Įkraunama...
Įkraunama...

Žvakės principu degantys kieto kuro katilai

QUOTE(lakis @ 2009 12 16, 14:57)
reiks pabandyti perjungti, bet katilas laiko apie 70 laipsniu, ir kurenasi virs 12 val
stropuva 20 kw, sildomo ploto virs 200 m2, prie stropuvos pirmo auksto radiatoriai karsti, prisukau termoventilius , o antrame aukste daugiau atsukti bet jokio skirtumo vistiek salti

Pas mus buvo labai panaši problema. Vienas skardinis radiatorius tik iki pusės šildavo.

Atsuko prijungimą - pasirodo iš kažkur dumblo ne dumblo ar šiaip purvo sistemoje atsirado, ir užnešė skylutę termogalvoje, dėl ko nepraleisdavo vandens.

Ir šiaip - nuo kolektoriaus į nekaistančių radiatorių atšakas karštą vandenį paduoda?
Atsakyti
krenta pečiuje temp g.gif pakyla iki 70 ir kreta verysad.gif
su ventiliatorium vėl užkeliam, paskui vėl krenta doh.gif
nebūdavo taip doh.gif
Atsakyti
QUOTE(netaa @ 2009 12 16, 18:41)
krenta pečiuje temp g.gif  pakyla iki 70 ir kreta verysad.gif 
su ventiliatorium vėl užkeliam, paskui vėl krenta doh.gif
nebūdavo taip doh.gif

Na manau dusta Jusu katiliukas. Pirmiausia kamino intarpo valymas. jei nieko nekeitete nei anksciau nei dabar tai turetu susitvarkyti, nes slegis salant turi buti tikrai super geras. Malkos ar anglys tie patys?? Man buvo, kad pakeiciau anglis is SELEZIJOS (kaitresnes) i KUZBASO (ne tokios kaitrios ir smulkios) ir peciaus nustatymai irgi pasikeite atsirado kondencatas ir pan. Gal pakeitete kura?? O kaip ir anksciau tikites kad ventiliatorius pripus ties kozkokia jau anksciau nustatyta riba??? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramiz @ 2009 12 16, 20:10)
Na manau dusta Jusu katiliukas. Pirmiausia kamino intarpo valymas. jei nieko nekeitete nei anksciau nei dabar tai turetu susitvarkyti, nes slegis salant turi buti tikrai super geras. Malkos ar anglys tie patys?? Man buvo, kad pakeiciau anglis is SELEZIJOS (kaitresnes) i KUZBASO (ne tokios kaitrios ir smulkios) ir peciaus nustatymai irgi pasikeite atsirado kondencatas ir pan. Gal pakeitete kura?? O kaip ir anksciau tikites kad ventiliatorius pripus ties kozkokia jau anksciau nustatyta riba???  g.gif

katilą, kaminuką išsivalėm.Gal kaminas užšikišo g.gif nieko nekeitėm schmoll.gif kažkas dusina jį g.gif
Atsakyti
Ar kas turite kokiu atsiliepimu apie Rudestos zvekes tipo katila?
Kiek domejausi lygtai jis turi maziausiai trukumu arba, daugiausiai netikslumu arba trukumu esanciu pas kitus, pas juo yra isspresta ir patobulinta.
Atsakyti
QUOTE(netaa @ 2009 12 16, 21:15)
katilą, kaminuką išsivalėm.Gal kaminas užšikišo g.gif  nieko nekeitėm schmoll.gif  kažkas dusina jį g.gif

Na, aš dar labai žalias katilo savininkas, bet man padėjo mano Atmoso išvalymas. Teko ne tik pakurą krapštyt, bet ir du dangtelius prisukamus nuimt ir dar oro padavimo sklendę nuardyt. Prikišau per daug popierių ir užkimšo. Va kai viską padariau - atsigavo. O buvo jau visai liūdnas reikalas.
Atsakyti
QUOTE(zojux @ 2009 12 16, 22:10)
Ar kas turite kokiu atsiliepimu apie Rudestos zvekes tipo katila?
Kiek domejausi lygtai jis turi maziausiai trukumu arba, daugiausiai netikslumu arba trukumu esanciu pas kitus, pas juo yra isspresta ir patobulinta.

