Įkraunama...
Įkraunama...

Žvakės principu degantys kieto kuro katilai

QUOTE(Ramiz @ 2009 09 22, 21:14)
Ne namo nuostoliai dideli, nes naujas namas ~100 kv.m. (1500 / 2 = 750,- Lt), o zvakes sureguliavime ir ilgame degime nuostoliai, nes atsilus orui, jos gi neuzgesinsi... O jei dabar mano el. katiliukas (nakti buvo 7 laipsniai silumos) eme 18 kw, tai tegul ima dvigubai ar trigubai tai vistiek tiek litu kiek zvakei neisnaudosiu, nes kai silciau maziau kursis- yra termometras, nuo kurio priklauso kurimasis ir yra programavimas kiekvienos savaites dienos ir nakties, galiu diena sildyti minimaliai, o nakti stipriau ir pan. Manau bus geras pirkinys, kai jau bus tikru skaiciu butinai pranesiu.  cool.gif
Papildyta:
As pats negyvenu tam name kur pasistates zvake S20 malkini-anglini, todel turiu galimybe kurti ja labai retai (gyvena pagyvene tevai). Tad arba anglimi ir penkioms paroms, nureguliavus visa galinguma arba GALAN elektra kur uzprogramavus busi ramus, nes daznokai elektra dingineja ten, kad ir trumpam bet gali baigtis su zvake blogai.  bigsmile.gif

nu cia panasiai kaip blogam sokejui ir kiausiniai trukdo... naujas namas 100m2 ir tiek sukureni doh.gif Aplamai nesuprantu kam tokiu oru nauja nama kurent. Mes dar nekureme siemet nes namas siltas , kvadratura mazumele didesne nei tavo nurodyta.
Lygini irgi nesulyginamaus dalykus nes kai uzkuri anglini jauciu langus tokiu oru atidarytus laikai nes labai lengva paskaiciuoti kiek is triju maisu angliu bus silumos, cia ziema uzteks tiek, o ne tokiu oru. aisku, kad elektra pigiau jei nustatai, kad siek tiek pasildytu ir issijungineja sau nes tos silumos praktiskai ir nereikia, bet siandien lauke diena +20 ir naktys kokie +6- +8 laipsniai.
elektros sanaudos manau realios, as sau mazdaug pagal tai kiek sukurenu malku, ju kaloringuma ir t.t. susiskaiciaves gaunu, kad per salcius man ne daugiau 2kw/h silumos reikia namui. Cia vidutiniskai paros vidurkis su karsto vandens ruosimu. kadangi net per salcius namas per pusdieni neatsala tai manau issiusukciau vien naktiniu ir savaitgaliniu tarifu. jei dabartinem kainom tai salciausiais menesiais iseitu kazkur iki 300 lt. Cia labai realu nes jau tris ziemas kurenau malkomis ir zinau, kad max 2 glebiai per salcius sueina1,5-2 paroms. ziemai kokie 1500lt. visai popigiaja manau. jei pabrangs elektra 10cnt tai bus kokie 2200 ziemai irgi ne stebuklas. Aisku dabar su malkiniu jau 3 ziemas sukurenu 0lt ir dar visokiu shhh turiu 3 ziemom maziausiai taigi elektra yra mintis ateityje nes kolkas uz dykuti ir malkas galiu panesioti wub.gif .
siaip angliu kw pigiau nei elektros ir manau ziema galejote angliais kurenti, o tokiu oru vakare kokia krosnele paprasta pastatyti ir jauku ir silta thumbup.gif .
Atsakyti
QUOTE(serzas @ 2009 09 22, 21:31)
Sveiki
Idomu, o kaip butu jeigu pastatyti kokia elektromagnetine rele kuri dingus elektrai uzdarytu oro padavima 100%?  g.gif negautu oro tai tik smilgtu. zinau jog ir taip nuo temperaturos katile uzsidaro kazkokia sklende, bet kaip suprantu ji uzsidaro tik nuo dideles temp., o dingus elektrai elektromagnetine rele iskarto ja uzdarytu ir nelauktu kol temp pakils iki max. ir dar papildomai tam ups'ui deti termostata kuris ijungtu siurbli nuo ups'o tik prie aukstesnes temp., kad katilas nepradetu rasoti. manau butu visai saugu ir ilgiau uztektu ups'o nei 3val., jei siurblys nedirbtu nuolat  g.gif
Ar bus kokiu komentaru?

