Įkraunama...
Įkraunama...

Žvakės principu degantys kieto kuro katilai

QUOTE(Ramiz @ 2010 01 18, 23:33)
Saunuoliai "mechanizatoriai", turiu galvoje xNeriusx, gera juska padarei ir ner problemu. Pradejus dusti (kai buna zemas slegis) ar kartais issauna per juska dumai? Ar pakelia ta metala? Gi budavo ir taip per mano oroginalia paranitine tarpine.  biggrin.gif

NU, NEZINAU APIE KOKIUS CIA ISSOVIMUS TAMSTELE KALBI doh.gif , NES PAS MANE NERA BUVE KAD ISSAUTU
Atsakyti
nevaziuokit ant raimiz jis neisigalvoja kala atbuliniu kad ojoj,patys galit isitikint, ikacigarink tik pakurta katila oro padavimo sklende pilnai atidaryta ir staigiai padarinekit duris kelis kart ir uzdaryk ..........
Atsakyti
QUOTE(Ramiz @ 2010 01 19, 18:19)
Pasirodo Shadow_man busim abu nenormalus. Siaip as to ir klausiau ar pas Jus buvo toks atvejis.   lotuliukas.gif
Del kokiu priezasciu pas Jus buvo trukes katilas?  blink.gif
O kazkas sako, kad apie oro slegi nera ka kalbeti, bet nepaneigsit, kad kurenantis katilui ir pasikeitus oro slegiui, reikia ir katila kitaip sureguliuot. Na bent jau pas mane tai taip.

aš manau, kad išpučia kartais per oro padavimo sklendę dūmus tuomet, kai yra ramus oras, žemas slėgis (dūmai iš kamino beveik nepakilę ir leidžiasi žemyn), o katilas smilksta ir staiga užsidega. Pastebėjau dar tokį dalyką, kad jei katile kokie +55 (katilas pradeda dūsti), nors prieš tai tai degė normaliai [pas mane būna tokių bajerių, kad be priežasčių pradeda ir nustoja degti, smilksta], tokie procesai gana dažni, kai pliūpteli dūmai viršun. Manau tai dėl to, kad pilna degimo kamera būna dūmų ir kuriai nors žarijai užsidegus įvyksta toks mini kaip ir sprogimas ir užsidega degimo kameroje esantys dūmai, o kadangi reikia greitai kažkur išsiplėsti, tai ir dalis pareina per viršų. Na, bent jau aš taip manau.... ax.gif

katilas buvo trūkęs tai per siūlės vietą. Susiklostė toks atvejis, kai gręžiau ir prisukinėjau tarp plytelių ir laminato esančią juostą, po to po kelių valandų nuėjau į katilinę ir pastebėjau, kad pamažu krenta sistemoj slėgis. Jausmas neapsakomai geras, kai pamatai tokį dalyką... Katilas buvo tik užkrautas degti, visur pračekinau, ir radiatorius, vėl iš naujo išplėšiau tą metalinę juostą, kurią buvau ant silikono prisukęs, pažiūrėti ar tikrai vamzdelį grindinio prabubinęs būsiu, bet nieko nesuradau pakol nesudegė katilas. Kai katilas sudegė, pamačiau, kad pelenai šlapi. Pradėjau žiūrinėti ir suradau, kad kairėj pusėj, kur gamyklinė svarkė eina, siusioja pamažu. Paskambinau - atvažiavo, užvirino ir kolkas viskas tvarkoj. tik pirmas jų klausimas buvo ar nepildžiau sistemos kai katilas degė.

apie oro slėgį ir katilo veikimą dėl slėgio - net nesiginčiju, kad vienas nuo kito priklauso. Kadangi gyvenu ant kalno, tai tas labai jaučiasi. Kaimynas, gyvenantis šalia, turi apatinio degimo katilą, tai tas irgi taip pat gali pasakyti, kad nuo slėgio priklauso katilo degimas. Pas mane ypač blogai dega, kai ramus oras ir slėgis žemas. Kol katilas pasiekia darbinę temp. praeina trigubai daugiau laiko nei kuriant esant normaliam slėgiui...
Atsakyti
QUOTE(arturios @ 2010 01 19, 22:24)
nevaziuokit ant raimiz jis neisigalvoja kala atbuliniu kad ojoj,patys galit isitikint, ikacigarink tik pakurta katila oro padavimo sklende pilnai atidaryta ir staigiai padarinekit duris kelis kart ir uzdaryk ..........

