Įkraunama...
Įkraunama...

Žvakės principu degantys kieto kuro katilai

QUOTE(Ramiz @ 2009 07 15, 18:52)
Stropuvos instrukcija draudzia statyti kamino sklende. Diametras stropuvai turi buti ne mazesnis 20 kiek zinau nebent mazesniems katiliukams kitaip, pas mane s20 anglinis. Pas mane irgi yra sklende ji visada atvira. Jei per didele trauka tai katilines viduje tarp stropuvos ir sienos kaminelyje turi buti uzdengta skyle, tai ja truputi praverus baigiasi per didele trauka, nes trauka gesina katilineje kaminelyje irengta skyle.
OI kaip karsta siandien, ir cia taip ramu, kaip niekad.
O as ketinu pastatyti dar viena sildymo katiliuka (rusiska) galan. Paziuresiu kaip ten eisis su elektros isnaudojimu. daugiau info cia:
http://www.galan.lt/geizer-9.html
manau kad isvis i katiline neisiu!!! smile.gif

nesutinku su diametru pas mane s40 anglinis katilo isejimo anga 18 tai kam man didinti kamino anga nebent kad pastatyti traukos sklende lotuliukas.gif ir dar instrukcijoj yra kad kamino anga gali buti 10 procentu mazesne.....bent jau dulkes nueik nuvalyt ,o tu ta devintuka ir ysigijai ar nepergalingas ar prie katilo pirkai tuos pribumbasus butu saunu kad kadanors pasidalintum ar istikro jis toks kaip ji apibudina
Atsakyti
Vakar viena ausim nugirdau apie "tinginio" peciu. Gal kas galit placiau apie ji papasakot, kas cia per stebuklas g.gif
Atsakyti
QUOTE(serzas @ 2009 07 15, 21:39)
Cia nesupratau kas per velnias? kaip jis veikia ir kuom kurenasi?  g.gif kam jis tiek elektros naudoja?  unsure.gif

Cia taip vadinamas ale joninis pecius, kuris veikia senuoju rusisku principu dvi britvos ir du laidai sujungti kad sildyt vandeni stiklineje - aisku cia moderniau (jei neklystu cia toks pecius, daug neskaiciau tai gal atleis man).
Jei tai tas pecius apie kuri snekam, nepamirskit kad sistema reikes pildyti spec. skysciu - stebuklu nebuna, priesingu atveju geoterminis sildymas nebutu niekam reikalingas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2009 07 16, 07:54)
Cia taip vadinamas ale joninis pecius, kuris veikia senuoju rusisku principu dvi britvos ir du laidai sujungti kad sildyt vandeni stiklineje - aisku cia moderniau (jei neklystu cia toks pecius, daug neskaiciau tai gal atleis man).
Jei tai tas pecius apie kuri snekam, nepamirskit kad sistema reikes pildyti spec. skysciu - stebuklu nebuna, priesingu atveju geoterminis sildymas nebutu niekam reikalingas smile.gif

Tai cia kiba kaip boileris elektrinis prie kurio prijungiam cirkuliatoriu ir radiatoriu? g.gif nu kad patogu tai sutinku, bet kad ekonomiska doh.gif
Atsakyti
QUOTE(serzas @ 2009 07 15, 20:39)
Cia nesupratau kas per velnias? kaip jis veikia ir kuom kurenasi?  g.gif kam jis tiek elektros naudoja?  unsure.gif

Elektros tas velnias sunaudoja tiek kiek ir parasyta, bet jis veikia mazdaug i valanda tik 15 min. ar panasiai. Turint naktini ir dienini elektros tarifus galima sildytis daugiau nakti.
Kaip gera dabar katilineje- taip vesu, o lauke dusna kaip.... smile.gif
Papildyta:
QUOTE(arturios @ 2009 07 16, 00:07)
nesutinku su diametru pas mane s40 anglinis katilo isejimo anga 18 tai kam man didinti kamino anga nebent kad pastatyti traukos sklende  lotuliukas.gif ir dar instrukcijoj yra kad kamino anga gali buti 10 procentu mazesne.....bent jau dulkes nueik nuvalyt ,o tu ta devintuka ir ysigijai ar nepergalingas ar prie katilo pirkai tuos pribumbasus butu saunu kad kadanors pasidalintum ar istikro jis toks kaip ji apibudina