tai pas mane saugiausia stovi rozete keitiklis dingus elektrai perjungia akumuliatoriu,akumas maitina sroves keitikli is 12v i 220v 150w galingumo cirkuliac.siurbliuj ir iputimo ventiliatoriuj para laiko kaip nieka islaiko
Papildyta:
QUOTE(Edemux @ 2009 09 17, 10:45)
Jei i tema, tai mastau perdaryti katiline, nes praeita ziema blogai silo radiatoriai. Namas 1a , tai radiatoriai gavosi krastiniuose kambariuose... Taigi, galvoju naudoti nauja schema is stropuvos puslapio, bet ten nupiestas toks termovoztuvas (turbut taip vadinasi) T2-20-50, kuris, kaip suprantu,  nukreips karsta srauta pirmiausia i grindis.  Ypac kol sistema neisilus (grindu 100m2) . Tai gal ji ismest is schemos? Taciau kas reguliuos padavima i grindis?? Ten reikia gan tiksliai reguliuot. Tiesa sakant , as isvis abejoju ,kas sis termo voztuvas tiksliai sureguliuos i grindis paduodamo srauto temperatura, nes jam lygegreciai pajungti radiatoriai.
Is pradziu si schema patiko, kad reguliuosis atomatiskai, bet dabar suabejojau. Gal kas nusimanot... nes noreciau ,kad  is antro karto pavyktu  rolleyes.gif

pasidomek esbe firmos termo voztuvais jie 1 laipsnio tikslumu darbuojasi
Atsakyti
RAMIZ RASE DEL BOILERIO taupimo as turiu ta rozete laikmati ji kainavo 36 lt eletroninio valdymo boileri jungiu tik naktiniu tarifu ir savaitgaliais tai nuo 06 men.iki 09 men. sunaudojau 628 kw naktinio ir 306 dieninio=276 lt.karsto vandens netaupom ir nedirbant boileriuj visa diena, vakare pilnai uztenka 4 zmonems pasipirtinti
Atsakyti
QUOTE(arturios @ 2009 09 23, 08:34)
tai pas mane saugiausia stovi rozete keitiklis dingus elektrai perjungia akumuliatoriu,akumas maitina sroves keitikli is 12v i 220v 150w galingumo cirkuliac.siurbliuj ir iputimo ventiliatoriuj para laiko kaip nieka islaiko

