Įkraunama...
Įkraunama...

Žvakės principu degantys kieto kuro katilai

QUOTE(kramis @ 2010 01 18, 16:23)
Yra ir grindinis šildymas. Kokiu principu parenkamas siurblio galingumas? Ar tai prikauso nuo vandens kiekio sistemoje, ar nuo vandens pakėlimo aukščio?
Papildyta:

Atsiprašau, ne taip suformulavau klausimą. Aš norėjau sužinoti, kokio galingumo cirkuliacinio siurblio rekia. blush2.gif

pažiūrėjau. į radiatorius 28W (pirmas greitis), į grindis 43W (pirmas) arba 61W (antras greitis). Kai užkuriu pečių grindis nustatau ant antro greičio, po poros valandų perjungiu į pirmą. Tikiuosi padėjau mirksiukas.gif

p.s. pas mane dar 28W stovi į boilerį.
Atsakyti
QUOTE(Shadow_man @ 2010 01 18, 21:37)
pažiūrėjau. į radiatorius 28W (pirmas greitis), į grindis 43W (pirmas) arba 61W (antras greitis). Kai užkuriu pečių grindis nustatau ant antro greičio, po poros valandų perjungiu į pirmą. Tikiuosi padėjau  mirksiukas.gif

p.s. pas mane dar 28W stovi į boilerį.

Dėkui už pagalbą notworthy.gif
Atsakyti
QUOTE(kramis @ 2010 01 18, 21:38)
Dėkui už pagalbą notworthy.gif

Į sveikatą. drinks_cheers.gif

dar stropuvos schemose yra ir su vienu cirkuliaciniu siurbliu schemutė. Net nepamenu kodėl pasirinkau sudėtingesnę schemą.. Kai rinkausi daug skaičiau, forumus ir čia, ir b+, tai daug naudingos info gavau wink.gif
Atsakyti
Saunuoliai "mechanizatoriai", turiu galvoje xNeriusx, gera juska padarei ir ner problemu. Pradejus dusti (kai buna zemas slegis) ar kartais issauna per juska dumai? Ar pakelia ta metala? Gi budavo ir taip per mano oroginalia paranitine tarpine. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramiz: 18 sausio 2010 - 22:44
QUOTE(Ramiz @ 2010 01 19, 00:33)
Saunuoliai "mechanizatoriai", turiu galvoje xNeriusx, gera juska padarei ir ner problemu. Pradejus dusti (kai buna zemas slegis) ar kartais issauna per juska dumai? Ar pakelia ta metala? Gi budavo ir taip per mano oroginalia paranitine tarpine.  biggrin.gif

Ramiz, pas normalius zmones tokiu keistenybiu tikrai nebuna. Nustok tu apie ta slegi sneket, nes kai trauka normali tai koks slegis turi buti, kad dumus atgal i katila varytu? Kamina savo ziurek
Papildyta:
QUOTE(xNeriusx @ 2010 01 18, 22:17)
darymas paprastas... perkate oro traukos reguliatoriu (as pirkau brangesni, kad neatsitiktu kaip toj patarlej  biggrin.gif  ), perkate prailgintoja tam reguliatoriui, nes ilgas liezuvelis yra. kadangi norite matyti ir temperatura, tai ir trisaki perkate, zodziu viska pagal atitinkamus diametrus ir sumontuojate. sklendei nusukau ta sverta, pergreziau skylutes ir itaisiau "zoveckus". uzkuriau katila, palaukiau kol isidegs iki tarkim 60 laipsniu, ir nustatai ta grandinele, kad uzdarytu oro patekimo anga. ir visas stebuklas... sunku rasyti, nes siandien galva nedirba  doh.gif  visai...