Cia problema yra, kad staigiai uzdarius isidegusia ugni nutraukiamas pakankamas oro padavimas, kad sudegtu nuo greito degimo issiskiriantis didelis kiekis duju. Jos kaupiasi ir kai gauna papildomo oro sprogsta.

idomu kaip sekesi Arkavai as tai nusipirkau reguliatoriu, bet dar pecius dege vakare tai tingejau laukti kol uzges. gal siandien.
Pirkau irgi Honeywell 103 lt.
kiek ziurejau reikes trisakio 1/2 colio, perejimo ir 1/2 is 3/4 ir 3/4 prailginimo kokiu 6-7 cm cm nes galas reguliatoriaus kur merkiasi i vandeni gana ilgas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vyckaju: 20 sausio 2010 - 08:17
QUOTE(Vyckaju @ 2010 01 20, 09:11)
Cia problema yra, kad staigiai uzdarius isidegusia ugni nutraukiamas pakankamas oro padavimas, kad sudegtu nuo greito degimo issiskiriantis didelis kiekis duju. Jos  kaupiasi ir kai gauna papildomo oro sprogsta.

ne tik. kaip jau čia kiti rašė - kai katilas pridūsta - labai dūmija, bet nedega, o paskui vėl prasidaro oro padavimas labiau, eina oro ir kai susidaro tinkamas santykis dūmų / oro + užsidega malkos ir įvyksta sprogimas. Tada jau dūmai veržiasi pro visus galus. Kai malkos prastos pas mane ir iš krosnelės iššauna, tada namai "kvepia".
Atsakyti
QUOTE(Ramiz @ 2010 01 19, 19:48)
Tai matai pasirodo ne katilas ar kaminas nenormalus, bet RAMIZ. Nesitikejau tokio posukio. Matyt kadangi as nenormalus tai ir dumai kartais (labai retai) pro katilo virsu padumyja. Keista.  lotuliukas.gif

Ramiz nebuk toks jautruolis, nepriimk taip asmeniskai. Bet tavo saga apie niekam tikusia Stropuva gerokai pabodusi. Pas mane slegis tokiu dalyku neisdarineja
Atsakyti
Sekes nekaip - nulekiau parduotuven, o ten Watts reguliatoriai - galas gal 7-8 cm. REGULUS -nebuvo, Honeywell-nebuvo (bet ir jo turbut gals ilgas). Tai grizes uzsiemiau mechanika. Padariau tvirtinima su lankstu, liko tik pritvirtint prie katilo.
Snd spresim reikala su reguliatorium, perejimais ir t.t ir galbu t surinksim i kruva.

QUOTE(Vyckaju @ 2010 01 20, 07:11)
Cia problema yra, kad staigiai uzdarius isidegusia ugni nutraukiamas pakankamas oro padavimas, kad sudegtu nuo greito degimo issiskiriantis didelis kiekis duju. Jos  kaupiasi ir kai gauna papildomo oro sprogsta.

idomu kaip sekesi Arkavai as tai nusipirkau reguliatoriu, bet dar pecius dege vakare tai tingejau laukti kol uzges. gal siandien.
Pirkau irgi Honeywell 103 lt.
kiek ziurejau reikes trisakio 1/2 colio, perejimo ir 1/2 is 3/4 ir 3/4 prailginimo kokiu 6-7 cm cm  nes galas reguliatoriaus kur merkiasi i vandeni gana ilgas.

