Įkraunama...
Įkraunama...

Žvakės principu degantys kieto kuro katilai

QUOTE(vytas911 @ 2009 10 26, 08:20)
Toks klausimas - apžiūrėjęs oro padavimo vamzdį pamačiau, kad kai ta sklendė ant jo nusileidžia lieka vienam krašte plyšys - tiesiog vamzdis nelygiai nupjautas. Čia taip turi būti specialiai ar tiesiog biški kažkas suhaltūrino? Kaip pas jus yra?

o pas mane tas, kur ant oro padavimo angos dedasi apvalus gabalas asbestinis (turbūt iš jo pagamintas) nelygiai nukirptas iš gamyklos irgi ne pilnai uždengdavo angą. Tai aš jį palanksčiau, pašildžiau, palaužiau ir ištiesinau. Dabar šiek tiek lygesnis, bet visviena ne pilnai uždengia.. Nors, kai katilo temp tepakyla iki 70oC (taip nureguliavau), tai nemanau, kad kažkas nutiks negero.. Elektrai dingus UPS'as veikė apie 4 valandas, po to, jam numirus, katile tepm. pakilo iki +85/90 ir daugiau nebekilo... Gal dėl to kilo, kad per tuos plyšius gaudė orą? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shadow_man: 26 spalio 2009 - 09:04
siandien diena pasvenciau paieskoms apie savo nuostabuji katila.. Aisku, kol ismoksti su juo gyventi, praeina laiko, bet kai viskas susiderina ir susidraugauji su juo, tai superinis dalykas thumbup.gif
bet as niekur nerandu info apie valyma jo. Kokie yra galimi budai? Zinau, kad galima mechaniskai grandant valyti, tiek paties peciaus vidu, tiek kamina, bet gal galima kitaip? Zinau, kad yra kazkokie milteliai, kuriuos deginant issivalo. Ar naudojat? Kokie pliusai, kokie minusai? g.gif
Mano mociute visa gyvenima kurendama peciu degindavo bulviu lupenas, sakydavo, kad taip issivalo kaminas. Ir visai neseniai man tai primine vienas pazistamas, kuris irgi naudoja Stropuva. Ka jus apie tai manot? suprantu, kad tai primityvu, bet gal veiksminga. Kaip manot? Tada kyla klausimas, tas lupenas kurenti ka tik nuluptas ar jas isdziovinti? schmoll.gif
Papildyta:
Beje, kodel as taip rupinuosi...
Kurenam visai neilgai,antra savaite ir dar pakankamai nedaug, bet pecius viduje tiek "priauges" , kad man degant ne visada nusileidzia oro padavimo vamzdis. Oro skirstytuvai uzstringa... Bandau isivaizduoti kaip kaminas turetu atrodyti... g.gif Aisku, deginam ne pati geriausia kura. Deginam senus nurasytus baldus maisydami su ne visai sausom lentom... Bet siandien skaitydama pirmaja sios temos dali isitikinau, kad ne mes vieni tokie.
Atsakyti
QUOTE(aiwita @ 2009 10 26, 16:20)
siandien diena pasvenciau paieskoms apie savo nuostabuji katila..

o kokią katile temeperatūrą palaikote? Neturėtų būti kažkas labai baisaus, jei katile +70/80oC palaikoma.. Kai pas mane katilas smilko (+45/50oC) tuomet net varvėjo kondensatas, bet jei kūrenu palaikydamas ~+75oC tai viskas normaliai... lyg ir...
Atsakyti
QUOTE(aiwita @ 2009 10 26, 16:20)
siandien diena pasvenciau paieskoms apie savo nuostabuji katila.. Aisku, kol ismoksti su juo gyventi, praeina laiko, bet kai viskas susiderina ir susidraugauji su juo, tai superinis dalykas  thumbup.gif
bet as niekur nerandu info apie valyma jo. Kokie yra galimi budai? Zinau, kad galima mechaniskai grandant valyti, tiek paties peciaus vidu, tiek kamina, bet gal galima kitaip? Zinau, kad yra kazkokie milteliai, kuriuos deginant issivalo. Ar naudojat? Kokie pliusai, kokie minusai? g.gif
Mano mociute visa gyvenima kurendama peciu degindavo bulviu lupenas, sakydavo, kad taip issivalo kaminas. Ir visai neseniai man tai primine vienas pazistamas, kuris irgi naudoja Stropuva. Ka jus apie tai manot? suprantu, kad tai primityvu, bet gal veiksminga. Kaip manot? Tada kyla klausimas, tas lupenas kurenti ka tik nuluptas ar jas isdziovinti?  schmoll.gif
Papildyta:
Beje, kodel as taip rupinuosi...
Kurenam visai neilgai,antra savaite ir dar pakankamai nedaug, bet pecius viduje tiek "priauges" , kad man degant ne visada nusileidzia oro padavimo vamzdis. Oro skirstytuvai uzstringa... Bandau isivaizduoti kaip kaminas turetu atrodyti...  g.gif Aisku, deginam ne pati geriausia kura. Deginam senus nurasytus baldus maisydami su ne visai sausom lentom... Bet siandien skaitydama pirmaja sios temos dali isitikinau, kad ne mes vieni tokie.

