kas galėtų būti:kūrenasi ok, apie puse pečiaus, tačiau paskui pradeda smilgt ir dūsta.tenka sujudinti kačiarga ir būna ok. baigiantis kūrentis vėl tas pats kūrenam tik malkom ir pjuvenom.Problema atsirado,kai orai atšalo kaminas, kaminukas, pečius išvalyti
QUOTE(mazulis @ 2009 12 19, 02:39)
Mano galva lenkiskos pliusas tik kad sieros maziau ir maziau dvoko, bet siaip kuzbaso frakcija stambesne galima gaut (o gal zinot gera vieta kur silezijos stambesne prekiauja?). As sureguliaves taip, kad pas mane be iputimo dega didziaja laiko dali. Tik kai daug karsto vandens sunaudoji tada staigiau ima temperatura krist bet suveikia termorele ir isijungia iputimas kuris neleidzia katilui atvest zemiau 75, o tada vel puse paros gali be iputimo degt. Vienintele iputimo problema kad jis garsiai dirba ir kad jis priploja sklende kas vercia iputima ilgiau dirbti, jei sklende liktu tam paciam lygmeny tai iputejas visai trumpai dirbtu. Beje pasidalinkit ar ci a tik pasakos ar istikruju pas kanors S20 ar S40 7 paras dega. Pas mane rekordas 5.5 paros prie -10 bet kaip daugiau isspaust neisivaizduoju. Plotas 260 tad menesiui turetu geriausiu atveju uztekt apie 1,2 tonos arba 450 litu arba 1.5lt/kvm. Kie jums tautieciai atsieina? Pas mane beje sildomu grimdu apie 35kvm 6 konvektoriai ir 7 radiatoriai, dvi patalpos su didziuliais stiklais, namas is 25 cm moliniu bloku. 1a 15cm puta+apdailine plyta, antras aukstas 20 cm puta tinkuota langu plotas apie 78-80kvm.
sveikas tie du didziuliai langai ir atema tau 1.5 paros katilo darbo. del sklendes pameginsiu veliau ideti foto kaip as ja perdariau kad ventiliatorius jos neprispaustu.
QUOTE(netaa @ 2009 12 19, 21:26)
kas galėtų būti:kūrenasi ok, apie puse pečiaus, tačiau paskui pradeda smilgt ir dūsta.tenka sujudinti kačiarga ir būna ok. baigiantis kūrentis vėl tas pats kūrenam tik malkom ir pjuvenom.Problema atsirado,kai orai atšalo kaminas, kaminukas, pečius išvalyti
gal ir kvaila;bet taip jau buna lig viskas gerai viska ta pati darai tada ir uzciciklini;noriu pasakyt gal kuro rusies sklende ne ant tos rusies stovi pasukta
QUOTE(arturios @ 2009 12 20, 11:37)
gal ir kvaila;bet taip jau buna lig viskas gerai viska ta pati darai tada ir uzciciklini;noriu pasakyt gal kuro rusies sklende ne ant tos rusies stovi pasukta
kad ant malkinio, rudenį tikrinom.
QUOTE(netaa @ 2009 12 19, 22:26)
itariu tingejot paskaityti nuo pradziu viska. puslapiu aislu daug, bet ir minciu nemazai. vienareiksmisko atsakymo gal ir nebus, veliau patys suprasite, kas buvo ne taip... pirma mintis man sove, kad skirstytuvas pasidejo ant krastuose supiltu pjuvenu ir tiek. nepadauginkite pjuvenu, sitas katilas nelabai jas megsta. aisku pjuvenos pjuvenoms nelygu. smulkios nelabai tinka (nors pats ir spaliu pamaisau), o drozles tai pasaka . stenkites pjuvenas pabarstyti visur po lygiai, nes itariu, kad ju i krastus pilate daugiau, o reiketu atvirksciai i viduriuka... po to gali buti, kad kaminas per zemas, arba trauka per maza... o gal ir oro per mazai ieina i katiline... cia tik speliojimai, jei parasytumete placiau, galetu ir daugiau padiskutuoti. beje, kad atsalo ir pablogo degimas - tik sutapimas ...
