Įkraunama...
Įkraunama...

Žvakės principu degantys kieto kuro katilai

QUOTE(arkava @ 2010 01 13, 14:03)
...manau ir esme, nes Stropuva megsta zema griztama temperatura, faktas. Pastebiu, ikaitus sistemai (ir griztamam vandeniui), nebeturi kur det silumos, nestabiliai deda, nestabili temperatura. Labai rimtai svarstau akumuliacine imontuot.

Aš susirinkau mazgą pagal stropuvos schemą, išskyrus tai, kad tą trieigį termostatinį skirstymo vožtuvą valdau pagal paduodamo į radiatorius vandens temperatūrą, o ne pagal grįžtamo (patiko idėja reguliuoti į radiatorius tiekiamo vandens temperatūrą - kol kas nesigailiu). Taigi kai sistema įkaista (dabar į radiatorius laikau pastatęs 50C) pradeda varyt daugiau ratu per radiatorius, o į stropuvą srautas labai sumažėja. Paduodamo ir grižtamo kolektoriaus temperatūra skiriasi kokiais 3C, radiatoriai visu plotu karšti, o į katilą grįžta apie 45C vanduo - pats tas. Ir temperatūra laikosi gan stabiliai, aišku nedidelė tendencija yra paskutiniam trečdaliui - ketvirtadaliui malkų malkų žemesnė, bet nedaug sakykime vietoje 75 pasidaro 70.

P.S. grindinio pas mane nėra.
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2010 01 13, 15:03)
1 klausimas jums.
Ar stabiliai laikosi ta bimetaline  plokstele, nuo kurios priklauso oro sklendes veikimas?  As ja tvirtinau papildomai, kad neklibetu (neatitoltu nuo korpuso).

Del 3 pastebejimo: manau ir esme, nes Stropuva megsta zema griztama temperatura, faktas. Pastebiu, ikaitus sistemai (ir griztamam vandeniui), nebeturi kur det silumos, nestabiliai deda, nestabili temperatura. Labai rimtai svarstau akumuliacine imontuot. (ner ryskus silumos perteklius (120m2 - 20kw)). Bet dabar dar pasineses ant skysto kuro (pastatyt maza katiliuka), tai ziuresim....

Malkos mano pernykstes, nesausos, kondensato nemaciau niekada...  smile.gif

Ta vertikali plokstele pritvirtinta prie katilo? Nu lyg ir nekliba ten niekas.

Na zemint griztamo temperatura turiu tik viena galimybe dar labai prisukdamas srautus, nors atrodo sunkiai pasiekiau, kad jie butu sureguliuoti smile.gif As net griztamo vamzdzio katilineje neaprises, kad vestu labiau. Dabar jei katile 60, tai griztamas gal apie 35 laipsnius. Jei 70-75 tai jau apie 40 ir daugiau. Nors pas mane is 150 sildomo ploto daugiau nei 80 grindinis. Pabandysiu dar prisukt srautus, nors jau ir dabar prie grindinio konturu ventiliu svilpimas lengvas girdisi. Na dar radiatoriu apacias galima pabandyt atsaldyti smile.gif Nors viskas atrodo jau ant ribos smile.gif

Na bet minimum ka padarysiu po sio sezono, kuris jau 5-tas - issivalysiu virsutine katilo dali, nes toki dalyka pradejau pastebet nuo praeitu metu tik. O gal tiesiog neatkreipdavau demesio, nes uzkurdavau ir palikdavau kol pastoviai negyvenau

