Įkraunama...
Įkraunama...

Rekomenduojamas meniu

QUOTE(Anema @ 2011 03 24, 17:27)
vaje, 5-6 ryto misinukas? doh.gif  nublusciau. smile.gif
faina, kad koses valgo.

as ipratus,nes per nakti keliasi 4-5 kartus
Atsakyti
QUOTE(kitule5 @ 2011 03 31, 22:47)
as ipratus,nes per nakti keliasi 4-5 kartus

kodel? kaip keista, juk jau nebeturetu. maniske pastaruoju metu irgi atsibunda, turiu prie loveles pastoveti, arba i savo lova guldytis, bet tik karta ar du
Atsakyti
QUOTE(Anema @ 2011 04 01, 17:01)
kodel? kaip keista, juk jau nebeturetu. maniske pastaruoju metu irgi atsibunda, turiu prie loveles pastoveti, arba i savo lova guldytis, bet tik karta ar du

as irgi noreciau zinoti kodel?deja niekas neatsako i si klausima,net medikai nezino,sake isaugs
Atsakyti
Pasiskaitinėjau ir net keista pasidarė... g.gif Mano vaikas nuo pirmųjų košių valgo VISKĄ, o nuo metų atskirai nebegaminu išvis jam. Mes tiesa ir patys valgom tik sveikai (kartais kokio majonezo užsidedu blush2.gif ), bet nepamenu tokio atvejo, kad nei kiek nesuvalgytų... Tas viską tai ir mėsą ir košes bet kokias ir sriubas. Namie turiu tik keletą prieskonių, druskos (naudojame nedaug) ir pipirų. Viskas. Nei jam atsibosta a nei ką ir jokių mėgstamų kolkas neišskiria... smile.gif Kažkaip nekyla man problemų ką vaikui pagamint. Tfu tfu tfu, aišku, bet vargas toms mamytėms kur tiek laiko ir jėgų reikalauja maistelis vaikui ("5 patiekalai pusryčiams").

Kažkada skaičiau kažkur, kad iki metų vaikui yra atviras "skonio langelis" ir jam iki to laiko reikia duoti paragauti viską, t.y. ir sūraus ir aštraus ir saldaus ir būtinai kad lėkštėje būtų visos spalvos. Tuomet vėliau vaikas nebijos ragauti naujų skonių ir konstistencijų, lengvai priims naujoves. Gal ir yra tame tiesos, nes aš savo vaikigaliui net pipirų palaižyti mažam daviau doh.gif

O apie visokias Hipp košeles, sūrelius ar kitokius "skanėstus" turiu nekokią nuomonę... Paragauti esu davusi turbūt visų šių dalykėlių, bet vos po kartelį ir kolkas daugiau nežadu duoti...

Kantrybės, mamytės, reik tikėtis, kad nevalgiukai laikini ir jau labai greitai jūsų mažyliai valgys "kaip už du" 4u.gif
Atsakyti
Dažniausiai keliamės 8 val. ryte. Pusryčiaujam kažkur apie devintą valandą. Dažniausiai geriam mišinuką. Paskuj apie vienuoliktą valandą valgom sriubytę. Labiausiai mėgsta burokėlių su mėsos kukuliais arba žirnių sriubytę su vištiena. Pavalgęs biški pažaidžia, paskui eina pietų miegelio. Kai atsikelia tai kokią košę valgom, bet būtinai su mėsa. Labai patinka plovas, bulvių košę su kukuliais ar dešrelėm mėgsta, kartais guliašo padarau su grikiais. Po dviejų ar trijų valandų duodam sriubytės. Vakarienei mišinukas. Tarpuose valgom varškytę, jogurtus, sūrelius. Sausainukus labai mėgstam. Atsigert dažniausiai duodam vandenuko, arba sulčių. Žuvytės nemėgstam tai nevalgom ...
Atsakyti
as ryte pradejau duot karves piena jau, geria ir jauciasi puikiai, dar po valandos duodu jogurta ar sureli be sokolado aisku, cia pas mus yra sveiku. toliau koses, mesos, darzoves, bet kazkaip visai issiderino pas mus grafikelis, valgyt gaunas bele kada, nes bele kada keliasi ir uzmiega doh.gif o maitintis tuo pat metu tai butu labai gerai, anksciau taip ir buvo. ir i tarpus jokie uzkandeliai beveik netelpa, nes ji nieko nenori, vis atrodo persivalgius. is vienos puses gerai, nesveikia jau uzkandziaut pastoviai, bet is kitos puses - tai ji nei vaisiu nelabai nori doh.gif siaip valgo viska, kaip viena mama rase, ir viskas jai skanu, ka neduodu. Bet va pradejau abejot del porciju - gal per daug duodu? Gal per mazai, nematuoju gi jau. Kiek ima tiek duodu, nors nemanau, kad ji teisingai ir laiku supranta, kad jau nebenori valgyt g.gif
Papildyta:
QUOTE(Anema @ 2011 04 01, 17:01)

