Įkraunama...
Įkraunama...

Žvakės principu degantys kieto kuro katilai

QUOTE(zojux @ 2009 11 26, 21:04)
Na va siandien buvau parodoje tokioje vietineje Siauliuose ir buvo vienas su zvakes tipo katilu, tai normlai, teisingai ir saziningai pasikalbejome ir gal del argumetu ir lygtai praktiniu pavyzdziu vel pradedu galvoti apie toki katiliuka, nes pries tai jau buvau apsistojes ties Atmos'iuku.

Dabar klausimas ar yra tarp tu 4 ar 5 Lietuvoje gaminacius tas zvakes kokybeje skirtumas?

Kaimynas sake turintis apatinio degimo katila (ar atmos ar kalvis??), tai su durpiu briketais istraukia iki 8 val. O prideda trigubai maziau nei i stropuva. Sake kuria du kartus per diena ir jokio diskomforto, bet per para atlieka nekurta (ir silta) apie 8 val. Tad trecdalis durpiu susitaupo, nes pastoviai nedega. (pertraukos taupo). Manau ar neteks ateityje keisti savo stropuva s20 anglini- malkini i ta paprasta apatinio degimo katila, kur dega viska ka idesi. blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramiz: 28 lapkričio 2009 - 17:39
QUOTE(Ramiz @ 2009 11 28, 18:38)
Kaimynas sake turintis apatinio degimo katila (ar atmos ar kalvis??), tai su durpiu briketais istraukia iki 8 val. O prideda trigubai maziau nei i stropuva. Sake kuria du kartus per diena ir jokio diskomforto, bet per para atlieka nekurta (ir silta) apie 8 val. Tad trecdalis durpiu susitaupo, nes pastoviai nedega. (pertraukos taupo). Manau ar neteks ateityje keisti savo stropuva s20 anglini- malkini i ta paprasta apatinio degimo katila, kur dega viska ka idesi.  blush2.gif

siai dienai sutinku, gal ir praverstu apatinio degimo katiliukas, taciau uzejus saltesniems orams, itariu taip nebesnekesite. anksciau as turedamas s20 katiliuka, per para nemazai kartu nueidavau prie katilo, tai prisukti, tai atsukti sklende, taciau pakeitus ja - uzkuriu ir nueinu tik is naujo pakurti. pavasari arba rudeni noriu apatinio, taciau atsalus labiau esu patenkintas ir tuo, ka turiu. primetei malku (o dar geriau - pamaisei su pjuvenu briketais) ir uzmirsai, namuose silta kaip taskente...
Atsakyti
Kuris is gaminamu zvakes tipo katilu yra geriausias - kuris yra labiausiai isbaigtas, kokybiskiausias, patikimiausias ir pan.
Atsakyti
QUOTE(zojux @ 2009 11 29, 01:09)
Kuris is gaminamu zvakes tipo katilu yra geriausias - kuris yra labiausiai isbaigtas, kokybiskiausias, patikimiausias ir pan.

Na va atrodo baigesi mano vargai.Perspeju visus,Stropuvos pecius turi junkti tik pacius firmos atstovai ir su jeis reike pasirasyti aptarnavimo sutarti.Daug musuose AKSARANKIU o tiksliau auksaliezuviu,vieni pridirba kiti taiso broka,tokia sistema,lyg vieni kitiems darbeli pakysa ir tik mokek,mokek pinigelius.O tie kurie skelbesi,kad yra Stropuvos atstovai,siulau nepasitiketi o kreiptis tiesiogiai i firma ir gausit visus tikru meistru kontaktus.Dabar uzkrova 4 maisai angliu ir SESIOS paros ramu,silta visuose namuose ir karstas vanduo yra.
Atsakyti
QUOTE(gautama @ 2009 11 29, 09:47)
Na va atrodo baigesi mano vargai.Perspeju visus,Stropuvos pecius turi junkti tik pacius firmos atstovai ir su jeis reike pasirasyti aptarnavimo sutarti.Daug musuose AKSARANKIU o tiksliau auksaliezuviu,vieni pridirba kiti taiso broka,tokia sistema,lyg vieni kitiems darbeli pakysa ir tik mokek,mokek pinigelius.O tie kurie skelbesi,kad yra Stropuvos atstovai,siulau nepasitiketi o kreiptis tiesiogiai i firma ir gausit visus tikru meistru kontaktus.Dabar uzkrova 4 maisai angliu ir SESIOS paros ramu,silta visuose namuose ir karstas vanduo yra.

Papasakokite, kaip tuos 4 maisus sudedate pro tokia maza uzkrovimo skylute. Man teko nupirkti mazus zaislinius kibirelius, kad tilptu ipylti i vidu. O pas jus jei 4 maisai telpa tai ne s20, o s40, nes i mano s20 max sugrusciau apie 3 su trupuciuku angliu maisu. Gal Jusu anglys kaip smeliukas?? O kondencato nebuna?? kiek laikote temperatura??? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramiz @ 2009 11 29, 18:02)
Papasakokite, kaip tuos 4 maisus sudedate pro tokia maza uzkrovimo skylute. Man teko nupirkti mazus zaislinius kibirelius, kad tilptu ipylti i vidu. O pas jus jei 4 maisai telpa tai ne s20, o s40, nes i mano s20 max sugrusciau apie 3 su trupuciuku angliu maisu. Gal Jusu anglys kaip smeliukas?? O kondencato nebuna?? kiek laikote temperatura??? smile.gif

