QUOTE(vytas911 @ 2009 04 14, 14:02)
Sveiki. suku galvą apie katilą - sukasi mintys apie stropuvos
Perskaičiau ir seną temą ir šitą. Daug diksusijų, daug akmenų, tai va nėra taip, kad čiupai ir pasiėmei
Žodžiu kyla tokie klaisimai:
1. Kaip yra su tom radiatorių apačiom? Stropuvos puslapyje, instrukcijose nurodoma, kad vėsi radiatoriaus apačia vos ne privalumas, bet kaip suprantu jei pakankamai karštas viršus. O jei sakykime aš kaip tik norėčiau, kad į radiatorius būtų tiekiamas ~50C vanduo (na bent jau didžiąją žiemos dalį kai lauke ne -20C) ar pakaks šilumos (radiatorius planuoju imti kiek didesnius, kad galėčiau taip daryti). Tokią temperatūra norėčiau laikyti nes ji saugesnė vaikui. (Tik nepagalvokite, kad planuoju katile laikyti 50C
)
2. Gal kas turite pajungę sistemą pagal naujausią stropuvos siūlomą
schemą? Ar nuosekliai einantis boileris neatšaldys vandens per daug? Kita vertus boileriui įšilus gal nenaudinga vistiek per jį varyti vandenį? Pagal šią schemą kaip suprantu man pavyktų, kad iš radiatorių grįžtamas šiltas vanduo būtų dalinai grąžinamas vėl į radiatorius ir taip pačiuose radiatoriuose būtų žemesnė temperatūra nei katile.
3. Ar yra pas ką realiai minimaulus leidžiamas kamino aukštis - 4m? Ar viskas gerai?
4. Ar turite kas šį katilą su akumuliacine talpa? Užduočiau ne vieną klausimą
.
p.s. šildomas plotas ~100m2 + boileris, galvoju apie 20kW
i visus klausimelius pats neatsakysiu, bet pasidalinti ispudziais galiu
... kaip manau, ne vienas katilas "nesidziaugtu", jei jis butu kurenamas 50 laipsniu rezimu, o radiatorius kas draudzia - prisuki su termo galva ir viskas. galima daugiau atsukti, kad i boileri daugiau patektu. 4 m kaminas, manyciau yra mazokas. priklauso koks stogas, kokioje jis vietoje stogo atzvilgiu (ir lietuvoje vyraujanciu veju atzvilgiu), kiek ir kokie medziai aplink nama ir t.t. tuo labiau, kamino aukstis matuojamas ne nuo apacios iki virsaus, o nuo horizontalaus vamzdzio ieinancio i kamina iki virsaus. pas mane stovi 5 m, bet aplink yra aukstu medziu, tai nesant vejo lauke, trauka silpnoka, bet jei nors menkiausias vejukas - vaizdelis keiciasi. pats kurenu s20 (20 kw) ir sildau irgi apie 100 kv. m, tai kartais atrodo, kad ir per galingas mano atzvilgiu yra
... tai va...