Įkraunama...
Įkraunama...

Rekomenduojamas meniu

Beje, dar norejau pasakyti, kad siandien vakarienei viriau kremine moliugu sriuba, kuria mano mergina labai megsta. Viskas labai paprasta: isverdi supjaustytus moliugus su bulvemis (mazdaug po lygiai) pasudytame vandenyje (vandens reikia, kad vos semtu), idedi zoleliniu prieskoniu (tinka bazilikas, krapai), tada su blenderiu suplaki iki vientisos mases ir ipili grietineles (as is akies pilu, kad sriuba taptu baltesne). Tada dar uzverdu, apibarstau petrazolem ir valgom su bulkyte. Man paciai labai skanu su skrudinta tostine duona.
Mano mergina taip pat labai megsta pertrinta vistienos sriuba.
Atsakyti
O mano mazge jau 1m ir beveik 5men, maitinau MP iki 11men,po to i misinuka tiek ikibo,kad dar dabar labiausiai ji ir megsta,galeciau nieko neduot vien tik misini doh.gif , aisku kaip kur vaziuoji tai labai patogu,padarau masinoj ir jau pavalgius, bet kokia is ju nauda, nzn,turbut nieko gero,nors ant Aptamil dezutes prirasyta visokiu vitaminu pilna. Zodziu rytais tik misinio nori,dar kartais sureli saldu, pries miega misinuko vel,nes isgeria ir beveik sminga smile.gif po miego dar kazka galiu isiulyt,pirktine darzoviene Hipp, arba kazka musu maisto,bet labai mazai,nes nemegsta nei bulviu,nei mesos, sriubos valgo,jei paciai duodi valgyt, vakarais pienisku kosyciu biski galiu isiulyt, arba siaip kokiu nesamoniu ir nakciai vel misinukas. O siaip svoris normalus, tikrai nekuda. Visi galvoja,kad as tyngiu duoti valgyti,bet kaip pamato,kad kiek ko duodu,nevalgo,tai supranta tik tada. Nei bare nieko nevalgo, ne taip kaip kiti vaikuciai iskart puola niam niam ir nori kartu valgyti bare. Nezinau kas ka patartumet. Nes man tai nervas suima ir as nenoriu jai nieko gaminti,nes vistiek nevalgys,pradeda verkti ir viskas,jei siulau ilgai. Manau isaugs ir prades valgyt normalu maista.
Atsakyti
QUOTE(Viktte @ 2009 09 11, 22:23)
Beje, dar norejau pasakyti, kad siandien vakarienei viriau kremine moliugu sriuba, kuria mano mergina labai megsta. Viskas labai paprasta: isverdi supjaustytus moliugus su bulvemis (mazdaug po lygiai) pasudytame vandenyje (vandens reikia, kad vos semtu), idedi zoleliniu prieskoniu (tinka bazilikas, krapai), tada su blenderiu suplaki iki vientisos mases ir ipili grietineles (as is akies pilu, kad sriuba taptu baltesne). Tada dar uzverdu, apibarstau petrazolem ir valgom su bulkyte. Man paciai labai skanu su skrudinta tostine duona.

Aciu uz recepta 4u.gif , niekad nezinojau ka galima padaryti is moliugo. Gal sita kose valgis blush2.gif , nes po 1-ojo gimtadienio nustojo vaikas valgyti visokias koses doh.gif , uztad be varskyciu ir jogurtu ne dienos negali praeti, atrodo, kad dukryte vien jais soti butu. Nors valgo viska: kotletukus , mesyte, troskinius, balandelius... isskirus zuvi doh.gif niekaip negaliu isiulyti tik kasniuka idedu is karto spiaudo ir sako kaka doh.gif
Beto visus mesinius patiekalus valgo su grietine, padarau salotas: pomidoras + grietine, tai grietine su pomidoru sultymis ir suvalgo bigsmile.gif
Ir aisku be misinuko niekur doh.gif suvalgo 3-4 buteliukus per para doh.gif
Atsakyti
Sveikutes mirksiukas.gif

QUOTE(ciuke @ 2009 03 10, 21:11)
As irgi padaziukus darau paprastus, bet pasirodo, jie labai daug ka keicia. Sviestas, siek tiek grietines, itarkuoju surio, pabarstau dziovintu (kol kas) krapu, petrazoliu. Su tokiu padaziuku sumaisau pvz virtus makaronus su mesyte, ar ryzius. Labai labai skaniai suvalgo.