na jei para islaiko tai super thumbup.gif parai elektra praktiskai nedingineja, nebent dievo pamirstuose uzkampiuose, bet pagal anksciau pamineta ups'a kuris islaiko tik apie 3val., tai manau nera labai jau saugu g.gif na bet as esu toks zmogus kuris 9 kartus pamatuoja ir vis del to papildomam saugumui noretusi dar ir tokio mechanizmo kuris visiskai uzgesintu katila. jei sugestu ups'as? imontuoji elektromagnetine sklende ir jeigu dingsta elektra, nesuveikia ups'as arba jis nusesta, pukst ir uzsidaro sklende. tik ar negaudamas oro katilas visiskai uzgestu? g.gif
O jei nepaslaptis kiek tas akumas su viskuom tau kainavo? kaip jis kraunamas? kas kiek metu mazdaug ji reiktu pakeisti? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vyckaju @ 2009 09 23, 08:30)
nu cia panasiai kaip blogam sokejui ir kiausiniai trukdo... naujas namas 100m2 ir tiek sukureni doh.gif Aplamai nesuprantu kam tokiu oru nauja nama kurent. Mes dar nekureme siemet nes namas siltas , kvadratura mazumele didesne nei tavo nurodyta.
Lygini irgi nesulyginamaus dalykus nes kai uzkuri anglini jauciu langus tokiu oru atidarytus laikai nes labai lengva paskaiciuoti kiek is triju maisu angliu bus silumos, cia ziema uzteks tiek, o ne tokiu oru. aisku, kad elektra pigiau jei nustatai, kad siek tiek pasildytu ir issijungineja sau nes tos silumos praktiskai ir nereikia, bet siandien lauke diena +20 ir naktys kokie +6- +8 laipsniai.
elektros sanaudos manau realios, as sau mazdaug pagal tai kiek sukurenu malku, ju kaloringuma ir t.t. susiskaiciaves gaunu, kad per salcius man ne daugiau 2kw/h silumos reikia namui. Cia vidutiniskai paros vidurkis su karsto vandens ruosimu. kadangi net per salcius namas per pusdieni neatsala tai manau issiusukciau vien naktiniu ir savaitgaliniu tarifu. jei dabartinem kainom tai salciausiais menesiais iseitu kazkur iki 300 lt. Cia labai realu nes jau tris ziemas kurenau malkomis ir zinau, kad max 2 glebiai per salcius sueina1,5-2 paroms. ziemai kokie 1500lt. visai popigiaja manau. jei pabrangs elektra 10cnt tai bus kokie 2200 ziemai irgi ne stebuklas. Aisku dabar su malkiniu jau 3 ziemas sukurenu 0lt ir dar visokiu shhh turiu 3 ziemom maziausiai taigi elektra yra mintis ateityje nes kolkas uz dykuti ir malkas galiu panesioti wub.gif .
siaip angliu kw pigiau nei elektros ir manau ziema galejote angliais kurenti, o tokiu oru vakare kokia krosnele paprasta pastatyti ir jauku ir silta thumbup.gif .

Atrodo lietuviškai rašau, bet nedaskaitot. Namas naujas viskas jame ok. Tik galimybių kurti malkomis ar dažnai neturiu, nes ten negyvenu, gyvena pagyvene tevai. Tad uzkuriu tokiu kuru kuris ilgai dega ir nereikia man kasdien po 60 km. sukti. Uztat ir dega kai silta ar kai salta vienodu pajegumu, tai kur cia jau sutaupysi. smile.gif O ir krosnelė- židinys yra, bet nėr kam kurti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramiz: 23 rugsėjo 2009 - 20:06
QUOTE(serzas @ 2009 09 22, 21:31)
Sveiki
Idomu, o kaip butu jeigu pastatyti kokia elektromagnetine rele kuri dingus elektrai uzdarytu oro padavima 100%?  g.gif negautu oro tai tik smilgtu. zinau jog ir taip nuo temperaturos katile uzsidaro kazkokia sklende, bet kaip suprantu ji uzsidaro tik nuo dideles temp., o dingus elektrai elektromagnetine rele iskarto ja uzdarytu ir nelauktu kol temp pakils iki max. ir dar papildomai tam ups'ui deti termostata kuris ijungtu siurbli nuo ups'o tik prie aukstesnes temp., kad katilas nepradetu rasoti. manau butu visai saugu ir ilgiau uztektu ups'o nei 3val., jei siurblys nedirbtu nuolat  g.gif
Ar bus kokiu komentaru?

Man su katilu stropuva S20 dave ir specialu prietaisa, kai dingsta elektra automatiskai uzmaitina is akumuliatoriaus lygintuva 12/220 v ir vel suka siurbliuka, bet reik priziureti akuma, ji pakrauti ir pan. Siaip papildomai sis prietaisas man nekainavo jis buvo priedas prie stropuvos S20, kadangi as pirkdamas pasakiau , kad kartais digineja elektra. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(serzas @ 2009 09 23, 14:23)
na jei para islaiko tai super  thumbup.gif  parai elektra praktiskai nedingineja, nebent dievo pamirstuose uzkampiuose, bet pagal anksciau pamineta ups'a kuris islaiko tik apie 3val., tai manau nera labai jau saugu  g.gif na bet as esu toks zmogus kuris 9 kartus pamatuoja ir vis del to papildomam saugumui noretusi dar ir tokio mechanizmo kuris visiskai uzgesintu katila. jei sugestu ups'as? imontuoji elektromagnetine sklende ir jeigu dingsta elektra, nesuveikia ups'as arba jis nusesta, pukst ir uzsidaro sklende. tik ar negaudamas oro katilas visiskai uzgestu?  g.gif
O jei nepaslaptis kiek tas akumas su viskuom tau kainavo? kaip jis kraunamas? kas kiek metu mazdaug ji reiktu pakeisti?  ax.gif

