as kurenu pjuvenu briketais jau galim sakyti trecia sezona. pas mane s20 malkinis ir galiu pasakyti, jog vien briketai nedega. uzdusta po laiko. briketai dega ne kaip malkos... jie dega ir trupa po truputi, todel veliau pradeda smilkti. as visada sluoksniuoju-dedu malkas briketus, malkas briketus r t.t. tada dega kuo puikiausiai, ir dega daug ilgiau nei vien malkomis kurenant. o katilas nuo ju tikrai neuzsikims, nes jie yra be jokiu kliju, o ir kaitra puiki...
[/quote]
Seniai berasiau,tik skaitinejau. As i savo S 40 malkini dedu dabar per salcius 3 pokus briketu ir medzio atraizu.I pradziu idedu sluoksni atraizu,paskui imetu viena paki briketu. Stengiuos ,kad gultu per viduri ir apdedu is sonu ir is virsau atraizu. Ir taip iki pilno katilo. Pas mane daug grindinio, jeigu padarau i grindini padavima apie 38c, tai man katilas isdega apie 30 val. Jei grindini padarau apie 40/42 c,tai isdega apie 24 val.Briektukus dedu tiktai dabar, kai diena lauke -9/-10 ir daugiau. JEi laikosi apie -5/-8c, tia briketuku nededu ,tai katilas isdega apie 18/20 val su padavimu i grindini apie 40/42c. To man pilnai uztenka. Zinoma jei lauke vejas yra trauka per kamina didesne ir i grindini reikia paduoti karstesni vandeni. Tas zinoma irgi trumpina degimo laika. Per dideliu vejus irgi idedu briketuku,kad istemptu iki paros. Zinoma kai jau paduodi i grindini apie 40c, tai jau yra net per silta apie25c. Bet pasirodo,kad mes siluma megstam. Tik jau II aukste,kur vien radiatriai ten laikom apie 20/21c. Vis delto padariau isvada,kad stropuvai grindinis nera pats geriausias sildymas. Reikejo man isideti daugiau radiatoriu,tai manau istempciau beveik iki dvieju paru. Tiesa vien briketais bandziau pernai, tai lygiai dvi paros. Ir pecius duso nuo pelenu. Pas mane nera ventiliatoriaus.
O man nejunge nei jokie stropaiciai. Susiradau pats meitrus ir pasijungem pagal iprasta schema kietam kuro katilui.Zinoma boileri pajunge blogai,lygiagreciai mazajam ratui. Tai jau persidariau. Ir nors santechnikas buvo susidures ir su paciu stropaiciu, bet apie katila nieko neuprato. Per pirma ziema issiaikinau pats viska. Isidejau dar i grystamaji balansini, ir dabar dar temperatura namuose regulioju su balansiniu.Kaip- katile temperaturos nekeliu, o nori silciau balansini biski atsuki ir padidini srauta,nori maziau-biski prisuki. Katile laikau apie 65/70c, grystamasis apie 50/55c,i raditorius padavimas apie 55, grystamasis apie 50, o grindis atitinkamai 40/30. Yra su ketursakio pamaisymo vostuvu, bet jis pas mane stovi ant 10. Kodel, todel kad turiu dar isidejes visa pamaisymo mazga tinkanti dujinaim katilui,ar skystam kurui ir tttt. Todel matau visas temperaturas, ir i grindini eina per to pamaisymo mazgo trisaki. Tad tas ketursakis man kaip ir nereikalingas. Bet jis oro negadina.Tiesa kol perpratau sistema,tai atvirai sakant pavargau. Dabar viskas ok.
Man kondensatas lasejo tik per pirmus kurimus, o paskui jau tos problemos neturejau. Kaminas - sunku pasakyti, atrodo gerai. Vilprai pasakiau galinguma, atvaziavo ir idejo idekla.Tik kai uzdejo pravalymo dangteli tai ir nebenusieme.O as ir nevargstu jo nuiminet.Buvo kaminas pora kartu uzsideges, isdege sodziai ir viskas. Zinoma tada jau padabojau. Bet cia tas ivyksta tik per ziopluma. Jeigu laiku sodziu is kamino neisvalai, o kai pradedi kurti katila,nuo atviros ugnies paguana kokia kibirksti ir uzsidega.
Traukai sumazinti as katilo sujungimo movoi su kaminu ispjoviau raides U ipjova, uzdejau tinkleli,kad kibirkstis neissoktu ir viskas. O taip man irgi yra pora kartu buve,kad dumai i katiline ejo. Su slegiu matyt problemos buvo.
Dabar skaitineju del oro sklendes. Tirkai gerai sugalvojot, tik kai pasidarysit idekit daugiau kas foto. Norisi tikrai ja patobulinti. Nes ikuriant katila prie jo reikia demesio. Negaliu as jo palikti kokias 2 val. Taip nueinu vis pareguliot, o po to jau viskas ok. Todel ir planuoju kurim taip,kad kurti tik vakarais. O rytais niekada nekuriu,nes neuztenka laiko prieziurai iki normalaus isidegimo. O i darba vaziuoti tai reikia. Patobulinus ta sklende galeciau kurti ir rytais. Tai dar efektas butu didesnis, ne reguliociau katila ,kad degtu visada apie 30 val.
Na gal ir uzteks. Jau prirasiau nemazai.