Super reikes pasigaminti sitokio padaziuko mirksiukas.gif

QUOTE(m.angeliukas @ 2009 03 18, 17:40)
saldainius stengiuosi neduot, nes visai atsisako maisto doh.gif

Saldainai jau tokio amziaus blink.gif as apsalusi .
Pakankamai gauna saldaus is bananu ,obuoliuku,uogyciu,sauainuku,surelio manau kad uztenka vaikui ir to 4u.gif

QUOTE(Viktte @ 2009 09 11, 20:08)
Nu jeigu Jusu vaikas iki siol arbuzo nemates, tai tikrai ne kitu mamyciu beda. Tik nepradekime dabar kaltinti vieni kitu ir nurodineti, ka galima ir ko negalima. Mano abi mergaites labai anksti pradejo ir arbuzus ir melionus ir persikus valgyti. Ir as manau, kad tai daug geriau nei barankos ir dziuveseliai.

O zinote kiek arbuzuose yra nitratu ?pats didziauses vaisus kuris turi tiek daug nitratu kad net as pati su vyru atsisakiau valgyti ju.Parduodami gatvese ir parduotuvese nitratu visikai taspats lygis ,baisiu kad nuo ju labai daug zmoniu apsinuodija,o ka sneketi apie vaiko oragniszma.Meliuonai tai isvis sunkus vaisius ,ji nereiketu valgyti vakre unsure.gif
Juk yra tiek daug vaisu ir uogu visokiausiu 4u.gif

QUOTE(Viktte @ 2009 09 11, 20:23)

As panasiai darau 4u.gif
Moliugas ,bulvyte,morkyte ,brokolis viska po lygiai .Vandenukas turi pasemti darzoves,kai isverda isemu brokuolius ,juos su sakute sutrinu.Visas likuses darzoves sublenderiu sumalu ir idedu svietuko.Supiliu i lekstute srubyte ir ant virsaus uzdedu brokoius.Valgo net ausytes traska bigsmile.gif
Atsakyti
Nu tikrai sauniu ideju pasisemiau ka gaminti is moliugo thumbup.gif nes jau ir maisto gaminime issisemus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(raptor @ 2009 09 12, 00:27)
O mano mazge jau 1m ir beveik 5men, maitinau MP iki 11men,po to i misinuka tiek ikibo,kad dar dabar labiausiai ji ir megsta,galeciau nieko neduot vien tik misini doh.gif  , aisku kaip kur vaziuoji tai labai patogu,padarau masinoj ir jau pavalgius, bet kokia is ju nauda, nzn,turbut nieko gero,nors ant Aptamil dezutes prirasyta visokiu vitaminu pilna. Zodziu rytais tik misinio nori,dar kartais sureli saldu, pries miega misinuko vel,nes isgeria ir beveik sminga smile.gif  po miego dar kazka galiu isiulyt,pirktine darzoviene Hipp, arba kazka musu maisto,bet labai mazai,nes nemegsta nei bulviu,nei mesos, sriubos valgo,jei paciai duodi valgyt, vakarais pienisku kosyciu biski galiu isiulyt, arba siaip kokiu nesamoniu ir nakciai vel misinukas. O siaip svoris normalus, tikrai nekuda. Visi galvoja,kad as tyngiu duoti valgyti,bet kaip pamato,kad kiek ko duodu,nevalgo,tai supranta tik tada. Nei bare nieko nevalgo, ne taip kaip kiti vaikuciai iskart puola niam niam ir nori kartu valgyti bare. Nezinau kas ka patartumet. Nes man tai nervas suima ir as nenoriu jai nieko gaminti,nes vistiek nevalgys,pradeda verkti ir viskas,jei siulau ilgai. Manau isaugs ir prades valgyt normalu maista.

