Įkraunama...
Įkraunama...

Žvakės principu degantys kieto kuro katilai

QUOTE(varijotas @ 2010 01 12, 16:23)
Ramiz, katilo reikalas degti - jis tai ir daro. Musu pareiga uztikrinti kiek galima geresnes salygas tam. Jei tik uzkurus upeliais bega kondensatas, tai tikrai nereikia kaltinti katilo (na nebent jis pagamintas su dideliu broku). Bet tokiu atveju manau gamintojas seniai butu ji pakeites. Ieskokit priezasties aplink katila, nes jei jis butu is tiesu blogas , tai tokiu nepatenkitu butu labai daug. Dabar gi vaizdas atvirkstinis. As kondensata maciau tik per savo durna galva - kai prikroviau dregnu malku. O daugiau ne kvapo jo nejauciu. Beje pasidalink patirtim - kiek ten Geizeris ar Galanas KWh valge praeita menesi?
Papildyta:
Tai sukelia dideliu problemu? Pabandykit i apacia deti smulkesnes malkas, atraizas

Bet ka man kaltinti, jeigu visa katilo aprisima padare profesionalus santechnikas, kamina pagal stropuvos charakteristikas padare kaminu meistrai (firma), ir be to man stipriai pageidaujant- atvyko Stropuvos atstovas, kuris prieme visa mano katiline ir patvirtino, kad viskas atlikta teisingai. Na prisikabino prie keleto dalyku: tai nebuvo ant paduodamo- termometro ir tarp kamino ir katilo yra savadarbis ideklas. Termometra idejom ta pacia diena, o ideklas pripazintas tinkamu, nes patys komplekte jo ir neidejo, be to ideklas padarytas ardomas valymui. Tai va, ir kai buvo Stropuvos atstovas jau truputi bego kondencatas, nors srautai t.y. cirkuliacinis siurblys stovi ant pirmos padeties ir balansinis voztuvas ant gryztamo stovi prisuktas iki minimumo. Tai va, kuo toliau tuo daugiau bego kondencatas. Kuras pas mane anglys, ivairiu rusiu isbandziau ir vistiek tas pats. Na gal nevisai nes Selezia kaitresne ir greiciau sudega, o Kuzbaso labiau smilksta ir bega upeliais kondencatas. Ai sunku pasakyti nes kaminai isvalyti, katilo tarpai taip pat. Manau, kad gali kazkas buti negerai su iputimo teleskopu, nes jis labai juda atrodytu, kad virsuje ji laiko tik ant vinies. Beje kondenctas bega upeliais ir per kamina, kadangi jis visas lauke, tai bega lauke ir smirda. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramiz: 12 sausio 2010 - 20:30
QUOTE(Ramiz @ 2010 01 12, 20:28)
Bet ka man kaltinti, jeigu visa katilo aprisima padare profesionalus santechnikas, kamina pagal stropuvos charakteristikas padare kaminu meistrai (firma), ir be to man stipriai pageidaujant- atvyko Stropuvos atstovas, kuris prieme visa mano katiline ir patvirtino, kad viskas atlikta teisingai. Na prisikabino prie keleto dalyku: tai nebuvo ant paduodamo- termometro ir tarp kamino ir katilo yra savadarbis ideklas. Termometra idejom ta pacia diena, o ideklas pripazintas tinkamu, nes patys komplekte jo ir neidejo, be to ideklas padarytas ardomas valymui. Tai va, ir kai buvo Stropuvos atstovas jau truputi bego kondencatas, nors srautai t.y. cirkuliacinis siurblys stovi ant pirmos padeties ir balansinis voztuvas ant gryztamo stovi prisuktas iki minimumo. Tai va, kuo toliau tuo daugiau bego kondencatas. Kuras pas mane anglys, ivairiu rusiu isbandziau ir vistiek tas pats. Na gal nevisai nes Selezia kaitresne ir greiciau sudega, o Kuzbaso labiau smilksta ir bega upeliais kondencatas. Ai sunku pasakyti nes kaminai isvalyti, katilo tarpai taip pat. Manau, kad gali kazkas buti negerai su iputimo teleskopu, nes jis labai juda atrodytu, kad virsuje ji laiko tik ant vinies. Beje kondenctas bega upeliais ir per kamina, kadangi jis visas lauke, tai bega lauke ir smirda. g.gif

nu jo.. mistika kažkokia...

