Įkraunama...
Įkraunama...

Žvakės principu degantys kieto kuro katilai

QUOTE(Edemux @ 2009 09 17, 22:35)
Kodel grieztai?  Arba sildo arba ne  . Jeigu  elektrodiniui katiliukui problema  kombinuoto boilerio sildymo 9kw silumokaitis, tai apie 100m2 grindini sildyma ner ka kalbet. O  dar 6, nors ir nedideli, radiatoriai.  Nebent statyti galingesni katiliuka, bet reikia galingo el  ivado   
Kurenti KK , o boileri nuo el ir dar naudotis ribotai !?  doh.gif . Tada nafig - viska pajungt ant elektros (jei el ivadas leidzia) arba geotermini ir eiti dirbti dar vienu etatu  cool.gif  .
Prekybininku patarimai - visu neisbandysi...lai patys bando ir pateikia info  mirksiukas.gif  . Pagal pasiulyma iseina, kad stropuvos kwh brangesne nei naktine el ?  Kokio galingumo stropuva?Gal truksta KK galingumo?
Kol  kurenosi stropuva, nebuvo  bedu del boilerio pasildymo ir silto vandens.  Man S20 Stropuva 200ltr pasildo per 1.5val  ir tuo paciu isildineja sistema.
Musu atveju ir vasara neisvengtume dienines el eikvojimo.

Grieztai, nes labai daznai suveikineja katiliukas. Pas mane S20 bet angliu trys maisai penkioms dienoms, tai per menesi iseina apie 700 litu, o kur dar angliu atvezimas, supylimas ir pan.
Pastaciau jau GALAN tai likau labai nustebintas. Per 6 minutes visi radiatoriai 63 laipsniu karscio, po to 45 min. vesta ir neveikia. Pabandziau kiek kainuos kaitinant 12 valandu. Isvada 18 kw, ir dar ne viskas atreguliuota. Bandziau nakti, nes dienos dar pakankamai siltos. Manau kad mano sildymas neidejus jokiu pastangu per menesi 95 kv. namui kainuos apie 450 lt. Gerai isejo su anglim 700, o su elektra apie 450, ir dar neturiu anktinio tarifo, butu dar maziau. cool.gif
Atsakyti
Raimiz
g.gif Tai per menesi2 tonas angliu sudegini su S20??? oho.
zinant, kad 1t dabar - apie 350lt.
kazkaip nerealu

QUOTE(Ramiz @ 2009 09 20, 18:26)
Grieztai, nes labai daznai suveikineja katiliukas. Pas mane S20 bet angliu trys maisai penkioms dienoms, tai per menesi iseina apie 700 litu, o kur dar angliu atvezimas, supylimas ir pan.
Pastaciau jau GALAN tai likau labai nustebintas. Per 6 minutes visi radiatoriai 63 laipsniu karscio, po to 45 min. vesta ir neveikia. Pabandziau kiek kainuos kaitinant 12 valandu. Isvada 18 kw, ir dar ne viskas atreguliuota. Bandziau nakti, nes dienos dar pakankamai siltos. Manau kad mano sildymas neidejus jokiu pastangu per menesi 95 kv. namui kainuos apie 450 lt. Gerai isejo su anglim 700, o su elektra apie 450, ir dar neturiu anktinio tarifo, butu dar maziau.  cool.gif

Atsakyti
QUOTE(Ramiz @ 2009 09 20, 19:26)
Pastaciau jau GALAN tai likau labai nustebintas. Per 6 minutes visi radiatoriai 63 laipsniu karscio, po to 45 min. vesta ir neveikia. Pabandziau kiek kainuos kaitinant 12 valandu. Isvada 18 kw, ir dar ne viskas atreguliuota. Bandziau nakti, nes dienos dar pakankamai siltos. Manau kad mano sildymas neidejus jokiu pastangu per menesi 95 kv. namui kainuos apie 450 lt. Gerai isejo su anglim 700, o su elektra apie 450, ir dar neturiu anktinio tarifo, butu dar maziau.  cool.gif

