Įkraunama...
Įkraunama...

Žvakės principu degantys kieto kuro katilai

Puikiausias nes svoris baldines plokstes atatinkamas ir prisikrauna jos belekiek tai dega ilgai ir sekmingai. Skirtumo tarp kurenimo pusinem malkon ir plokste nepastebejau jokio, kamina valau kai prisimenu...
Atsakyti
QUOTE(aiwita @ 2009 10 26, 21:13)
Beje, jei jau but blondine, tai iki galo  blush2.gif
o kada reikia deti ta krakmola? pradzioj, pabaigoj? ir ar daznai ta daryti?

Del bulviu lupenu tiesa. Del krakmolo taip pat. Kurenau metus tom plokstem. Dumtraukio neuzkemsa, bet katilas dervom apauga. Jos nelabai gerai nudega. O ir nesivalo taip paprastai. Azuolas katilo valymui nelabai gerai. Siulyciau drebuliniu sausu malku uzmest ir pakelt temperatura katile.
Atsakyti
QUOTE(varijotas @ 2009 10 29, 15:13)
Del bulviu lupenu tiesa. Del krakmolo taip pat. Kurenau metus tom plokstem. Dumtraukio neuzkemsa, bet katilas dervom apauga. Jos nelabai gerai nudega. O ir nesivalo taip paprastai. Azuolas katilo valymui nelabai gerai. Siulyciau drebuliniu sausu malku uzmest ir pakelt temperatura katile.

Bulviu lupenas tai zinojau, bet reiks ir krakmola pabandyti. Jei sakot kad padeda tai atai ir yr. O taip kaminas man buvo uzsideges tik kai pirma ziema kurenau labai slapiom malkom. O pries si sezona kaminau tikrinau ,buvo svarus. Tik pergyvenu kad is katilo dumu isejimas neuzsikistu. Nes stropuva tikrai sunku pravalyti. Uzsikises dar nebuvo, bet per du ziemos sezonus bandziau profilaktiskai pravalyti.Valiau su gyvatuku. Gal kas turit koki pasiulyma,kaip lengviau ji pravalyti
Atsakyti
QUOTE(varius @ 2009 10 30, 14:11)
Bulviu lupenas tai zinojau, bet reiks ir krakmola pabandyti. Jei sakot  kad padeda tai atai ir yr. O taip kaminas man buvo uzsideges tik kai pirma ziema kurenau labai slapiom malkom. O pries si sezona kaminau tikrinau ,buvo svarus. Tik pergyvenu kad is katilo dumu isejimas neuzsikistu. Nes stropuva tikrai sunku pravalyti. Uzsikises dar nebuvo, bet per du ziemos sezonus bandziau profilaktiskai pravalyti.Valiau su gyvatuku. Gal kas turit koki pasiulyma,kaip lengviau ji pravalyti

Pasvesk sezona drebules kurenimui ir galbut nereikes lipti ant stogo, arba bulviu lupenos ir kita chemija mirksiukas.gif
Atsakyti
Su gyvatuku? Kas jis toks? g.gif
Atsakyti
QUOTE(aiwita @ 2009 10 31, 12:03)
Su gyvatuku? Kas jis toks?  g.gif

Gyvatukas, tai santechnikos priemone valyti vamzdziams. Kur vienas suka, kitas kisa. Graziai pasakiau.
Megejiskai papasakosiu kaip as valau stropuva s20:
-katilo vidu valau tai su dratiniu tankiu sepeciu (panasus rudims ar auto zvakems valyti ar suvirintojo -tik didesnis), aplink sildoma vandeni pasidriau is santechninio metalizuoto sildymo vamzdzio, kuri viena gala suplojau su plaktuku ir padariau lenkta apie 15 proc. ten pro dumu deflektoriu tarpus kaisiojant isbyra visi nesvarumai. Kamino dali tarp stropuvos ir kamino valau senukuose pirktu kotu ant kurio uzsisuka dratinis valiklis kaminams Irgi senuokuose pirkau. Ikisu is lauko puses ir sampaluoju kaip ginkla, o tas kotas jis ziauriai lankstus be to dar dasisuka ir prasiilgina kiek reik. smile.gif
Zemiau gyvatuko foto, dar zemiau kaminu ir katilu valymo reikmenys:

http://www.senukai.l...CategoryID=0807

http://www.senukai.l...CategoryID=0800
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramiz: 31 spalio 2009 - 18:19
sita daikta zinojau, ir turim ji rolleyes.gif bet nemaniau, kad jis taip vadinasi blush2.gif
O kaip kiti valote? Pasidalinkit savo praktika blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(aiwita @ 2009 11 02, 09:32)
sita daikta zinojau, ir turim ji  rolleyes.gif bet nemaniau, kad jis taip vadinasi  blush2.gif
O kaip kiti valote? Pasidalinkit savo praktika  blush2.gif

o mes su paprasčiausiu pjūklu iš vidaus katilą valom. Ne todėl kad ten ką pjaustyt reikia, bet labai patogu ji uzkišti aukštyn.prabrauki, vikas labai lengvai nubyra ir viskas.
Atsakyti
QUOTE(aiwita @ 2009 11 02, 11:32)
sita daikta zinojau, ir turim ji  rolleyes.gif bet nemaniau, kad jis taip vadinasi  blush2.gif
O kaip kiti valote? Pasidalinkit savo praktika  blush2.gif

As tai isvis nevalau. Kiek buvau ilindes profilaktiskai kasmet, tai tik issitepliojau, bet jokiu baisiu uzsikimsimu neradau. Katilas dervom apsineses kazkiek, bet nesuku del to sau galvos. Pelenai nudega. Trauka gera. Tiesa mano horizontalus dumtakis nuo katilo iki kamino yra pakankamai trumpas, gal koks 30 cm
Atsakyti
QUOTE(varijotas @ 2009 11 02, 15:01)
As tai isvis nevalau. Kiek buvau ilindes profilaktiskai kasmet, tai tik issitepliojau, bet jokiu baisiu uzsikimsimu neradau. Katilas dervom apsineses kazkiek, bet nesuku del to sau galvos. Pelenai nudega. Trauka gera. Tiesa mano horizontalus dumtakis nuo katilo iki kamino yra pakankamai trumpas, gal koks 30 cm

Mano irgi horizontalus kaminelis trumpas, bet kaministai padare kad ji lengvai galeciau ardyti ir valyti. Tai tik atsuki viena varzteli ir nusiima (tipo kaip storas hamutas). ax.gif
Atsakyti
Kas atsitiko, kad nieks cia neberaso? Uzkalkejo?
Sildymas gi dar tik prasidejo, pasigyrkit kas naujo, kas ka modernizavot ir pan. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramiz: 26 lapkričio 2009 - 20:51
Na va siandien buvau parodoje tokioje vietineje Siauliuose ir buvo vienas su zvakes tipo katilu, tai normlai, teisingai ir saziningai pasikalbejome ir gal del argumetu ir lygtai praktiniu pavyzdziu vel pradedu galvoti apie toki katiliuka, nes pries tai jau buvau apsistojes ties Atmos'iuku.

Dabar klausimas ar yra tarp tu 4 ar 5 Lietuvoje gaminacius tas zvakes kokybeje skirtumas?
Atsakyti