Beje, va ka musiskis mėgsta, tai virtos kaimiskos namines tos plonytes desreles. Pasiima sau i rankyte ir su agurku suvalgo. Verdant desreles idedu druskos, morka ir svoguna. Gal ir jusiskiams tai patiktu
Galit pabandyti isvirti vistienos sriubyte, maniskiui ji vienintele labai patinka ir labai skaniai valgo O receptukas gana pasrastas: bulvyte, morkyte, vistienos krutineles gabaliukai, smulkus makaroniukai, krapai ir vistienos sultinukas, dar pagardinu trupuciu grietines sita sriubyte net ir mano vyrui skaniausia
QUOTE(vilma_vilhelmina @ 2009 07 21, 15:51)
Mano suneliui abaiausiai patinka valgyti is suaugusio lekstes nezinau mano vaikas valgo viska, bet po nedaug, arba man cia tik taip atrodo, keli kasniai ir jau jis lekia kur jam reikia, labai sunku pamaitinti bet gal tai normalau
Maniškis irgi taip Iš pradžių atsisėda į kėdutę, gražiai valgo, bet paskui prasideda lakstymai Tik aš iš paskos nebėgioju, pakviečiu, jis ateina, paima maistą ir toliau lekia Gerai tik, kad ateina ir valgo O šiaip net keista skaityti, kad tokio amžiaus vaikai dar tyreles valgo Mes prieš pat pirmą gimtadienį sodinom prie bendro stalo ir jam atskirai nieko neberuošiu Viską valgom kartu.
O man tai gaila, kad mano mazoji sriubu nelabai megsta, nors mes su vyru tai be ju net negalim, o si kazkaip daugiau salto maisto stveriasi , neisivaizduoju, labai issidirbinet neturiu as ir laiko, daznai valgo ta, ka ir mes, bet tiktai po nedaug, nevalgi ir smulkoka gal kiek, tas man nepatinka, tik kazkaip "atsert" vaiko nesugebu. Nors sveikata kai tikrinomes, tai lyg viskas normaliai.
mes tai sriubytes labai mėgstam ir visokias, pietum įdedu į sriubytę mėsytės ir tokie pietūs mūsų būna. vakar pirmą kartą valgė krevečių ir labai patiko, kaip manote ar galima jau? dabar tai dažniausiai vakarienei valgom arbūzą toks čia ir maistas, bet paskui prieš miegą užgeria MP ir gerai. Anksčiau varškytes labai mėgo, bet prasidėjo nuo miau varškyčių alergija, tai alergologė uždraudė kolkas jas duoti, bet dabar ji pati jų nenori, matyt, organizmui jau per daug jų buvo šiaip mūsų dienos meniu:
ryte (11val)- kokia nors košė;
pietums (apie 14val)- sriubytė su mėsyte arba koks troškinukas;
po miego (apie 17val)- vėl koks nors troškinukas, kurį padarau kitai dienai kol ji miega;
vakarienei (apie 21val)- košė, o dabar dažniausiai arbūzas;
Tarp maitinimų vaisius valgom, MP, šiaip pagraužia kokią sūrio lazdelę
ryte (11val)- kokia nors košė;
pietums (apie 14val)- sriubytė su mėsyte arba koks troškinukas;
po miego (apie 17val)- vėl koks nors troškinukas, kurį padarau kitai dienai kol ji miega;
vakarienei (apie 21val)- košė, o dabar dažniausiai arbūzas;
Tarp maitinimų vaisius valgom, MP, šiaip pagraužia kokią sūrio lazdelę
Mano vaikis is viso mete valgyti. paskaicius temele supratau, kad kiek vaiku, tiek apetitu ir skoniu
Kosiu nevalgo nuo tada, kai isdygo pirmasis dantis, trintu sriubu irgi. Dar dziaugiuosi, kad geria karves pienuka, virs litro per diena. Konsultavausi su gydytoja - ta sako dziaukis, kiti vaikai aplamai tokio amziaus jau pieno i burna neima.
Taigi musu racionas:
Ryte pabudus pienukas
Pusryciai - per didelius riksmus ir pykcius suvalgo arba omleto arba blyna.
Veliau obuolio, banano ar pan.
Prie pietu miega pienukas.
