Įkraunama...
Įkraunama...

Rekomenduojamas meniu

QUOTE(Meger @ 2009 12 11, 19:56)
Laba...

Ryte, pries miega geriame misinuka, priespieciams vakarienei valgome kose is pakelio, pietums darzoves su mesa, uzkandziams - duoniukai, vasara megome uogas, dabar valgomos tik tyreles...

Koses is pakelio pradejome valgyti nenoriai, pradejau duoti musu maisto (susidomejimo nerode anksciau, nerodo ir dabar  verysad.gif ), vienintelis jogurtas, varskyte tinkama, sriubos tik skystimas valgomas...

Nezinau, ka pasiulyti vaikui - depresija jama  verysad.gif

aš tai esu prieš mišinukus ir košes iš pokelių schmoll.gif daugiau natūralių produktų, o ne tų sintetinių 4u.gif
Atsakyti
Sveiki
Maniškė tai labai mažai valgo tik tiek kiek pačiai išeina ir nemėgink valgidinti doh.gif
Normalaus valgymo nėra tik užkandžiavimas ir tai 3-4 kartai per dieną,dar geria mano pienuką.Svoris normalus gal jai tiek ir užtenka g.gif
Atsakyti
Sveiki,

Mano mazylei vos virs metuku, bet labai suku galva ka jai naujo pasiulyti ir ka duoti jau galima. As kol kas esu pries visokias desreles, net jei jokiu E nera, manu tai nieko vertas maistas. Keptu maisto produktu taip pat dar nenoriu duoti. Tad musu meniu vis tas pats - ryte kosyte, pietum vis dar atskitai verdu pietus (mesyte+darzoves), vakare irgi darzoves su makaronais ar tai grikais ar kitokios kruopos. Bet vat, tas virimas atskirai mane zudo. Zinau, kad vaikas jau nuo 1 metu turi pereiti prie seimos stalo, bet vis dar nesiriztu kazkaip, atrodo, kad musu maistas per riebus, keptas daznai. o ar kepti blynai gerai. Gal kas irgi susiduret su tokia dilema ir kaip perejot prie bendro stalo. Dekoju uz jusu pasisakymus ir patarimus.
Atsakyti
QUOTE(ieva123 @ 2010 01 03, 15:58)
Sveiki,

Mano mazylei vos virs metuku, bet labai suku galva ka jai naujo pasiulyti ir ka duoti jau galima. As kol kas esu pries visokias desreles, net jei jokiu E nera, manu tai nieko vertas maistas. Keptu maisto produktu taip pat dar nenoriu duoti. Tad musu meniu vis tas pats - ryte kosyte, pietum vis dar atskitai verdu pietus (mesyte+darzoves), vakare irgi darzoves su makaronais ar tai grikais ar kitokios kruopos. Bet vat, tas virimas atskirai mane zudo. Zinau, kad vaikas jau nuo 1 metu turi pereiti prie seimos stalo, bet vis dar nesiriztu kazkaip, atrodo, kad musu maistas per riebus, keptas daznai. o ar kepti blynai gerai. Gal kas irgi susiduret su tokia dilema ir kaip perejot prie bendro stalo. Dekoju uz jusu pasisakymus ir patarimus.

