mes irgi pasipasakosim..
maniskes dabar 1.4m ir bijau garsiai girtis, bet apetitas ju visai neblogas..(tfu tfu tfu) megstam praktiskai viska..bet ir fantazijos nemazai sudedu i ju maista..pvz, kazkas klause, kaip isiulyti grikius..as grikius dedu i darzoviene..ar darzoviene su mesyte..ar darzoviene su zuvyte..imetu pora saujeliu grikiu ir jos man lapnoja kaip reikiant dar grikiai be galo skanu pagardinti lydytu sureliu man paciai be galo patinka..sriubytes su mesyte gardinti irgi galima, ar pora imetus, ar petrazole..siandien pvz viriau su elniena ir lesiu pora sauju imeciau plius saldytos darzoves..lauro lapelis ir pati su mielu noru bliudeli suvalgiau (druska pagardinus)
varskyte irgi mes skaninam ivairiai..labiausiai megsta sutrintas bananas, naturalus jogurtas plius varskyte..bet aisku kasdien neduoti, nes pabosta..tada duodu kruopiene..kruopienes irgi skaninu ivairiai..jei nesinori deti cukraus, as radau super iseiti..paverdu dziovintus vaisius pradzioje, tada tame ''kompote''verdu ar ten aviziniu dribsniu ar ten keliu grudu kose
vaisius irgi uzkandziaujam tarp maitinimu..ar obuoliuka, ar vynuoge ar banana ir t.t.
o kas cia keisto, kad sumustini vaikas valgo? pusryciams irgi sumustiniu uzkandam..pvz su virtu liezuviu, ar suriu..ar virtu kumpiu..
nu zodziu..
tikrai zinau, ka reiskia nevalgiukai, nes mano vyresnele tai iki dabar didziausias karas vyksta, kai reikia valgyti..ji tikriausiai is vis jei galetu, tai butu gyva tik desrelemis ir makaronais, bet as jai dar su aktorystes sugebejimais isiulau vis sesiu sriubyciu ar kosyciu po kelis saukstus kasdien..
[quote=Alisra,2009 03 02, 15:52]
Na idomu pasidare o kokie tie padaziukai prie mesytes? nes as tai paprastai idedu bulviu (dazniausiai prie mesos), darzoviu ir mesa. Kazkaip apie padazus net nepagalvojau Gal dar kas gamina su padazais? pasidalinkite receptura
Maniskiui svogunas labai patinka. Tai as truputi pakepinu, ipilu vandens, idedu prieskoniu ir tada troskinu mesyte. Kai mesyte issitroskina, isimu ir i ta likusi vandenuka su visais zalumynais, idedu truputi miltu ir vis maisau kol sutirsteja. Va ir padaziukas. Paprastas ir skanus.
Del desertu, tai uzkandziams labai patinka obuolys, surio lazdeles Picnic, jogurtai, varskyte Miau. Kartais duodu ir dziuveseli, baronkyciu su kmynais, taleriu, bandele su varske. Siaip jis labiau megsta pikantiska skoni, o ne saldu.
As irgi visada berniukui ant staliuko palieku vandens ir vaisiu, kaip cia viena mamyte jau minejo.
Ryte maniskis irgi nebuna labai alkanas, todel nepuolu is karto siulyti valgyt. Paruosiu pieniska dribsniu kose arba omleta su cukinija.
Na idomu pasidare o kokie tie padaziukai prie mesytes? nes as tai paprastai idedu bulviu (dazniausiai prie mesos), darzoviu ir mesa. Kazkaip apie padazus net nepagalvojau Gal dar kas gamina su padazais? pasidalinkite receptura
Maniskiui svogunas labai patinka. Tai as truputi pakepinu, ipilu vandens, idedu prieskoniu ir tada troskinu mesyte. Kai mesyte issitroskina, isimu ir i ta likusi vandenuka su visais zalumynais, idedu truputi miltu ir vis maisau kol sutirsteja. Va ir padaziukas. Paprastas ir skanus.
Del desertu, tai uzkandziams labai patinka obuolys, surio lazdeles Picnic, jogurtai, varskyte Miau. Kartais duodu ir dziuveseli, baronkyciu su kmynais, taleriu, bandele su varske. Siaip jis labiau megsta pikantiska skoni, o ne saldu.
As irgi visada berniukui ant staliuko palieku vandens ir vaisiu, kaip cia viena mamyte jau minejo.
