Įkraunama...
Įkraunama...

Žvakės principu degantys kieto kuro katilai

Sveiki. Norėčiau paklausti visų, naudojančių "Stropuva", kokį reikėtų statyti cirkuliacinį siurblį? Mano katilas S20. Jis stovi namo rusyje. Namas dviejų aukštų.
Atsakyti
QUOTE(kramis @ 2010 01 17, 22:05)
Sveiki. Norėčiau paklausti visų, naudojančių "Stropuva", kokį reikėtų statyti cirkuliacinį siurblį? Mano katilas S20. Jis stovi namo rusyje. Namas dviejų aukštų.

vien tik radiatoriai ar ir grindinis yra? Labai mažai info pateikėt... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kramis @ 2010 01 17, 22:05)

as manau kad butu 3 greiciu o firma pasirink palei pinigines stori.
Atsakyti
[quote=arkava,2010 01 13, 13:03]

Del 3 pastebejimo: manau ir esme, nes Stropuva megsta zema griztama temperatura, faktas. Pastebiu, ikaitus sistemai (ir griztamam vandeniui), nebeturi kur det silumos, nestabiliai deda, nestabili temperatura. Labai rimtai svarstau akumuliacine imontuot. (ner ryskus silumos perteklius (120m2 - 20kw)). Bet dabar dar pasineses ant skysto kuro (pastatyt maza katiliuka), tai ziuresim....

taip ir yra kol katilas yra katik pakurtas jo korpusas ties ta vieta kur uzsimauna medine svirtis vesokas nors ir termometras rodo auksta temperatura,bet katilo korpusas neikaites ir jis neilgeja taip kaip raso stropuvos instrukcija, todel sklende vis dar prasidarius,na ir tarkim katilas laiko 80 C ir kaskiek nudegus kai grystamasis pilnai pasildo visa katila jo korpusas pradeda normaliai funkcionuot sklende prisidaro ir katilo darbine temp. palieka 60C nors ir taip vadinamas ratukas stovi vistiek dalieskim ant 5-tos padalos, xneriuxs malacius sklendes darinejima padare nuo vandes temperat. o ne nuo katilo korpuso uztai ner problem ,tik su iputimo kolektorium tai netinka na bent jau as katilo temper. nusireguliavau kai jau sistema buvo uzkaitus,ir nuo uzkurimo iki sudegimo viskas ok .uzkuriu, 50 C isijungia cirkuliacinis ir iputimo ventiliator.po kiek laiko 75C ir jau iki kol uzges
Atsakyti
QUOTE(xNeriusx @ 2010 01 16, 21:41)
na nezinau, koki as cia stebukla parodysiu, bet jei prasot, tai prasom...

kur pirkai, kiek kainavo, ten komplektas su termometru ar trisaki isukai ir termometras tas pats liko? kaip tvirtinai prie sklendes su grandinele ar standziai? Sklende kazkaip pakabinai ar vienoje puseje pritvirtinai ale vyriais? tik tiek klausimu bigsmile.gif Aciu.
pats ieskau kazko panasaus nes siuo metu biski uzsiknisau jau su ta sklende, dirba puse velnio, bet noretusi idealesnio darbo. As ziurejau si ESBE gamini
http://www.dahlgera....id=4&cat_id=133
Atsakyti
Pasikuiciau truputi prie katilo per iseigines. Pastebejau tokia dalyka - aplink uzkrovimo dureles paspaudzius apdailine skarda jauciasi, kad ten jau nelabai like izoliacines medziagos. Del to skarda ir kaista
Atsakyti
QUOTE(varijotas @ 2010 01 18, 11:01)
Pasikuiciau truputi prie katilo per iseigines. Pastebejau tokia dalyka - aplink uzkrovimo dureles paspaudzius apdailine skarda jauciasi, kad ten jau nelabai like izoliacines medziagos. Del to skarda ir kaista

