Įkraunama...
Įkraunama...

Žvakės principu degantys kieto kuro katilai

QUOTE(antanasp @ 2010 01 21, 16:06)
Sveiki visi ir ačiū už info, kurią radau šitame forume apie katilą. Naudoju nuo sausio 2 d. , S10 anglinis, plotas kažkur 85 kv. m. Kaip vertinu? Labai prastai schmoll.gif . Pati idėja gera, bet realizavimas labai prastas. Visom prasmėm. Jei taip gamintų automobilius, šaldytuvus, televizorius ar dviračius - beliktų pasikarti  biggrin.gif . Bandysiu, gal iki vasario pabaigos, kaip nors priversiu jį dirbti, jei ne, reiks šitą "metų chaltūrą" vežt atgal. Tokios štai nuotaikos  verysad.gif .

tai cia jau liaudis issiaiskino, kad anglinis pecius nelabai koks. malkomis viskas OK, bet kas pirko anglimis tai ne tik permokejo, bet ir angliu deginimas vyksta toli grazu ne taip kaip tikimasi.
pas mano kolega pavyzdziui gerai dega tik degimo pradzioje ir pabaigoje, o per viduri degimo reikia permaisyt nes pridusta. aisku dega kelias paras todel ir kurena nes su malkom nenori knistis. bet antra karta sake abejoja ar ji rinktusi.
Vienas groteles jau sudegino ir pakeite, anglinis skirstytuvas po vieno sezono jau baigia sudegti... ideja tikrai sauni pakurti peciu karta savaiteje, bet iki gero ispildymo ten dar toli.
Atsakyti
QUOTE(Shadow_man @ 2010 01 21, 17:00)
kame problemos?  g.gif

Katile problemos biggrin.gif .
Nestabilus degimas, mažas NK, prasta konstrukcija, blogas pagaminimas.... Dar vardinti, ar pradžiai pakaks schmoll.gif ?
Būtų įdomūs turinčių anglinius katilus atsiliepimai. Kas ir kaip, kokios specifinės problemos ar pliusai. Kiek laiko dega, kaip laiko mazgai. Manau, tokios žinios ne vienam būtų naudingos.
Malkom veikia geriau, bet kol kas dideliu pliusų, palyginti su įprastais nematau. Čia jau reikia žiūrėti į konkretų atvejį, nes žaidžia daug faktorių. Pvz. vienas nori kūrent bet ką, kitas kalades sugrūsti, trečiam po truputį įvairiu laiku pasišildyt. Taip kad katilas ir sistema, dar ne viskas, manau bigsmile.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo antanasp: 21 sausio 2010 - 17:23
QUOTE(vytas911 @ 2010 01 21, 15:57)
Klausimas kūrenantiems vien briketus: kaip jūs juos dedate - bet kaip sumetat ar stengiatės kuo gražiau ir talpiau? Jei tipo talpiai ar paskui nėra problemų su pelenų nubyrėjimu ir dusimu? P.S. ventiliatorius pas mane yra.

as kurenu pjuvenu briketais jau galim sakyti trecia sezona. pas mane s20 malkinis ir galiu pasakyti, jog vien briketai nedega. uzdusta po laiko. briketai dega ne kaip malkos... jie dega ir trupa po truputi, todel veliau pradeda smilkti. as visada sluoksniuoju-dedu malkas briketus, malkas briketus r t.t. tada dega kuo puikiausiai, ir dega daug ilgiau nei vien malkomis kurenant.
Papildyta:
QUOTE(vytas911 @ 2010 01 21, 15:57)
Klausimas kūrenantiems vien briketus: kaip jūs juos dedate - bet kaip sumetat ar stengiatės kuo gražiau ir talpiau? Jei tipo talpiai ar paskui nėra problemų su pelenų nubyrėjimu ir dusimu? P.S. ventiliatorius pas mane yra.