Palaikykit auksta temperatura katile ne mazesne kaip 76 laipsniai, tada isdegs ir nepriaugs katilo vidus. Vidu ir kamina valyti reikia liaudiskai daug isdziovintu bulviu lupenu arba krakmolo i stropuva dekit apie tris-keturis pokus (neardykit poku). g.gif
Atsakyti
Paprastai:
turi buti geros kokybes malkos ir viskas bus ok. Jei kurenate baldus (su laku) dar imetate slapiu lentu tai nieko gero is to ir nebus.
Pakelus temperatura iki 70 laipsniu dervas tik istirpinsite, baigus degt jos vel uzkietes.
Bedos baigsis kai pakeist kura i labiau isdziuvusi ar be priemaisu wink.gif
Atsakyti
Aciu labai uz atsakymus bigsmile.gif
Kad gerom malkom kurenant viskas butu gerai, tai net ir as suprantu tongue.gif
Bet kad mes pakankamai tu atlieku turim. Ko gero net visai ziemai uzteks. tai negi dabar jas ismest rolleyes.gif
Temperatura tai mes palaikom apie 60. Kai apie 50 ir zemiau, tai as jau pati atradau, kad pradeda kondensatas begti, bet ne per priekines dureles, kaip cia kai kurie sake ir rode, bet toj vietoj kur katilas ieina i kamina. Bet dabar jau viskas gerai, nes kai temp aukstesne, tai to nebuna smile.gif
As labai tikiuosi, kad su tuo krakmolu cia rimtai rasot, g.gif nes as tikrai noreciau rasti sprendima. Ir, kadangi esu patikli, tai tikrai pameginsiu... Pagal mano supratima, blogiau juk neturetu buti blush2.gif
Atsakyti
Beje, jei jau but blondine, tai iki galo blush2.gif
o kada reikia deti ta krakmola? pradzioj, pabaigoj? ir ar daznai ta daryti?
Atsakyti
QUOTE(aiwita @ 2009 10 26, 19:13)
Beje, jei jau but blondine, tai iki galo  blush2.gif
o kada reikia deti ta krakmola? pradzioj, pabaigoj? ir ar daznai ta daryti?

sunglasses2.gif bulviu lupenos tai veiksminga preita sezona nevaliau nei katilo nei kamino dedavau kazkur per viduri katilo nes budavo zalios , del daznumo kaip bulves valgai taip lupenas dedi. kol dar nera salta reiktu primazint srauta per katila ir pasvilint ji kokia 95C kad nudektu dervos siaip stropuvoj gali kurenti bet koki s... tik turi ji moket sustiguot o kaip blondinei patarciau tuos baldus kurent kas antra karta ir geros medienos privanot pilna katila nes katilas degdamas pats save nuvalo
del krakmolo tai nezinau; jei pirkt ir det krakmola tai geriau spec. priemone kaminu valymui
Atsakyti
QUOTE(arturios @ 2009 10 26, 23:06)
sunglasses2.gif bulviu lupenos tai veiksminga preita sezona nevaliau nei katilo nei kamino dedavau kazkur per viduri  katilo nes budavo zalios , del daznumo kaip bulves valgai taip lupenas dedi. kol dar nera salta reiktu primazint srauta per katila ir pasvilint ji kokia 95C kad nudektu dervos siaip stropuvoj gali kurenti bet koki s... tik turi ji moket sustiguot o kaip blondinei patarciau tuos baldus kurent kas antra karta ir geros medienos privanot pilna katila nes katilas degdamas pats save nuvalo
del krakmolo tai nezinau; jei pirkt ir det krakmola tai geriau spec. priemone kaminu valymui

bigsmile.gif gerai, kad mes bulves megstam tongue.gif tai krakmolo nereikes pirkti biggrin.gif
o del geru malku taip ir padarysiu. Zinau kur galima nusipirkti sausu azuoliniu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(aiwita @ 2009 10 27, 10:29)
bigsmile.gif  gerai, kad mes bulves megstam  tongue.gif  tai krakmolo nereikes pirkti  biggrin.gif
o del geru malku taip ir padarysiu. Zinau kur galima nusipirkti sausu azuoliniu  thumbup.gif

Siaip jau stropuvos katilui daug lupenu reiks. Sakau, kad man pats stropaitis liepe kiekvieno ar antro kurimo metu i vidu ideti po keturis krakmolo pokus (neispakuotus). O tie neva katila ir kamina valantys milteliai tai kaip zaislas suaugusiam zmogui. O temperatura 60 per maza, kad isdegtu prastos malkos degesius. Bent jau kraukite taip: apacioje kraukite gera malka, per viduri kartu su krakmolu prastesne ir virsuje uzkurimui tinkama. Kuo didesne katile temperatura tuo geriau ji isdegina. Tai pabaigoje degdama gera sausa malka isdegins pustusti katila. smile.gif
Beje ties 60 laipsniu vistiek gali buti kondencato kamine, kuri greit uzkis prilipusios dervos ir degesiu atliekos. O siaip visi sako, kad parduoda sausa mediena, gal geriau vietoje "sausu" azuoliniu- briketus lapuociu nusipirkti. Stropuvos katilui malka turetu buti ypatingai gera, mazdaug metu dziovinimo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramiz: 27 spalio 2009 - 16:29
Baldine plokste tas pats kas briketai, dega kaip turi but... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vyckaju: 28 spalio 2009 - 09:19
QUOTE(Vyckaju @ 2009 10 28, 10:18)
Baldine plokste tas pats kas briketai, dega kaip turi but... smile.gif

Baldineje ploksteje pjuvenos yra suklijuotos, brikete - ne. O klijai tai tikrai nera sveikas maistas katilui.
Atsakyti