Normaliai susipila maisai tai ne dideli 30kg.suklydau buvo uzkrova 3 maisai,tik keturi buvo prapjauti,katile 75,padavimas i nama 45 o pecius 20.
Atsakyti
QUOTE(gautama @ 2009 11 29, 16:14)
Normaliai susipila maisai tai ne dideli 30kg.suklydau buvo uzkrova 3 maisai,tik keturi buvo prapjauti,katile 75,padavimas i nama 45 o pecius 20.

g.gif o prieš tai kiek buvo, kai auksarankiai buvo prikliauzinę (taip supratau iš priešpaskutinio posto)?
+75oC katile 6 paroms... g.gif Na, kai lauke +10, tai ir mano S20 su visokiausiom medinėm atraižom dega 2 paras.. Jos katile sumestos belekaip. katile +68, į radiatorius +45, į grindis +35. Kolkas nesiskundžiu auksarankių darbu, nes tas žmogus, kuris padarė visą katilinę, visą gyvenimą tuom ir užsiima. Nemanau, kad kažkuom geresni Stropuvos meistreliai... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Shadow_man @ 2009 11 29, 18:39)
g.gif o prieš tai kiek buvo, kai auksarankiai buvo prikliauzinę (taip supratau iš priešpaskutinio posto)?
+75oC katile 6 paroms...  g.gif Na, kai lauke +10, tai ir mano S20 su visokiausiom medinėm atraižom dega 2 paras.. Jos katile sumestos belekaip. katile +68, į radiatorius +45, į grindis +35. Kolkas nesiskundžiu auksarankių darbu, nes tas žmogus, kuris padarė visą katilinę, visą gyvenimą tuom ir užsiima. Nemanau, kad kažkuom geresni Stropuvos meistreliai...  ax.gif
Zinot vat tokiu meistreliu ir buvo pridirbta:Padas metaline plokste,oro padavime istate vamzdy kur su sklende ir i palepe isvede,pelenu grotu nedejo/jos nereikalingos/oro padavimo sklende kuri yra peciaus virsuje nerikalinga,siurblys ant padavimo o gryztamas atkirai,jokio pamaisymo.Cia Ukmergyskiai pasistenge
,radau juos pagal skelbima,kur rase,kad siulo ir jungia Stropuva ir suteikia garantijas.Tai va dingo gave pinigus o zadejo po savaites atvazuoti ir dar pareguluoti ir atvezti darbu garantini rasta.O jau gyresi,kad tik jie moka tokius pecius junkti.Kvieciau vil.kaminkreti,vel mokejau,kad pajunktu kaip priklauso ir tada jau garantini gavau.Vargau ziauriai,jei viena uzkrova gerai tai kita doh.gif Kvieciausi Stropuvos atstovus,finalas toks-pakeistas pecius ir man tikuosi daugiau velniu katilynei derbti nereikes.Juokingai skamba -senas asas santehnikas-jie nauju tehnologiju nepriima o kai pasako,kad geriause yra spiziniai ruski radijatoriai ir sistema turi buti tik savitaka su palepei issipletymo baleika ir metalo vamzdziais dviem lygiais o kai bandai roditi,kad as mus kiekvienas radijatorius su atskiru ivadu,juokesi ir sako,kad netaupot.Pasigyre,kad dabar madinga vokti siluma,tai jie dabar nuo gyvatuku i grindini veda ir vargo nemato.
Atsakyti
Sveiki. As tik noriu paklaust kuris antgalis skirtas malkom o kuris anglim kurent,ar butina juos kaitaliot, ar naudot viena kazkuri ir tam ir tam? Stropuva S-10. Dekui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Egiz @ 2009 11 29, 20:54)
Sveiki. As tik noriu paklaust kuris antgalis skirtas malkom o kuris anglim kurent,ar butina juos kaitaliot, ar naudot viena kazkuri ir tam ir tam? Stropuva S-10.  Dekui  smile.gif

Butina keisti,anglinis yra ilgesnis po issisakojimo vamzdys o ir sklende butna nuleisti-oro pasildimo bake,dabar po ranka neturiu instrukcijos.Anglims gi naudojamas /karslsonas/malkom jo nereikia.
Atsakyti
QUOTE(gautama @ 2009 11 29, 19:59)
Butina keisti,anglinis yra ilgesnis po issisakojimo vamzdys o ir sklende butna nuleisti-oro pasildimo bake,dabar po ranka neturiu instrukcijos.Anglims gi naudojamas /karslsonas/malkom jo nereikia.

Tai busiu sumaises, malkas kurenant naudoju ta ilgaji antgali. g.gif
Atsakyti
As labai dziaugiuosi savo peciumi smile.gif ir labai aciu berniukams uz patarima valyti bulviu lupenomis. Superiniai gerai valo. O tokiu oru mes tiesiog dedam maziau malku. I dugna dedam malku, tada daug daug popieriaus ir virsuje smulkiu malkyciu, kad uzsidegtu. Kurenasi neilgai, kelias valandas, bet pecius speja uzkaisti iki 80 laipsniu smile.gif O silta tikrai pakankamai ilgai
Atsakyti