as kurenu pjuvenu briketais jau galim sakyti trecia sezona. pas mane s20 malkinis ir galiu pasakyti, jog vien briketai nedega. uzdusta po laiko. briketai dega ne kaip malkos... jie dega ir trupa po truputi, todel veliau pradeda smilkti. as visada sluoksniuoju-dedu malkas briketus, malkas briketus r t.t. tada dega kuo puikiausiai, ir dega daug ilgiau nei vien malkomis kurenant. o katilas nuo ju tikrai neuzsikims, nes jie yra be jokiu kliju, o ir kaitra puiki...
Atsakyti
as kurenu pjuvenu briketais jau galim sakyti trecia sezona. pas mane s20 malkinis ir galiu pasakyti, jog vien briketai nedega. uzdusta po laiko. briketai dega ne kaip malkos... jie dega ir trupa po truputi, todel veliau pradeda smilkti. as visada sluoksniuoju-dedu malkas briketus, malkas briketus r t.t. tada dega kuo puikiausiai, ir dega daug ilgiau nei vien malkomis kurenant. o katilas nuo ju tikrai neuzsikims, nes jie yra be jokiu kliju, o ir kaitra puiki...
[/quote]

Seniai berasiau,tik skaitinejau. As i savo S 40 malkini dedu dabar per salcius 3 pokus briketu ir medzio atraizu.I pradziu idedu sluoksni atraizu,paskui imetu viena paki briketu. Stengiuos ,kad gultu per viduri ir apdedu is sonu ir is virsau atraizu. Ir taip iki pilno katilo. Pas mane daug grindinio, jeigu padarau i grindini padavima apie 38c, tai man katilas isdega apie 30 val. Jei grindini padarau apie 40/42 c,tai isdega apie 24 val.Briektukus dedu tiktai dabar, kai diena lauke -9/-10 ir daugiau. JEi laikosi apie -5/-8c, tia briketuku nededu ,tai katilas isdega apie 18/20 val su padavimu i grindini apie 40/42c. To man pilnai uztenka. Zinoma jei lauke vejas yra trauka per kamina didesne ir i grindini reikia paduoti karstesni vandeni. Tas zinoma irgi trumpina degimo laika. Per dideliu vejus irgi idedu briketuku,kad istemptu iki paros. Zinoma kai jau paduodi i grindini apie 40c, tai jau yra net per silta apie25c. Bet pasirodo,kad mes siluma megstam. Tik jau II aukste,kur vien radiatriai ten laikom apie 20/21c. Vis delto padariau isvada,kad stropuvai grindinis nera pats geriausias sildymas. Reikejo man isideti daugiau radiatoriu,tai manau istempciau beveik iki dvieju paru. Tiesa vien briketais bandziau pernai, tai lygiai dvi paros. Ir pecius duso nuo pelenu. Pas mane nera ventiliatoriaus.
O man nejunge nei jokie stropaiciai. Susiradau pats meitrus ir pasijungem pagal iprasta schema kietam kuro katilui.Zinoma boileri pajunge blogai,lygiagreciai mazajam ratui. Tai jau persidariau. Ir nors santechnikas buvo susidures ir su paciu stropaiciu, bet apie katila nieko neuprato. Per pirma ziema issiaikinau pats viska. Isidejau dar i grystamaji balansini, ir dabar dar temperatura namuose regulioju su balansiniu.Kaip- katile temperaturos nekeliu, o nori silciau balansini biski atsuki ir padidini srauta,nori maziau-biski prisuki. Katile laikau apie 65/70c, grystamasis apie 50/55c,i raditorius padavimas apie 55, grystamasis apie 50, o grindis atitinkamai 40/30. Yra su ketursakio pamaisymo vostuvu, bet jis pas mane stovi ant 10. Kodel, todel kad turiu dar isidejes visa pamaisymo mazga tinkanti dujinaim katilui,ar skystam kurui ir tttt. Todel matau visas temperaturas, ir i grindini eina per to pamaisymo mazgo trisaki. Tad tas ketursakis man kaip ir nereikalingas. Bet jis oro negadina.Tiesa kol perpratau sistema,tai atvirai sakant pavargau. Dabar viskas ok.
Man kondensatas lasejo tik per pirmus kurimus, o paskui jau tos problemos neturejau. Kaminas - sunku pasakyti, atrodo gerai. Vilprai pasakiau galinguma, atvaziavo ir idejo idekla.Tik kai uzdejo pravalymo dangteli tai ir nebenusieme.O as ir nevargstu jo nuiminet.Buvo kaminas pora kartu uzsideges, isdege sodziai ir viskas. Zinoma tada jau padabojau. Bet cia tas ivyksta tik per ziopluma. Jeigu laiku sodziu is kamino neisvalai, o kai pradedi kurti katila,nuo atviros ugnies paguana kokia kibirksti ir uzsidega.
Traukai sumazinti as katilo sujungimo movoi su kaminu ispjoviau raides U ipjova, uzdejau tinkleli,kad kibirkstis neissoktu ir viskas. O taip man irgi yra pora kartu buve,kad dumai i katiline ejo. Su slegiu matyt problemos buvo.
Dabar skaitineju del oro sklendes. Tirkai gerai sugalvojot, tik kai pasidarysit idekit daugiau kas foto. Norisi tikrai ja patobulinti. Nes ikuriant katila prie jo reikia demesio. Negaliu as jo palikti kokias 2 val. Taip nueinu vis pareguliot, o po to jau viskas ok. Todel ir planuoju kurim taip,kad kurti tik vakarais. O rytais niekada nekuriu,nes neuztenka laiko prieziurai iki normalaus isidegimo. O i darba vaziuoti tai reikia. Patobulinus ta sklende galeciau kurti ir rytais. Tai dar efektas butu didesnis, ne reguliociau katila ,kad degtu visada apie 30 val.
Na gal ir uzteks. Jau prirasiau nemazai.
Atsakyti
Ka cia nuotraukos, reiktu padaryti "zvakininku" fan kluba, susirenki pas kuri nors nari, apziuri naujienas, taikos pypke surukai,........, po to po kurio laiko pas kita nari ir taip tobuleji.
P.S. daugtaskiuose irasykit savo minti, ka dar galima butu nuveikti. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramiz @ 2010 01 21, 21:13)
Ka cia nuotraukos, reiktu padaryti "zvakininku" fan kluba, susirenki pas kuri nors nari, apziuri naujienas, taikos pypke surukai,........, po to po kurio laiko pas kita nari ir taip tobuleji.
P.S. daugtaskiuose irasykit savo minti, ka dar galima butu nuveikti.  drinks_cheers.gif

