Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 17 tema

QUOTE(bonda @ 2009 02 26, 09:33)
o kokios konkreciai? trikampis, apskritimas ir trecdaliu ar dar kazkas? g.gif

Man rodos galim naudoti visas, paminetas toj pamokoj (trečdalių taisyklė, aukso pjūviai, trikampis, rėmelis, lydinti linija, apskritimas, ritmas, neigiama erdvė) ... Arba po viena, arba po kelias... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 26 vasario 2009 - 09:35
QUOTE(Armana @ 2009 02 26, 09:35)
Bet kuri taisyklė, kurią  pritaikai (jei teisingai supratau)

del manes tai nereiktu rasyt blush2.gif nes as daznai intuityviai fotkinu blush2.gif arba 90 proc pagal trecdalius ax.gif lotuliukas.gif

mane labiau domina ta abstrakcija -tai turi buti butinai taip, kad daiktas butu neatpazistamas? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bonda: 26 vasario 2009 - 09:40
Labas rytas mergaites ir berniukai,

QUOTE(Rasytce @ 2009 02 25, 22:16)
Nagrineju tas abstrakcijas pbase saite - jau beveik visai pasimetus  unsure.gif tik supratau, kad musu ND abstrakcija pagal 1-aja pamoka, tai yra du dalykai viename  doh.gif va cia ir prasideda, kad abstrakcija irgi reikia moket nufotkint, pamatyt, suvokt, o dar visa tai pateikti pagal taisykles, nu v.z. tokios ziuriu pagerintos pas mus uzduotys  biggrin.gif

pagerintos lotuliukas.gif Lasiukai man tikras kosmosas buvo, kaip ir kiausiniai,bet rezultatas tikrai pasirode thumbup.gif Daugiau maziau visos su sia uzduotim susitvarkys manau g.gif

QUOTE(Armana @ 2009 02 26, 10:01)
Labas rytas,
Ši užduotis kol kas man atrodo labai sudėtinga, bet kol kas jai dar nieko negalvoju, laukiu kūrybinio įkvėpimo hihihi.gif  flirt.gif Tikiuosi jis dar ateis  mastau.gif

drinks_cheers.gif Man sunkiausia sugalvoti ka fotkint doh.gif A paskui tik darbas darbas darbas biggrin.gif

QUOTE(Peperoni @ 2009 02 26, 10:26)
laba ryta smile.gif

as dabar galvoju, gal po nuotrauka parasom, kokia taisykle naudojom?  g.gif  mokymuisi turbut naudinga butu...  g.gif

O gal kaip tik pliekam komentuojanciom atspeti g.gif
Atsakyti
Labas rytas, mergaitės.

o aš vakar padariau jau bandomuosius kadrus abstrakcijos ir daviau MB atspėti. neatspėjo, tad turiu jau daiktą, su kuriuo ateinančią savaitę kankinsiuos. MB padarė klaidą išsiaiškindamas, kad tai mano darbas. tada galvojo, ką aš galėjau nufotografuoti, pamiršdamas paslėptus daiktus lotuliukas.gif vnž, protas automatiškai atsiribojo nuo daugelio variantų.

bandau susivokti tose taisyklėse. pavyzdžiuose kurie pateikti viskas kaip ir aišku, bet kai pradedu kitose nuotraukose ieškoti tų taisyklių, tai kaip čia pasakius biggrin.gif
dedu vieną neįdomią foto ne kritikai, o aptarimui. pasakykit jūs man ar tai galima laikyti abstrakcija? ar čia yra neigiama erdvė? lydinčioji (vedančioji) linija?