jei kaip pats sakai kad 9 kartus pamatuoji tai isitikinimuj pamegink labai paprasta dalyka uzkurk peciu ir kokia pora valandu praejus isjunk cirkuliacini siurbli nu tipo dingo elektra ir pamatysi kaip katilas save uzgesins jai temperatura pasieks kritine reiskia kad i katila papuola pasalinio oro .tai kad ir nedings elektra toks katilas neprognozuojamas,siaip visiems patarciau;as pries pradedamas sezona atjungiu siurbli ir stebiu katilo darba nes gali praleisti germetikas tarp grindu ir katilo dugno ar apatines duris sandarei nebeuzsidaro,gal net paranitine sklende nebeuzdaro oro padavima nes stovi iputimo ventiliat. ir nesimato pacio paranito.
elektros palaikimas ir man buvo prie s-40 bet kaina isaugo 500 lt. gal supirkinejant atskirai bus pigiau,neseniai pirkau akuma automobiliuj 55 ah kainavo 190lt konverteris apie 150 lt.dar pakrovejas,dar rozete perjungejas,laidai klemos.
pakraudinet akuma kai issemi pelenus ir pakuri peciu bet ir tai mane uzkniso as pastaciau laikmati kaip ant boilerio jis isijungia 2 kartus per savaite 1val na ir zinoma nakti
elektromagnetine sklende gal neblogai bet ziurint man i savo katila neisivaizduoju kur ja ikist, plius dar gausi nuo upso ir sklende uzmaitint ,;upsas nepatems.ir jeigu digus elektrai ir neturi dar silumos nu tai š... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(arturios @ 2009 09 25, 12:30)
...

na, dėl patikrinimo tai neblogas variantas... g.gif
tik vat pas mane to paranito ar kokios ten medžiagos sklendė nėra labai lygi. Ji tokia vos vos išgaubta ties tuo centriniu varžtuku. net nežinau kaip apibūdinti..tokia kaip "U" apversta raidė, bet tik vos vos tas įlinkimas yra, pro kurio plyšius, manau, gaudys orą ir smilks katilas. Tarp kitko, buvo toks bajeris pernai: užkūriau katilą su pravirom durelėm, na kad greičiau įsidegtų. Po to uždariau dureles ir nureguliavau sklendę iki 7 padalos (ten pas mane būna katile temp. 70oC) po dvim minučių ateinu - žiūriu, kad katilinėj dūmų kvapas.. Katilo temp. kažkur ~40oC. Pravėriau duris ir kad pūstelėjo man dūmų... doh.gif Dėl ko taip galėjo būti - neįsivaizduoju.. Po to dar pora kartų taip buvo atsitikę.. Sakau, gal kai smilksta viduje kuras be liepsnos katilo viršuje susidaro sprogių dujų sluoksnis ir, pradarius duris ir gavus žarijoms oro ir joms užsidegus, sprogsta ir tos dujos... Gali būti taip? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Shadow_man @ 2009 09 25, 13:43)
na, dėl patikrinimo tai neblogas variantas...  g.gif
tik vat pas mane to paranito ar kokios ten medžiagos sklendė nėra labai lygi. Ji tokia vos vos išgaubta ties tuo centriniu varžtuku. net nežinau kaip apibūdinti..tokia kaip "U" apversta raidė, bet tik vos vos tas įlinkimas yra, pro kurio plyšius, manau, gaudys orą ir smilks katilas. Tarp kitko, buvo toks bajeris pernai: užkūriau katilą su pravirom durelėm, na kad greičiau įsidegtų. Po to uždariau dureles ir nureguliavau sklendę iki 7 padalos (ten pas mane būna katile temp. 70oC) po dvim minučių ateinu - žiūriu, kad katilinėj dūmų kvapas.. Katilo temp. kažkur ~40oC. Pravėriau duris ir kad pūstelėjo man dūmų...  doh.gif Dėl ko taip galėjo būti - neįsivaizduoju.. Po to dar pora kartų taip buvo atsitikę.. Sakau, gal kai smilksta viduje kuras be liepsnos katilo viršuje susidaro sprogių dujų sluoksnis ir, pradarius duris ir gavus žarijoms oro ir joms užsidegus, sprogsta ir tos dujos... Gali būti taip?  g.gif