Pabudus vel karas del maisto. Jei truksta kantrybe nusispjaunu, padedu maisto ant jo staliuko ir pats pasiima jei nori (o dazniausiai nenori)
Jei as laimiu kova, tada sriubytes arba trokintos mesytes su bulve.
Vakarienei verdu kose, kuria dazniausiai suvalgo suo, arba varskyte su bananu istrinu.
Ir pies miega pienukas.
Aplamai megsta viska, ka galima su sakute pasmeigti ir detis i burna, bet sakute turi buti jokiu budu ne vaikiska, o metaline - tokia, su kuria mes valgom
Kosiu nevalgo nuo tada, kai isdygo pirmasis dantis, trintu sriubu irgi. Dar dziaugiuosi, kad geria karves pienuka, virs litro per diena. Konsultavausi su gydytoja - ta sako dziaukis, kiti vaikai aplamai tokio amziaus jau pieno i burna neima.
Taigi musu racionas:
Ryte pabudus pienukas
Pusryciai - per didelius riksmus ir pykcius suvalgo arba omleto arba blyna.
Veliau obuolio, banano ar pan.
Prie pietu miega pienukas.
Pabudus vel karas del maisto. Jei truksta kantrybe nusispjaunu, padedu maisto ant jo staliuko ir pats pasiima jei nori (o dazniausiai nenori)
Jei as laimiu kova, tada sriubytes arba trokintos mesytes su bulve.
Vakarienei verdu kose, kuria dazniausiai suvalgo suo, arba varskyte su bananu istrinu.
Ir pies miega pienukas.
Aplamai megsta viska, ka galima su sakute pasmeigti ir detis i burna, bet sakute turi buti jokiu budu ne vaikiska, o metaline - tokia, su kuria mes valgom
ziuriu ne mano vienos nevalgus vaikas
kariauju ir as-kartais uzeina noras valgyti, bet jis laaaabai greitai pasisotina, tai tuom ir baigiasi valgymas
o musu meniu:
pusryciai-kiekviena diena vis kita kose
pagriauzia dziuvesi, baronkyte ar vaisiu jei nori
pries miega dazniausiai sriubyte arba normaliai duodu pavalgyti jei nieko pusryciams nevalge
pavakariai-surelis, jogurtas, kefyro duodu kartais
vakariene-kazkas blyneliai, makaronai ar pan.
kariauju ir as-kartais uzeina noras valgyti, bet jis laaaabai greitai pasisotina, tai tuom ir baigiasi valgymas
o musu meniu:
pusryciai-kiekviena diena vis kita kose
pagriauzia dziuvesi, baronkyte ar vaisiu jei nori
pries miega dazniausiai sriubyte arba normaliai duodu pavalgyti jei nieko pusryciams nevalge
pavakariai-surelis, jogurtas, kefyro duodu kartais
vakariene-kazkas blyneliai, makaronai ar pan.
mano berniukas sakyciau gerai valgo pusryciams pieniska kose,pries pietu miegeli sriubyte ar grudu kose,pietums darzoves su mesyte,pavakariai koks desertas su varske,ar pieno ledu kokteilis,vakariene ar tai kokia ryziu piure ar jogurtas
Mes vis sukame galvą, ką pagaminti bendrai vakarienei - kad susėdę vakare prie stalo visa šeima pavalgytume, pabendrautume po darbų. Na mums graži ir svarbi atrodo šita tradicija - bendras stalo padengimas. Aišku, kurgi gausi daugiau patarimų jei ne supermamoj. Na, užsuku aš į skyreli "mažylio meniu - rekomenduojamas nuo 1.5 metų" - jau čia tai tikrai rasiu idėjų ir receptukų. Ir randu... Visišką seilėjimąsi iš serijos "mano vaikas nevalgo to, paskui maniškį bėgioju ir visokius numerius atlikinėju, padėkit! mano vaikui nevalgiadieniai" Tai klausykit mielos mamos - susikurkit atskirą temą! Jei čia yra rekomenduojamas meniu, tai ir dalinkimės receptais ir idėjomis! O tos, kurios išgyvena kitas problemas - ala vaikas nevalgo - susikurkit kitą temą
O geriausias tai man išvis pasirodė variantas maitinti vaiką arbūzu ir motinos pienu. Superinis derinys Aišku labai maistinga prieš naktį, nekalbant jau apie tai, kad vaisius reikia valgyti bent pusvalandis prieš valgį ir įsivaizduoju kokius puvimo procesus arbūzas ir pienas atlieka vaiko skrandyje!
