Įkraunama...
Įkraunama...

Žvakės principu degantys kieto kuro katilai

Nežinau ar taip galiu čia rašyt, kaip ir reklama blush2.gif Nu bet aš perku pjuvenų briketus po 350lt. už toną, briketai drebulės. Jei kam reikia galiu duot kontaktus, čia Klaipėdos pusė.
Tik bėda, kad kartais tenka palaukt, tačiau vasaros metu ten tikrai galima gaut laisvai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nikole Kidman: 03 kovo 2009 - 10:28
QUOTE(Nikole Kidman @ 2009 03 03, 10:27)
Nežinau ar taip galiu čia rašyt, kaip ir reklama  blush2.gif  Nu bet aš perku pjuvenų briketus po 350lt. už toną, briketai drebulės. Jei kam reikia galiu duot kontaktus, čia Klaipėdos pusė.
Tik bėda, kad kartais tenka palaukt, tačiau vasaros metu ten tikrai galima gaut laisvai.

sunglasses2.gif parašyk i imfo asmen žinute . iš anksto dėkoju.
Atsakyti
QUOTE(Nikole Kidman @ 2009 03 03, 11:27)
Nežinau ar taip galiu čia rašyt, kaip ir reklama  blush2.gif  Nu bet aš perku pjuvenų briketus po 350lt. už toną, briketai drebulės. Jei kam reikia galiu duot kontaktus, čia Klaipėdos pusė.

Ar galetumet imesti kontaktus i mano zinutes. Busiu dekingas. Aciu.
Atsakyti
Joooo. Šiandien katilas visai sudurnavojo. Ten kur kūrenu - tai mama ten pastoviai gyvena ir paskambinusi pasakė, kad vakar užkūrtame (pilnas anglių) katile pagrindinis termometras rodo 50 laipsnių, tai bus ir vėl viršus užgesęs ir dega tik apačia, kondensatas???? Ir dabar "kankynės" bedegant. Vakar įsidegus palikau su 74 laipsniais ir po truputį dar vis kilo. Užkniso jau. smile.gif Nebežinau, gal reik patį katilą pakūrt???
Atsakyti
QUOTE(Ramiz @ 2009 03 03, 18:09)
Joooo. Šiandien katilas visai sudurnavojo. Ten kur kūrenu - tai mama ten pastoviai gyvena ir paskambinusi pasakė, kad vakar užkūrtame (pilnas anglių) katile pagrindinis termometras rodo 50 laipsnių, tai bus ir vėl viršus užgesęs ir dega tik apačia, kondensatas???? Ir dabar "kankynės" bedegant. Vakar įsidegus palikau su 74 laipsniais ir po truputį dar vis kilo. Užkniso jau. smile.gif Nebežinau, gal reik patį katilą pakūrt???

pažiu. savo info žinut.....
Atsakyti
Pagailek teveliu ir savo laiko - pastatyk normalu katila, kad bet kas betkada ir betkaip galetu pasisildyt namus.
Atsakyti
Ir dar pasidarykit kazką panašaus smile.gif . http://jonis.eu/PID.html
Atsakyti
QUOTE(arturios @ 2009 03 03, 19:37)
pažiu. savo info žinut.....

Ačiū už norą padėti. Pažiūrėjau.
Papildyta:
QUOTE(Dario @ 2009 03 03, 19:54)
Pagailek teveliu ir savo laiko - pastatyk normalu katila, kad bet kas betkada ir betkaip galetu pasisildyt namus.

Tai aš ir gailiu tėvelių, nes jie negali net įmesti malkytės (neturi visiškai sveikatos). Tad turiu kažkaip pasirūpinti, kad būtų ilgai šilta ir nereiktų kasdien pas juos lėkti dadedinėti kuro. Tokia situacija, kai tik aš galiu gelbėti, nieks kitas į krosnį nieko neįdės, nebent tėvai tik pažiūrės kaip ten viskas kaista (turiu galvoje termometrus). smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramiz: 04 kovo 2009 - 16:27
QUOTE(Ramiz @ 2009 02 27, 17:56)
Mano katilas malkinis- anglinis per mėnesį sunaudoja iki 400 lt, o pakraunu apie 6-8 kartus per mėnesį (priklausomai nuo oro). Tai tavo 15 kūrimų x 30 lt išeitų apie 450 lt. Nemažai! Jau galvojau, kad mano katilas durniuoja tai daug sunaudoju kuro per mėnesį, bet pasirodo, kad normaliai, beje dabar jau palyginus su butų šildymais, tai pagal kvadratūrą moku žymiai pigiau. smile.gif