Ryte maniskis irgi nebuna labai alkanas, todel nepuolu is karto siulyti valgyt. Paruosiu pieniska dribsniu kose arba omleta su cukinija.
Paidalinkit receptukais, manoji tevalgo tas leliukiškas kropų košės, bandžiau virti ir 4 grudų ir , manų nu nevalgo šitų suaugusiųjų.
Mano dvimetis atsisake pienisku kosiu,tai nebezinau ka duot pusryciams.Blynai,kepti varskeciai,nes virtu nemegsta,omletas,virtas kiausinis,sumustinis su mesyte,varske su grietine ir cukrum-nu taip jau nusibodo ,o jis dar ir nevalgus gal ka pasiulysit ,prie mano isvardintu patiekalu Aciū
QUOTE(Karina123 @ 2009 06 03, 14:50)
Paidalinkit receptukais, manoji tevalgo tas leliukiškas kropų košės, bandžiau virti ir 4 grudų ir , manų nu nevalgo šitų suaugusiųjų.
sveikutes, mano mazylis irgi buvo atsisakes kosiu, bet gydytoja siule kazkaip jas maitinti, nes jos maistingos; tai sugalvojau kiekviena karta vis ka nors naujo i jas ideti: sutarkuota obuoli ar banana, kokios nors uogienes, tai dabar tikrai neturiu problemu del kosiu.
pabandyk turetu padeti
Maniskiui pastaruoju metu labai nevalgiadieniai ko pasiulysi ant visko galva purto ne ne ne, o jei tai mesa tai is vis nulekia y kita kambary net. Normaliai valgo tik ivairias koses, jogurta vaisius ir varske. O darzoves sriubyte ir mesa pro asaras
QUOTE(Violetuke @ 2009 06 05, 15:58)
Maniskiui pastaruoju metu labai nevalgiadieniai ko pasiulysi ant visko galva purto ne ne ne, o jei tai mesa tai is vis nulekia y kita kambary net. Normaliai valgo tik ivairias koses, jogurta vaisius ir varske. O darzoves sriubyte ir mesa pro asaras
Gal dantukas kur nors bando prasikalti? Maniskei taip buvo, bet tik isdygus dantukui sevedeme, kodel cia taip nevalge.
QUOTE(Naminė @ 2009 06 04, 11:42)
Mano dvimetis atsisake pienisku kosiu,tai nebezinau ka duot pusryciams.Blynai,kepti varskeciai,nes virtu nemegsta,omletas,virtas kiausinis,sumustinis su mesyte,varske su grietine ir cukrum-nu taip jau nusibodo ,o jis dar ir nevalgus gal ka pasiulysit ,prie mano isvardintu patiekalu Aciū
Na cia vyresniems daugiau...
http://prikol.bigmir.net/view/24181
QUOTE(gusia23 @ 2009 06 05, 20:26)
na čia tai grožis manau kad ir skanu
Sveikutes,
na maniskiui ir nelabai suprantu ar jam nevalgiadieniai ar jis valgo tik tiek kiek nori...
Seip pusryciams kosyte, sumustinis...
Pietums sriubyte, mesyte
Pavakariai bananas, obuoliai ar dribsniai su pienu o vakaraniene ka pasidarom ta valgo...
Nors jei duodi ka nors saldaus tai rimtesnio maisto sunkiai isiulysi...
Jam 1.10 menesiu.
na maniskiui ir nelabai suprantu ar jam nevalgiadieniai ar jis valgo tik tiek kiek nori...
Seip pusryciams kosyte, sumustinis...
Pietums sriubyte, mesyte
Pavakariai bananas, obuoliai ar dribsniai su pienu o vakaraniene ka pasidarom ta valgo...
Nors jei duodi ka nors saldaus tai rimtesnio maisto sunkiai isiulysi...
Jam 1.10 menesiu.
Sveikos, mamytės.