laukiu Xneriusx atsakymu apie patobulinima ir garantuotai persidarysiu nes koks skirtumas kaip ta skarda kaista ar, ne. tegul kaista ir sildo katiline as nepykstu smile.gif, bet kad knisa prota su reguliavimu tai nervuoja. is dalies tas dalykas sprendziasi ir uzdejus svorio ant sklendes, tuomet ji tampa maziau jautri, bet man daug patogiau bvut, kad nebutu temperaturos svyravimu tik uzkurus ir veliau. nes siuo metu tik uzkurus temperatura kyla iki 90, dali tos silumos nuima boileris, dali gauna radiatoriai, bet nemaza dalis eina per kamina nes namo poreikiai mazi. taqip isdfega para, bet jei virsuje pasidaro lauzas tai degimas paros netraukia, o namuose juntamai silciau nebuna...
Atsakyti
Tai dabar klausims - kur pigiausi traukos reguliatoriai: Maciau atrodo po 80 lt.
Snd pat darau nauja juška ant "zoviesku" ar kazkokios sverties......

QUOTE(Vyckaju @ 2010 01 18, 13:56)
laukiu Xneriusx atsakymu apie patobulinima ir garantuotai persidarysiu nes koks skirtumas kaip ta skarda kaista ar, ne. tegul kaista ir sildo katiline as nepykstu smile.gif, bet kad knisa prota su reguliavimu tai nervuoja. is dalies tas dalykas sprendziasi ir uzdejus svorio ant sklendes, tuomet ji tampa maziau jautri, bet man daug patogiau bvut, kad nebutu temperaturos svyravimu tik uzkurus ir veliau. nes siuo metu tik uzkurus temperatura kyla iki 90, dali tos silumos nuima boileris, dali gauna radiatoriai, bet nemaza dalis eina per kamina nes namo poreikiai mazi. taqip isdfega para, bet jei virsuje pasidaro lauzas tai degimas paros netraukia, o namuose juntamai silciau nebuna...

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2010 01 18, 17:26)
Tai dabar klausims - kur pigiausi traukos reguliatoriai: Maciau atrodo po 80 lt.
Snd pat darau nauja juška ant "zoviesku" ar kazkokios sverties......

Toks reguliavimas yra padarytas Aremiko katile "Zvake". Gal parduotu ta mazga? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo varijotas: 18 sausio 2010 - 15:36
QUOTE(Shadow_man @ 2010 01 17, 23:17)
vien tik radiatoriai ar ir grindinis yra? Labai mažai info pateikėt...  4u.gif

Yra ir grindinis šildymas. Kokiu principu parenkamas siurblio galingumas? Ar tai prikauso nuo vandens kiekio sistemoje, ar nuo vandens pakėlimo aukščio?
Papildyta:
QUOTE(arturios @ 2010 01 18, 01:03)
as manau kad butu 3 greiciu o firma pasirink palei pinigines stori.

Atsiprašau, ne taip suformulavau klausimą. Aš norėjau sužinoti, kokio galingumo cirkuliacinio siurblio rekia. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kramis @ 2010 01 18, 16:23)
Yra ir grindinis šildymas. Kokiu principu parenkamas siurblio galingumas? Ar tai prikauso nuo vandens kiekio sistemoje, ar nuo vandens pakėlimo aukščio?
Papildyta:

Atsiprašau, ne taip suformulavau klausimą. Aš norėjau sužinoti, kokio galingumo cirkuliacinio siurblio rekia. blush2.gif

Pas mane atskiri siurbliai radiatoriams ir grindims. Tačiau pagal galingumą jie vienodi (berods)...

Galingumo watais tau reikia? Ta prasme ant kokios padalos stovi?
Atsakyti
darymas paprastas... perkate oro traukos reguliatoriu (as pirkau brangesni, kad neatsitiktu kaip toj patarlej biggrin.gif ), perkate prailgintoja tam reguliatoriui, nes ilgas liezuvelis yra. kadangi norite matyti ir temperatura, tai ir trisaki perkate, zodziu viska pagal atitinkamus diametrus ir sumontuojate. sklendei nusukau ta sverta, pergreziau skylutes ir itaisiau "zoveckus". uzkuriau katila, palaukiau kol isidegs iki tarkim 60 laipsniu, ir nustatai ta grandinele, kad uzdarytu oro patekimo anga. ir visas stebuklas... sunku rasyti, nes siandien galva nedirba doh.gif visai...
Atsakyti