user posted image

QUOTE(Vasaraitė @ 2009 02 26, 09:58)

bent jau man taip būtų įdomiau thumbup.gif ta pačia proga noriu atsiprašyti, kad nekomentuoju jausmų ND, pati bandau susivokti ką ten matau ir ko nematau. kaip jau minėjau, man ten labai daug plonyčių linijų ir labai sunku kažką komentuoti. pasižadu abstrakcijas komentuoti aktyviai, ypač jei bus vietos ir paspėliojimui bigsmile.gif
Atsakyti
Peledike - as irgi dar mastau, kaip ir ka pakomentuot... blush2.gif siek tiek laikas spaudzia - tai apsistengsiu savaitgali prisest ir rimtai su tais komentarais padirbet smile.gif
---
dabar apie foto:
Man foto nera neidomi... g.gif gal tik siek tiek patiesinciau ir butu super smile.gif

Man atrodo, kad kaip abstrakcija ja laisvai galima uzskaityt smile.gif

Dar matau vedancias linijas, trikampi, trecdalius/aukso pjuvius (nzn ar isvis juos galima atskirt viena nuo kito... g.gif ), vat tik gal neigiamos erdves nematau... g.gif

---------

Ok, tada reiskias aktyviai komentuosim ir ieskosim tu taisykliu kolektyviai drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 26 vasario 2009 - 10:44
sveiki,

visiskai nesigaudau fotografijoj, todel prasau padeti 4u.gif

kaip ir su kokia programa galima padaryti didesnes rezoliucijos nuotrauka?

ACIU JEI KAS PADES 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 02 26, 10:43)
dabar apie foto:
Man foto nera neidomi...  g.gif  gal tik siek tiek patiesinciau ir butu super smile.gif

Man atrodo, kad kaip abstrakcija ja laisvai galima uzskaityt smile.gif

Dar matau vedancias linijas, trikampi, trecdalius/aukso pjuvius (nzn ar isvis juos galima atskirt viena nuo kito... g.gif ), vat tik gal neigiamos erdves nematau...  g.gif

taip, man dar reikia išmokti vertinti savo pačios foto doh.gif prieš savaitę ją nurašiau, kaip laužančią taisykles (tiek vertikaliai, tiek horizontaliai dalijama į lygias dalis, ir "kelio" pabaiga visai ne trečdalyje) ir niekam neįdomią. šianakt aš ją prisiminiau kaip abstrakciją, o kai įkėliau į internetą pradėjau matyti kitas taisykles ir visai pradėjo man ji patikti blush2.gif dar tik pati pradžia mūsų mokslų pagal tas pamokas, bet aš jau jaučiu teigiamą jų įtaką bigsmile.gif

Peperoni, gal galėtum pabraižyti ant šios foto kur matai vedančias ir trikampį bigsmile.gif nes aš matau atvirkščiai - tik vieną vedančią ir daug trikampių. užmigdžiusi savo pipirą bandysiu pabraižyti savo variantą, nes dabar nieks neleidžia men prie kompo užsisėdėti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Joly @ 2009 02 26, 11:08)
sveiki,

visiskai nesigaudau fotografijoj, todel prasau padeti  4u.gif

ACIU JEI KAS PADES  4u.gif

jei teisingai supratau, kalba eina apie nuotraukos dydi pikseliais - tai kazi ar kokia programa bepades... ax.gif Didesnes rezoliucijos foto, nei iseina is fotoaparato - nieks nepadarys... Tai priklauso nuo fotoaparato vadinamuju megapikseliu skaiciaus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Joly @ 2009 02 26, 11:08)

rezoliucją programų pagalba gali tik pamažinti verysad.gif fotografuodama fotike užsistatyk geriausią kokybę mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vasaraitė @ 2009 02 26, 09:58)

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

tai klausiu dar -tai turi but objektas abstrakcijoj neatpazistamas ar bent menkai atpazistamas? ar taip supratau? blush2.gif
Atsakyti
LABA !

Oho, idomiais namu darbais kvepe !

As "Jausmus" dar kankinu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo olo: 26 vasario 2009 - 11:43
QUOTE(olo @ 2009 02 26, 11:38)
LABA !

Oho, idomiais namu darbais kvepe !

As dar "Jausmus" dar kankinu  smile.gif

eik tu biggrin.gif kas kart vis sunkiau .. na bet gal einam i prieki bigsmile.gif biggrin.gif
Atsakyti