Diametras nurodytas instrukcijose.
Kai pastatysiu geizeriuka 9 tada pakomentuosiu. Kaina turetu buti panasi kaip ir stropuvos anglinio kuro per menesi- tik eiti i katiline visai nereiks, galvos automatika. Man uz sio geizeriuko pastatyma paprase 3000 lt su visomis dalimis: geizer9; automatika; cirkuliacinis su automatika (nes yra kitas katilas stropuvos, tai sake reik dar vieno cirkuliacinio su automatika) ir pan. Matysim kaip cia bus tos "britvutes".
Atsakyti
QUOTE(Ramiz @ 2009 07 16, 15:54)
Elektros tas velnias sunaudoja tiek kiek ir parasyta, bet jis veikia mazdaug i valanda tik 15 min. ar panasiai. Turint naktini ir dienini elektros tarifus galima sildytis daugiau nakti.
Kaip gera dabar katilineje- taip vesu, o lauke dusna kaip.... smile.gif

Nu mano paskaiciavimais (nors nezinau kiek tiksliai kainuoja elektra lietuvoi, gal ~30ct) tai tas daigta er menesi sueda tik 162lt g.gif ne taip ir daug. o ju galingesniu yra? kad sildytu apie 500m3 plota. Nors kai tokios ziemos irnesakyk.gif Turim savo miska tai malkos kainuoja tiek kiek ju nupjovimas, bet tai kad nereikia dirbti peckuriu labai vilioja ax.gif su zvake sutaupyciau apie 4lt i diena tai ar verta uz tokia alga dirbt peckuriu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(arturios @ 2009 07 16, 01:07)
nesutinku su diametru pas mane s40 anglinis katilo isejimo anga 18 tai kam man didinti kamino anga nebent kad pastatyti traukos sklende  lotuliukas.gif ir dar instrukcijoj yra kad kamino anga gali buti 10 procentu mazesne.....bent jau dulkes nueik nuvalyt ,o tu ta devintuka ir ysigijai ar nepergalingas ar prie katilo pirkai tuos pribumbasus butu saunu kad kadanors pasidalintum ar istikro jis toks kaip ji apibudina

Na pas mane s10 anglinis, tai ir diametras isejimo tik 160mm. Bet kaip ta traukos sklende, ar neina dumai per ja i patalpos vidu? Man ji tokia nesaugi atrodo, ir padaryta kaip su kirviu smile.gif Su "bulgarke" ispjauta skyle ir "blusiukais" asis prisukta. Ar nenuleks ju galvutes nuo karscio? g.gif
Atsakyti
Ramiz o kodel butent geizeri pasirinkai
Atsakyti
QUOTE(serzas @ 2009 07 16, 21:08)
Nu mano paskaiciavimais (nors nezinau kiek tiksliai kainuoja elektra lietuvoi, gal ~30ct) tai tas daigta er menesi sueda tik 162lt  g.gif ne taip ir daug. o ju galingesniu yra? kad sildytu apie 500m3 plota. Nors kai tokios ziemos  irnesakyk.gif Turim savo miska tai malkos kainuoja tiek kiek ju nupjovimas, bet tai kad nereikia dirbti peckuriu labai vilioja  ax.gif su zvake sutaupyciau apie 4lt i diena tai ar verta uz tokia alga dirbt peckuriu? g.gif

sveiki..na ntruputi ima juokas,kai zmones kalba apie stebuklus,..na supraskite cia jums ne atomas..ir aplamai viskas turi verte ...arba patogu.mokek,paprasta pigu..dirbk...pamenu visi statesi radiatorius modernius ponus vamzdzius vedziojo...tipo mazesnis kiekis geriua ..pigiau,,as sakiau niekas is niekur neatsiranda ir nedingsta..dabar jau akumuliacinius bakus stato..neisradinekite dviracio..sakykim vokietijoje jau seniai tuos reikalus keliais praejo ir alkunes nusidauze..norit pigiai apsisidyti ..prasme mazai energijos,... apsisiltinkite..nuo jusu bezdalo bus silta..soriukas..o siaip energija virtusi siluma tarp ju ligybe..su mazais nuostoliasi...nelyku koki aenergija versi siluma...nuo to ir kaina...o jusu elektrodines katilines ..na jei ignalinoje gyveni arba cveika i skaitikli kartas nuo karto ikali..tai taip...bet liutukas pagaus ..kelnes numaus... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mystic 0325 @ 2009 07 17, 22:01)
sveiki..na ntruputi ima juokas,kai zmones kalba apie stebuklus,..na supraskite cia jums ne atomas..ir aplamai viskas turi verte ...arba patogu.mokek,paprasta pigu..dirbk...pamenu visi statesi radiatorius modernius ponus vamzdzius vedziojo...tipo mazesnis kiekis geriua ..pigiau,,as sakiau niekas is niekur neatsiranda ir nedingsta..dabar jau akumuliacinius bakus stato..neisradinekite dviracio..sakykim vokietijoje jau seniai tuos reikalus keliais praejo ir alkunes nusidauze..norit pigiai apsisidyti ..prasme mazai energijos,... apsisiltinkite..nuo jusu bezdalo bus silta..soriukas..o siaip energija virtusi siluma tarp ju ligybe..su mazais nuostoliasi...nelyku koki aenergija versi siluma...nuo to ir kaina...o jusu elektrodines katilines ..na jei ignalinoje gyveni arba cveika i skaitikli kartas nuo karto ikali..tai taip...bet liutukas pagaus ..kelnes numaus... doh.gif

