mano vaikas labiausiai megsta morku blynus
sutarkuota morka, truputis varskes, kefyras ir miltai
viska sublenderiuoju, tirstumas turi buti kaip grietines
iskepe blynai buna karamelines spalvos-grazus ir labai skanus
ir dar - isigijau Beatos kulinarijos knyga
kiek patiekalu bedariau, tiek mano berniukas valge
beveik visi receptai pritaikyti vaikams
QUOTE(Kvakse @ 2010 04 05, 14:18)
mano vaikas labiausiai megsta morku blynus
sutarkuota morka, truputis varskes, kefyras ir miltai
viska sublenderiuoju, tirstumas turi buti kaip grietines
iskepe blynai buna karamelines spalvos-grazus ir labai skanus
ir dar - isigijau Beatos kulinarijos knyga
kiek patiekalu bedariau, tiek mano berniukas valge
beveik visi receptai pritaikyti vaikams
sutarkuota morka, truputis varskes, kefyras ir miltai
viska sublenderiuoju, tirstumas turi buti kaip grietines
iskepe blynai buna karamelines spalvos-grazus ir labai skanus
ir dar - isigijau Beatos kulinarijos knyga
kiek patiekalu bedariau, tiek mano berniukas valge
beveik visi receptai pritaikyti vaikams
Reiks pabandyt tokius blynukus iskept - skamba viliojanciai
Musu mazoji rytais ir vakarais valgo ivairias koses balintas karves pieneliu ir sviestuku, kelis kartus per sav iskepu ryte omletuka. Priespieciais ir pavakariais negali gyventi be jogurtuku ir varskyciu - jei galetu, tai vien jais butu gyva....uzkandziams vis pasiulau duoniuku, ryziu trapuku, barankyciu, bananu, obuoliu..pietums sriubyte su mesa ar troskinti kotletukai, balandeliai. Geria arbateles vaikiskas, o pienuko neisiulysi.
Sveiki, kaip ruosiate mesos kukulius kad jie butu minkstuciai? Jei troskinate tai su kokiu padazu? O gal zinote kaip skaniai istroskinti zuvies kukulius?
QUOTE(Kvakse @ 2010 04 05, 14:18)
mano vaikas labiausiai megsta morku blynus
sutarkuota morka, truputis varskes, kefyras ir miltai
viska sublenderiuoju, tirstumas turi buti kaip grietines
iskepe blynai buna karamelines spalvos-grazus ir labai skanus
sutarkuota morka, truputis varskes, kefyras ir miltai
viska sublenderiuoju, tirstumas turi buti kaip grietines
iskepe blynai buna karamelines spalvos-grazus ir labai skanus
Sveika, uzmaciau tavo recepta, pabandziau pagaminti savo mergytei, bet kazka ne taip padariau, kad blynai skystoki, tamposi, vos apverst keptuvej ejo,. Galietum parasyt mazdaug kiekius kaip ka dejai, gal as kazko per daug ar per mazai idejau?
aciu
Iki siol rasytu ivairiu ideju santrauka (kas tingi skaitinet)
Galima iškepti miltinį blynuką su tarkuotais obuoliais
prie zuvies kotletuku labai gerai toks padaziukas: Istirpini sauksta sviesto, tada koki sauksteli ar pusantro miltu istirpini tame svieste. Galiausiai uzpili pieno ir galima truputi druskytes ideti. Virti keleta minuciu kol sutirstes. Jeigu susigumuluoja uzpylus pieno, tai as isplaku su sluotele. Siaip proporciju nezinau - viska is akies dedu. Galima vietoj pieno pilti sultinio. Tada tinka ir prie kitu patiekalu.
Sviestas, siek tiek grietines, itarkuoju surio, pabarstau dziovintu (kol kas) krapu, petrazoliu. Su tokiu padaziuku sumaisau pvz virtus makaronus su mesyte, ar ryzius.
bulves su kefyru
burokeliu sriuba
visten. kepeneles troskintos su gretine ir bulviu kose
pieniska makaronu siuba
paprasta varske, jei i ja idedu druskytes, zalumynu ir uztepu ant trapucio
Mano mažoji labai skaniai valgo tokią košę: imam kukurūzų kruopas ir verdame vandenyje, paviriname atskirai pienuko šiek tiek pabalinti, kai baigia košė virti vandenyje užpilo verdančio pieno ir šiek tiek dar pavirinu.