150 l. boileris irgi lygiagreciai. As sureguliavau ir bandau nekisti ranku, bet tai aisku nuo karsto vandens vartojimo priklauso ir jo prisildymo greicio butinybes. As naudoju nedaug. Minimizavus srautus darosi labai sunku su boileriu zaisti. Nebent nekreipti demesio, kad pradzioje pvz. nesyla radiatoriai, o siluma suvalgo boileris. O automatizuot, kad butu visiems atvejams gerai neiseina. Tai geriau jau tada rankutem, kai prireikia, pazaist smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo varijotas: 13 sausio 2010 - 14:52
QUOTE(varijotas @ 2010 01 13, 11:00)
Ramiz, katilines visi santechnikai "profesionalai" aprisineja. Juk neduotum jam risti, jei toks nebutu. Kitose temose maciau, kad ji labai gyrei ir minejai, kad jis Stropuvos labai nerekomendavo. Gal cia ir bus suo pakastas? smile.gif
Na taip teoriskai rasai, kad viskas pagal Stropuvos rekomendacija....bet visigi manau, kad praktiskai kazkur beda tikrai yra. Kas tas per kaminas lauke? Jei is jo zliaugia kondensatas tai ten ir ieskok bedos. Jis ir dumtaki uzkisa ir katila paskui. kaip Stropuvos atstrovas galejo patvirtint, kad visaks gerai, jei kondensatas upeliais zlaiugia? kazko nesuprantu

Taip rekomendavau tikrai gera santechnika, kiek jis man pagelbejo jau po pastatymo, tai jau cia nera ka ir sakyti, kito neprisisauksi, o siam ir paciam rupi. Visada kondencatas nebego (tiksliau truputis buvo- keli laseliai), gal po kokiu triju kurenimo menesiu pradejo teketi upeliai. Ir visad mano monetas santechnikas padedavo susireguliuoti, bet kiek gi gali piktnaudziauti zmogaus gerumu. Visa, kad netoli gyvena. O stropuvos jis ir siule nedeti, del to kad labai daug vingrybiu prie jo reikia, ir priprasti zymiai daugiau laiko ir ne visi ji perpranta- kaip as! Kaminas lauke pristatomas- apsiltintas, net alkune apsiltinta, isskyrus pati apacia, pro kur kondencatui padaryta anga isteketi, ten padarytas nuimamas dangtelis valymui. O kai tvirtino stropuvos meistrelis tai buvo pirmi uzkurimai ir sake, kad truputis kondencato buna per pirmus uzkurimus. g.gif
Beje prie ploksteles Stropaitis uzdraude lysti, nes sake jei lysi nebebus garantijos, nes ji ir turi klibeti, kad paimtu oro kai dusta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramiz: 13 sausio 2010 - 18:29
hebrike pagal brezinius mano kaminas beveik 8 metrai pusmetris nuo stropuvos horizantaliai 180 mm indeklas paskui trisakis 90 laipniu ,i apacia dar 30 cm ir tada propke su vamzdeliu kondisui, i virsu prijungiau indeklo jungti kuria sukinejant galima parinkti bet koki kampa + 45 laipsniu alkune ir kaminas , tiesa kaminas be indeklo kamino skile viena plyta . stropuva s-40 namo plotas per mazas tokiam katiluj bet as neturiu problem. del kondiso ir man teperatur. sviruoja labai nedaug.gal suo pakastas kamino aukstyje nzn. bet kaminas yra beveik viduri namo ir tik nedidele dalis virs stogo ....
Atsakyti
QUOTE(Shadow_man @ 2010 01 13, 08:31)
Na, pas mane visas kaminas lauke apšiltintas. Tik alkūnė, kuri iš katilo išeina ir patalpoj yra - neapšiltinta. Bet ne kamine, manau, replės... Dėl kamino apsinešimo - taip, jei neapšiltintas, tai nešasi, bet dėl traukos - tikrai ne kamine... Kažkur giliau reikia knistis...