g.gif nesupratau ka cia norejot pasakyti g.gif
kiba viskas yra nesamone ir kiek kilovatu turi tiek ir turi? storas vamzdis geriau nei plonas?! nu tu nuvesk i radiatoriu 100 vamzdi ir nuvesk 20 ar nera skirtumo? jei jau prisildei 20kw tai kad ir kaip juos panaudosi silciau nebus?! tu isivaizduoji kokie nuostoliai per stora vamzdi bereikalingai cirkuliuojant vandeni?
Apie tuos stebuklingus geizerius girdziu pirma karta, bet dar nesidomejau giliau (nera laiko) bet kiek suprantu tai jeigu namus sildai elektriniu sildytuvu kurio galingumas 3kw tai jis suedes 3kw elektros pagamina 3kw silumos, o sitas geizeris sugeba is 3kw elektros padaryti 9kw silumines energijos tai cia jau sioks toks stebuklas, o ne tik nesamone kaip jus issireisket, nes vokieciai keliais sliauzioja. jau kai vokieciai pasidaro gyvenimo rodikliu vat tada jau juokinga! mano vaika isbere nuo morku, bet vokieciai laboratorijoje ant keliu klupedami irode jog nuo morku vaiku neberia, tai ka man ir toliau vaika maitinti morkom?!
Atsakyti
QUOTE(serzas @ 2009 07 18, 02:52)
Apie tuos stebuklingus geizerius girdziu pirma karta, bet dar nesidomejau giliau (nera laiko) bet kiek suprantu tai jeigu namus sildai elektriniu sildytuvu kurio galingumas 3kw tai jis suedes 3kw elektros pagamina 3kw silumos, o sitas geizeris sugeba is 3kw elektros padaryti 9kw silumines energijos tai cia jau sioks toks stebuklas, o ne tik nesamone kaip jus issireisket, nes vokieciai keliais sliauzioja.

Tam kad sunaudodamas 3kW pagamintu 9kW reikia sistema spec skysciu uzpildyti (kuris kainuoja panasiai kaip ir pats preparatas - cia nutyleta).
Nenoriu spamint bet nusipirkot zvake, sukisot 3k Lt, dar uz pajungima 2k, dabar dar 3k norit investuoti= apie 8k.
O granulini katila nusipirkai: katilas 8k, pajungimas 2k ir viso = 10k
2k daugiau bet jokiu rankeneliu sukinejimo, begiojimo i katiline ir temperatura kokios nori pastoviai palaiko...
Neisizeiskit "zvakininkai" bet Jusu stebuklai geriausiu atveju tik siek tiek priartina prie granulinio patogumu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Egiz @ 2009 07 16, 21:42)
Na pas mane s10 anglinis, tai ir diametras isejimo tik 160mm. Bet kaip ta traukos sklende, ar neina dumai per ja i patalpos vidu? Man ji tokia nesaugi atrodo, ir padaryta kaip su kirviu  smile.gif Su "bulgarke" ispjauta skyle ir "blusiukais" asis prisukta. Ar nenuleks ju galvutes nuo karscio?  g.gif

Na i vidu dumai neturetu eiti pro ta skylute, nebent kaminas pasikises, arba bloga trauka (zemas slegis), bet tada jos atidaryti nereikia- tik tada kada katilas triuksmauja nuo auksto slegio sukeltos traukos. Beje kai uzsidega suodziai, pro ta skyle reik ipylti vandens, tad ji reikalinga siek tiek.
Papildyta:
QUOTE(arturios @ 2009 07 16, 22:22)
Ramiz o kodel butent geizeri pasirinkai

Cia jei pasiule, pagal mano namo kvadratura (115 m2).
Atsakyti