Idomud pasiulymas, tik kur rinktumes, juk per visa lietuva issimete esam.....
Atsakyti
QUOTE(varius @ 2010 01 21, 20:42)

pas stropaitį namuose... lotuliukas.gif juokauju mirksiukas.gif siaip gera mintis.. Yra ir tų, kurie keliese yra aplink kokiu nors spinduliu, tai galėtų ir susibėgti drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Shadow_man @ 2010 01 21, 16:01)
dabar tau klausimas, kaip kūrenančiam vien briketus  biggrin.gif ar neužsineša kaminas nuo jų? Nes irgi noriu pradėti jais kūrenti (turiu pora palečių), bet juos tik dedu tarp malkų tarpų...

šiaip aš irgi nebandęs vien briketų kūrenti - kaišioju jais tik tarpus tarp malkų smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vytas911: 22 sausio 2010 - 12:29
Mes su durpių briketais pamaišom thumbup.gif parą kūrenasi drąsiai, ir labai daug problemų išsisprendė, gal malkos drėgnokos, tai ir bėdų buvo g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo netaa: 22 sausio 2010 - 13:01
kazkaip kvailai kurimai tokiu oru issidesto, tai ryte, tai vakare. pabandziau krauti tik 1 glebi malku. Sianakt pas mus buvo -19 kieme. tai vakar pecius baige degti kokia 19h, cirkuliacinis issijunge gal 21. Ant nakties nekuriau specialiai nes norejau paziureti kaip namas elgsis per tokius salcius. Ryte visuose kambariuose temp buvo vidutiniskai 3-4 laipsniai zemesne nei buvo vakare, t.y 17-19 laipsniu. taigi siandien 7h ryte uzmeciau dideli glebi pusiniu malku + siek tiek zoliu siuksliu i tarpus ir uzkuriau. neseniai ziurejau dar degs iki 19h tikrai, t.y panasiai kaip vakar. taigi eilini karta isitikinau, kad siltam namui kurenti katila pilna nelabai apsimoka nes dega apie para, o per puse paros vistiek atvesta, o cia panasu, kad puse paros tikrai degs, o per puse vel ataus. taigi tom pacio sanaudom gaunasi 1/2 paros ekonomija kazkur nes namui prisilus katilas vistiek minimaliu degimu puksi ir uzsidarius termoreguliatoriams per kamina sildo aplinka smile.gif . na gal siandien dar siek tiek pries miega uzmesiu nes zada iki -25, o rytoj savaitgalis tai tingesis anksti keltis smile.gif . Siaip tokio kritimo per nakti nebuna, bet kadangi lauke buvo -20 ir per nakti nekuriau tai manau visai padori vidaus temperatura ryte buvo.
Atsakyti
QUOTE(varius @ 2010 01 21, 20:42)