Kadangi ideklu specai uztikrina ,kad ideklas isiles turi dar geriau traukti , tai va ir knisinejuosi katile, nes ten pasikeicia salygos - isyla. Tarkim, uzkaitus katilui iki darbines temperaturos , pasildymo kolektorius stipriai isildo paduodama ora ir pasildymo kameroje ir teleskope gaunasi trauka i virsu - trauka priesinga kamino traukai. Vistik 1m-2m aukscio susidaro. Todel kamino trauka ir susilpneja, o kuras pradeda smilkti. Ypac , kai mano kaminas yra apie 4.5m nuo katilo dumtraukio pajumgimo..
Atsakyti
QUOTE(Edemux @ 2010 01 14, 03:54)
Kadangi ideklu specai uztikrina ,kad ideklas isiles  turi dar geriau traukti , tai va ir knisinejuosi katile, nes ten pasikeicia salygos - isyla. Tarkim, uzkaitus katilui iki darbines temperaturos ,  pasildymo kolektorius stipriai isildo paduodama ora ir pasildymo kameroje ir  teleskope gaunasi trauka i virsu - trauka priesinga kamino traukai. Vistik 1m-2m aukscio susidaro. Todel kamino trauka ir susilpneja, o kuras pradeda smilkti. Ypac , kai mano kaminas yra apie 4.5m nuo katilo dumtraukio pajumgimo..

Bet nelabai tikisi, kad vamzdziu keliaujantis saltas oras is katilines ikaista labiau nei katilo viduje. Juk drasiai gali ranka pro pakuros dureles ikisti - virsuje to karscio nera taip daug - degimo zidinys apacioje
Atsakyti
Pas mane anglinis S20. kondensatas atsiranda jei temp. krenta mažiau 70C. Jei laikau apie 80C kondensato nė lašelio. Pastebėjau vieną dėsningumą, pakūrus katilą, antrą degimo dieną krenta katilo temp., likusiomis dienomis vėl dega stabiliai. Neseniai turėjau problemą kai katilas nedegė, o tik smilko. Išvaliau oro tarpus iš vidaus katilo ir problema dingo.
Atsakyti
QUOTE(Ramiz @ 2010 01 13, 20:24)
Taip rekomendavau tikrai gera santechnika, kiek jis man pagelbejo jau po pastatymo, tai jau cia nera ka ir sakyti, kito neprisisauksi, o siam ir paciam rupi. Visada kondencatas nebego (tiksliau truputis buvo- keli laseliai), gal po kokiu triju kurenimo menesiu pradejo teketi upeliai. Ir visad mano monetas santechnikas padedavo susireguliuoti, bet kiek gi gali piktnaudziauti zmogaus gerumu. Visa, kad netoli gyvena. O stropuvos jis ir siule nedeti, del to kad labai daug vingrybiu prie jo reikia, ir priprasti zymiai daugiau laiko ir ne visi ji perpranta- kaip as! Kaminas lauke pristatomas- apsiltintas, net alkune apsiltinta, isskyrus pati apacia, pro kur kondencatui padaryta anga isteketi, ten padarytas nuimamas dangtelis valymui. O kai tvirtino stropuvos meistrelis tai buvo pirmi uzkurimai ir sake, kad truputis kondencato buna per pirmus uzkurimus.  g.gif
Beje prie ploksteles Stropaitis uzdraude lysti, nes sake jei lysi nebebus garantijos, nes ji ir turi klibeti, kad paimtu oro kai dusta.

Na tai reikejo protingo zmogaus paklausyt. Nes dabar kazkokia mistika is tiesu, ne katilas o kondensato varymo aparatas.
Jei 3-4 menesius buvo gerai, reiskia ne katile beda visgi
Pasiziuriu i pazystamu katilines, palyginu su savo. Nu jokiu vingrybiu ypatingu. Dar net paprasciau nei daugelio. Na reiskia reikia padekoti zmonems man katiline aprisusiems, nes kai paziuriu kiek problemu kiti turi...
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2010 01 13, 15:03)
1 klausimas jums.
Ar stabiliai laikosi ta bimetaline  plokstele, nuo kurios priklauso oro sklendes veikimas?  As ja tvirtinau papildomai, kad neklibetu (neatitoltu nuo korpuso).