as tikiu kad netingit duot valgyt bet reikia netinget vaika pergudraut.kiek bebutu vitaminu misinuke ju jau nepakanka tokio amziaus vaikui.jus sakot sriuba valgo jei leidi paciai.pirmyn tegu valgo sriuba.o ja galima virt vistienos trinta kad ir kaip nemegsta mesos ir bulviu ju is ten neisrinks.arba virt frigadeles.as saviski taip sudominu kai ateina nevalgadienis.pati sakot valgo visokiu nesamoniu.o jus ju neduokit.nuo pietu iki vakarienes jokiu uzkandziu.tikrai valgys vakariene.tik jei ji nebus kasdien tapati kose.saldus surelis uzmusa apetita.nes kraujas gauna gliukozes alkis aprimsta.sureli duokit tarp pusryciu ir pietu.
Atsakyti
Paskaiciau kai kuriu valgiarasti, susidare ispudis, kad kai kuriu vaikai alkani cool.gif
Ryte valgom kose/1 kiausinio omleta/retai kada sumustukas sumustiniu duona+tepamas surelis. Ryt bandysim virta kiausini, nes kai as valgau, mane apvalgo lotuliukas.gif Uzsigerimui ziauriai megsta arbata "Piemenaite"
Pietus apie 13 val darzoviene su mesa (jautiena sublendinta su bulvem ir krapais (kaip senovine tusonka)-megiamiausias patiekalas. Siaip darau kalakutiena kario padaze (kalakutiena+kario biski+svoguniukas, cesnakutis gale grietine ir biski krakmolo ar miltu, kad sutirstinti)-labai megsta. dariau zupa guliashova (jautiena smulkiai, daug svoguno, saldzios paprikos, cesnakucio, paprikos milteliu, gale imetu bulves). Siaip troskinukus valgom mesyte+darzoves , kurias tuomet turime: cukinija, agurotis,kaliarope, baklazanas, kalafioras, pomidoras ir t.t.
Po miego duodu jogurta/varskyte
Vakarienei arba valgo ta , ka mes (mesyte, bulves/ryziai) arba verdu pieniska kose. Buna vakarienei picos krastelis ax.gif , canelonai, kokia kepta vistyte ax.gif Pratinames prie seimos maisto blush2.gif

Dar pusryciams ar vakarienei kepu blynelius su cukinija/agurociu arba varske, verdu virtinukus.
Atsakyti
mano vaikai mazdaug nuo metuku pradejo valgyti tai ka mes valgom. Nemegsta tik grudiniu kosiu, jas valgo labai retai, bet kartais matyt reikalauja organizmas. Siaip labai megsta burokeliu sriuba. Taip pat pusryciu daznai nenori valgyt, tai veliau duodu, apie 9.30. Dar labai noriai ir visada valgo jorguta naturalu (dobilo) o siaip pastebejau kad kai einam daug i lauka tai ir apetitas vaiku superinis. O jei tik oras blogas ir ilauka negalim tai prasciau valgo...
Atsakyti
Mes ryte dazniausiai valgom pieniska grudine (ivairus grudai. Paivairinimui ekologiskuose produktuose nupirkau raudonosios kinvos kruopu) pasaldinta (pasaldinu gliukoze) kose, kuria uzgeriam ozkos pienu (perkam tiesiai is zmoniu, auginanciu ozkas) pieniska makaronu sriuba, omletus.
Pietums sriuba. Megsta zuviene, ypac karpio. Dazniausiai darzoviu sriubos. Kartais i sriuba idedu smulkiai pjaustyto ir pakepinto sudyto lasinuko, kadangi lasiniuose yra medziagu, kuriu nera niekur kitur. Dar antras patiekalas. Kartais kazkas mesisko, zuvis, bulviniai blynai (i tarke kartais itarkuoju zalio burokelio, tada blynu spalva buna burokine ir skonis siek tiek kitoks) ir t.t.
Pavakariai - kaip kada. Vaisiai, miltiniai blynai (dabar galima ekologiskuose maisto produktuose nusipirkti ir ivairiu kruopu miltu ir pieno, pvz. migdolu, soju, ir t.t., kurie praturtinti kalciu, taip blynu skonis bus ivairesnis). I miltinius blynus pabandykit imaisyti per bulvine tarka sutarkuota zalia morka. Labai skaniai iseina salsteleje ryskiai geltoni blynai.
Vakariene - kartais varskeciai, kartais tik ozkos pienas.
Tarp maitinimu uzkandziaujam viska, kas pakliuna po akim: vaisiai, agurkai, pomidorai, sutarkuoju bulvine tarka zalia morka su trupuciu cukraus, megsta kaliaropes (jose daug kalio), sausainukai, jogurtas.
Atsakyti
Sveikutes, na mano vaikas valgo 4 kartus per diena...
Pusryciai: visuomet grudine kose (mieziai, avizu dribsniai, kukuruzu kose, manai, javu kose).
Priespieciai: kiausinis virtas, sriuba darzoviu, jogurtas,
Pietus: mesyte (kiauliena, jautiena, vistiena, kalakutiena) su ivairiomis darzovemis ( morka, cukinija, kalafioras, brokolis, svogunas), su bulvemis ar makaronais, ar tai grikiais.
Vakariene: varskeciai su grietine, varske su jogurtu, pieniska sriubyte.