Honeywell tikrai geras. Na neblogas patobulinimas tikrai. Man kazkada buvo mintis tokia kilusi, bet nesinorejo katilo greziot, o apie trisakio panaudojima termometro angoje ir nepagalvojau smile.gif
As dar siais metais pabandysiu visgi nuemes apdailine skarda izoliuot papildomai apie dureles. O kitais metais turbut jau pasidarysiu toki patobulinima
Atsakyti
na snd jau reiks padaryt analogiska varianta su Honeywell... smile.gif

QUOTE(varijotas @ 2010 01 19, 09:24)
Ramiz, pas normalius zmones tokiu keistenybiu tikrai nebuna. Nustok tu apie ta slegi sneket, nes kai trauka normali tai koks slegis turi buti, kad dumus atgal i katila varytu? Kamina savo ziurek
Papildyta:
Honeywell tikrai geras. Na neblogas patobulinimas tikrai. Man kazkada buvo mintis tokia kilusi, bet nesinorejo katilo greziot, o apie trisakio panaudojima termometro angoje ir  nepagalvojau smile.gif
As dar siais metais pabandysiu visgi nuemes apdailine skarda izoliuot papildomai apie dureles. O kitais metais turbut jau pasidarysiu  toki patobulinima

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2010 01 19, 14:58)
na snd jau reiks padaryt analogiska varianta su Honeywell...  smile.gif

O pats darysi kaip anksciau buvo aprasyta ar pagal ikelta paveiksliuka?
As pats planuoju siandien tuo uzsiimti tik paziuresiu koki reguliatoriu pavyks nupirkti(t.y. ka rasiu).
kokius vyriukus planuoji deti ir t.t. smile.gif
Atsakyti
nu matyt viskas spresis gamybos eigoj, nes desiu trisaki (nes reik i termometro), o ten jauciu reiks redukciju (nes galai ilgi, 1/2 ir 3/4 skersmenys) ir t.t.

Del sklendes - jauciu prie korpuso lankstas, toliau analog kaip foto.

Na ziuresiu, kas gausis...
Atsakyti
nepamirškite rezultatų įdėti foto pavidalu ir pastebėjimais kaip temperatūra reguliuojasi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(varijotas @ 2010 01 19, 10:24)

Tai matai pasirodo ne katilas ar kaminas nenormalus, bet RAMIZ. Nesitikejau tokio posukio. Matyt kadangi as nenormalus tai ir dumai kartais (labai retai) pro katilo virsu padumyja. Keista. lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramiz: 19 sausio 2010 - 17:50
QUOTE(Ramiz @ 2010 01 19, 17:48)
Tai matai pasirodo ne katilas ar kaminas nenormalus, bet RAMIZ. Nesitikejau tokio posukio. Matyt kadangi as nenormalus tai ir dumai kartais (labai retai) pro katilo virsu padumyja. Keista.  lotuliukas.gif

Šiaip ir pas mane, kai slėgis žemas, būna, kad per oro paėmimo angą išpučia dūmus. Nieko čia keisto. Ir stropuviečiai, kai trūkusį katilą virino sakė, kad pasitaiko...

beje, šiandien pastebėjau, kad ir ties +70 pasirodė kondensato. Nedaug, bet pasirodė.. Kame šaknys? Malkos per drėgnos? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Shadow_man @ 2010 01 19, 17:58)
Šiaip ir pas mane, kai slėgis žemas, būna, kad per oro paėmimo angą išpučia dūmus. Nieko čia keisto. Ir stropuviečiai, kai trūkusį katilą virino sakė, kad pasitaiko...

beje, šiandien pastebėjau, kad ir ties +70 pasirodė kondensato. Nedaug, bet pasirodė.. Kame šaknys? Malkos per drėgnos?  g.gif

Pasirodo Shadow_man busim abu nenormalus. Siaip as to ir klausiau ar pas Jus buvo toks atvejis.  lotuliukas.gif
Del kokiu priezasciu pas Jus buvo trukes katilas? blink.gif
O kazkas sako, kad apie oro slegi nera ka kalbeti, bet nepaneigsit, kad kurenantis katilui ir pasikeitus oro slegiui, reikia ir katila kitaip sureguliuot. Na bent jau pas mane tai taip.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramiz: 19 sausio 2010 - 18:24