QUOTE(xNeriusx @ 2009 04 04, 19:55)
tai kaip ten kureni, tas pjuvenas ? as kazkada deginau pjuvenas irgi, bet deginau atidares apatines dureles. degdavo neblogai (kai isidegdavo), bet kaminas irgi neblogai uzsikimso tada... pas mane senos gamybos Stropuvos katilas, nera ipuciancio ventiliatoriaus - ar imanoma su sitokiu katilu kurenti pjuvenomis ? noriu paklausti, nes pjuvenu turiu uzkaupes truputi
su senu katilu tai nezinau,bet su s-40 angliniu;be iputimo ventiliatoriaus neis.katilas dirba nestabiliai,nebent geras vejas laukia.i katila telpa 3 bulviniai maisai pjuvenu,statau anglini oro skirstituva bet sklendes oro pasildymo bakelyje neatidarau,palieku kaip sumalkom,perdariau paranitines tarpines atsidarima,vienas krastas prispaustas,okitas is kur ipucia ventiliatorius kelnojasi nes kai isijungdavo ventiliatorius jis prispausdavo paranita katilas gesdavo kai ventiliatorius atsijungdavo paranitine tarpine pakila ir katilas kaisdavo toliau.perdariau ir ventiliatoriaus pajungima;man netiko kad jis pusdavo kai pecius ir uzgeses, gamykline rele turi labai dideli temp. diapazona.,fazini laida pajungiau nuo siurbliuko reles,o nuliniam laiduj staciau dar viena rele kad ikaitus katilui iki tam tikros temper atjungtu ventiliatoriu,gaunasi taip;ventiliatorius isijungia,issijungia nuo siurblio reles. su gamykline nustatau kada isijungt,ir su trecia nustatau kada issijungt. taip katilas dirba 5 C skirtumu.nustatydavau katiluj 65C ir ventiliatorius kad isijungtu nuo~64C ir issijungtu nuo67C.nudegus pusei pjuvenu katilas susvyruoja bet netrunka susivienodinti. taip pas mane katilas dega~1.5 paros.kai is naujo pakuriu kaminas nudega.