Įkraunama...
Įkraunama...

Žvakės principu degantys kieto kuro katilai

ixxxxxxxiulka,atbulini voztuva ant hidroforo pasitikrinkite.

na mibas,akys atsivere? biggrin.gif 4u.gif

akumuliacine talpa pastatai ir i katiline kas antra diena eini tik malkas kurti o ne stropuvos skyluciu krapstineti.

zinau zmogu gaminanti kkk na jau gal apie 20m,duju generaciniai,toks pecius atitarnavo 9m,jame net vanduo buvo kurenamas biggrin.gif ,ta prasme pjuvenos su sniegu.kas yra svarbu-dureles malkoms is virsaus,patogu tiek malkas mesti tiek pjuvenas pilti.tarnautu ilgiau,bet aisku turbut kodel tik 9m.storas metalas.kaina budavo siek tiek virs 2k,ar tai 2300.. vienzo.. paemus stropuvos kaina,tai uz ta pacia kaina turi normalu peciu ir akumuliacine talpa kurioje ir elektrinis tenas yra.ir ta pati akumuliacine yra jau didelis pliusas,gal nuo zidinio bus noro vamzdzius dasivesti iki akumuliacines,ar koki saules kolektoriu prisijungti.
is stropuvos tokia ir ekonomija,duok diev ka tas pecius 5metus pratrauktu,ka daug malku telpa tai nematau jokios ekonomines naudos.na nera ka cia daug diskutuoti,nestatyciau tokio peciaus pas save.
Originalas stropuvos katilas nesprogsta , o subliukšta i vidu. jei neprižiurėt bet kuris katilas nuneš puse namo.geriau pasidomėkit prie kokio spaudimo dirba žvakė,ir prie kokio dirba kiti katilai ? Čia žvakės principo degantys kieto kuro katilai,forumas O jus žvakės nenorit.

nuuu arturios va cia tai topas thumbup.gif ,o prie kokiu spaudimu dirba vienokie ir kitokie katilai? as kaip suprantu is tavo pasisakymo,netgi zvakiu spaudimas yra palankesnis pikejui?
o pas tave keistas supratis apie foruma,toks vaizdas,kad turi rasyti tik palankiai ir nenukrypti nuo stropuvos temos,o mano supratimu cia yra informacijos saltinis kuris padeda isvengti sudu shopingo.
schemos stropuvos... kai siuliau naudoti trieigius-liepe negrybauti ir naudoti tik ju schemas,o dabar jau ant kiekvienos sistemos naudoja,tormazai svelniai tariant biggrin.gif
Atsakyti
Jos ir nebuvo uzvertos. As pilnai patenkintas katilu ir ne kiek nesigailiu. Jei reiktu rinktis vel rinkciausi ta pati. Kas antra diena vaikscioti man irgi netinka. As jei galeciau tai dujas pasijungciau, kad tik maziau tu vizitu i katiline. Skyluciu krapstymas irgi ne problema, valau retai, ne ka dazniau nei paprasta katila (lyginu pagal tevo patirti). Angliu daugiau sunaudojau, bet pinigine prasme tai nera didele suma, tad man sis katilo minusas ne esminis. Bet cia kaip sakoma pasirinkimo laisve smile.gif Jei jau taip nusistates pries siuos katilus tai tegul, neitikinesiu. Svarbu man gerai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mibas: 25 kovo 2009 - 16:28
O tai karstas vanduo gali nubegti jei hidroforo atbulinis voztuvas sugedes?
QUOTE(vietinis @ 2009 03 25, 18:15)