taip taip nebeturetu, pasakyk tu jiems, as pas saviske per nakti keliuosi ir 7 ir 8 kartus ir jei kokie 3-4 kartai, tai cia jau puiki naktis buna.
Atsakyti
maniske dazniaus nei karto neatsikelia.

nevalgom pagal grafika, valgo kiek nori, nesveriu tikrai nieko. buna dienu, kad labai mazai valgo, buna, kad gan daug, patys jie manau supranta, kiek jiems reikia.

vaisiu irgi nelabai valgo, vynuoges dazniaus, kad ir nera tu vaisiu...
Atsakyti
Nuo metuku valgom viska, sriubas, mesyte, darzoves...maniske valgi, tai viskas skanu wub.gif specialiai neverdu kaip, kad anskciau kosytes, darzovienes ir t.t.
Nuo metu vaikas gali valgyti nuo bendro stalo, tik zinoma ne saslykus kokius, ar ten astrius patiekalus..normalu maista....niekda neturejau problemu del maisto, o jokiu misinuku nesu davusi, maitinau MP iki metuku, o paskui jokiu misineliu...valgo maista kaip ir mes thumbup.gif
Atsakyti
Maniškiui 1.4m.

Mūsų dienos meniu :

6-7 val. ryto - mišinukas;

10-11 val. - grikių košė (kitokių kruopų nepripažįsta schmoll.gif );

tarpe jogurtas arba sūrelis

14 val. trinta tiršta daržovių sriuba arba šaltibarčiai;

pietų miegas

17 val. mėsytė arba žuvis su daržovėmis

tarpe sausainiukai, duoniukai...

20val. varškytė, vaisiai, uogos;

21.30 mišinukas;