Na, jei tokiu oru, kai nakti 7-10laipsniu, tau gaunasi 18*2*30=1080kWh*0,35Lt= 378Lt/men,tai ziema gali drasiai dvigubinti suma... O dar elektros kaina po Nauju... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramiz @ 2009 09 20, 20:26)

Nieko nesakysiu, bet kai spustels saltukas atsiprasysi savo zvakutes smile.gif, o dabartini elektrokatila pasiliksi vandeniui puode virti.... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2009 09 21, 09:51)
Nieko nesakysiu, bet kai spustels saltukas atsiprasysi savo zvakutes smile.gif, o dabartini elektrokatila pasiliksi vandeniui puode virti.... smile.gif

Tai jau geriau butumet nieko nesake, o dabar taip iseina tureciau atsiprasyti 700 litu ir vargo. Tegul buna po saltuku ir 800 litu su GALAN katiliuku, vistiek i zvake net nepaziuresiu. Nezinau kas turetu atsitikti, kad ziureciau i zvake, jei jau prispaus stipriai "pabreziu- stipriai" elektra su savo pakilusia kaina, tai zvake mesiu lauk ir statysiu elementaru katiliuka kuris su kibiru malku ir kibiru angliu dega apie 8-9 val. O dabar uzkurei penkioms dienoms (uzkuriant atvargai supilant tris maisus angliu, nes su maisu pro tokia "didele" anga neipilsi, po to atreguliuoti ji apie 2 val., kondencatas, auksta katilo temperatura..... oi) ir jei per tas 5 dienas dvi is ju neblogos silumos atzvilgiu, gi neuzgesinsi zvakes (zinai palauk salciu). Vat uztat anglinis ir yra neefektyvus, nes temperaturos keiciasi o ji kureni kaip visada.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramiz: 21 rugsėjo 2009 - 18:51
QUOTE(Ramiz @ 2009 09 21, 19:43)
Tai jau geriau butumet nieko nesake, o dabar taip iseina tureciau atsiprasyti 700 litu ir vargo. Tegul buna po saltuku ir 800 litu su GALAN katiliuku, vistiek i zvake net nepaziuresiu. Nezinau kas turetu atsitikti, kad ziureciau i zvake, jei jau prispaus stipriai "pabreziu- stipriai" elektra su savo pakilusia kaina, tai zvake mesiu lauk ir statysiu elementaru katiliuka kuris su kibiru malku ir kibiru angliu dega apie 8-9 val. O dabar uzkurei penkioms dienoms (uzkuriant atvargai supilant tris maisus angliu, nes su maisu pro tokia "didele" anga neipilsi, po to atreguliuoti ji apie 2 val., kondencatas, auksta katilo temperatura..... oi) ir jei per tas 5 dienas dvi is ju neblogos silumos atzvilgiu, gi neuzgesinsi zvakes (zinai palauk salciu). Vat uztat anglinis ir yra neefektyvus, nes temperaturos keiciasi o ji kureni kaip visada.

Na nesu is tu kuris daro greitas isvadas, siulau palaukit, tada pamatysit kaina ir tiek. Pasakiau kas bus mano nuomone. Tik sakau kad nebus taip kaip atrodo. Jau dabar minejot jog sunaudojot per nakti 18kW - cia dar beveik vasara. Per pereinamaji laikotarpi dar dziaugsites, bet kai uz lango bus -5,-10 manau kad kursit zvakute smile.gif. 800litu per menesi Jums nesigaus, nes jei sildotes anglimi ir per menesi mokate 700litu vadinasi namo silumos nuostoliai gana dideli, todel tuos apie 800litu dauginkit is dvieju. Kaip minejau zmogelis kuris sildesi elektra 200m2 per menesi mokejo 1500lt (cia ne su beril katilu jei ka).
Atsakyti
QUOTE(Ramiz @ 2009 09 21, 18:43)

