2009 02 26, 13:21)
PS reik spaust Image -> Rotate Canvas -> Flip Canvas Horizontal

aciu mirksiukas.gif
Atsakyti
Šiandien pradėjau mąstyti apie abstrakčiąją temą ir vualia bigsmile.gif galvoje pilna idėjų, tai reiks atsiraitojus rankoves kibti į darbą yu.gif dirol.gif

Ačiū už PS pamokėles 4u.gif
Atsakyti
nu tiksliai sunki tema, kazka abstraktaus dar galima ismislyt, bet tuos trikampius (jeigu jie yra) lengviau pastebeti nuotraukoje negu pro fotiko akute doh.gif

Stikline, kokiais nustatymais fotografuoji prastame apsvietime arba judancius objektus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kaktuke: 26 vasario 2009 - 14:12
QUOTE(Peperoni @ 2009 02 26, 13:33)
Nea, baik tu - ne is rankos biggrin.gif Gimpe (ir ps ko gero taip pat) paspaudus Shift - breziasi tiesi linija smile.gif

ačiū, bandysiu ir aš "išmokti" taip gražiai ir tiesiai brėžti liniją biggrin.gif

dedu dar vieną foto kritikai ir aptarimams (tikiuosi, per ateinančias 2 savaites pasiseks ką nors geresnio padaryti ir nesigailėsiu, kad dabar rodau smile.gif )

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peledike: 26 vasario 2009 - 14:20
QUOTE(Kaktuke @ 2009 02 26, 15:08)
Stikline, kokiais nustatymais fotografuoji prastame apsvietime arba judancius objektus?

Jatus sunku pasakyt. Prastame apšvietime didinu diafragmą iki maximumo dažniausiai ir išlaikymą tada jau reguliuoju pagal diafragmą. Iso stengiuos kuo mažiau didint. O judančius objetus tiesą sakant nelabai ir moku dar normaliai nufotografuot. Kartais gaunasi, bet dažniausiai ne smile.gif Mano judantis objektas- šunė nuolat gaunasi susiliejusi smile.gif

QUOTE(Peledike @ 2009 02 26, 15:20)
dedu dar vieną foto kritikai ir aptarimams (tikiuosi, per ateinančias 2 savaites pasiseks ką nors geresnio padaryti ir nesigailėsiu, kad dabar rodau  smile.gif )

Peledike, man bais gražu...švelnu... wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stikline: 26 vasario 2009 - 14:24
vajeeeeeeeeeeeee............ swoon.gif Peledike, as jau dabar gailiuos, kad tu cia ta foto idejai........... unsure.gif

uffff..... kaip grazuuuuu..... wub.gif nu nerealiai man patinka tokios foto wub.gif negaliu dabar pakomentuot - reik pirma atsiziuret.... wub.gif
Atsakyti
Peledike spaaaaaaaaaaaaaaaaalvos, nerealios man drinks_cheers.gif
Atsakyti
Pelėdike, tikrai foto tai super thumbup.gif wub.gif labai spalvos dera tarpusavyje bigsmile.gif
Atsakyti