QUOTE(xNeriusx @ 2009 12 20, 20:30)
itariu tingejot paskaityti nuo pradziu viska. puslapiu aislu daug, bet ir minciu nemazai. vienareiksmisko atsakymo gal ir nebus, veliau patys suprasite, kas buvo ne taip... pirma mintis man sove, kad skirstytuvas pasidejo ant krastuose supiltu pjuvenu ir tiek. nepadauginkite pjuvenu, sitas katilas nelabai jas megsta. aisku pjuvenos pjuvenoms nelygu. smulkios nelabai tinka (nors pats ir spaliu pamaisau), o drozles tai pasaka . stenkites pjuvenas pabarstyti visur po lygiai, nes itariu, kad ju i krastus pilate daugiau, o reiketu atvirksciai i viduriuka... po to gali buti, kad kaminas per zemas, arba trauka per maza... o gal ir oro per mazai ieina i katiline... cia tik speliojimai, jei parasytumete placiau, galetu ir daugiau padiskutuoti. beje, kad atsalo ir pablogo degimas - tik sutapimas ...
nemanau kad pjuvenose problem as varau vien pjuvenom ir tiesa si met yra stambesnes beveik drozles tai blogiau maziau telpa greiciau sudega.
QUOTE(netaa @ 2009 12 20, 13:20)
kad ant malkinio, rudenį tikrinom.
uzejus salciuj aprasykit kaip pakelet name temperatura ar peciaus vidus isliko toks pat itariu kad pecius gavo per dideli srauta zvake yra letapede ji gali tik po biski kelt temperatura.dar smulkmenele jai padauginot pjuvenu be iputimo ventiliatoriaus nieko nebus jai jis issijungia per velai tai pecius ges pjuvenos neturi zariju kaip mediena ar kitas kuras
QUOTE(netaa @ 2009 12 19, 21:26)
pas mano S20 irgi uzkurus kurenasi smarkiai, bet veliau zenkliai susilpneja. Stropuvos instrukcijoje raso, kad indeklas ikaista ir tampa nesandarus, todel susilpneja trauka. Girdejau patarimu isvis nedeti indeklo... Kai buna zemas slegis ir labai prasta trauka, ijungiu ventiliatoriu, kuri istaciau i pati oro padavimo vamzdi . Padeda. Siandien pajungiau termorele, kuri ijungs ventiliatoriu , kai katilo temperatura nukris zemiau , tarkim, 55 laipsniu. Taipogi, bebaigus kurui degti, isijungs ventiliatorius ir zarijos greiciau susmilks iki kol visai issijungs siurblys. Dings elektra-dar greiciau ges. Tokia vat grazi ideja...
Bet va iskilo kita beda- priauga katilas. Anksciau nekreipiau demesio, galvojau , kad del kuro ar neidealiai atiderintas. Kai pelenu prisikaupe apie 1/3 katilo, katilo sieneles patapo lygiai padengtos plonu dervu sluoksniu ir jokiu grubletu apnasu, pelenuciu. Nesenai isvaliau pelenus ir vel priauga. Palei grindis tepiau spec raudonu hermetiku, pakeiciau dureliu virves, privariau to pacio hermetiko, bet vistiek kazkiek sieneles priauga. Kas belieka? Pacios durys blogai istatytos?