tai, kad jei gerai paiešoksi, rasi, kad buvo keli žvakės tipo katilai sprogę (aišku dėl netinkamos eksploatacijos) ir jie buvo būtent rudestos. stropuvos tokiu fokusų neteko girdėti (o manau eksploatuojami irgi visaip...) taip, kad pagalvok, kokius jie ten trūkumus ištaisė...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vytas911: 17 gruodžio 2009 - 08:48
QUOTE(Ramiz @ 2009 12 16, 21:10)
Na manau dusta Jusu katiliukas. Pirmiausia kamino intarpo valymas. jei nieko nekeitete nei anksciau nei dabar tai turetu susitvarkyti, nes slegis salant turi buti tikrai super geras. Malkos ar anglys tie patys?? Man buvo, kad pakeiciau anglis is SELEZIJOS (kaitresnes) i KUZBASO (ne tokios kaitrios ir smulkios) ir peciaus nustatymai irgi pasikeite atsirado kondencatas ir pan. Gal pakeitete kura?? O kaip ir anksciau tikites kad ventiliatorius pripus ties kozkokia jau anksciau nustatyta riba???  g.gif

Sveiki,

atsiprašau, bet kad kuzbaso anglis daug kaitresnė už lenkišką. Nepamenu tiksliai bet kazkas 5500-6000 ir 6500-7300 atitinkamai. Tik lenkiška dega geriau ar lengviau kaip cia pasakyt.
Atsakyti
QUOTE(mazulis @ 2009 12 18, 04:46)
Sveiki,

atsiprašau, bet kad kuzbaso anglis daug kaitresnė už lenkišką. Nepamenu tiksliai bet kazkas 5500-6000 ir 6500-7300 atitinkamai. Tik lenkiška dega geriau ar lengviau kaip cia pasakyt.

Atleidziam! lotuliukas.gif Butent lenkiska yra degesne, uztat greiciau usdega, bet katilo nustatymai prie lenkiskos yra visai kitokie nei prie kuzbaso. Man lenkiska greiciau uzsilydavo nama ir tiesiog budavo liuks, o kuzbaso smilgdavo ir reikedavo kelti temperatura bei daznai vaikscioti priziureti katilo darba. Vien prie kuzbaso man net beveik uzgesdavo pecius. Na aisku ne ne specias ir ne peckurys, tad nelabai moku ten dar viska sureguliuot, juolab kad ten kur kurenu - negyvenu. g.gif
Atsakyti
Mano galva lenkiskos pliusas tik kad sieros maziau ir maziau dvoko, bet siaip kuzbaso frakcija stambesne galima gaut (o gal zinot gera vieta kur silezijos stambesne prekiauja?). As sureguliaves taip, kad pas mane be iputimo dega didziaja laiko dali. Tik kai daug karsto vandens sunaudoji tada staigiau ima temperatura krist bet suveikia termorele ir isijungia iputimas kuris neleidzia katilui atvest zemiau 75, o tada vel puse paros gali be iputimo degt. Vienintele iputimo problema kad jis garsiai dirba ir kad jis priploja sklende kas vercia iputima ilgiau dirbti, jei sklende liktu tam paciam lygmeny tai iputejas visai trumpai dirbtu. Beje pasidalinkit ar ci a tik pasakos ar istikruju pas kanors S20 ar S40 7 paras dega. Pas mane rekordas 5.5 paros prie -10 bet kaip daugiau isspaust neisivaizduoju. Plotas 260 tad menesiui turetu geriausiu atveju uztekt apie 1,2 tonos arba 450 litu arba 1.5lt/kvm. Kie jums tautieciai atsieina? Pas mane beje sildomu grimdu apie 35kvm 6 konvektoriai ir 7 radiatoriai, dvi patalpos su didziuliais stiklais, namas is 25 cm moliniu bloku. 1a 15cm puta+apdailine plyta, antras aukstas 20 cm puta tinkuota langu plotas apie 78-80kvm.
Atsakyti
Silezijos visokiomis frakcijomis (dydziais) prekiauja z.sanciuose Kaune uz kauno baldu fabriko apie 1km- po desne. Jonavoje taip pat prekiauja netoli didziuju senuku prie pat gelezinkelio pervazos. Atrodo firma "grasta", pasiziurekite ar yra kituose miestuose. Beje si firma prekiauja ne tik lenkiska, bet ir visokiu dydziu kuzbaso anglimi. Padariau nemokama reklama. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vytas911 @ 2009 12 17, 08:47)
tai, kad jei gerai paiešoksi, rasi, kad buvo keli žvakės tipo katilai sprogę (aišku dėl netinkamos eksploatacijos) ir jie buvo būtent rudestos. stropuvos tokiu fokusų neteko girdėti (o manau eksploatuojami irgi visaip...) taip, kad pagalvok, kokius jie ten trūkumus ištaisė...

is kur tokie faktai ir butent apie sitos firmos toki katila istraukti jei galima pasufleruokit.
nes kaip supratu tokiu fokusu tada neteko girdeti ne tik del Stropuvos (be dugno ir su 3mm skarda), bet ir del "Zvakes", Seifuvos katilo, Vilniaus rasos baisaus sedevro ar ne?
Atsakyti