Įkraunama...
Įkraunama...

Žvakės principu degantys kieto kuro katilai

QUOTE(Vyckaju @ 2010 01 14, 16:55)
Siaip normali ta sklende, tik problema jog nera idealiai tiksli, baigiant degti siek tiek krenta temperatura.
Sklende prinkniedyta ar prisukta prie isorines skardos. mintis jog vidinei katilo dalei kaistant ji ilgeja ir sklende pradeda uzsidarineti. taciau manau dauguma esate nors karta sukure tikra lauza virsutineje katilo dalyje ir manau pastebejote kad sklende pradeda nereaguoti ir kaitina toliau virs nustatytos termperaturos. o tai vyksta bent jau pas mane todel kad isorine skardos apdaila lieciasi prie dureliu ir ko pasekoje stipriai ikaista ir pradeda metalas ilgeti identiskai katilui...

PAs mane nera jokios metalines ploksteles ir ta nedeganti "ferido" kepurele kabo varzteliu ant metalines kojeles. Kojele ruguliuoju su "ratu".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramiz: 14 sausio 2010 - 17:29
QUOTE(Ramiz @ 2010 01 14, 17:19)
PAs mane nera jokios metalines ploksteles ir ta nedeganti "ferido" kepurele kabo varzteliu ant metalines kojeles. Kojele ruguliuoju su "ratu".

šiandien vėl sumasčiau pravalyti kaminą ir alkūnę iki katilo... Nors ir valiau prieš nepilną mėnesį, bet kai pažiūrėjau į vidų (kamino) buvau apakęs - apaugęs joptvjmt iš vidaus... doh.gif nuėmiau alkūnę, kurią taip pat valiau tuo pačiu metu - irgi priaugusi... Prikrapščiau iš alkūnės pusė 10L kibiro, iš kamino išbarsčiau cielą kibirą. Kodėl man taip užsineša - neįsivaizduoju. Katile palaikau 60-70. Pagrinde ~68/70, priklausomai nuo oro ir slėgio... Kūrenu uosinėm malkom, karts nuo karto į tarpus tarp malkų pavarau anglių ir pjuvenų briketų... g.gif
Atsakyti
Neisivaidzuoju, kodel taip apsinesa...
Vakar ivariau porcija lupenu, veidrodziu paziurejau kamino anga - dangus matos.
Ant dangtelio prisukau paranitine tarpine (kad geriau priglustu ir uzdengtu sklende). Ziuresim kaip elgsis savaitgali.
Bandysiu jungt skysto kuro katiliuka lygiagreciai, eksperimento tvarka rolleyes.gif

QUOTE(Shadow_man @ 2010 01 14, 20:29)
šiandien vėl sumasčiau pravalyti kaminą ir alkūnę iki katilo... Nors ir valiau prieš nepilną mėnesį, bet kai pažiūrėjau į vidų (kamino) buvau apakęs - apaugęs joptvjmt iš vidaus...  doh.gif nuėmiau alkūnę, kurią taip pat valiau tuo pačiu metu - irgi priaugusi... Prikrapščiau iš alkūnės pusė 10L kibiro, iš kamino išbarsčiau cielą kibirą. Kodėl man taip užsineša - neįsivaizduoju. Katile palaikau 60-70. Pagrinde ~68/70, priklausomai nuo oro ir slėgio... Kūrenu uosinėm malkom, karts nuo karto į tarpus tarp malkų pavarau anglių ir pjuvenų briketų...  g.gif

Atsakyti
QUOTE(Shadow_man @ 2010 01 14, 21:29)
šiandien vėl sumasčiau pravalyti kaminą ir alkūnę iki katilo... Nors ir valiau prieš nepilną mėnesį, bet kai pažiūrėjau į vidų (kamino) buvau apakęs - apaugęs joptvjmt iš vidaus...  doh.gif nuėmiau alkūnę, kurią taip pat valiau tuo pačiu metu - irgi priaugusi... Prikrapščiau iš alkūnės pusė 10L kibiro, iš kamino išbarsčiau cielą kibirą. Kodėl man taip užsineša - neįsivaizduoju. Katile palaikau 60-70. Pagrinde ~68/70, priklausomai nuo oro ir slėgio... Kūrenu uosinėm malkom, karts nuo karto į tarpus tarp malkų pavarau anglių ir pjuvenų briketų...  g.gif