Atsakyti

Jos ir nebuvo uzvertos. As pilnai patenkintas katilu ir ne kiek nesigailiu. Jei reiktu rinktis vel rinkciausi ta pati. Kas antra diena vaikscioti man irgi netinka. As jei galeciau tai dujas pasijungciau, kad tik maziau tu vizitu i katiline. Skyluciu krapstymas irgi ne problema, valau retai, ne ka dazniau nei paprasta katila (lyginu pagal tevo patirti). Angliu daugiau sunaudojau, bet pinigine prasme tai nera didele suma, tad man sis katilo minusas ne esminis. Bet cia kaip sakoma pasirinkimo laisve smile.gif Jei jau taip nusistates pries siuos katilus tai tegul, neitikinesiu. Svarbu man gerai
smile.gif

butent tai ir yra svarbiausia "svarbu man gerai",bet prie to pacio juk galime pasakyti,jog nera taip gerai kaip noretusi.o kuro ekonomija turetu buti pirmoje vietoje. viskas yra gerai,as neesu nusistates taip,kad mane reiketu itikineti,be to abejoniu pasirinkime nekelia stropuvos servisas,kita vertus,jus manes manau niekada nepamatysite perkancio sau peciu,gal tiesiog mes skirtingai suprantame skirtingus dalykus,as isivaizduoju visiskai kitokia katiline ir kitoki peciu.
apie malku krovima i peciu ner ne ka kalbeti,neisivaizduoju kaip moterys gali juos pirkti,plaukai ilgi,nagai ilgi,i peciu reikia ilysti iki puses,tam kad kuo tvarkingiau imesti ta malka,ar nera taip? na gal ne taip ziauriai,bet belekaip net malku negali sumesti. Na vyru tai neliecia,juk galima laisvalaikiu peciu ir pagramdyti,pakurti,pravalyti,ksakant pasi3.14st prie peciaus bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif deja,atsiprasau moteru,galbut kai kurios megsta ta pati laisvalaikiu padaryti prie peciaus biggrin.gif 4u.gif sorry

ixxxxiulke papuole,gamintojai juk nepagalvojo jog jus galite uzmirsti uzdaryti oro padavimo sklende,itariu gerai isidega,termometras antra rata sukti turejo smile.gif
tokia ir apsauga,apsauginis voztuvas panasiai zmogaus ugyje,galima ir veida nusiplikyti g.gif smile.gif ,na pabrezia montuoti pagal ju chemas,bet nepabrezia,kad reikia apsaugini voztuva nukreipti taip ir taip,uzmauti ta ir ana. ir kodel kaip apsaugos,negali I TA PACIA KAINA itraukti akumuliacines talpos.