Pas mane irgi taip, kaip pas daugelį - nudegus trečdaliui katilo temp. nukrenta iki 55oC (nuo 75oC). Ir taip pastoviai. Katilą ir kaminą pravalius šiek tiek pagerėjo, tačiau ne ką. manau esmė yra tam straubly. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Shadow_man @ 2010 01 12, 20:36)

Pas mane irgi taip, kaip pas daugelį - nudegus trečdaliui katilo temp. nukrenta iki 55oC (nuo 75oC). Ir taip pastoviai. Katilą ir kaminą pravalius šiek tiek pagerėjo, tačiau ne ką. manau esmė yra tam straubly.  g.gif

Tarp kitko pabandykit apacioje deti sausesne kuro rusi arba kaitresne, gal pavyktu suderinti panasia temperatura? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramiz @ 2010 01 12, 20:38)
Tarp kitko pabandykit apacioje deti sausesne kuro rusi arba kaitresne, gal pavyktu suderinti panasia temperatura? smile.gif

ko tik nebandžiau... katilinėj laikiau dvi savaites malkas ir sudėjau jas į katilą (katilinėj mažiau 30 nelabai būna) bet irgi nelabai degė, iki pusės nudegė ir viskas. Va kad ir šiandien užkūriau ir viskas tvarkoj pradžioj.. Sekmadienį ryte užkūrus ir viskas ok, bet nudegė iki trečdalio ir vėl nesąmoningai smilko... dabar vėl pamažu pradeda temp. kristi... nuo 75 nukrito iki 68 ir tebekrenta.. Ir garantuotai nukris iki kokių 55 ir liausis.. taip ir smilks iki ketvirtadienio ar penktadienio ryto... Tik gaila, kad susidaro kondensato balutė ties apatinėm durelėm... Gal taip nutinka, kad malkos nėra super idealiai sausos? bet ta pati problema ir su durpių briketais, pjuvenų... g.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Shadow_man @ 2010 01 12, 21:18)
ko tik nebandžiau... katilinėj laikiau dvi savaites malkas ir sudėjau jas į katilą (katilinėj mažiau 30 nelabai būna) bet irgi nelabai degė, iki pusės nudegė ir viskas. Va kad ir šiandien užkūriau ir viskas tvarkoj pradžioj.. Sekmadienį ryte užkūrus ir viskas ok, bet nudegė iki trečdalio ir vėl nesąmoningai smilko... dabar vėl pamažu pradeda temp. kristi... nuo 75 nukrito iki 68 ir tebekrenta.. Ir garantuotai nukris iki kokių 55 ir liausis.. taip ir smilks iki ketvirtadienio ar penktadienio ryto... Tik gaila, kad susidaro kondensato balutė ties apatinėm durelėm... Gal taip nutinka, kad malkos nėra super idealiai sausos? bet ta pati problema ir su durpių briketais, pjuvenų...  g.gif  unsure.gif

Pas mane budavo atvirksciai, kai uzkurdavau, tai begdavo balos, bet kai tik sudegdavo puse katilo, veikdavo kaip laikrodukas, jokio kondencato - nieko. Pas mane virsutine puse (apypilnis) budavo, kad net nuo kondencato uzgesdavo anglys. Keista kazkaip, pas viena vienaip pas kita kitaip. Kaip sakoma analogo turbut isvis nera. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramiz: 12 sausio 2010 - 21:28
QUOTE(Ramiz @ 2010 01 12, 20:28)
....... Beje kondenctas bega upeliais ir per kamina, kadangi jis visas lauke, tai bega lauke ir smirda. g.gif