Atsakyti
QUOTE(Shadow_man @ 2010 01 20, 01:23)
aš manau, kad išpučia kartais per oro padavimo sklendę dūmus tuomet, kai yra ramus oras, žemas slėgis (dūmai iš kamino beveik nepakilę ir leidžiasi žemyn), o katilas smilksta ir staiga užsidega. Pastebėjau dar tokį dalyką, kad jei katile kokie +55 (katilas pradeda dūsti), nors prieš tai tai degė normaliai [pas mane būna tokių bajerių, kad be priežasčių pradeda ir nustoja degti, smilksta], tokie procesai gana dažni, kai pliūpteli dūmai viršun. Manau tai dėl to, kad pilna degimo kamera būna dūmų ir kuriai nors žarijai užsidegus įvyksta toks mini kaip ir sprogimas ir užsidega degimo kameroje esantys dūmai, o kadangi reikia greitai kažkur išsiplėsti, tai ir dalis pareina per viršų. Na, bent jau aš taip manau....  ax.gif
katilas buvo trūkęs tai per siūlės vietą. Susiklostė toks atvejis, kai gręžiau ir prisukinėjau tarp plytelių ir laminato esančią juostą, po to po kelių valandų nuėjau į katilinę ir pastebėjau, kad pamažu krenta sistemoj slėgis. Jausmas neapsakomai geras, kai pamatai tokį dalyką... Katilas buvo tik užkrautas degti, visur pračekinau, ir radiatorius, vėl iš naujo išplėšiau tą metalinę juostą, kurią buvau ant silikono prisukęs, pažiūrėti ar tikrai vamzdelį grindinio prabubinęs būsiu, bet nieko nesuradau pakol nesudegė katilas. Kai katilas sudegė, pamačiau, kad pelenai šlapi. Pradėjau žiūrinėti ir suradau, kad kairėj pusėj, kur gamyklinė svarkė eina, siusioja pamažu. Paskambinau - atvažiavo, užvirino ir kolkas viskas tvarkoj. tik pirmas jų klausimas buvo ar nepildžiau sistemos kai katilas degė.

apie oro slėgį ir katilo veikimą dėl slėgio - net nesiginčiju, kad vienas nuo kito priklauso. Kadangi gyvenu ant kalno, tai tas labai jaučiasi. Kaimynas, gyvenantis šalia, turi apatinio degimo katilą, tai tas irgi taip pat gali pasakyti, kad nuo slėgio priklauso katilo degimas. Pas mane ypač blogai dega, kai ramus oras ir slėgis žemas. Kol katilas pasiekia darbinę temp. praeina trigubai daugiau laiko nei kuriant esant normaliam slėgiui...

Nu nenustoja degti be priezasciu, taip tiesiog buti negali smile.gif
Ispucia dumus pvz. pakurimo metu, kai neikaites kaminas ir aisku dumas eina lengviausiu keliu per oro padavimo vamzdi. Arba, kai dureles darineji degimo metu. O kam atidarineti oro sklende pilnai? Aisku, kai ji pilnai atidaryta ir dar katilinej skersvejus visokius darom, tai sklende baladodamasi gali oro paduot daugiau/maziau. Del to ir efektsa toks pasimato. Bet ne del slegio, nes jis buna pastovus (aukstas ar zemas) ir nesikeicia taip staigiai.
As niedada nepastebejau tokiu fintu pas save. Aisku jei degimo metu eksperimentu visokiu nedarau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vytas911 @ 2010 01 20, 11:01)
ne tik. kaip jau čia kiti rašė - kai katilas pridūsta - labai dūmija, bet nedega, o paskui vėl prasidaro oro padavimas labiau, eina oro ir kai susidaro tinkamas santykis dūmų / oro + užsidega malkos ir įvyksta sprogimas. Tada jau dūmai veržiasi pro visus galus. Kai malkos prastos pas mane ir iš krosnelės iššauna, tada namai "kvepia".

man karta krosnele kurenant kai rove tai dvisienio vilpros kamino virsutine kepure smagiai nuskrido lotuliukas.gif . Buna, kai katilas "issauna" apatini kondensato rinktuva numeta, bet dabar paremes is apacios tai tokiu bajeriu nebuna nes numeta, trauka dingsta ir tada visi dumai i patalpa.
dabar rusi tvarkau ir skurlius, kartonus kurenu tai pastoviai pasprogineje nes velniskai isidega, maciau ant stogo nemazai nuodeguliu pabire is kamino lotuliukas.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vyckaju: 20 sausio 2010 - 11:26
QUOTE(Vyckaju @ 2010 01 20, 13:23)
man karta krosnele kurenant kai rove tai dvisienio vilpros kamino virsutine kepure smagiai nuskrido  lotuliukas.gif . Buna, kai katilas "issauna" apatini kondensato rinktuva numeta, bet dabar paremes is apacios tai tokiu bajeriu nebuna nes numeta, trauka dingsta ir tada visi dumai i patalpa.
dabar rusi tvarkau ir skurlius, kartonus kurenu tai pastoviai pasprogineje nes velniskai isidega, maciau ant stogo nemazai nuodeguliu pabire is kamino lotuliukas.gif .