Na, mano situacija ,kaip atskaitos tasko naudoti nesiulyciau, nes as pats dar zadu padirbeti prie katilo ekonomiskumo. Vien malkom dega tik para. Kazin ar cia galima vadinti geru rezultatu ar suderinta sistema, nes instrukcijoje raso kad dega apie 31val. Todel planuoju perdaryti savo ketursakine sistema i siuloma instrukcijoje schema NR2. Tada galesiu paderinti ir srauta ir griztancio temperatura. Kaip sakoma ,daugiau erdves fantazijai biggrin.gif . Tuo man sis katilas ir patinka , kad namu siluma reikia rupintis lotuliukas.gif thumbup.gif - vis kazka pasukinet tikintis ax.gif vis geresnio rezultato.
http://www.stropuva....lietuviu.k1.pdf
Beje, virsutine kuro dalis (puse malku) gana greitai sudega, tai jau kelinta karta bandau malkas deti tik apatineje dalyje , o virsuje- pora pakuociu pjuvenu briketu su siek tiek angliu i tarpus ir vel malkytes pakurimui. Gana neblogai- ilgiau dega ir sistema greiciau isyla, anglys sudega visiskai.
http://www.stropuva....cid=306&lang=lt
Apie kura, lygtai, anksciau nebuvo. Dar neisigilinau. Reiks pasiskaiciuoti pagal savo varianta ir panaudoti kaip atskaitos taska. Gal pavyks suzinoti ant kiek efektyviai deginu malkas. g.gif
Atsakyti
Sveiki
Man toks klausimukas iskilo: pas mane bus namas su mansarda, mansardoje bus 4 kambariai, bet pastoviai gyvenami bus tik 1-2, taigi kol nebus sveciu negyvenamuose kambariuose bus siluma minimali, kad givybe palaikyt kambariui, tai ar prisukus kokius 2 ar 3 radiatorius nereikes isnaujo perreguliuoti srautus ar dar kazka keisti sistemoje? g.gif
Atsakyti
QUOTE(serzas @ 2009 03 04, 23:47)
Sveiki
Man toks klausimukas iskilo: pas mane bus namas su mansarda, mansardoje bus 4 kambariai, bet pastoviai gyvenami bus tik 1-2, taigi kol nebus sveciu negyvenamuose kambariuose bus siluma minimali, kad givybe palaikyt kambariui, tai ar prisukus kokius 2 ar 3 radiatorius nereikes isnaujo perreguliuoti srautus ar dar kazka keisti sistemoje?  g.gif

nereikes, maziau radiatoriu, peciui lengviau, degs gal kiek ilgiau.
Atsakyti
Toki finta kurenimui pabandziau doh.gif .
galiu gauti ivairiausiu zoliu atvalu, t.y. valant sekla lieka blogosios seklos, ivairus sapeliai, na toks labai smulkintas sienas. taigi kurdamas kroviau malkas ir vis to brudo uzpyliau, na visi tarpai uzsipilde. antra diena turiu smilkstanti ir apibegusi katila ko nemaciau nuo pirmu kurimu pries 3 metus. is pradizu dege liux, bet veliau laikantis pastoviai temperaturai, zoliu seklos smilksta, o nedega ir tas srotas uzdusino malkas, paskendo apdegusiuose pelenuose. pakelus temperatura dega geriau.
faktas, kad skirtingai nuo malku srotas turi degti su liepsna nes vien smilkdamas skirtingai nuo malku neisskiria karscio. Siandien ismesiu katila ir pabandysiu jo deti siekt iek maziau nes pirma karta ivariau i tarpus visa polipropilenini maisa, svere apie 13kg.
Papasakosiu kaip seksis toliau nes tos zoliu siuksles energijos is 1 kg isskiria ne maziau nei geros malkos, tai ir siek tiek imaisius galima pasiekti +2-3 valandas degimo minimum. daug atidarius oro padavima degimas gerejo, todel manau cia pagelbetu ventiliatorius ipusti ugni. o kai dega liepsna tai karstis jopapa issikiria.
dar neaisku kiek butu pelenu joms sudegus normaliai nes dabar tai bus sociai.
Atsakyti