Taigi, kaminas visas lauke.... Manau cia ir bus priezastis. Kai salta bega daugiau, kai silta-maziau?? Mano atveju kaminas kemsasi tik toje vietoje kur eina per nesildoma palepe. Zadu ten apjuosti vata. Anksciau uzsinesdavo alkune nuo katilo i kamina, bet kai apjuosiau sia vieta vata, tai alkune dabar lieka idealiai svari.
Nors mano s20 irgi dega nestabiliai , taciau kai katile krenta temperatura , kondensato nera. Kondensata maciau tik per pirmus kurimus.
Zodziu , mano pastebejimu, kas turi gera kamina , tam ir problemu min
Atsakyti
Na, pas mane visas kaminas lauke apšiltintas. Tik alkūnė, kuri iš katilo išeina ir patalpoj yra - neapšiltinta. Bet ne kamine, manau, replės... Dėl kamino apsinešimo - taip, jei neapšiltintas, tai nešasi, bet dėl traukos - tikrai ne kamine... Kažkur giliau reikia knistis...
Atsakyti
Pabandykit praplest straublio "lupas" smile.gif

Nuo ilgo kurenimo jos "susiciaupia" smile.gif

QUOTE(Shadow_man @ 2010 01 12, 19:36)

Pas mane irgi taip, kaip pas daugelį - nudegus trečdaliui katilo temp. nukrenta iki 55oC (nuo 75oC). Ir taip pastoviai. Katilą ir kaminą pravalius šiek tiek pagerėjo, tačiau ne ką. manau esmė yra tam straubly.  g.gif

Atsakyti
QUOTE(Ramiz @ 2010 01 12, 22:28)

Ramiz, katilines visi santechnikai "profesionalai" aprisineja. Juk neduotum jam risti, jei toks nebutu. Kitose temose maciau, kad ji labai gyrei ir minejai, kad jis Stropuvos labai nerekomendavo. Gal cia ir bus suo pakastas? smile.gif
Na taip teoriskai rasai, kad viskas pagal Stropuvos rekomendacija....bet visigi manau, kad praktiskai kazkur beda tikrai yra. Kas tas per kaminas lauke? Jei is jo zliaugia kondensatas tai ten ir ieskok bedos. Jis ir dumtaki uzkisa ir katila paskui. kaip Stropuvos atstrovas galejo patvirtint, kad visaks gerai, jei kondensatas upeliais zlaiugia? kazko nesuprantu
Atsakyti
QUOTE(Shadow_man @ 2010 01 12, 23:18)
ko tik nebandžiau... katilinėj laikiau dvi savaites malkas ir sudėjau jas į katilą (katilinėj mažiau 30 nelabai būna) bet irgi nelabai degė, iki pusės nudegė ir viskas. Va kad ir šiandien užkūriau ir viskas tvarkoj pradžioj.. Sekmadienį ryte užkūrus ir viskas ok, bet nudegė iki trečdalio ir vėl nesąmoningai smilko... dabar vėl pamažu pradeda temp. kristi... nuo 75 nukrito iki 68 ir tebekrenta.. Ir garantuotai nukris iki kokių 55 ir liausis.. taip ir smilks iki ketvirtadienio ar penktadienio ryto... Tik gaila, kad susidaro kondensato balutė ties apatinėm durelėm... Gal taip nutinka, kad malkos nėra super idealiai sausos? bet ta pati problema ir su durpių briketais, pjuvenų...  g.gif  unsure.gif

Na ir as nesugebejau issiaiskint to. Vertinant mano sistema ir patirti matau pora galimu priezasciu:

1. Katilo nevalau. Gali buti, kad dumu praejimo vietoje, tiesiai virs pakuros dureliu, jis nera labai svarus ir kai padideja "degimo kamera", sumazeja trauka. Nors cia turiu tuomet neatsakyta klausima - oro padavimo sklende neprasiveria daugiau, o manau turetu.
2. Is to seka antra priezastis. Galbut visgi katilineje tampa silta, nors ten apie kokius 10 laipsniu (nematavau niekada). Gal tokioj aplinkoj isyla katilo korpusas ir ta trauke ant kurios laikosi plokste, uzdengianti oro padavimo kanala (bandziau katilines langa pravert gerokai, bet kazkokio baisiai didelio pagerejimo nepastebejau)
3. Per didele griztancio srauto temperatura? Neidealiai sausos malkos, kurioms degti reikia daugiau oro (azuolas pas mane)? Laikas pravalyt dumtrauki (nors trauka netgi per didele, uzdegus katila vis prisuku oro padavima, ar praveriu dureles, ileisdamas pasalinio oro)....Nu or toliau "visa kita" smile.gif
Atsakyti
1 klausimas jums.
Ar stabiliai laikosi ta bimetaline plokstele, nuo kurios priklauso oro sklendes veikimas? As ja tvirtinau papildomai, kad neklibetu (neatitoltu nuo korpuso).

Del 3 pastebejimo: manau ir esme, nes Stropuva megsta zema griztama temperatura, faktas. Pastebiu, ikaitus sistemai (ir griztamam vandeniui), nebeturi kur det silumos, nestabiliai deda, nestabili temperatura. Labai rimtai svarstau akumuliacine imontuot. (ner ryskus silumos perteklius (120m2 - 20kw)). Bet dabar dar pasineses ant skysto kuro (pastatyt maza katiliuka), tai ziuresim....

Malkos mano pernykstes, nesausos, kondensato nemaciau niekada... smile.gif

QUOTE(varijotas @ 2010 01 13, 10:31)
Na ir as nesugebejau issiaiskint to. Vertinant mano sistema ir patirti matau pora galimu priezasciu:

1. Katilo nevalau. Gali buti, kad dumu praejimo vietoje, tiesiai virs pakuros dureliu, jis nera labai svarus ir kai padideja "degimo kamera", sumazeja trauka. Nors cia turiu tuomet neatsakyta klausima - oro padavimo sklende neprasiveria daugiau, o manau turetu.
2. Is to seka antra priezastis. Galbut visgi katilineje tampa silta, nors ten apie kokius 10 laipsniu (nematavau niekada). Gal tokioj aplinkoj isyla katilo korpusas ir ta trauke ant kurios laikosi plokste, uzdengianti oro padavimo kanala (bandziau katilines langa pravert gerokai, bet kazkokio baisiai didelio pagerejimo nepastebejau)
3. Per didele griztancio srauto temperatura? Neidealiai sausos malkos, kurioms degti reikia daugiau oro (azuolas pas mane)? Laikas pravalyt dumtrauki (nors trauka netgi per didele, uzdegus katila vis prisuku oro padavima, ar praveriu dureles, ileisdamas pasalinio oro)....Nu or toliau "visa kita" smile.gif

Atsakyti
P.S. Aprisima dariau pats (pries tai apie santechnika nieko nenutuokdamas), taip pat kaip ir apie sild grindis ir t.t.
Pernai kurenau vien uosiu, tai visai "karsta" buvo Stropuvoj. Per kaitrios malkos.
Dabar tik provlemele schemoj, kad boileris nuosekliai, ir aušdamas katilas atvesina boileri. Sujungus lygiagreciai - nesubalansavau srautu: syla arba sistema arba boileris..... Turbut reikia papild siurblio.... verysad.gif

QUOTE(arkava @ 2010 01 13, 12:03)
1 klausimas jums.
Ar stabiliai laikosi ta bimetaline  plokstele, nuo kurios priklauso oro sklendes veikimas?  As ja tvirtinau papildomai, kad neklibetu (neatitoltu nuo korpuso).

Del 3 pastebejimo: manau ir esme, nes Stropuva megsta zema griztama temperatura, faktas. Pastebiu, ikaitus sistemai (ir griztamam vandeniui), nebeturi kur det silumos, nestabiliai deda, nestabili temperatura. Labai rimtai svarstau akumuliacine imontuot. (ner ryskus silumos perteklius (120m2 - 20kw)). Bet dabar dar pasineses ant skysto kuro (pastatyt maza katiliuka), tai ziuresim....

Malkos mano pernykstes, nesausos, kondensato nemaciau niekada...  smile.gif

Atsakyti