Na paimam susitariam ir atvarot pas kuri nors sutarta zmogu su vairuotoju (-a) ir darom susirinkima.
Pas stropaiti nevaziuotume, ko gi ten, kad naujas mintis jam parodyti, kad jis geriau isbaiges katila, daugiau parduotu? Ne velnio! biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki Stropuvos vartotojai,

pasidalinsiu liudna savo Stropuvos naudojimo patirtimi.Naudoju S-40 malkini trecia sezona per siuos tris metus taip ir nepavyko pasiekt jog normaliai veiktu,keleta kartu kreipiausi i Stropuva atsiunte meistrus pertvarke sistema (po pertvarkymo niekas nepasikeite,meistru apsilankymas kainavo virs 2000lt).Pats gilinausi i katilo instrukscijas,perskaiciau visa foruma,pats pertvarkiaus ne viena karta sistemos pajungimo mazga(kazka pakeiti ziuri geriau ar tas pats ir vel is naujo).Beda ta jog nepavykdavo pasiekti gamintojo deklaruojamu skaiciu,katilas degdavo 12-14 val. kurenant sausomis malkomis,pjuvenu briketais uzkrovus puse malku puse briketu(sumustinis)degdavo 20-22val. degimas nestabilus tik uzkurus temp.75-80 nudegus trecdaliui 60- 65 , nudegus pusei 50-55 reikedavo vis didint oro padavima.Nepaminejau jog pas mane 220 m2 sildomo ploto 110m2 grindinis sildymas 110m2 radiatorinis ir 200 ltr. boileris, namas pusetinai apsiltintas (per nakti nekurenant temperatura nukrenta 3-4 laipsniais) istatytas kamino ideklas.Stropuva nezinojo priezasciu kodel taip yra tai atseit trauka gal per maza gal per didele nu vienu zodziu pasiplove nuo atsakomybes.Gimininaitis irgi turi toki katila pas ji viskas gerai buvo iki tol kol nedingo trauka isvale katila,kamina vis tiek tas pats uzkurus katila virsta dumai pro katilo virsu kur uzdetas skardinis bliudas,nuardo virsu (ta bliuda skardini )isima apsiltinimo sluoksni ir pamato jog sutrukineje siules (kur katilas jungiasi su oro pasildymo kamera) nes siules uzteptos tik kazkokiu sandarikliu.Is naujo uztepa temperaturai atspariu sandarikliu ir viskas susitvarko.Zinodamas mano problemas papasakoja kaip kas, na ir as lekiu namo nuardau virsu ir ka jus manot irgi tas pats siules istrupeje viskas kiaura ir negana to vienoje vietoje kreivai nupjautas metalo lakstas (oro pasildymo kameros virsus, turi liestis su katilo sienele) tai yra iki krasto truksta kokiu triju centimetru metalo!!!! Ir tas plysys uztepliotas sandarikliu kuris sutrukes!!Tai vat kokia yra Stropuvos gamybos "kokybe" tiesiog pagaileta metalo ir uztepta ant kiaurymes silikonu ir turekis vartotojau dziaukis ir nesikabinek prie musu su savo vaikiskom bedom jog katilas normaliai neveikia.Sitiek sugaista laiko reguliuojant srautus, pertvarkant sistemos mazgus (sudejus visus pertvakymu kastus iseitu dar vienas toks katilas) kiek paleista kuro per kamina,sugadinta nervu ir t.t. Stropuva nesugebejo surasti problemos kol pats nesuradau.Nepaminejau jog per tuos plysius buvo traukiamas parazitinis oras i katila ko pasekoje normaliai ir neveike katilas.
Tai vat parasiau Stropuvai el.laiska su nuotraukomis paziuresime kaip sureaguos.

Parasiau si ilga monologa tikedamasis jog gal kazkam pagelbesiu, gal pas kazka irgi panasios problemos.

Prisegu nuoroda kur sudetos nuotraukos http://public.fotki....ropuvos-brokas/

Atsakyti