QUOTE(Ramiz @ 2010 01 19, 18:19)
Pasirodo Shadow_man busim abu nenormalus. Siaip as to ir klausiau ar pas Jus buvo toks atvejis.
Del kokiu priezasciu pas Jus buvo trukes katilas?
O kazkas sako, kad apie oro slegi nera ka kalbeti, bet nepaneigsit, kad kurenantis katilui ir pasikeitus oro slegiui, reikia ir katila kitaip sureguliuot. Na bent jau pas mane tai taip.
aš manau, kad išpučia kartais per oro padavimo sklendę dūmus tuomet, kai yra ramus oras, žemas slėgis (dūmai iš kamino beveik nepakilę ir leidžiasi žemyn), o katilas smilksta ir staiga užsidega. Pastebėjau dar tokį dalyką, kad jei katile kokie +55 (katilas pradeda dūsti), nors prieš tai tai degė normaliai [pas mane būna tokių bajerių, kad be priežasčių pradeda ir nustoja degti, smilksta], tokie procesai gana dažni, kai pliūpteli dūmai viršun. Manau tai dėl to, kad pilna degimo kamera būna dūmų ir kuriai nors žarijai užsidegus įvyksta toks mini kaip ir sprogimas ir užsidega degimo kameroje esantys dūmai, o kadangi reikia greitai kažkur išsiplėsti, tai ir dalis pareina per viršų. Na, bent jau aš taip manau....
katilas buvo trūkęs tai per siūlės vietą. Susiklostė toks atvejis, kai gręžiau ir prisukinėjau tarp plytelių ir laminato esančią juostą, po to po kelių valandų nuėjau į katilinę ir pastebėjau, kad pamažu krenta sistemoj slėgis. Jausmas neapsakomai geras, kai pamatai tokį dalyką... Katilas buvo tik užkrautas degti, visur pračekinau, ir radiatorius, vėl iš naujo išplėšiau tą metalinę juostą, kurią buvau ant silikono prisukęs, pažiūrėti ar tikrai vamzdelį grindinio prabubinęs būsiu, bet nieko nesuradau pakol nesudegė katilas. Kai katilas sudegė, pamačiau, kad pelenai šlapi. Pradėjau žiūrinėti ir suradau, kad kairėj pusėj, kur gamyklinė svarkė eina, siusioja pamažu. Paskambinau - atvažiavo, užvirino ir kolkas viskas tvarkoj. tik pirmas jų klausimas buvo ar nepildžiau sistemos kai katilas degė.
apie oro slėgį ir katilo veikimą dėl slėgio - net nesiginčiju, kad vienas nuo kito priklauso. Kadangi gyvenu ant kalno, tai tas labai jaučiasi. Kaimynas, gyvenantis šalia, turi apatinio degimo katilą, tai tas irgi taip pat gali pasakyti, kad nuo slėgio priklauso katilo degimas. Pas mane ypač blogai dega, kai ramus oras ir slėgis žemas. Kol katilas pasiekia darbinę temp. praeina trigubai daugiau laiko nei kuriant esant normaliam slėgiui...