"kiek girdejau kad paprasto degimo katila uzkrovus pilna pjuvenu jis nedega"
Na parastame nedega..o apatinio degimo dega ..tik reikia truputi rekonstruoti pelenu ardeles...ir dar sita...
Tai jei per puse metu nudega skirstytuvas -tai reikia nauja pirkti,..nemanau ,kad jie pigus... na ,bet kai pjuvenos pigu ir patogu uzkrauti katila tai ...atsiperka ... ir dar norejau paklausti:kai skirstytuvas isdegina sahta ir nusileidzia iki dugno ,tai sahta buna apie 150cm. gylio --ar ji neuzgriuva..?
QUOTE(varijotas @ 2009 04 03, 12:47)
O kam ja valdyti? Ji nejudanti (bet kaip sakiau ja galima isimti)
Man kai įdėjo dūmų deflektorių tai po kurio laiko, kad ir kaip stengiausi išimti nepavyko. Gerai, kad tik vieną įdėjo.
Papildyta:
QUOTE(mystic 0325 @ 2009 04 03, 12:02)
"siluminio tarpelio" nesupratau ....na ir jis uzsinesa ..per ji vienintelis kelias dumams? ir ji sudetinga valyti? ir neisvalius ..kas ?
Labai geras valymo įnagis tiems tarpeliams valyti tai (nors pas mane viename tokiame tarpelyje yra dūmų deflektorius, bet visgi gerai išvalo): daugiasluoksnį vamzdį (šildymo sistemos) šiek tiek lenktą su plaktuku suploji ir labai puikiai valo tuos tarpelius, kaip su šampalu ginklą... maskatuoji, o iš ten tik byra suodžiai ir kiti dalykai. Gal grubu bet ilgį pasidarius ilgesnį labai patogu.
QUOTE(mystic 0325 @ 2009 04 06, 17:43)
"kiek girdejau kad paprasto degimo katila uzkrovus pilna pjuvenu jis nedega"
Na parastame nedega..o apatinio degimo dega ..tik reikia truputi rekonstruoti pelenu ardeles...ir dar sita...
Tai jei per puse metu nudega skirstytuvas -tai reikia nauja pirkti,..nemanau ,kad jie pigus... na ,bet kai pjuvenos pigu ir patogu uzkrauti katila tai ...atsiperka ... ir dar norejau paklausti:kai skirstytuvas isdegina sahta ir nusileidzia iki dugno ,tai sahta buna apie 150cm. gylio --ar ji neuzgriuva..?
Skirstytuvas nudega tiek su pjuvenom, tiek su anglim, tiek su malkom. Kol yra garantinis galiu keitalioti. Cia katilo minusas. Kai baigsis garantinis, gaminsiuos pats. Turiu gaves spizini vamzdi. Jis laikys ilgiau negu stropuvos originalas. Skirstytuvas niekada nenusileidzia iki dugno kol krastuose yra pjuvenu. Ir laikydamas kazkur apie 25cm sachta sudegina visas pjuvenas iki pat katilo dugno tolygiai.
Pavarysiu ir as ant stropuvos, kai nudege oro skirstytuvas buvo susisiekta su gamintoju, taip pakeista be kalbu, bet jiems reikia pristatyti su garanatiniu i Vilniu, man trenktis per visa Lietuva, tada sako atsiusti garantini faksu, tai jie pristatys nauja skirstytuva, ir paims sena. Butu saunu, bet reikes apmoketi automobilio ir kaip supratau vairuotojo sugaista laika: cia tas pats kaip su taksu: , man tai toks skirstytuvas auksinis.
QUOTE(arturios @ 2009 04 06, 23:18)
Skirstytuvas nudega tiek su pjuvenom, tiek su anglim, tiek su malkom. Kol yra garantinis galiu keitalioti. Cia katilo minusas. Kai baigsis garantinis, gaminsiuos pats. Turiu gaves spizini vamzdi. Jis laikys ilgiau negu stropuvos originalas. Skirstytuvas niekada nenusileidzia iki dugno kol krastuose yra pjuvenu. Ir laikydamas kazkur apie 25cm sachta sudegina visas pjuvenas iki pat katilo dugno tolygiai.
O tai nudega kiek suprantu pati "galva" dar lekste girdejau vadinant...o zadi keisti spiziniu vamzdziu? tai net ir vamzdis teleskonis susidevi..? ar as ne taip supratau...
Man niekas nenudege. Kurenu tik anglimis.
QUOTE(mystic 0325 @ 2009 04 08, 07:53)
O tai nudega kiek suprantu pati "galva" dar lekste girdejau vadinant...o zadi keisti spiziniu vamzdziu? tai net ir vamzdis teleskonis susidevi..? ar as ne taip supratau...
jus nesupykit bet saket kad daug skaitet tai paskaitykit is naujo sioje temoj 5 puslapi as esu nupieses kaip atrodo oro skirstytuvas;apatinis paveikslelis vaizdas is virsaus,teleskopas visai ne prie ko pats skirtytuvas ir yra 25 cm ilgio vamzdis tik prie vieno jo galo privirintas staciakampis.
Papildyta:
QUOTE(mibas @ 2009 04 08, 09:10)
Man niekas nenudege. Kurenu tik anglimis.
is duok paslapti kaip cia taip? nes visiems nudega.
Net suabejojau... nuejau paziuret dar karta. Na tikrai niekas nenudege, koki pirkau toks ir likes.
As laikiau 75-85C, ventiliatorius pastoviai ijungtas.. kodel nenudege nzn.. katilas pirktas 2008-03.
As laikiau 75-85C, ventiliatorius pastoviai ijungtas.. kodel nenudege nzn.. katilas pirktas 2008-03.
va kaip atrodo mano skirstytuvas:
O tai kas nudega, tas vamzdis iki sparneliu?
O tai kas nudega, tas vamzdis iki sparneliu?
QUOTE(mibas @ 2009 04 08, 10:05)
Iš mano stropuvos s20 anglinio skirstytuvo liko tik truputis apie 3 cm. Pradėjau ekploatuoti praeitų metų lapkritį. Gal pas mus kažkas blogai, bet tada nekeistų stropuva tų skirstytuvų, nes man pakeitė nauju.
QUOTE(arturios @ 2009 04 08, 11:26)
jus nesupykit bet saket kad daug skaitet tai paskaitykit is naujo sioje temoj 5 puslapi as esu nupieses kaip atrodo oro skirstytuvas;apatinis paveikslelis vaizdas is virsaus,teleskopas visai ne prie ko pats skirtytuvas ir yra 25 cm ilgio vamzdis tik prie vieno jo galo privirintas staciakampis.
Papildyta:
Papildyta:
Nepykstu ,nes daug tos informacijos ir ne visa isliko..tai cia toks skirstytuvas angliniame...Kad nudega -tai rodo kad ten zidinys degimo ..tai priklauso nuo oro padavimo srauto greicio ir traukos..(pramoniniuose katiluose dega net samotas...;-))
QUOTE(mibas @ 2009 04 08, 09:43)
Net suabejojau... nuejau paziuret dar karta. Na tikrai niekas nenudege, koki pirkau toks ir likes.
o tai ventiliatoriaus davikliu nesi pajunges?