Į lėkštę sudedu pjaustyto banano ir apibarstau cinamonu bei užpilu išvirta košyte, viską sumaišau, labai skani košė gaunasi ir saldi, tik be cukraus. Skanaus
Isverdu kalakutiena su moliugu, brokoliu, cukinija ir pan. Zodziu pagal fantazija ir saldytuvo turini Sublenderiuoju ir paskaninu seimininkes sviestuku. Gaunasi toks padazas. Ji maisau su ryziais arba makaronais. Kartais dar uzdedu virtu zirneliu (nesmulkintu).
paprasti miltiniai blynai, i juos itarkuoju obuolio ar jei turiu moliugo
tusindama kotletuka uztarkuoju morkytes,i pabaiga, i puoduka idedu kelis saukstukus miltu,ipilu pieno ir ismaisius supilu ant kotletuko. Palaukiu kol uzvirs ir truputi pakaitinu kol sutirsteja, tai susimaises su morkytem gaunasi padaziukas
vadinamus zrazus. I farsa imusti kiausini, pasudyti. Kotletukus idaryti tokiu misiniu: virti ryziai, virti pjaustyti kiausiniai, kepinti svogunai. Tokius idarytus kotletukus apkepu sudedu i stiklini inda su dangciu, uzpilu padaziuku (sultinys su grietine ir saukstu miltu) ir dar 15min patroskinu orkaiteje.
bulviniai kukuliai (sutarkuoti bulves ,isspausti,pasudyti ir daryti maziukus kukulius ,ir isviram ,poto dedu biski sviesto,gretines ir valgom naim niam
kruopienes irgi skaninu ivairiai..jei nesinori deti cukraus, as radau super iseiti..paverdu dziovintus vaisius pradzioje, tada tame ''kompote''verdu ar ten aviziniu dribsniu ar ten keliu grudu kose
Vištieną dažniausiai gaminu su morkomis ir grietinėle. Krūtinėlę supjaustau kubeliais, pakepinu su trupučiu natūralių prieskonių, pridedu smulkiai tarkuotų morkų, ir galiausiai grietinėlės arba grietinės su vandeniu (troškinam). Patiekiu su ryžiais arba bulvėmis
Dar panašiai galima troškinti su baklažanais, cukinijom. Arba vištienos (ar kt. mėsos) kubelius ir įvairias daržoves (kopūstus, cukinijas, brokolius, baklažanus, morkas, bulves...) troškinti moliniame puode orkaitėje.
kremine moliugu sriuba, kuria mano mergina labai megsta. Viskas labai paprasta: isverdi supjaustytus moliugus su bulvemis (mazdaug po lygiai) pasudytame vandenyje (vandens reikia, kad vos semtu), idedi zoleliniu prieskoniu (tinka bazilikas, krapai), tada su blenderiu suplaki iki vientisos mases ir ipili grietineles (as is akies pilu, kad sriuba taptu baltesne). Tada dar uzverdu, apibarstau petrazolem ir valgom su bulkyte.
Moliugas ,bulvyte,morkyte ,brokolis viska po lygiai .Vandenukas turi pasemti darzoves,kai isverda isemu brokuolius ,juos su sakute sutrinu.Visas likuses darzoves sublenderiu sumalu ir idedu svietuko.Supiliu i lekstute srubyte ir ant virsaus uzdedu brokoius.Valgo net ausytes traska
kalakutiena kario padaze (kalakutiena+kario biski+svoguniukas, cesnakutis gale grietine ir biski krakmolo ar miltu, kad sutirstinti)
morku blynus
sutarkuota morka, truputis varskes, kefyras ir miltai
viska sublenderiuoju, tirstumas turi buti kaip grietines
iskepe blynai buna karamelines spalvos-grazus ir labai skanus
Galima iškepti miltinį blynuką su tarkuotais obuoliais
prie zuvies kotletuku labai gerai toks padaziukas: Istirpini sauksta sviesto, tada koki sauksteli ar pusantro miltu istirpini tame svieste. Galiausiai uzpili pieno ir galima truputi druskytes ideti. Virti keleta minuciu kol sutirstes. Jeigu susigumuluoja uzpylus pieno, tai as isplaku su sluotele. Siaip proporciju nezinau - viska is akies dedu. Galima vietoj pieno pilti sultinio. Tada tinka ir prie kitu patiekalu.
