taigi toliau bandymas siuksliu kurenime .
prikraunu katila lentgaliu, ir ant pacio virsaus uzdedu popiriaus, uzpilu pusmaisi to sroto, smulkesniu malkyciu. uzkuriu ir ka rezultatas puikus kol kas. vakar uzkuriau, siaindien viskas dega gerai. dalis aisku nubyrejo i pacia, bet kai nera istisinio storo sluoksnio dega neblogai, o virsuje kol isikuria ir uzsildo sistema dega stipriai ir karscio degimui uztenka. tik pastebejau, kad daugiau pelenu liko.
manau kurensiu, tik neaisku ar pelenai daug greiciau kaupsis ir kaip degs apacioje nes kol kas sunku daryti isvadas.
prikraunu katila lentgaliu, ir ant pacio virsaus uzdedu popiriaus, uzpilu pusmaisi to sroto, smulkesniu malkyciu. uzkuriu ir ka rezultatas puikus kol kas. vakar uzkuriau, siaindien viskas dega gerai. dalis aisku nubyrejo i pacia, bet kai nera istisinio storo sluoksnio dega neblogai, o virsuje kol isikuria ir uzsildo sistema dega stipriai ir karscio degimui uztenka. tik pastebejau, kad daugiau pelenu liko.
manau kurensiu, tik neaisku ar pelenai daug greiciau kaupsis ir kaip degs apacioje nes kol kas sunku daryti isvadas.
QUOTE(-Rasa-Puppies @ 2009 03 08, 22:32)
Linkstu prie zvakes katilo. Sunku nuspresti. Sakykit,kokia kaina menesiui juo kurenant. Namas pas mus 300kv. Ar tems ta zvake toki plota apsildyti?
S-40 žvake anglinis apšildo nuo 200 iki 500 kvadratu i peciu telpa apie 200 kg angliu dega 6-10 paru,per men ~400 lt.
Papildyta:
QUOTE(Vyckaju @ 2009 03 09, 09:54)
tai tu čia granules jau pakurei? o pelenai smulkus lengvi? jai taip reikia iputimo vent.ir pelenukai per kamina.
QUOTE(arturios @ 2009 03 09, 12:31)
S-40 žvake anglinis apšildo nuo 200 iki 500 kvadratu i peciu telpa apie 200 kg angliu dega 6-10 paru,per men ~400 lt.
Papildyta:
tai tu čia granules jau pakurei? o pelenai smulkus lengvi? jai taip reikia iputimo vent.ir pelenukai per kamina.
Papildyta:
Ne, ta pati srota pyliau, bet tik ant virsaus ir kiek zemyn pabyrejo, bet kai nera ju istisinio sluoksnio tai ir malkoms degti netrukdo, o sios karscio duoda ir siuksles tada dega, o nesmilksta. kazkada i savo malkini angliu siektiek bandziau deti, tai puskibiris ant virsaus, gera karsti palaike per visa degimo laika, vat siuo atveju irgi tutbut padetu. reiks paieskot nes dar maisa angliu turiu kazkur.
QUOTE(-Rasa-Puppies @ 2009 03 08, 23:32)
Linkstu prie zvakes katilo. Sunku nuspresti. Sakykit,kokia kaina menesiui juo kurenant. Namas pas mus 300kv. Ar tems ta zvake toki plota apsildyti?
Paves be problemu. Pas mane 320 m2, dabar kuriu kas dvi-tris paras. Nors namas ir atvesta, vistiek katilas isdega para. Tik zinoma uztruks kol sistema nureguliuosi.
As irgi buvau anglis beres. Kaitros duoda tikrai daugiau, bet jas reiktu ismetyti po biski per visa pakura. Nes kai buvau supyles kibiriuka vienoj vietoj,tai tas pats gavos kaip su briketais. Isdegdavo vidurys ir skyriklis pakibdavo kabeti ant malku.
QUOTE(Ramiz @ 2009 03 04, 18:23)
Ačiū už norą padėti. Pažiūrėjau.
Papildyta:
Tai aš ir gailiu tėvelių, nes jie negali net įmesti malkytės (neturi visiškai sveikatos). Tad turiu kažkaip pasirūpinti, kad būtų ilgai šilta ir nereiktų kasdien pas juos lėkti dadedinėti kuro. Tokia situacija, kai tik aš galiu gelbėti, nieks kitas į krosnį nieko neįdės, nebent tėvai tik pažiūrės kaip ten viskas kaista (turiu galvoje termometrus).