Del 3 pastebejimo: manau ir esme, nes Stropuva megsta zema griztama temperatura, faktas. Pastebiu, ikaitus sistemai (ir griztamam vandeniui), nebeturi kur det silumos, nestabiliai deda, nestabili temperatura. Labai rimtai svarstau akumuliacine imontuot. (ner ryskus silumos perteklius (120m2 - 20kw)). Bet dabar dar pasineses ant skysto kuro (pastatyt maza katiliuka), tai ziuresim....

Malkos mano pernykstes, nesausos, kondensato nemaciau niekada...  smile.gif

Tiesa vakar dar ta vertikalia svirti prie katilo korpuso 2 kniedem pritvirtinta paziurejau. Is tiesu jei ja per viduri atsargiai spusteli link katilo tai mechanizmas veikia taip, kad prasidaro oro sklende labiau. Jei trukteli nuo katilo - sklende prisiveria. Na tas laisvas tarpelis tarp strypelio ir katilo yra apie kokiu 40cm gal. Galvoju jei katilo korpusas issyla labiau tai jis gal ir ta strypeli kazkiek veikia. Gal ir vertetu jam to laisvumo kazkiek sumazinti? Nors paciupinejus metalines oro skirstytuvo dalis, jos buvo vesios. Katilo korpusas vos siltas irgi
Atsakyti
Na as uzdejau metaline skobele (kad strypas neturetu laisvumo korpuso atzvilgiu), taciau vakar pastebejau, kad pasiekus pvz 95 - sklende neuzsidaro.... Matyt tapo nejautrus....
Dar instrukcijoj paskaiciau veikima - pasirodo veikimas nuo korpuso įkaitimo (įkaista -korpusas ilgeja, pleciasi, ir strypas per svirti pridaro sklende), ir atvirksciai. Zodziu strypas santykiauja su korpusu.... Nors techniskai/fiziskai nelabai galai sueina del veikimo....

QUOTE(varijotas @ 2010 01 14, 09:44)
Na tai reikejo protingo zmogaus paklausyt. Nes dabar kazkokia mistika is tiesu, ne katilas o kondensato varymo aparatas.
Jei 3-4 menesius buvo gerai, reiskia ne katile beda visgi
Pasiziuriu i pazystamu katilines, palyginu su savo. Nu jokiu vingrybiu ypatingu. Dar net paprasciau nei daugelio. Na reiskia reikia padekoti zmonems man katiline aprisusiems, nes kai paziuriu kiek problemu kiti turi...
Papildyta:
Tiesa vakar dar ta vertikalia svirti prie katilo korpuso 2 kniedem pritvirtinta paziurejau. Is tiesu jei ja per viduri atsargiai spusteli link katilo tai mechanizmas veikia taip, kad prasidaro oro sklende labiau. Jei trukteli nuo katilo - sklende prisiveria. Na tas laisvas tarpelis tarp strypelio ir katilo yra apie kokiu 40cm gal. Galvoju jei katilo korpusas issyla labiau tai jis gal ir ta strypeli kazkiek veikia. Gal ir vertetu jam to laisvumo kazkiek sumazinti? Nors paciupinejus metalines oro skirstytuvo dalis, jos buvo vesios. Katilo korpusas vos siltas irgi

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2010 01 14, 12:59)
Na as uzdejau metaline skobele (kad strypas neturetu laisvumo korpuso atzvilgiu), taciau vakar pastebejau, kad pasiekus pvz 95 - sklende neuzsidaro.... Matyt tapo nejautrus....
Dar instrukcijoj paskaiciau veikima - pasirodo veikimas nuo korpuso įkaitimo (įkaista -korpusas ilgeja, pleciasi, ir strypas per svirti pridaro sklende), ir atvirksciai. Zodziu strypas santykiauja su korpusu.... Nors techniskai/fiziskai nelabai galai sueina del veikimo....