Sviestas, siek tiek grietines, itarkuoju surio, pabarstau dziovintu (kol kas) krapu, petrazoliu. Su tokiu padaziuku sumaisau pvz virtus makaronus su mesyte, ar ryzius.
bulves su kefyru
burokeliu sriuba
visten. kepeneles troskintos su gretine ir bulviu kose
pieniska makaronu siuba
paprasta varske, jei i ja idedu druskytes, zalumynu ir uztepu ant trapucio
Mano mažoji labai skaniai valgo tokią košę: imam kukurūzų kruopas ir verdame vandenyje, paviriname atskirai pienuko šiek tiek pabalinti, kai baigia košė virti vandenyje užpilo verdančio pieno ir šiek tiek dar pavirinu.
Į lėkštę sudedu pjaustyto banano ir apibarstau cinamonu bei užpilu išvirta košyte, viską sumaišau, labai skani košė gaunasi ir saldi, tik be cukraus. Skanaus
Isverdu kalakutiena su moliugu, brokoliu, cukinija ir pan. Zodziu pagal fantazija ir saldytuvo turini Sublenderiuoju ir paskaninu seimininkes sviestuku. Gaunasi toks padazas. Ji maisau su ryziais arba makaronais. Kartais dar uzdedu virtu zirneliu (nesmulkintu).
paprasti miltiniai blynai, i juos itarkuoju obuolio ar jei turiu moliugo
tusindama kotletuka uztarkuoju morkytes,i pabaiga, i puoduka idedu kelis saukstukus miltu,ipilu pieno ir ismaisius supilu ant kotletuko. Palaukiu kol uzvirs ir truputi pakaitinu kol sutirsteja, tai susimaises su morkytem gaunasi padaziukas
vadinamus zrazus. I farsa imusti kiausini, pasudyti. Kotletukus idaryti tokiu misiniu: virti ryziai, virti pjaustyti kiausiniai, kepinti svogunai. Tokius idarytus kotletukus apkepu sudedu i stiklini inda su dangciu, uzpilu padaziuku (sultinys su grietine ir saukstu miltu) ir dar 15min patroskinu orkaiteje.
bulviniai kukuliai (sutarkuoti bulves ,isspausti,pasudyti ir daryti maziukus kukulius ,ir isviram ,poto dedu biski sviesto,gretines ir valgom naim niam
kruopienes irgi skaninu ivairiai..jei nesinori deti cukraus, as radau super iseiti..paverdu dziovintus vaisius pradzioje, tada tame ''kompote''verdu ar ten aviziniu dribsniu ar ten keliu grudu kose
Vištieną dažniausiai gaminu su morkomis ir grietinėle. Krūtinėlę supjaustau kubeliais, pakepinu su trupučiu natūralių prieskonių, pridedu smulkiai tarkuotų morkų, ir galiausiai grietinėlės arba grietinės su vandeniu (troškinam). Patiekiu su ryžiais arba bulvėmis
Dar panašiai galima troškinti su baklažanais, cukinijom. Arba vištienos (ar kt. mėsos) kubelius ir įvairias daržoves (kopūstus, cukinijas, brokolius, baklažanus, morkas, bulves...) troškinti moliniame puode orkaitėje.
kremine moliugu sriuba, kuria mano mergina labai megsta. Viskas labai paprasta: isverdi supjaustytus moliugus su bulvemis (mazdaug po lygiai) pasudytame vandenyje (vandens reikia, kad vos semtu), idedi zoleliniu prieskoniu (tinka bazilikas, krapai), tada su blenderiu suplaki iki vientisos mases ir ipili grietineles (as is akies pilu, kad sriuba taptu baltesne). Tada dar uzverdu, apibarstau petrazolem ir valgom su bulkyte.
Moliugas ,bulvyte,morkyte ,brokolis viska po lygiai .Vandenukas turi pasemti darzoves,kai isverda isemu brokuolius ,juos su sakute sutrinu.Visas likuses darzoves sublenderiu sumalu ir idedu svietuko.Supiliu i lekstute srubyte ir ant virsaus uzdedu brokoius.Valgo net ausytes traska
kalakutiena kario padaze (kalakutiena+kario biski+svoguniukas, cesnakutis gale grietine ir biski krakmolo ar miltu, kad sutirstinti)
morku blynus
sutarkuota morka, truputis varskes, kefyras ir miltai
viska sublenderiuoju, tirstumas turi buti kaip grietines
iskepe blynai buna karamelines spalvos-grazus ir labai skanus
QUOTE(Annet_ @ 2010 04 21, 18:45)
Sveiki, kaip ruosiate mesos kukulius kad jie butu minkstuciai? Jei troskinate tai su kokiu padazu? O gal zinote kaip skaniai istroskinti zuvies kukulius?
sveika aš į faršą įdedu batono mirkyto piene,ryžių,morkytės tada troškinu su bulvytėm ant viršaus užpilu grietinės,biški sviestuko...