siūlyčiau palaikyti70-80 ir žiūrėti kaip tada, nes mes dabr taip palaikom, atodo neblogai, nes iki to kas dvi sav valydavom, palaikydavom 60-70.
Atsakyti
QUOTE(Vyckaju @ 2010 01 14, 18:55)
Siaip normali ta sklende, tik problema jog nera idealiai tiksli, baigiant degti siek tiek krenta temperatura.
Sklende prinkniedyta ar prisukta prie isorines skardos. mintis jog vidinei katilo dalei kaistant ji ilgeja ir sklende pradeda uzsidarineti. taciau manau dauguma esate nors karta sukure tikra lauza virsutineje katilo dalyje ir manau pastebejote kad sklende pradeda nereaguoti ir kaitina toliau virs nustatytos termperaturos. o tai vyksta bent jau pas mane todel kad isorine skardos apdaila lieciasi prie dureliu ir ko pasekoje stipriai ikaista ir pradeda metalas ilgeti identiskai katilui...

Ajo, vakar patikrinau, tai apdailine skarda prie dureliu gerokai ikaitusi, kol degimo zidinys aukstai. Siandien ryte apie puse katilo, skarda jau vesesne. Turbut tai ir bus pagrindine priezastis. Gal su laiku apie dureles esanti silumos izoliacija pasidaro ne tokia efektyvi (sukrenta, gal nuo temperaturos pasikeicia) ir po keliu metu sitas temperaturos svyravimas pasimato. Jau penktas sezonas man. Nepamenu, kad pries kelis metus buciau pastebejes tokia problema. Dabar is tiesu tik uzkurus katila, koki pirma pusvalandi, reikia prisukt oro padavimo sklende, nes temperatura kyla kokiu 10-15 laipsniu daugiau, nei bunu nustates.
Aciu uz minti, kitur slieku nebeieskosim smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo varijotas: 15 sausio 2010 - 09:35
QUOTE(varijotas @ 2010 01 15, 10:34)
Ajo, vakar patikrinau, tai apdailine skarda prie dureliu gerokai ikaitusi, kol degimo zidinys aukstai. Siandien ryte apie puse katilo, skarda jau vesesne. Turbut tai ir bus pagrindine priezastis. Gal su laiku apie dureles esanti silumos izoliacija pasidaro ne tokia efektyvi (sukrenta, gal nuo temperaturos pasikeicia) ir po keliu metu sitas temperaturos svyravimas pasimato. Jau penktas sezonas man. Nepamenu, kad pries kelis metus buciau pastebejes tokia problema. Dabar is tiesu tik uzkurus katila, koki pirma pusvalandi, reikia prisukt oro padavimo sklende, nes temperatura kyla kokiu 10-15 laipsniu daugiau, nei bunu nustates.
Aciu uz minti, kitur slieku nebeieskosim smile.gif

kai uzkaciagarinau tai virs 100 rode, o kad sklende uzdaryti tai ratuka maziausiai puse rato turejau apsukt, vat tau ir reguliavimo tikslumas...
pries pora sav. ta aptikau nes mano senasis 2006 katilas ir velesniuose gal apdailine skarda kulturingiau prie dureliu privesta. reix skarda apipjaut, turetu buti geriau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vyckaju: 15 sausio 2010 - 11:17
QUOTE(Vyckaju @ 2010 01 15, 13:15)
kai uzkaciagarinau tai virs 100 rode, o kad sklende uzdaryti tai ratuka maziausiai puse rato turejau apsukt, vat tau ir reguliavimo tikslumas...
pries pora sav. ta aptikau nes mano senasis 2006 katilas ir velesniuose gal apdailine skarda kulturingiau prie dureliu privesta. reix skarda apipjaut, turetu buti geriau.