Na, matau, visos mes turime labai panašių bėdų su vaikų mityba. Mano vyresnysis (kai mažius buvo) valgė be problemų. Tik duok greičiau ir daugiau. Sedėdavo be problemų savo kėdutėje ir laukdavo maistuko išsižiojęs kaip paukščiukas. Na o mažasis... Tikras panaberija. Jokio maisto režimo neturi. "Norėsiu valgysiu, norėsiu-ne". Ir ka tu jam padarysi? Tai kai nevalgadieniai būna - ko tik neišgalvojame, kad pavalgytų... Iš pradžių sėdėdavo savo kėdutėje ir maitindavome. Po to kėdutės nebepripažino - teko maitinant ir šokti, ir puodais daužyti - kad tik kasnelį paimtų... Na kai tai jam nusibodo - stovime dabar prie lango (laikau vaikiuką ant rankų) - valgant stebime aplinką - ačiū dievui gatvė mūsų judri. Tai valgo. O pati esu kažkada pasakiusi - nu kad aš begiočiau paskui vaiką su šaukštu - tai jau ne. Va, va... ir begioju, ir dar kaip. Iš pradžių labai pergyvenau, nes nevalgadieniai kartais būna ir po penkias ir daugiau dienų. Tenka duoti tai, ką labai mėgsta ir niekada neatsisako (o perdaug duoti negalima - varškytės, sūreliai, jogurtai). Bet dabar jau žinau - kai tik papilnėja leškutės ir žandukai - žinok, greit ateis nevalgadieniai - suprask, reikia svorį numesti. Na svarbiausia manau yra tai, kad skysčius gertų. Ir dar yra svarbu viską ramiai priimti ir nepanikuoti (nes tai persiduoda vaikui). Tiesiog sekti svorį.
Na, matau, visos mes turime labai panašių bėdų su vaikų mityba. Mano vyresnysis (kai mažius buvo) valgė be problemų. Tik duok greičiau ir daugiau. Sedėdavo be problemų savo kėdutėje ir laukdavo maistuko išsižiojęs kaip paukščiukas. Na o mažasis... Tikras panaberija. Jokio maisto režimo neturi. "Norėsiu valgysiu, norėsiu-ne". Ir ka tu jam padarysi? Tai kai nevalgadieniai būna - ko tik neišgalvojame, kad pavalgytų... Iš pradžių sėdėdavo savo kėdutėje ir maitindavome. Po to kėdutės nebepripažino - teko maitinant ir šokti, ir puodais daužyti - kad tik kasnelį paimtų... Na kai tai jam nusibodo - stovime dabar prie lango (laikau vaikiuką ant rankų) - valgant stebime aplinką - ačiū dievui gatvė mūsų judri. Tai valgo. O pati esu kažkada pasakiusi - nu kad aš begiočiau paskui vaiką su šaukštu - tai jau ne. Va, va... ir begioju, ir dar kaip. Iš pradžių labai pergyvenau, nes nevalgadieniai kartais būna ir po penkias ir daugiau dienų. Tenka duoti tai, ką labai mėgsta ir niekada neatsisako (o perdaug duoti negalima - varškytės, sūreliai, jogurtai). Bet dabar jau žinau - kai tik papilnėja leškutės ir žandukai - žinok, greit ateis nevalgadieniai - suprask, reikia svorį numesti. Na svarbiausia manau yra tai, kad skysčius gertų. Ir dar yra svarbu viską ramiai priimti ir nepanikuoti (nes tai persiduoda vaikui). Tiesiog sekti svorį.
mūsų valgymo šou susitvarkė, kai vaiką perkėliau prie bendro stalo. uždėjau pakylą ant kėdės ir jis dabar labai patenkintas sau gražiai valgo - nebereikia jokių žaislų, jokių veiklų. matyt, kad suveikė tas beždžioniuko sindromas - noras mėgdžioti serviruoju viską ir jam taip pat - staltiesėlė tokia pati kaip mūsų, lėkštės irgi, tik įrankiai vaikiški. kiek nori suvalgo, nenori - lipa ir nueina. manau, kad jie mažiukai atsirenka kiek jiems norisi, ir kiek jiems reikia. čia pilnai pritariu Kristianai33, kad užtenka sekti svorį. jei vaikas aktyvus ir svoris nekrenta, manau, kad visko jam užtenka. be to, stengiuosi subalansuoti jo dienos racioną pagal sveiko vaiko mitybos lentelę - kad užtektų visų reikalingų medžiagų ir gautų įvairų ir šviežią maistą. na tai kas, kad vieną dieną norisi jam mažesnės porcijos, o kitą dieną didesnės. kodėl krūtimi maitinam pagal poreikį, o maistą jau turim kišti? ai, pradėjau į viską jau žiūrėti paprasčiau