Sakyčiau, kad tadien buvo žemas slėgis, bet jei kartojosi dūmai pro dureles, tai tada tik užsikišęs kaminas. Kaip tik prieš kitą kūrenimo sezoną teks išsivalyt. cool.gif

Arturios gerai pasake ta akumuliatoriaus sprendima su laikmaciu, nereik daugiau rupintis ar tikrai dingus elektrai bus pakrautas akumuliatorius. Šaunuolis, daugiau tokių minčių, nors ir atrodytų paprasta. drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramiz: 25 rugsėjo 2009 - 16:01
QUOTE(arturios @ 2009 09 25, 11:30)
jei kaip pats sakai kad 9 kartus pamatuoji tai isitikinimuj pamegink labai paprasta dalyka uzkurk peciu ir kokia pora valandu praejus isjunk cirkuliacini siurbli nu tipo dingo elektra ir pamatysi kaip katilas save uzgesins jai temperatura pasieks kritine reiskia kad i katila papuola pasalinio oro .tai  kad ir nedings elektra toks katilas neprognozuojamas,siaip visiems patarciau;as pries pradedamas sezona atjungiu siurbli ir stebiu katilo darba nes gali praleisti germetikas tarp grindu ir katilo dugno ar apatines duris sandarei nebeuzsidaro,gal net paranitine sklende nebeuzdaro oro padavima nes stovi iputimo ventiliat. ir nesimato pacio paranito.
elektros palaikimas ir man buvo prie s-40 bet kaina isaugo 500 lt. gal supirkinejant atskirai bus pigiau,neseniai pirkau akuma automobiliuj 55 ah kainavo 190lt konverteris apie 150 lt.dar pakrovejas,dar rozete perjungejas,laidai klemos.
pakraudinet akuma kai issemi pelenus ir pakuri peciu bet ir tai mane uzkniso as pastaciau laikmati kaip ant boilerio jis isijungia 2 kartus per savaite 1val na ir zinoma nakti
  elektromagnetine sklende gal neblogai bet ziurint man i savo katila neisivaizduoju kur ja ikist, plius dar gausi nuo upso ir sklende uzmaitint ,;upsas nepatems.ir jeigu digus elektrai ir neturi dar silumos nu tai š... doh.gif

Deja tokio bandymo atlikti negaliu. pas mus sildymas kerosinu. zvake dar tik tolimuose mano planuose ax.gif
Jeigu katilas nei per kur (per kur neturetu) nepraleidzia oro tai jis visiskai uzgesta? ar ta esama sklende zvakeje galima pasitiketi, jog ji sandariai uzsidarys? kazkas anksciau rase jog dingus elektrai katilas uzvire, reiskiasi arba sklende nesandariai uzdare, arba isvis neuzdare, arba kiauras dugnas doh.gif

paprastas masininis 55ah akumas tinka? ir tiek ilgai islaiko? nes kai paziuri kokie akumai stovi prie vejo generatoriaus doh.gif

