Įkraunama...
Įkraunama...

Žvakės principu degantys kieto kuro katilai

QUOTE(arkava @ 2009 12 29, 07:15)
... tipo uzkuriant sumazini oro padavima, po to padidini???
hmmm
lyg atvirksciai turetu but.  Analogiska mistika pasitaiko ir man. As tai kaltinu ta sklendes reguliavimo mechanizma - ten nestabilu kazkaip, ypac bimetaline plokstele, kuri turi laisvumo......(o tai trukdo tiksliai nureguliuot oro padavima).

jo, kai tik užkuriu, iš karto pastatau ant 5-uko (mažesnis oro padavimas į katilą), po to, degimui įsibėgėjus, pastatau sklendę ties 7-uku.
Pas mane irgi ta bimetalinė plokštelė kliba... g.gif
Atsakyti
[hmm, mayciau, kaip tik atvirksciai - as uzkuriant kaip tik praveriu (ir kamina pilnai uzdarau, kad geriau isikurtu), isikurus - priveriu....
tai va - tas klibejimas bimetalo ir duoda paklaida, sakiau, priduksiu virsu su varzteliu peir korpuso (gal neitakos jo veiklos), bet reguliuosis tiksliau.....

quote=Shadow_man,2009 12 29, 07:45]
jo, kai tik užkuriu, iš karto pastatau ant 5-uko (mažesnis oro padavimas į katilą), po to, degimui įsibėgėjus, pastatau sklendę ties 7-uku.
Pas mane irgi ta bimetalinė plokštelė kliba... g.gif
[/quote]
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2009 12 29, 08:33)
as uzkuriant kaip tik praveriu (ir kamina pilnai uzdarau, kad geriau isikurtu)

kas cia per kurimo budas? doh.gif kaip galidegti pilnai uzverus kamina? jug pats kaminas dusta savo dumais doh.gif ner degimo ner traukos, todel ir uzsidaro ta sklende savaime
Atsakyti
QUOTE(serzas @ 2009 12 29, 16:49)
kas cia per kurimo budas?  doh.gif  kaip galidegti pilnai uzverus kamina? jug pats kaminas dusta savo dumais  doh.gif ner degimo ner traukos, todel ir uzsidaro ta sklende savaime

Serzai kai tu statysi nama gal jau viskas bus kitaip smile.gif

Kazkuriame forume maciau,kad tu planuoji po 3metu doh.gif statyti,gal nebelks Zvakiu,KK,o visi naudos kosmines technologijas:)
Atsakyti
QUOTE(simplymum @ 2009 12 29, 21:38)
Serzai kai tu statysi nama gal jau viskas bus kitaip smile.gif

Kazkuriame forume maciau,kad tu planuoji po 3metu  doh.gif  statyti,gal nebelks Zvakiu,KK,o visi naudos kosmines technologijas:)

nesupratau prie ko cia dabar tas tavo komentaras? g.gif
Atsakyti
turiu omeny, uzdarius kamino anga (valymo), nes ji visada praverta (kitaip trauka begaline)... rolleyes.gif

QUOTE(serzas @ 2009 12 29, 14:49)
kas cia per kurimo budas?  doh.gif  kaip galidegti pilnai uzverus kamina? jug pats kaminas dusta savo dumais  doh.gif ner degimo ner traukos, todel ir uzsidaro ta sklende savaime

Atsakyti
man kaip tik atrodo, kad uzkurus reikia daugiau oro, kad greiciau isiltu ir po to pamazinti. Bet is esmes, kad ir kiek ten atidarytume, ji beveik uzsidaro. tai lieka toks tarpelis, kad temp laikosi tik apie 40-50. o as is karto atidarau tiek, kad kiltu bent iki 70.
Atsakyti
QUOTE(aistuzka @ 2009 12 16, 19:25)
Pas mus buvo labai panaši problema. Vienas skardinis radiatorius tik iki pusės šildavo.

Atsuko prijungimą - pasirodo iš kažkur dumblo ne dumblo ar šiaip purvo sistemoje atsirado, ir užnešė skylutę termogalvoje, dėl ko nepraleisdavo vandens.

Ir šiaip - nuo kolektoriaus į nekaistančių radiatorių atšakas karštą vandenį paduoda?

viskas pasikeite kai pakeitem skirstituva, musu buvo senas trisakis, nes katilas pirktas 2002 metais, varikliukas stovejo 1 padieti 0,17, dabar perjungiau 2 padeti, viskas gerai , bet gal labai blogai katilui tas 2 greitis ?
Atsakyti
QUOTE(Edemux @ 2009 12 21, 00:11)
pas mano S20 irgi uzkurus kurenasi smarkiai, bet veliau zenkliai susilpneja. Stropuvos instrukcijoje raso, kad indeklas ikaista ir tampa nesandarus, todel susilpneja trauka. Girdejau patarimu isvis nedeti indeklo... Kai buna zemas slegis ir labai prasta trauka, ijungiu ventiliatoriu, kuri istaciau i pati oro padavimo vamzdi smile.gif. Padeda. Siandien pajungiau termorele, kuri ijungs ventiliatoriu , kai katilo temperatura nukris zemiau , tarkim, 55 laipsniu. Taipogi, bebaigus kurui degti, isijungs ventiliatorius ir zarijos greiciau susmilks iki  kol visai issijungs siurblys. Dings elektra-dar greiciau ges. mirksiukas.gif Tokia vat grazi ideja...

na kaip sekasi įstačius termo termorėle? Kur pirkot ir kur mokėjot?Nes patys žadam pirkt. kaip ji atrodo gal foto turit?
Atsakyti
QUOTE(netaa @ 2010 01 02, 17:22)
na kaip sekasi įstačius termo termorėle? Kur pirkot ir kur mokėjot?Nes patys žadam pirkt. kaip ji atrodo gal foto turit?

mes irgi istatiem termorele, pirkau senukose kainavo apie 60 lt pries 4 metus, nustatyta jai temperatura krenta apie 55 laipsnius ijungia ventiliatoriu, kai pkyla virs 60 isjungia, labai man pasiteisino, ventiliatorius istatytas i specialia deze kuri tvirtinasi prie katilo, ja man padare Stropuvieciai nes katila kurenom kartonu is Grigiskiu tai dirbo labai prastai, vis juos kviesdavau, tai jiems nusibodo ir padare man ta ventiliatoriu, termorele pajungiau pati
Atsakyti
Na ir kaip sekasi kurenti "zvakemis", kondencatai nebega? 4u.gif
Atsakyti
2 ziema kurenu - kondensato dar nemaciau.... (siemet juodalksniu pavasari pirktu, su uosiu kurenu), pernai uosiu... jokiu problemu.... katilas svarus

QUOTE(Ramiz @ 2010 01 05, 19:15)
Na ir kaip sekasi kurenti "zvakemis", kondencatai nebega? 4u.gif

Atsakyti