Zinojau, kad taip veikia. Idomu ar tas strypelis veikia tik isilgai, kartu su katilu? Manau, kad ne tik. Tai kad pasalint ta laisvuma link/nuo katilo gal butu prasmes isukt koki medvarzti ar pora. Kad strypelis nuo katilo netoltu. O gal tas laisvumas paskaiciuotas kaip baisiai reikalingas? Juk galejo strypeli tiesiog prie korpuso prigludusi visu ilgiu padaryti, o dabar jis padarytas su kampu ir virsuje nuo katilo nuloles labiau. Va ir paties pavyzdys rodo, kad laisvumas visgi reikalingas, jei sklende iki galo neuzsidaro

Dar viena mintis, kad gal daugiau tas reguliatorius, bet jau vertikali jo dalis ant katilo dangcio, kaista nuo ploksteles, kuri uzdengia oro padavimo anga. Ji pakankamai silta, siltesne nei katilo korpusas tikrai. Gal kokios nedegios izoliacines medziagos ant tos plokstes aptyines dalies priklijuot
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo varijotas: 14 sausio 2010 - 12:10
QUOTE(varijotas @ 2010 01 14, 12:07)
Zinojau, kad taip veikia. Idomu ar tas strypelis veikia tik isilgai, kartu su katilu? Manau, kad ne tik. Tai kad pasalint ta laisvuma link/nuo katilo gal butu prasmes isukt koki medvarzti ar pora. Kad strypelis nuo katilo netoltu. O gal tas laisvumas paskaiciuotas kaip baisiai reikalingas? Juk galejo strypeli tiesiog prie korpuso prigludusi visu ilgiu padaryti, o dabar jis padarytas su kampu ir virsuje nuo katilo nuloles labiau. Va ir paties pavyzdys rodo, kad laisvumas visgi reikalingas, jei sklende iki galo neuzsidaro

Dar viena mintis, kad gal daugiau tas reguliatorius, bet jau vertikali jo dalis ant katilo dangcio, kaista nuo ploksteles, kuri uzdengia oro padavimo anga. Ji pakankamai silta, siltesne nei katilo korpusas tikrai. Gal kokios nedegios izoliacines medziagos ant tos plokstes aptyines dalies priklijuot

Butent ir sake Stropaiciai, kad kai uzkaista per daug tai tas laisvumas leidzia pritraukti sklende ir uzdaryti visiskai oro padavima. Pas mane sklende padaryta is nedegios medziagos, sakyciau, kaip auto stabdziu kaladeles medziaga tik plona kaip kinu kepures pavyzdzio ir ji kabo laisva. Kai pasakojo Stropaiciai tai tipo auzkaitus katilui iki pvz:. 80 laipsniu, sklende vos prilieti iki oro padavimo "triubos" ir palieki. Temperatura po to dar pakyla iki 94 ir paradeda kristi iki 80 ir turetu taip laikytis, nes neva kai atsala iki 80 tai po truputi gauna oro pro atsiradusi tarpeli, o jei vel per daug vyksta degimas -ji prisiploja prie "triubos" ir neleidzia smarkiai degti kurui ji gesindama ir neileisdama i katila oro. Stai isdesciau. g.gif
Atsakyti
Siaip normali ta sklende, tik problema jog nera idealiai tiksli, baigiant degti siek tiek krenta temperatura.
Sklende prinkniedyta ar prisukta prie isorines skardos. mintis jog vidinei katilo dalei kaistant ji ilgeja ir sklende pradeda uzsidarineti. taciau manau dauguma esate nors karta sukure tikra lauza virsutineje katilo dalyje ir manau pastebejote kad sklende pradeda nereaguoti ir kaitina toliau virs nustatytos termperaturos. o tai vyksta bent jau pas mane todel kad isorine skardos apdaila lieciasi prie dureliu ir ko pasekoje stipriai ikaista ir pradeda metalas ilgeti identiskai katilui...
Atsakyti