Nezinau, kaip dega anglinis, bet pazystamas turi pasistates malkine zvake, prakureno visa praejusia ziema, kol kas labai patenkintas. Sutinku,kad anglimi kurenti ne pats maloniausias darbelis schmoll.gif Tik kazkaip labai brangiai Jums kainavo kurenti anglimi, siaip toks kuras tik ir naudojamas is bedos, kad pigu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo silainiai: 22 rugsėjo 2009 - 06:11
QUOTE(silainiai @ 2009 09 22, 06:10)
Nezinau, kaip dega anglinis, bet pazystamas turi pasistates malkine zvake, prakureno visa praejusia ziema, kol kas labai patenkintas. Sutinku,kad anglimi kurenti ne pats maloniausias darbelis  schmoll.gif Tik kazkaip labai brangiai Jums kainavo kurenti anglimi, siaip toks kuras tik ir naudojamas is bedos, kad pigu  g.gif

pas mane malkinė žvakė stovi, S20 jei ką. Kolkas esu patenkintas. Ir skylė pakankama normalioms malkoms įmesti, ir reguliuoti nereikia - vieną kartą nustatei, pakūrei ir pamiršai.. Tiesa, dabar kūrenu visokias atliekas (gegnių kampus, kartono gabaliukus, popieriaus...) Tai kūrenasi iki pusantros paros palaikydamas katile ~75 C. Tik vat vakar užkūrus šiek tiek padūmijo per viršų, nes nei vėjo nebuvo, ir šiaip slėgis žemas... Bet kolkas tai esu patenkintas... thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2009 09 21, 20:56)
Na nesu is tu kuris daro greitas isvadas, siulau palaukit, tada pamatysit kaina ir tiek. Pasakiau kas bus mano nuomone. Tik sakau kad nebus taip kaip atrodo. Jau dabar minejot jog sunaudojot per nakti 18kW - cia dar beveik vasara. Per pereinamaji laikotarpi dar dziaugsites, bet kai uz lango bus -5,-10 manau kad kursit zvakute smile.gif. 800litu per menesi Jums nesigaus, nes jei sildotes anglimi ir per menesi mokate 700litu vadinasi namo silumos nuostoliai gana dideli, todel tuos apie 800litu dauginkit is dvieju. Kaip minejau zmogelis kuris sildesi elektra 200m2 per menesi mokejo 1500lt (cia ne su beril katilu jei ka).

Ne namo nuostoliai dideli, nes naujas namas ~100 kv.m. (1500 / 2 = 750,- Lt), o zvakes sureguliavime ir ilgame degime nuostoliai, nes atsilus orui, jos gi neuzgesinsi... O jei dabar mano el. katiliukas (nakti buvo 7 laipsniai silumos) eme 18 kw, tai tegul ima dvigubai ar trigubai tai vistiek tiek litu kiek zvakei neisnaudosiu, nes kai silciau maziau kursis- yra termometras, nuo kurio priklauso kurimasis ir yra programavimas kiekvienos savaites dienos ir nakties, galiu diena sildyti minimaliai, o nakti stipriau ir pan. Manau bus geras pirkinys, kai jau bus tikru skaiciu butinai pranesiu. cool.gif
Papildyta:
QUOTE(Shadow_man @ 2009 09 22, 07:21)
pas mane malkinė žvakė stovi, S20 jei ką. Kolkas esu patenkintas. Ir skylė pakankama normalioms malkoms įmesti, ir reguliuoti nereikia - vieną kartą nustatei, pakūrei ir pamiršai.. Tiesa, dabar kūrenu visokias atliekas (gegnių kampus, kartono gabaliukus, popieriaus...) Tai kūrenasi iki pusantros paros palaikydamas katile ~75 C. Tik vat vakar užkūrus šiek tiek padūmijo per viršų, nes nei vėjo nebuvo, ir šiaip slėgis žemas... Bet kolkas tai esu patenkintas...  thumbup.gif