Na tai sprogineja susikaupusios dujos. Pirolizes atrodo. Del ko jos susikaupia ir nesudega ir reikia ieskoti priezasciu. Atsargiai reikia su staigiais dureliu ir sklendziu darinejimais tam tikrose degimo stadijose. Ypac kuriant smile.gif
Atsakyti
QUOTE(varijotas @ 2010 01 20, 10:29)
Nu nenustoja degti be priezasciu, taip tiesiog buti negali smile.gif
Ispucia dumus pvz. pakurimo metu, kai neikaites kaminas ir aisku dumas eina lengviausiu keliu per oro padavimo vamzdi. Arba, kai dureles darineji degimo metu. O kam atidarineti oro sklende pilnai? Aisku, kai ji pilnai atidaryta ir dar katilinej skersvejus visokius darom, tai sklende baladodamasi gali oro paduot daugiau/maziau. Del to ir efektsa toks pasimato. Bet ne del slegio, nes jis buna pastovus (aukstas ar zemas) ir nesikeicia taip staigiai.
As niedada nepastebejau tokiu fintu pas save. Aisku jei degimo metu eksperimentu visokiu nedarau smile.gif

matai, nededu aš malkų labai gražiai ir vienodo storio. Pas mane malkos būna visokios, vienos stambesnės, kitos ne taip... Va ta stambi malka dega daug lėčiau nei smulki, kuri sudega greičiau. To straublio išsikiše galai, per kuriuos oras eina, užsikabina už stambios, mažiau apdegusios malkos ir kaba - pats mačiau pravėręs duris. Ypač, jei stambi malka yra pakrašty. Pakeli straublį už troso, jis šiek tiek pasisuka, nuleidi ant kitų malkų, esančių žemiau, ir vėl įsidega. Kaip degs tos malkos, kai oro padavimas pakibęs viršuj?
Galvoji išsipipinėju čia šiaip sau? smile.gif Katilinėj skersvejų nėra, sklendė vienodam lygy visada, tik kai atidarytos durelės ją būtinai uždarau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shadow_man: 20 sausio 2010 - 12:24
QUOTE(Shadow_man @ 2010 01 20, 14:22)
matai, nededu aš malkų labai gražiai ir vienodo storio. Pas mane malkos būna visokios, vienos stambesnės, kitos ne taip... Va ta stambi malka dega daug lėčiau nei smulki, kuri sudega greičiau. To straublio išsikiše galai, per kuriuos oras eina, užsikabina už stambios, mažiau apdegusios malkos ir kaba - pats mačiau pravėręs duris. Ypač, jei stambi malka yra pakrašty. Pakeli straublį už troso, jis šiek tiek pasisuka, nuleidi ant kitų malkų, esančių žemiau, ir vėl įsidega. Kaip degs tos malkos, kai oro padavimas pakibęs viršuj?
Galvoji išsipipinėju čia šiaip sau?  smile.gif Katilinėj skersvejų nėra, sklendė vienodam lygy visada, tik kai atidarytos durelės ją būtinai uždarau.

Ir pas mane nevienodo, bet stambesnes i viduri stengiuosi det del tos pacios priezasties. Na buna, kad malkos per viduri po oro skirstytuvu isdega gal kokiu vos ne 20 cm gyliu, o pacios krastines dar ne, bet nieko, dega sau po truputi ir seda. o stai kai dregnos is sonu tikrai sunkiai dega. Nu bet priezastis aiski smile.gif
O malkas gamintojas siulo det visgi tvarkingai ir apie bedas taip nedarant raso instrukcijoje smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo varijotas: 20 sausio 2010 - 12:58