Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 17 tema

QUOTE(boruzka @ 2009 02 26, 12:42)
eik tu  biggrin.gif  kas kart vis sunkiau .. na bet gal einam i prieki  bigsmile.gif  biggrin.gif

Galvoje sukasi daugybe minciu-viziju, kaip tai turetu atrodyti. Paimi fotika i rankas, pradedi fotografuoti ir doh.gif .
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2009 02 26, 09:11)
Rasyce, o ka turi omenyje, du dalykai viename? - apie ND as ax.gif

2 in 1, todel kad ne tik turim pritaikyt taisykles, bet ir tomis taisyklemis fotkinant, turim nufotkint butent abstrakcija, o ne ka kitka wink.gif

uztai pagal mane tai man cia 2 uzduotys viename biggrin.gif

QUOTE(bonda @ 2009 02 26, 09:39)
del manes tai nereiktu rasyt blush2.gif  nes as daznai intuityviai fotkinu blush2.gif arba 90 proc pagal trecdalius ax.gif  lotuliukas.gif

mane labiau domina ta abstrakcija -tai turi buti butinai taip, kad daiktas butu neatpazistamas?  g.gif

va butent, del ko as vakas susiveliau doh.gif
ziurinejau pbase daug foto tu abstrakciju ir aiskiai matau, kad beveik dauguma vaizdu as atpazinau is karto, tai va gaunasi, kad nebutinai turi but daiktai neatpazistami, tiesiog tie nufotkinti daiktai turi sukelti kitus vaizdus ir asociacijas, nei kad daiktas yra naturoj smile.gif bent as taip susideliojau mintyse

QUOTE(Peledike @ 2009 02 26, 10:36)
dedu vieną neįdomią foto ne kritikai, o aptarimui. pasakykit jūs man ar tai galima laikyti abstrakcija? ar čia yra neigiama erdvė? lydinčioji (vedančioji) linija?

as kiek supratau perskaicius tas taisykles, tai ta vedancioji lydincioji linija turetu gan toli eiti, o sioje foto gan trumpa gaunasi, nors kaip abstrakcija tai as ir uzskaityciau wink.gif

Labas rytas smile.gif

ech, ziuriu, kai pasiskaitai daugiau info, tai ir diskutuot iseina biggrin.gif reikia vistik skaityt daugiau teorijos cool.gif
Atsakyti
user posted image

Nu va mazdaug taip matau : melyni trikampiai, zalia - vedanti linija (atsiprasau uz drebancias rankas biggrin.gif ), raudona - auksiniai pjuviai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(olo @ 2009 02 26, 11:47)
Galvoje sukasi daugybe minciu-viziju, kaip tai turetu atrodyti. Paimi fotika i rankas, pradedi fotografuoti ir  doh.gif .

pamatytum kiek as jau uzsirasiau i bloknota tu minciu, nu kaip niekad, bet kad jas igyvendint doh.gif

duokit kas bent pora paru man vienatves lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2009 02 26, 11:31)

tai klausiu dar -tai turi but objektas abstrakcijoj neatpazistamas ar bent menkai atpazistamas? ar taip supratau?

nea - nebutina padaryti taip visai visai neatpazistama - svarbu, kad jis nebutu visas, su aiskiai matomais konturais , manyciau taip smile.gif

QUOTE(Rasytce @ 2009 02 26, 11:48)
*ziurinejau pbase daug foto tu abstrakciju ir aiskiai matau, kad beveik dauguma vaizdu as atpazinau is karto, tai va gaunasi, kad nebutinai turi but daiktai neatpazistami, tiesiog tie nufotkinti daiktai turi sukelti kitus vaizdus ir asociacijas, nei kad daiktas yra naturoj smile.gif bent as taip susideliojau mintyse

**ech, ziuriu, kai pasiskaitai daugiau info, tai ir diskutuot iseina  biggrin.gif reikia vistik skaityt daugiau teorijos  cool.gif

*butent smile.gif

** drinks_cheers.gif

Dėl vedancios linijos - tai nemanau, kad butinai turi but labai ilga... as kazkaip suvokiu ja kaip vedancia ziurovo aki kazkokia konkrecia kryptim - ir cia as ta krypti aiskiai matau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(olo @ 2009 02 26, 11:47)
Galvoje sukasi daugybe minciu-viziju, kaip tai turetu atrodyti. Paimi fotika i rankas, pradedi fotografuoti ir  doh.gif .

o su pirma ideja dar bandau kazka daryti .. bet vistiek jau nebe tas gaunasi verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasytce @ 2009 02 26, 11:48)
2 in 1, todel kad ne tik turim pritaikyt taisykles, bet ir tomis taisyklemis fotkinant, turim nufotkint butent abstrakcija, o ne ka kitka wink.gif

tai kad visuose ND tu kompozicijos taisykliu kaip ir turetume laikytis tongue.gif mirksiukas.gif

aisku, peperoni -as ir panasiai galvojau -kad ne visas, o kokia tai dalis opbjekto mirksiukas.gif drinks_cheers.gif zodziu, jau galiu mintis deliot biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bonda: 26 vasario 2009 - 11:56
QUOTE(Peperoni @ 2009 02 26, 11:53)
Dėl vedancios linijos - tai nemanau, kad butinai turi but labai ilga...

turbut taip smile.gif
Atsakyti
o tos taisykles turi buti keliso nuotraukoje ar gali buti ir viena ?
Atsakyti
va dar radau abstrakciju : http://www.efoto.lt/...rai/abstrakcija

Boruzka, jau rasiau - gali but ir kelios ir viena smile.gif 4u.gif

Dar: http://www.galeriafo...ery.php?cat=546

http://www.flickr.co...act&w=all&s=int
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 26 vasario 2009 - 12:08
QUOTE(bonda @ 2009 02 26, 11:55)
tai kad visuose ND tu kompozicijos taisykliu kaip ir turetume laikytis tongue.gif  mirksiukas.gif

aisku, peperoni -as ir panasiai galvojau -kad ne visas, o kokia tai dalis opbjekto mirksiukas.gif  drinks_cheers.gif zodziu, jau galiu mintis deliot biggrin.gif

na taip taip wink.gif tik va pritaikant taisykles dar ir abstracijas nufotkint, o ne ka nori pats, tai jau sudetingiau man rodos, nei kad pats pasirinktum, kas tau butu paprasciau, pritaikant tas taisykles tongue.gif

na v.z. svarbiausia man buvo suvokt KAS tai yra ta abstrakcija, tai tada jau idejos pradejo ateiti i galva smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasytce @ 2009 02 26, 12:05)
na taip taip wink.gif tik va pritaikant taisykles dar ir abstracijas nufotkint, o ne ka nori pats, tai jau sudetingiau man rodos, nei kad pats pasirinktum, kas tau butu paprasciau, pritaikant tas taisykles tongue.gif

nu man tai dabar paprasciau, nes aiski tema mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Atsakyti