Papildyta:
Tai aš ir gailiu tėvelių, nes jie negali net įmesti malkytės (neturi visiškai sveikatos). Tad turiu kažkaip pasirūpinti, kad būtų ilgai šilta ir nereiktų kasdien pas juos lėkti dadedinėti kuro. Tokia situacija, kai tik aš galiu gelbėti, nieks kitas į krosnį nieko neįdės, nebent tėvai tik pažiūrės kaip ten viskas kaista (turiu galvoje termometrus).
Ramiz, kiek pamenu is jusu uzkurimo ir kurenimo budo aprasymo labai zaidet su pamaisymo voztuvu. Ar nebus taip, kad griztama prisukot ant radiatoriu, kolektoriu...o per mazaji rata katilas gauna per daug vandens, kad ir karsto? O nuo per daug vandens ir kondensatas atsiranda. Pabandykit uzsukti ta trisaki ar ketursaki, jei is tiesu srautai pamazinti iki minimumo.
Isitikinau pats - griztamo temperatura neturi didelio skirtumo, jei srautas tinkamas. Pas mane santykis 60/30 laipsniu, jokio kondensato
Labai dekinga uz info. Jums jau gerai,jus jau kurenat su juo ir zinot tuos niuansus. Mums tik viskas preis akis. Supratau,kad anglis geriau uz malkas. Bet man geriau butu malkos. Ar sitie peciai gerai kurenasi su malkom. Galvoju toki,na kad ir malkom ir anglim ta zvake degtu. Reiskia anglim man kainuos ,kaip raset 400lt. o jei kombinuotai daryciau,malkos ,anglis. Gaila malkom nekurent,turiu nemazai misko. Dujinis katilas jau labai labai brangiai kainuoja. Man menesiui kazkur 900lt.minimumas.Tai reikia kazka daryt.
Tiesa,o prie jo dar irengti katiline reikia .Kiek tas malonumas mazdaug traukia.
Tiesa,o prie jo dar irengti katiline reikia .Kiek tas malonumas mazdaug traukia.
QUOTE(Vyckaju @ 2009 03 09, 11:54)
Pabandyk ipilti taip, kad tos seklos butu viduryje, o degiklis laikytusi ant malku krastuose. Gal viduje isdegs greiciau nei malkos ir degiklis nesmigs i ta smulkme
QUOTE(-Rasa-Puppies @ 2009 03 09, 15:39)
Labai dekinga uz info. Jums jau gerai,jus jau kurenat su juo ir zinot tuos niuansus. Mums tik viskas preis akis. Supratau,kad anglis geriau uz malkas. Bet man geriau butu malkos. Ar sitie peciai gerai kurenasi su malkom. Galvoju toki,na kad ir malkom ir anglim ta zvake degtu. Reiskia anglim man kainuos ,kaip raset 400lt. o jei kombinuotai daryciau,malkos ,anglis. Gaila malkom nekurent,turiu nemazai misko. Dujinis katilas jau labai labai brangiai kainuoja. Man menesiui kazkur 900lt.minimumas.Tai reikia kazka daryt.
tai kurenk vien malkom.Šis pecius labai gerai dega su sausom,su drėgnom dega trumpiau, su šlapiom visai nedeks.Na o kombinuoti su anglim pasak stropuvos negalima.katilinėje svarbiausia lubu aukštis ir toje vietoje kur stovės pečius betoninės grindis daugiau imfo "stropuva lt" dabar pas juos nuolaidos.
Nezinau ,kaip jums normaliai dega prie 60 katilo temp. Pas mane be 80 laipsniu nematau normalaus degimo ir galios. Pradedu itarti ,kad trunpesnis ,bet intensyvesnis degimas labiau apsimoka, nes labiau juntama siluma ir ilgiau islieka (toks ispudis). Gal deginant ilgiau per kamina daugiau iseina...
QUOTE(Edemux @ 2009 03 10, 01:22)
Nezinau ,kaip jums normaliai dega prie 60 katilo temp. Pas mane be 80 laipsniu nematau normalaus degimo ir galios. Pradedu itarti ,kad trunpesnis ,bet intensyvesnis degimas labiau apsimoka, nes labiau juntama siluma ir ilgiau islieka (toks ispudis). Gal deginant ilgiau per kamina daugiau iseina...
Na tai priklauso nuo sildymo sistemos, namo silumines varzos, langu ir palaikomos temperaturos name
Aisku prie zemesnes degimo temperaturos ir ypac jei nekraunat pilno katilo, jis linkes labiau apsinesti pelenuciais. Bet jie graziai nudega ir nubyra pora kartu i menesi sukelus katile temperatura