Maniskiui 1,9m. Gaminu taip, kad valgytu visa seima.
Pasidalinsiu keletu patiekalu ideju visai seimai
varskes apkepas
kimstos bulves
koldunai (aisku, kad gaminti namuose)
skaldytu zirniu sriuba. Is vakaro uzsimerkiu zirniu ir issiverdu sultini. Tada jau i sultini dedu skaldytus zirnius ir verdu. siek tiek pavirus ipjaustau bulviu. Jei norisi idedu pakepinta svoguna su morkyte. Aisku paprieskoniuoju Isvirta sriubyte sutrinu su blenderiu.
Panasia sriuba dar verdu is pupeliu
morku apkepas. Man labai patiko, taciau mano mazyliui kazkodel ne. ilgas receptas, jei kam bus idomu, galesiu ideti veliau.
Cenahai. As juos taip vadinu, nes gaminu cenakinese. O i jas dedu viska, kas patinka vaikui: bulves morkos, zirniai, svogunas siek tiek mesytes ir pan. aisku viskas troskinasi orkaiteje.
Zuvis troskinta orkaiteje. Lydeka apslakstau citrinos sultimis, paprieskoniuoju. ant virsaus uzdedu ivairiu darzoviu uzpilu grietinele ir troskinu. galima taip troskini ir folijoje, ir kepimo inde
avizine kose su lydytu suriu.
artimiausiu metu planuoju pasiulyti grikiu blynus.
Pasidalinsiu keletu patiekalu ideju visai seimai
varskes apkepas
kimstos bulves
koldunai (aisku, kad gaminti namuose)
skaldytu zirniu sriuba. Is vakaro uzsimerkiu zirniu ir issiverdu sultini. Tada jau i sultini dedu skaldytus zirnius ir verdu. siek tiek pavirus ipjaustau bulviu. Jei norisi idedu pakepinta svoguna su morkyte. Aisku paprieskoniuoju Isvirta sriubyte sutrinu su blenderiu.
Panasia sriuba dar verdu is pupeliu
morku apkepas. Man labai patiko, taciau mano mazyliui kazkodel ne. ilgas receptas, jei kam bus idomu, galesiu ideti veliau.
Cenahai. As juos taip vadinu, nes gaminu cenakinese. O i jas dedu viska, kas patinka vaikui: bulves morkos, zirniai, svogunas siek tiek mesytes ir pan. aisku viskas troskinasi orkaiteje.
Zuvis troskinta orkaiteje. Lydeka apslakstau citrinos sultimis, paprieskoniuoju. ant virsaus uzdedu ivairiu darzoviu uzpilu grietinele ir troskinu. galima taip troskini ir folijoje, ir kepimo inde
avizine kose su lydytu suriu.
artimiausiu metu planuoju pasiulyti grikiu blynus.
QUOTE(Koris @ 2010 07 15, 16:06)
Cenahai. As juos taip vadinu, nes gaminu cenakinese. O i jas dedu viska, kas patinka vaikui: bulves morkos, zirniai, svogunas siek tiek mesytes ir pan. aisku viskas troskinasi orkaiteje.
O super ideja!!!
Mes dar vis mėtomės tarp leliukiško ir jau normalaus meniu. Valgo dukrytė kaip ir viską, bet pamačiusi vaikišką tyrelę stiklainiuke net dreba kaip valgyt nori. Tai vis dar dažnai užkandžiui renkamės ne normalų obuoliuką, o vaisnę tyrelę. Taip pat vis dar geriam mišinuką, na tiksliau, pienuką nuo vienerių metukų.
Kam atiduoti savo vaiką, kad išmokintų normalaus maisto ragauti (bent), o tai valgome bulves, mėsą ir sūrelius...
Papildyta:
Ir pas mus...
Papildyta:
QUOTE(asedita @ 2010 03 23, 14:31)
Nu pas mus lygiai tas pats
Ir pas mus...
Oi kiek cia idomiu receptuku.dekui visoms mamytems, reiks pabandyti
Mano vaikas valgo tik 2 rusiu koses. Na, nesiskundiza, bet pabandziau duot manu (kartais), tai buvo labai apsidziauges nauju patiekalu:
isverdu manu koses paprastai, idedu vanilinio cukraus, truputi druskos, truputi sviesto, truputi cinamono. Atskirai nulupu obuoli. Sublenderiuoju obuoli su bananu. Padarau koses vidury duobute ir supilu ten vaisine tyrele.