Misinio negeriame ir niekada negereme, tiesiog neskanu buvo mano vyrui kai nutraukiau MP. Zuvies taip pat nevalgome, nes vemia, bandysiu duoti uz menesio, ziuresime...
Na, o sausainiu jokiu, duonu, nieko negrauzia, jau visi pazystami i mus skersai ziuri, atceit mes vaikui neduodame, bet uzkandziavimi jokiu nera, tiesiog purtosi ir viskas...
Atsakyti
Toms mamoms, kuriu vaikuciai nevalgo grudiniu kosiu. Yra pirkti ivairiausiu grudu miltu, kuriuos galima imaisyti i ivairius patiekalus. Juk yra ir grikiu miltu, kukuruzu miltu, ekologisku produktu parduotuveje ("Sveiki produktai") pirkau speltos miltu (kvieciu rusis, kuri daug sansu tiks tiems, kas alergiski kvieciu glitimui), kurie turi labai skanu kvapa.
Tiems, kas negeria pieno (misinelio ar ozkos, karves pieno) rekomenduoju pabandyti pieno pakaitalus, kuriu dabar tikrai galima rati. Tai migdolu pienas, sojos, ryziu, avizu ir t.t. pienas. Pabandykit, gal vaikuciams patiks. As duodu arba siaip gerti, arba imaisau i tesla kepdama blynus arba dar kazka.
Atsakyti
Na dabar tai mes valgom ir kol kas apetitu nesiskundziam, bet kai reikejo pradet duoti mesa buvo siaubas doh.gif
Dabar labai megsta guliasa (nes su padazu tongue.gif )
zuvyte (tik kad daznai negalim duot ves alergiskas i men karteli paragaujam)
Troskinuka su bulvem kopustais moliugu morkom ir desrele susmulkinta
patinka sriubytes tik niekada nededu jokiu sultiniu, nes ten hemija. Sriuba verdu kopustu, burokeliu, vistienos, kopustu-pomidoru zinoma su mesa. Jei kokiu produktu nemegsta siulyciau sriubyte sutrinti o netrinta sudeti tik tai ka jis megsta rolleyes.gif As seniau kol mesyte labai sunkiai valgydavom ja isimdavau su trupuciu sriubos sutrindavau su blenderiu ir profilaktiskai lekstej padedavau netrintos tai kai duodavau gabaliuka mesos tuoj sriubos prasydavo, kad tik nereiketu mesos kramtyt lotuliukas.gif
Pusryciams koses, dabar perku Nordic avizine kose su priedais, arba manu kose, bet reciau. Seniau virdavau 5 grudu su obuoliu ar bananu pries valgant ja su blenderiu pertrinu.

O vaisiai pagal sezona vasara visa kas sode auga, o po to jau persikai vasaros gale prasideda ( parduotuvej) dabar granatu sultis spaudziu labai megsta rolleyes.gif vis praso granatu ( islukstenu seklytes ir idejus i dviguba marle isspaudziu i puoduka) kol lukstenu labai jau sunkiai sulaukia tongue.gif vis zyzia lotuliukas.gif .

Arbuzo ragavom bet labai mazai ai kam jo reikia maziukas dar yra juk obuoliu kriausiu.

Saldainius ciulpinukus pradejom ragaut gal pries pora menesiu, bet nepiktnaudziaujam (2.2 metuku)
Labai patinka paprasti vafliai be jokiu pertepimu, kukuruzai. Na zinoma varske ( jei su priedais tai tik be E, o siaip tai dazniausiai paprasta trinam su bananu) jogurtas, kefyras. Ozkos pieno neduodam, nors gal jau galetumem pabandyti sveika juk.

Ir siaip stengiames viska duot kad kuo maziau hemijos butu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo simbarela: 25 spalio 2009 - 10:22