Asigerti duodu vandenuko, skiestų sulčių, bet geriausiai geria nesaldintą obuolių kompotą bigsmile.gif ... Lėkštutėje ant staliuko padedu uogų ir daržovių (labai mėgsta žirnius) kada nori pasiima...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tulpytė: 21 liepos 2011 - 14:56
Maniškis labai valgo sriubytes, gaminu kiekvieną dieną, nes jeigu nevalgo košytės kurią pagaminu ar ką nors kitką, tai sriubytė visada būna mūsų gelbėtoja, niekada jos neatsisako thumbup.gif dar klabai mėgsta blynukus su žuvim (smulkiai supjaustau tarkim jūros lydeką, idedu druskytės, pipiriuko, kiaušinis ir miltai) labai skaniai su grietinę sueina thumbup.gif
Atsakyti
mano mergaite buvo nevalgiuke,reikdavo pyktis kad ysiulytum nors pora saukstuku,bet tik neseniai supratau priezasty ir mes ja pasalinom biggrin.gif misinukas-pienukas buvo kaltas,kai nebegauna misinuko apetitas puikus,ir net labai,negauna nei diena nei nakty,kai gerdavo nakty -ryte nenoredavo pusryciu,kai isgerdavo pries miegiuka nors ir nedaug bet..-nenoredavo pietu ir tt.norejau tiesiog pasakyti toms mamoms kuriu maziai yra misinuko gerbejai,bet nevalgiukai,pameginkit-mums padejo 4u.gif ir dar...kai vaikiukai vieno ar kito prodikto nemegsta,maniau kaip taip gali buti,kitu vaikiukai valgo o mano ne,ilgai laukiau sio momento ir sulaukiau biggrin.gif -pradejo megti tai ko anksciau visai nemego,is to persasi nuomone-atejo tam laikas,jie nevalgydavo manu koses,avizines koses,grikiu koses,darzovienes,mesytes ir visu kitu mano virtu kosiu doh.gif neturejau pasirinkimo pirkau ir maitinau milupos ir hippo kosytemis kur su vandenuku pasitaiso,ir bijojau kas bus su tais mano vaikais blink.gif darzoviene ir mesyte pradejo valgyti nuo 8 men,o mano virtas koses tik nuo 1,3 men,tokia mano patirtis, viskam ateina savas laikas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agni0: 21 rugpjūčio 2011 - 20:45
Sveikos, manoji kol kas valgo viska ka pasiulau. Jai 1metai ir 3 menuo, uzsukau i sia tema galvodama, kad gal kazkaip netaip maitinu.. bet paskaicius net nustebau: beveik visos mamytes maitina leliukus panasiai.
Parasykit prasom ar prie tokio meniu priejot pacios ar kazkas pasufleravo? Pvz as pati kazkaip sitaip sugalvojau maitinti... biggrin.gif
Pas mus is ryto pienas ( parduotuves Dvaro plasmasinese buteliuose), bandziau kaimiska duot- viduriavo ir veme, schmoll.gif , nors pienas musu, (anytos) ir virinau ir skiedziau - jokio efekto. Tai geriam parduotuvini, o kaimiska patiliukais i kefyra, varske paverciu arba sunims atiduodu. blush2.gif
O parduotuvini piena net nevirinu, tik pasildau. Tada po pusvalandzio kokia kosyte ( betkokias vaikiskas, arba verdu dribsniu, arba ka patys valgom), arba varske arba sausainius su kuo nors, tik va sumustiniu kazkaip nelabai duodu, nebent atskirai duona, suri ar ka kitka. Neduodu kepto ir rukyto, nebent tik paragaut.
Tada pries pietu miega darzoviene su miesa, ji pas man labiau kose primena, minkstesne mesyte stengiuos jau tik sakute suminkyti, o jautiena vis dar sutrinu blenderiu.
Tai va sriubu ivairoves ir stinga man.
Stai galvoju gal pabandyt pupeliu? zirniu? Nuo kada pradejot duot?
Taigi po pietu miego ateina laikas viska ragaut, tai kemsa viska: duona, pomidora, suri, varske, jogurtus, agurka pagriauzia, vaisius, baronkas ar dziuveselius..
Vakare duodu pieno ir kokia pieniska kose, daznai duodu vaikiskas: BEBI, MILUPA, HIPP ir pan. nes manau visgi kokiybe ju gera,tas gamyklas baisiai grieztai kontrolioja, o kokios tos kruopos ir dribsniai, ir kur jie voliojosi kol buvo supakuoti... nezinau.

Pvz mano mama kazkada prie sovietu pabuvojo pieno perdirbimo imonej su ekskursija, tai pora metu negalejo pirktines varskes valgyt, kai pamate kaip tenai tokioj talpoj moteriske su guminiais batais vaiksto per ta varske ir grebliais varto ja..... blink.gif
aisku dabar gal viskas geriau atrodo, bet .....

Tai turiu pora klausymeliu jums mamytes, stai viena mamyte parase kad duoda saltybarsciu, tai as kol kas nerizikavau duoti zaliu svogunu, ir kazkaip salto prisibijau duot, o pasydzius tai kefyras i varske sukris.
O gal svogunu nededat? Gal ir agurkus kazkaip sutrinat smulkiau? manoji nenori valgyt jei sriuboj yra kazkas kieto ir sunkiai kramtomo.
Jei nesunku parasykit smulkiau apie tai....
Taip pat gal kas duoda rugstyniu? turiu uzkonservavus, bet nezinau ar duot.

Turiu jums toki receptuka ( gali but kazkam nieko naujo, o kazkam ir pravers)
Taigi jamu sausainius "lietuviskos pasakos" arba panasius ( 'gaidelis') sutrupinu stambiai i bliuduka, ir uzpilu verdanciu vandeniu, po poros min. jie pasidaro minksti ir ismaisau juos i kose, idedu tenai varskes, itarkuoju obuoli ar kt. vaisiu, ir jei per sausa iseina pridedu jogurto arba sulciu. Toks patiekaliukas turetu praeiti vaikuciams, kurie nelabai varske valgo, jos beveik nesijaucia, o su vaisiumi puikiai susikramto, net nereikia trinti per sieteli. (manoji valgo stambius gabaliukus laaaaaabai isrankiai)

Sekmes!

Atsakyti