realiai zvake maciau tik parduotuvei, bet anksciau kazkas minejo jog prie oro paemimo prijunge gofruota vamzdi ir nuvede i ventiliacijos shachta, kad dumai i patalpas nepatektu, nu tai as galvoju jog galima primontuoti vamzdi prie oro paemimo ir i ji imontuoti sklende kuria uzdarytu elektromagnetas. kol gautu elektros tol magnetas butu atidares sklende, kai tik dingtu elektra sklende su trenksmu uzsidarytu. nemanau jog tas elektromagnetas ima daug elektros g.gif
Kol kas galvoje sukasi du variantai: 1 padaryti taip kad sklende isijungtu kai dingsta elektra ir akumas issikrauna. 2 pajungti kad sklende uzsidarytu dingus elektrai, o nuo akumo veiktu cirkuliacinis tik jei katilas neuzsidusintu.
pirmas variantas atrodo normalesnis, antu variantu butu salta, o kadangi turiu savo misko ir anglim nekurensiu tai jeigu akumas atlaiko para + malkom kurenant nereikia oro padavimo ventiliatoriaus tai laikys ir pusantros paros akumas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(serzas @ 2009 09 25, 18:16)
Deja tokio bandymo atlikti negaliu. pas mus sildymas kerosinu. zvake dar tik tolimuose mano planuose  ax.gif
Jeigu katilas nei per kur (per kur neturetu) nepraleidzia oro tai jis visiskai uzgesta? ar ta esama sklende zvakeje galima pasitiketi, jog ji sandariai uzsidarys? kazkas anksciau rase jog dingus elektrai katilas uzvire, reiskiasi arba sklende nesandariai uzdare, arba isvis neuzdare, arba kiauras dugnas doh.gif

paprastas masininis 55ah akumas tinka? ir tiek ilgai islaiko? nes kai paziuri kokie akumai stovi prie vejo generatoriaus  doh.gif

realiai zvake maciau tik parduotuvei, bet anksciau kazkas minejo jog prie oro paemimo prijunge gofruota vamzdi ir nuvede i ventiliacijos shachta, kad dumai i patalpas nepatektu, nu tai as galvoju jog galima primontuoti vamzdi prie oro paemimo ir i ji imontuoti sklende kuria uzdarytu elektromagnetas. kol gautu elektros tol magnetas butu atidares sklende, kai tik dingtu elektra sklende su trenksmu uzsidarytu. nemanau jog tas elektromagnetas ima daug elektros  g.gif
Kol kas galvoje sukasi du variantai: 1 padaryti taip kad sklende isijungtu kai dingsta elektra ir akumas issikrauna. 2 pajungti kad sklende uzsidarytu dingus elektrai, o nuo akumo veiktu cirkuliacinis tik jei katilas neuzsidusintu.
pirmas variantas atrodo normalesnis, antu variantu butu salta, o kadangi turiu savo misko ir anglim nekurensiu tai jeigu akumas atlaiko para + malkom kurenant nereikia oro padavimo ventiliatoriaus tai laikys ir pusantros paros akumas  thumbup.gif

Trumpas klausimas, kiek sumoje kainuotu visas sitas dziaugsmas? t.y. zvake ir visi apsaugos priedai?
Atsakyti
man kainavo s-40 anglinis 5836 lt. dabar bus pigiau.
del paranito ir man jis nepatiko del islinkimo bet pagal veikimo principa jis nepraleidzia oro tiesa as ji esu apklijaves su teflonu ir yra perdarytas asidaro tik vienas krastas
shadow turetum pakoreguoti savo katila ;kai oro padavimo sklende stovi ant 3 katilas turi darbuotis 60 laipsniu .o kai kaminas tvarkoj tai pats pagalvok ar dujos ar dar koks velnes katile nesikaups nes viskas kyla kaminu. o pro duris verzesi nors katilas ir dega pilna liepsna ,siaip taisyklese parasyta kad nedarineti
taip tinka masininis akumas jam garantija 2 metai o siaip tarnaus ilgiau negu masinoj. pagal sklendes mehanizma neiseis aklinai prijungti kito vamzdzio kad pastatit elektromagneta
as bandziau tik para laiko su akumu gal laikytu ir ilgiau nzn
Atsakyti