Ir as pastebejau nelabai seniai, kad jei ant reguliavimo ratuko pas mane skaicius 3 reiskia 70 laipsniu, tai ikurimo metu reiketu statyti ant 1.5 max. Jau tuomet katilas ikaista iki 70-75. Po kokios valandos atsistoja viskas i savo vezes, tuomet ratuka reikia pasukti i reikiama padeti. Atsiranda papildomo reguliavimo butinybe. Nesunku kai turi galimybe tai padaryti. O jei uzkurus reikia staigiai isvaziuoti? Gal Stropuvieciai ka nors sake ta tema?
Atsakyti
as savaji katiliuka pirkau 2007 m., taciau man labai nepatiko tas ratukas, nors ji visi ir gyre. isradimas aisku neblogas, o ir katilo kaina del to nepadidejo, nes irenginys per daug paprastas. taciau, kaip minejau, man jis ziauriai nepatiko, nes kazkaip per 2 metus nesugebejau nusireguliuoti pagal save. atrodo neblogai dega ir temperatura 75, taciau po poros dienu ima ir uzverda vanduo. zodziu nepatiko tas sedevras man blush2.gif ... tad neiskentes truputi perdariau pagal save. paemiau ir pritvirtinau oro sklendes reguliatoriu toki, koki dauguma katilu gamintoju siulo. tai dabar dziaugiames su zmona ir neatsidziaugiam thumbup.gif . nei kuriant reikia atsukti tuos du ratukus, nei ka. atsukai i norima temperatura, uzkurei ir uzmirsai iki pat kol sudegs. o ir temperaturu svyravimo nera, nes kai prigesta katilas, sklende prasidaro tiek kiek jai reikia (buna, kad ir kokius 5 cm prasidaro). zodziu truputi patobulinus efektas stulbinantis drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(xNeriusx @ 2010 01 16, 10:47)
as savaji katiliuka pirkau 2007 m., taciau man labai nepatiko tas ratukas, nors ji visi ir gyre. isradimas aisku neblogas, o ir katilo kaina del to nepadidejo, nes irenginys per daug paprastas. taciau, kaip minejau, man jis ziauriai nepatiko, nes kazkaip per 2 metus nesugebejau nusireguliuoti pagal save. atrodo neblogai dega ir temperatura 75, taciau po poros dienu ima ir uzverda vanduo. zodziu nepatiko tas sedevras man  blush2.gif  ... tad neiskentes truputi perdariau pagal save. paemiau ir pritvirtinau oro sklendes reguliatoriu toki, koki dauguma katilu gamintoju siulo. tai dabar dziaugiames su zmona ir neatsidziaugiam  thumbup.gif  . nei kuriant reikia atsukti tuos du ratukus, nei ka. atsukai i norima temperatura, uzkurei ir uzmirsai iki pat kol sudegs. o ir temperaturu svyravimo nera, nes kai prigesta katilas, sklende prasidaro tiek kiek jai reikia (buna, kad ir kokius 5 cm prasidaro). zodziu truputi patobulinus efektas stulbinantis  drinks_cheers.gif

gal norėtum pasidalinti tuo šedevru? įmesk foto ar linką su fotkėm... Pabandysim ir mes pasigaminti kažką panašaus bigsmile.gif , nes sureguliavimas ir pas mane sunkokas... g.gif
Atsakyti
pritariu, sita vieta tobulintina...
butu gerai pamatyt to mazgo foto, pasimokytume is pirmuju smile.gif
dekingas is anksto

QUOTE(xNeriusx @ 2010 01 16, 09:47)
as savaji katiliuka pirkau 2007 m., taciau man labai nepatiko tas ratukas, nors ji visi ir gyre. isradimas aisku neblogas, o ir katilo kaina del to nepadidejo, nes irenginys per daug paprastas. taciau, kaip minejau, man jis ziauriai nepatiko, nes kazkaip per 2 metus nesugebejau nusireguliuoti pagal save. atrodo neblogai dega ir temperatura 75, taciau po poros dienu ima ir uzverda vanduo. zodziu nepatiko tas sedevras man  blush2.gif  ... tad neiskentes truputi perdariau pagal save. paemiau ir pritvirtinau oro sklendes reguliatoriu toki, koki dauguma katilu gamintoju siulo. tai dabar dziaugiames su zmona ir neatsidziaugiam  thumbup.gif  . nei kuriant reikia atsukti tuos du ratukus, nei ka. atsukai i norima temperatura, uzkurei ir uzmirsai iki pat kol sudegs. o ir temperaturu svyravimo nera, nes kai prigesta katilas, sklende prasidaro tiek kiek jai reikia (buna, kad ir kokius 5 cm prasidaro). zodziu truputi patobulinus efektas stulbinantis  drinks_cheers.gif

Atsakyti
na nezinau, koki as cia stebukla parodysiu, bet jei prasot, tai prasom...
Atsakyti
QUOTE(xNeriusx @ 2010 01 16, 20:41)
na nezinau, koki as cia stebukla parodysiu, bet jei prasot, tai prasom...

visai liuks, o gal didesnio formato galima? blush2.gif
Atsakyti