Tai gal nesiseiliokim, gerai? Suprantu, kad vaiką auginti yra labai gera, ir tai sukelia daugybę šiltų emocijų... Bet tam yra kitos temos forume. Kaip jau viena mama siūlė - grįžkim prie temos! Ir dalinkimės savo receptais ir kulinarinėmis idėjomis.
Ačiū
Rūpestingas tėtis
O geriausias tai man išvis pasirodė variantas maitinti vaiką arbūzu ir motinos pienu. Superinis derinys Aišku labai maistinga prieš naktį, nekalbant jau apie tai, kad vaisius reikia valgyti bent pusvalandis prieš valgį ir įsivaizduoju kokius puvimo procesus arbūzas ir pienas atlieka vaiko skrandyje!
Tai gal nesiseiliokim, gerai? Suprantu, kad vaiką auginti yra labai gera, ir tai sukelia daugybę šiltų emocijų... Bet tam yra kitos temos forume. Kaip jau viena mama siūlė - grįžkim prie temos! Ir dalinkimės savo receptais ir kulinarinėmis idėjomis.
Ačiū
Rūpestingas tėtis
QUOTE(birzelis78 @ 2009 09 10, 16:23)
Mes vis sukame galvą, ką pagaminti bendrai vakarienei - kad susėdę vakare prie stalo visa šeima pavalgytume, pabendrautume po darbų. Na mums graži ir svarbi atrodo šita tradicija - bendras stalo padengimas. Aišku, kurgi gausi daugiau patarimų jei ne supermamoj. Na, užsuku aš į skyreli "mažylio meniu - rekomenduojamas nuo 1.5 metų" - jau čia tai tikrai rasiu idėjų ir receptukų. Ir randu... Visišką seilėjimąsi iš serijos "mano vaikas nevalgo to, paskui maniškį bėgioju ir visokius numerius atlikinėju, padėkit! mano vaikui nevalgiadieniai" Tai klausykit mielos mamos - susikurkit atskirą temą! Jei čia yra rekomenduojamas meniu, tai ir dalinkimės receptais ir idėjomis! O tos, kurios išgyvena kitas problemas - ala vaikas nevalgo - susikurkit kitą temą
Ačiū
Rūpestingas tėtis
Ačiū
Rūpestingas tėtis
As tau pritariu teveliu, man akys issoko beskaitan, kaip maitinamai vaikiukai, mano mazyte metuku su keliom savaitem, toli grazu nei arbuzo nei dar kokio perkuno akyse nemacius dar, galvojau rasiu receptuku kokiu kaip atskirai mamos ruosia visokias kosytes ir pan., o cia terkst vos ne saslus vaikams kisa siaubas.
QUOTE(laugene @ 2009 09 11, 10:39)
As tau pritariu teveliu, man akys issoko beskaitan, kaip maitinamai vaikiukai, mano mazyte metuku su keliom savaitem, toli grazu nei arbuzo nei dar kokio perkuno akyse nemacius dar, galvojau rasiu receptuku kokiu kaip atskirai mamos ruosia visokias kosytes ir pan., o cia terkst vos ne saslus vaikams kisa siaubas.
Nu jeigu Jusu vaikas iki siol arbuzo nemates, tai tikrai ne kitu mamyciu beda. Tik nepradekime dabar kaltinti vieni kitu ir nurodineti, ka galima ir ko negalima. Mano abi mergaites labai anksti pradejo ir arbuzus ir melionus ir persikus valgyti. Ir as manau, kad tai daug geriau nei barankos ir dziuveseliai.
O "rupesatingam teveliui" noriu pastebeti, kad tos "besiseilejancios" mamos nors ir pasiguodzia del nevalgiuku, vis tiek imeta trumpa aprasyma, ka duoda vaikui. O tamsta issiliejote, o naudos is to tai turbut tik jums ir buvo. Gal keiciam ta vartotojiska poziuri: ieskojau to, bet man niekas nedave!