As pats negyvenu tam name kur pasistates zvake S20 malkini-anglini, todel turiu galimybe kurti ja labai retai (gyvena pagyvene tevai). Tad arba anglimi ir penkioms paroms, nureguliavus visa galinguma arba GALAN elektra kur uzprogramavus busi ramus, nes daznokai elektra dingineja ten, kad ir trumpam bet gali baigtis su zvake blogai. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramiz @ 2009 09 22, 21:14)
Ne namo nuostoliai dideli, nes naujas namas ~100 kv.m. (1500 / 2 = 750,- Lt), o zvakes sureguliavime ir ilgame degime nuostoliai, nes atsilus orui, jos gi neuzgesinsi... O jei dabar mano el. katiliukas (nakti buvo 7 laipsniai silumos) eme 18 kw, tai tegul ima dvigubai ar trigubai tai vistiek tiek litu kiek zvakei neisnaudosiu, nes kai silciau maziau kursis- yra termometras, nuo kurio priklauso kurimasis ir yra programavimas kiekvienos savaites dienos ir nakties, galiu diena sildyti minimaliai, o nakti stipriau ir pan. Manau bus geras pirkinys, kai jau bus tikru skaiciu butinai pranesiu.  cool.gif
Papildyta:
As pats negyvenu tam name kur pasistates zvake S20 malkini-anglini, todel turiu galimybe kurti ja labai retai (gyvena pagyvene tevai). Tad arba anglimi ir penkioms paroms, nureguliavus visa galinguma arba GALAN elektra kur uzprogramavus busi ramus, nes daznokai elektra dingineja ten, kad ir trumpam bet gali baigtis su zvake blogai.  bigsmile.gif

Pasakysiu taip, paemei granulini katiliuka pvz uz 7500Lt ir pastates savo tevukams, kas menesi mokesi uz granules 300-400Lt (100kvadratu), valdymas turbut lygiai toks pats kaip tavo beril katiliuke, pilsi angli sumas dalink is 1,5 karto ir va gausi kiek kainuotu su granuliniu, vienintelis nepatogumas bus kad karta arba du per savaite reikes uzpildyti bunkeri kuru (apie 10-20min.).
Taip kad tavieji " thumbup.gif " atsigrezia pries tamsta smile.gif nes dar ir vanduo boileryje siltu nuo katilo, nustatinetum rezimus naktini - kai nebutum namie ir dienini kai butum, nereiketu laukti naktinio tarifo, taip kad vis tik pralaimi jei planuoji kad mokesi 800Lt ar 1000Lt per menesi wink.gif
P.S. Tai rasau ne del to kad bandau ibrukti produkta bet kaip ir tamsta lyginu apsildymo islaidas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paliukas: 22 rugsėjo 2009 - 20:39
dėl elektros dinginėjimo tai aš pasistačiau upsą. paėmiau galingiausią, skirtą kompams, na, kur ne rozetės sumontuotos, o kompų kištukai. Nusipirkau tokį pat kištuką elektronikos pardėj ir nuvedžiau į katilinės rozetę, iš kurios maitinasi siurbliukai. Manau kokioms trims valandoms užtektų.. Galvoju dar vieną sistemą - antrą ups'ą pastatyti nuo tos pačios rozetės, tada jau būčiau garantuotas siurblių veikimu apie 6 val... Tik kad išlaidos papildomos...
Atsakyti
QUOTE(Shadow_man @ 2009 09 22, 20:01)
dėl elektros dinginėjimo tai aš pasistačiau upsą. paėmiau galingiausią, skirtą kompams, na, kur ne rozetės sumontuotos, o kompų kištukai. Nusipirkau tokį pat kištuką elektronikos pardėj ir nuvedžiau į katilinės rozetę, iš kurios maitinasi siurbliukai. Manau kokioms trims valandoms užtektų.. Galvoju dar vieną sistemą - antrą ups'ą pastatyti nuo tos pačios rozetės, tada jau būčiau garantuotas siurblių veikimu apie 6 val... Tik kad išlaidos papildomos...

Sveiki
Idomu, o kaip butu jeigu pastatyti kokia elektromagnetine rele kuri dingus elektrai uzdarytu oro padavima 100%? g.gif negautu oro tai tik smilgtu. zinau jog ir taip nuo temperaturos katile uzsidaro kazkokia sklende, bet kaip suprantu ji uzsidaro tik nuo dideles temp., o dingus elektrai elektromagnetine rele iskarto ja uzdarytu ir nelauktu kol temp pakils iki max. ir dar papildomai tam ups'ui deti termostata kuris ijungtu siurbli nuo ups'o tik prie aukstesnes temp., kad katilas nepradetu rasoti. manau butu visai saugu ir ilgiau uztektu ups'o nei 3val., jei siurblys nedirbtu nuolat g.gif
Ar bus kokiu komentaru?
Atsakyti