Mūsiškė (beveik 2 m.) labai mėgsta virtinukus, blynukus įvairius. Ko gi ten blogai blynai smile.gif o kartu ir grietinės, uogyčių suvalgo, varškytės. Visa tai duodavau ir nuo metų. Savo meniu šiek tiek pakeitėm mirksiukas.gif Mažiau kepto maisto, ne taip aštriai ir pan., kad galėtume visi valgyt tą patį maistą. Sriubos įvairios tinka ir mažei ir visai šeimynai. Labai mėgsta trintą moliūgų sriubą, o ir mums labai skanu smile.gif O pirktinių mišinukų- neteko ragauti, tyrelių- minimaliai ir tik obuolių, kriaušių, slyvų, dešrelių- labai retai nuperkam be E (jei tikrai tiesa doh.gif ), nors jai labai patinka, valgytų gal ir kasdien doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sraigiuss: 04 sausio 2010 - 19:07
as tai apgaunu vis dar nors mazyei jau 1,5 metuku.kai nenori kokios kosytes valgyt tai pakabinu koses ir pamirkau vos vos i tyrele ar jogurta ir puikiai man pavyksta pamaitint.valgymo eigoj paskui jau ir nebepastebi kad vien tik kose valgo.kartais multika i jungiu jei kas nors buna jai neskanaus pvz jautiena su darzovem irgi puikiai suveikia tik negalima tais multikais aisku piknaudziaut.sekmes
Atsakyti
Mano mazyliui 1,5m. mes valgom jau viska,ir nesiskundziau niekuo,jau net pamirsau kada gaminau atsikirai.. kotletukus kepu,poto patroskinu tai suvalgo noriai su darzovem... Valgo sardeles noriai,koses ir t.t.
Atsakyti
mes taipogi jau valgom viska,bet beda jau kokia savaite nieko nenori tik guminuku,sokoladuku,ledu...nebezinau ka daryt,gal kas negerai kad vaikas nenori vallgyt,nebeduodu as jai saldumynu,ryte tik atsikeldavom,kokia kose bepadarydau valgydavo nors biskiuka,dabar atsikeliam sakau nori koses rekia neeeeeee ir pradedu siulyy viska is eiles ne nene....nebezinau...

pvz siand.jau 13val,o ji valge ryziu koses 2arbat saukstukus...surio gabaliuka...issivedziau i lauka galvoju pazais gryzusi nores valgyt,ne per kur sriubos ipyliau ..neeeee,bulviu virtu su desrele,neee...nzn
Atsakyti
A is kur tokio maziaus vaikiukas zino,kad yra toks daiktas guminukai g.gif nu as neperku ir nezino,net merginai neleidziu valgyt prie maziaus ,kad negautu...kam to reikia g.gif Apetita nepergeriausia turim.O mano irgi yra nevalgiukas,bet ateina bangom valgymo dienos.Pasirenka jie ka veikt su tuo valgiu
Atsakyti
Sveikos mamytės 4u.gif
Pas mus taip pat būna nevalgiadienių kartais smile.gif , bet šiaip meniu mūsų toks:
ryte kai atsikelia, o tai būna apie 9 val. mamytės pienelis, po kokios valandos valgom kokią nors pienišką košytę, kartais suvalgo daugiau, o kartais mažiau smile.gif į tą tarpą kol laukia košytės būna kad kokį vaisių ar kukurūzų pagraužia. Apie pirmą valandą valgom daržovienę su mėsyte (košę darau vis dar), tada einam miegelio (prieš miegą dažnai dar einam į laukutį) , prieš miegelį geriam pienelio smile.gif. Kai atsikelia vėl valgo daržovienę su mėsyte. Iki vakarienės būna dar valgom kokių sausainiukų dar geriam pienelio, valgom šaldytų uogyčių (mėlynių, braškių), mandarinų, apesinų, obuolių ar bananų...Vakarienei prieš miegelį vėl peniška košytė ir mamytės pienelis smile.gif Naktį dar būna pabunda vieną ar du kartus mamytės pienelio smile.gif Taip pat pietums kartais vietoj košės valgom tai ką būnu padarius sau pietums smile.gif.Tai va, toks tas mūsų racionas.
Pieniškų produtų tai neįduosi niekaip..kartais kelis šaukštus jogurto suvalgo, o sūrelių, varškės niekaip, o nuo kefyro vos nevemia... sad.gif
Atsakyti
Aš jau gerus keturis mėnesius negaminu vaikučiui valgio atskirai, nes jis kuo puikiausiai valgo ką ir mes. Na žinoma mūsų meniu pasikeitė, valgom tik namie gamintą ir sveiką maistą, bet tai tik į naudą, figūras pataisėm ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vitalija.vilke: 26 sausio 2010 - 19:21
QUOTE(Aurio zmona @ 2010 01 15, 14:12)
mes taipogi jau valgom viska,bet beda jau kokia savaite nieko nenori tik guminuku,sokoladuku,ledu...nebezinau ka daryt,gal kas negerai kad vaikas nenori vallgyt,nebeduodu as jai saldumynu,ryte tik atsikeldavom,kokia kose bepadarydau valgydavo nors biskiuka,dabar atsikeliam sakau nori koses rekia neeeeeee ir pradedu siulyy viska is eiles ne nene....nebezinau...