QUOTE(arturios @ 2009 12 20, 11:22)
sveikas tie du didziuliai langai ir atema tau 1.5 paros katilo darbo. del sklendes pameginsiu veliau ideti foto kaip as ja perdariau kad ventiliatorius jos neprispaustu.
nezinau, kad ir siltu oru nelabai kazkaip ilgiau dega, nes neturi pecius ka sildyt jau nes isile jau patalpos bet vistiek sudega panasiai greitai. Kazkaip per pirma para labai daug supleska, gal kuriu neteisingai, o gal neteisingai apskritai mazga nustates. Pas mane schema gana paprasta i desine is katilo i boileri, i kaire link ketureigio is ketureigio i sistema ir i katila, o is boilerio iseina i griztama. Boilerio balansini laikau ant nepilno 1 atsukes, ketureigi ant 4 paduodamas buna 55-60 griztamas nezinau gal koki 40 nes is boilerio 65-70 kai susimaiso su griztamu tai apie tiek ir gaunasi, balansini i katila laikau truputi virs vieneto. Nesuprantu kas negerai. Siurblys savireguliacinis. Papasakokit prasau kaip jus kuriate ir kokie jusu nustatymai nes lyg pas jus irgi ketureigis stovi?
Klausykit, protingieji broliai kurmiai klausimas man iskilo, tiksliau problemele:
kadangi dabar nesalta kieme, tai kai pakura sudega, kol atvesta namai, pecius speja atsalti. Bet, kai mes ji uzkuriam, as atidarau oro reguliavimo sklende smarkiau, kad greiciau peciaus temp pakiltu, ir tada prasideda mistika: sklende savaime sumazina oro padavima. As po kiek laiko vel ja atsuku, o ji vel sumazina. Idomiausia, kad ta mistika vyksta tik tol, kol sukyla temperatura. Paskui sklende laikosi taip, kaip ja pastatom.
Nezinau ar aiskiai paaiskinau, ar kas nors supras, bet tikiuosi...
kadangi dabar nesalta kieme, tai kai pakura sudega, kol atvesta namai, pecius speja atsalti. Bet, kai mes ji uzkuriam, as atidarau oro reguliavimo sklende smarkiau, kad greiciau peciaus temp pakiltu, ir tada prasideda mistika: sklende savaime sumazina oro padavima. As po kiek laiko vel ja atsuku, o ji vel sumazina. Idomiausia, kad ta mistika vyksta tik tol, kol sukyla temperatura. Paskui sklende laikosi taip, kaip ja pastatom.
Nezinau ar aiskiai paaiskinau, ar kas nors supras, bet tikiuosi...
QUOTE(aiwita @ 2009 12 28, 12:47)
gan aiškiai, bt dabar užduosiu kvailą klausimą:
ar tu atsuki tą oro padavimo sklendę iki tos vietos, kad ji katilui įsidegus ir lieka stovėti toje vietoje?
Nes pvz. aš tai kai kuriu ant šalto, tai atsuku iki 5-uko (nes ant 7-uko per didelė trauka), vėliau, katilui pasiekus 50 oC, atsuku ant 7-uko ir palieku. Taip ir lieka degti iki galo katile palaikydamas 70 +/-5 oC.
... tipo uzkuriant sumazini oro padavima, po to padidini???
hmmm
lyg atvirksciai turetu but. Analogiska mistika pasitaiko ir man. As tai kaltinu ta sklendes reguliavimo mechanizma - ten nestabilu kazkaip, ypac bimetaline plokstele, kuri turi laisvumo......(o tai trukdo tiksliai nureguliuot oro padavima).
hmmm
lyg atvirksciai turetu but. Analogiska mistika pasitaiko ir man. As tai kaltinu ta sklendes reguliavimo mechanizma - ten nestabilu kazkaip, ypac bimetaline plokstele, kuri turi laisvumo......(o tai trukdo tiksliai nureguliuot oro padavima).
QUOTE(Shadow_man @ 2009 12 28, 17:34)
gan aiškiai, bt dabar užduosiu kvailą klausimą:
ar tu atsuki tą oro padavimo sklendę iki tos vietos, kad ji katilui įsidegus ir lieka stovėti toje vietoje?
Nes pvz. aš tai kai kuriu ant šalto, tai atsuku iki 5-uko (nes ant 7-uko per didelė trauka), vėliau, katilui pasiekus 50 oC, atsuku ant 7-uko ir palieku. Taip ir lieka degti iki galo katile palaikydamas 70 +/-5 oC.