Sriuba su zuvies kukulaiciais:
isverdu zuvi (pav lydeka), isemu asakas ir padarau farsa su prancuzisku batonu, susmulkintu ir nuplykitu svogunu, kiausiniu, krapais, druska.
Uzverdu sultini, kuriame vire zuvis, imetu bulviu ir morku, paverdu apie 10 min, tuomet padarau is farso nedidelius kukulaicius ir sumetu i sriuba, paverdu dar 5-10 min. Pabaigoje i sriuba idedu smulkintu krapu ir pertazoliu.
Sriuba-darzoviene:
I verdanti vandeni imetu kopusto ir bulviu. Atskirai susmulkinu svoguna, patarkuoju morku ant burokines tarkos, supjaustau saldziosios paprikos ir visa tai pakepinu aliejuje ant mazos ugnies, tada nuolat maisant ipilu kazkiek miltu, toliau maisau pildama kazkiek vandens. Pomidorus nuplykinu verdanciu vandeniu ir nuemu odele, supjaustau gabaliukais ir i ta pacia kerpuve, kol truputi viskas pasitroskina. Toliau ta mase pilu i puoda su kopustais ir bulvem ir uzvirinu. Pagardinu zalumynais, ipjaustau atskirai virtos mesytes. Gaunasi kaip sriuba-charco, bet neastri. O sau galima dadeti aitriuju pipiru ir cesnako, imest pakepintu lasinuku su mesyte.
isverdu manu koses paprastai, idedu vanilinio cukraus, truputi druskos, truputi sviesto, truputi cinamono. Atskirai nulupu obuoli. Sublenderiuoju obuoli su bananu. Padarau koses vidury duobute ir supilu ten vaisine tyrele.
Sriuba su zuvies kukulaiciais:
isverdu zuvi (pav lydeka), isemu asakas ir padarau farsa su prancuzisku batonu, susmulkintu ir nuplykitu svogunu, kiausiniu, krapais, druska.
Uzverdu sultini, kuriame vire zuvis, imetu bulviu ir morku, paverdu apie 10 min, tuomet padarau is farso nedidelius kukulaicius ir sumetu i sriuba, paverdu dar 5-10 min. Pabaigoje i sriuba idedu smulkintu krapu ir pertazoliu.
Sriuba-darzoviene:
I verdanti vandeni imetu kopusto ir bulviu. Atskirai susmulkinu svoguna, patarkuoju morku ant burokines tarkos, supjaustau saldziosios paprikos ir visa tai pakepinu aliejuje ant mazos ugnies, tada nuolat maisant ipilu kazkiek miltu, toliau maisau pildama kazkiek vandens. Pomidorus nuplykinu verdanciu vandeniu ir nuemu odele, supjaustau gabaliukais ir i ta pacia kerpuve, kol truputi viskas pasitroskina. Toliau ta mase pilu i puoda su kopustais ir bulvem ir uzvirinu. Pagardinu zalumynais, ipjaustau atskirai virtos mesytes. Gaunasi kaip sriuba-charco, bet neastri. O sau galima dadeti aitriuju pipiru ir cesnako, imest pakepintu lasinuku su mesyte.
Maniskis dievina moliugu sriuba arba kose
Supjaustau moliuga dvieju cm dydzio gabaliukais, pakepu alyvuogiu aliejuje, imetu smulkinto svoguno, cesnako, kepu viska 5 min, tuomet ipilu sultinio (darzoviu,vistienos) ir viska tusinu kol moliugo konsistencija tampa kaip kose(sriubai ta kose sumalu su mikseriu), pries duodant itarkuoju ''Dziugo'' surio ir idedu siek tiek grietines, mazas valgo net ausys linguoja
beje mes su teveliu taip pat
Supjaustau moliuga dvieju cm dydzio gabaliukais, pakepu alyvuogiu aliejuje, imetu smulkinto svoguno, cesnako, kepu viska 5 min, tuomet ipilu sultinio (darzoviu,vistienos) ir viska tusinu kol moliugo konsistencija tampa kaip kose(sriubai ta kose sumalu su mikseriu), pries duodant itarkuoju ''Dziugo'' surio ir idedu siek tiek grietines, mazas valgo net ausys linguoja
beje mes su teveliu taip pat