pvz siand.jau 13val,o ji valge  ryziu koses 2arbat saukstukus...surio gabaliuka...issivedziau i lauka galvoju pazais gryzusi nores valgyt,ne per kur sriubos ipyliau ..neeeee,bulviu virtu su desrele,neee...nzn

blink.gif mano dukryte nezino kas tai yra, ir as kazkaip pries guminukus, sokoladukus ir pan., aisku tenka su seneliais pakovot, nes tik nematau o jau koki saldaini valgo, tik gerai kad gryztam karta i men pas tevus unsure.gif na apetitu kolkas tikrai nesiskundziam, todel labai bijau sugadint rolleyes.gif o su saldumynais manau greit galima, kalbu apie brolio vaikus, saldumynais gyvi, rolleyes.gif bet argi jie i nauda doh.gif pati kartais duodu hematogeno, javainius megsta 4u.gif
Atsakyti
O aš su savąja pradėjau vargt nuo spalio mėnesio. Iki tol apetitu nesiskundė: rytą vakarą - mišinukas, pietums daržovienė su mėsa, vakarienei - grūdinė košė. Bet ėmė sau vieną dieną ir nebevalgė daržovių su mėsa. Taip būdavo gerai, nebereikėdavo atskirai sau pietų gamint, valgėm bendrai. Taip mėsos ir daržovių nevalgo lyg šioliai. Kažkaip anksčiau nekreipdavau dėmesio, kad jos nedomina, ką mes valgom, išskyrus glaistytus sūrelius, šokoladinius saldainius ar sausainius. Maniau, vaikas sotus, gerai, kad pastoviai nekramto. Bet blogiausia, kad maistas jos nesudomina ir dabar. Ką beparodai ar paklausi - NE ir viskas unsure.gif . Grūdines košes valgo, jokių problemų, bet dukart per dieną jos nevalgo, pirmą kart daugiau, antrą kart kelis šaukštelius ir viskas, o mėsos - ne. Dar žuvį ir kepenėles valgė, o dabar jau ir tų nebevalgo.Ką aš nebandžiau ir neduot visai valgyt (maniau išalks, paprašys), kepiau mėsos blynelius, mėsą su kruopom viriau, slėpdavau po agurku (vienintelė daržovė, kurią valgo) - išspjauna lauk arba visai neiima. Bandžiau savaitę kitą visai neduot mėsos, galvojau, kad po kiek laiko gal bus noras atsiradęs - nepatikėsit, tik pažiūrėjo į lėkštę, kad pradės klykti ne savo balsu, kad daugiau nė nebandžiau taip daryt. Šiaip nevalgė nei blynų, nei jokių virtinukų, makaronų,sriubą vieną vienintelę - juodą perlinių kruopų, iš vaisių valgo tik obuolius (būtinai neluptas turi būti) ir bananus. Taip į mūsų dienos meniu pamažu įsitraukė duona su sviestu, virtas kiaušinis (kepto nevalgo), iš pradžių tik trynys, dabar žiūriu, kad pirma baltymą suvalgo, kasdien 150 ml sulčių, o kai išgeria - tik vanduo (arbatų negeria). Kepu blynus su obuoliais, beriu cukraus ir jokių uogų ar grietinės, pamažu pamažu pradėjo patikt. biggrin.gif
Kartą valgau pusryčiams dešreles, žiūri ir ji atsistojus šalia, niam niam prašo. Daviau - valgo. Atpjoviau rūkytos dešros - valgo. Pabandžiau duot lašinių - valgo. Šlapios dešros daviau - valgo. Tai ką - organizmui chemijos trūksta g.gif . Žinokit, baisu. Kasdien nekišu, o jei nenori - per jėgą ir nesiūlau, nebent pati paprašo. O ką darysi? Laukiu kada pabus noras valgyt kartu su mumis. Nors jau nebegaliu labai skųstis - pradėjau kasdien virti sriubą, nors po šaukštelį pasrebia, ten mėsos įpjaustau. Jei suvalgom kokius penkis šaukštus - tai jau daug thumbup.gif
Atsakyti