O tai karstas vanduo gali nubegti jei hidroforo atbulinis voztuvas sugedes?
gali,o dar nepatikrinote? is sulinio vanduo? uz hidroforo vamzdis turetu buti siltas. vanduo reikia manyti svarus is kranu bega. kas ten zino,gal maudosi kas nors be jusu zinios,paslapcia,tai ir dingsta biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vietinis: 25 kovo 2009 - 19:21
Tik jau nesakykit ,kad cia vel ne i tema lotuliukas.gif I tema ar ne,bet pasiskaiciuokit. www.kotly.irleh.com.pl
paziurekit ten is dvieju ,vienas tik malkom,kitas viskuo,anglis ,malkos,drozles. Kas idomu,tai pagal lentele jo veikimo laikas su tam tikru kg malku. ir angliu. Gal as blogai skaiciuoju,bet jis kazkaip nerealiai jau ima mazai kuro. Pagal mane maziau nei Stropuva. Idomu palyginti,nes ka zinosi to ant peciu nenesiosi, lotuliukas.gif
Atsakyti
Dar iškilo klausimas...
O jūs išnaujo kuriant katilą, uždarot trieigį, kaip kad radau parašyta Stropuvos rekomendacijose? Ar kai jau nustatot srautą per katilą, tai nieko ir nebereguliuojate...
Atsakyti
As bent jau is naujo kuriant nieko nereguliuoju. Pakraunu pilna angliu iki pat dureliu, tada uzmetu 5-6 lentutes ir jas padegu. Uz puses valandos jau buna 80C. Pas mane net balansinio voztuvo nera, sakiau reiks sia vasara susimontuoti, gal su srautais pazaidus dar ilgesni kurenimosi laika istempciau.
Atsakyti
Pernai nusipirkome universalu (anglini)Stropuvos peciu.Suskubome ieskoti santechniko kuris techniskai sugebetu ji prijungti prie sildymo sistemos.RADOM !!! Santechnikos ,,asa" bent taip jis prisistate tokiu peciu kaip Stropuvos peciu junges ne viena desimti.Pristatatau - Jonas Balsiukas tel.862077529 Sirvintu raj. Sesoleliu km.Kaip jis pats priritate junges ne viena dešimti tokiu katilu Taigi sutarem del kainos ir darbai per pora dienu buvo baigti - pecius sumontuotas ir uzkurtas.Iskarto iskylo maaaazyte problema pecius nekaito supiltos malkos ir briketai smilko o nedege.J.Balsiukas paaiskino,kadangi name yra kombinuota sildymo sistema (t.y. ir radiatoriai ir grindinis sildymas)tai yra normalu pecius ikais ir viskas bus tvarkoj.Viskas tvarkoj netapo nei uz dvieju dienu nei uz savaites - peciu nekaito,o ,,verke" kondesatu.Prasidejo mano didžiosios konsultacijos telefonu su J.Balsiuku jis maloniai paaiskino,kad taip yra del slapiu briketu.Kazkodel man jie pasirode neslapi ,bet del sventos ramybes peciu uzkroviau sausom malkom ,bet pecius nedege.Tada J.Balsiukas paaiskino kad taip yra del nesubalansuotos sistemos veliau kad as nemoku kurti peciaus.Mazdaug po menesio neapsikentes paskambinau i Stropuos gamykla atvykes konsultantas problema isprende per 10 sek. Kadangi pecius universalus ir jis is gamyklos buna paruostas kurenti anglimi reikia peciaus viduje perjungti sklende kurenti malkomis.Konsultantas išvardijo dar kelis nemoksiskai atliktus darbus,o butent vienas is ju tai kad balansinis kranas sumontuotas pries siurbliuka.Konsultantas pats paskambino J.Balsiukui ir isdeste visus katilo pajungimo trukumus.J.Balsiukas pazadejo viska ištaisyti per savaite kai tik ras laisvesnio laiko.Suprnatama jo atvykimo nesulaukiau nei po savaites nei po poros menesiu.
P.S. siuo metu J.Balsiukas dirba UAB ,,Nepo“ servisas.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bannga: 25 kovo 2009 - 20:58
QUOTE(vietinis @ 2009 03 25, 16:15)

na mibas,akys atsivere? biggrin.gif  4u.gif 

akumuliacine talpa pastatai ir i katiline kas antra diena eini tik malkas kurti o ne stropuvos skyluciu krapstineti.

zinau zmogu gaminanti kkk na jau gal apie 20m,duju generaciniai,toks pecius atitarnavo 9m,jame net vanduo buvo kurenamas biggrin.gif ,ta prasme pjuvenos su sniegu.kas yra svarbu-dureles malkoms is virsaus,patogu tiek malkas mesti tiek pjuvenas pilti.tarnautu ilgiau,bet aisku turbut kodel tik 9m.storas metalas.kaina budavo siek tiek virs 2k,ar tai 2300.. vienzo.. paemus stropuvos kaina,tai uz ta pacia kaina turi normalu peciu ir akumuliacine talpa kurioje ir elektrinis tenas yra.ir ta pati akumuliacine yra jau didelis pliusas,gal nuo zidinio bus noro vamzdzius dasivesti iki akumuliacines,ar koki saules kolektoriu prisijungti.
  is stropuvos tokia ir ekonomija,duok diev ka tas pecius 5metus pratrauktu,ka daug malku telpa tai nematau jokios ekonomines naudos.na nera ka cia daug diskutuoti,nestatyciau tokio peciaus pas save.

nuuu arturios va cia tai topas thumbup.gif ,o prie kokiu spaudimu dirba vienokie ir kitokie katilai? as kaip suprantu is tavo pasisakymo,netgi zvakiu spaudimas yra palankesnis pikejui?
  o pas tave keistas supratis apie foruma,toks vaizdas,kad turi rasyti tik palankiai ir nenukrypti nuo stropuvos temos,o mano supratimu cia yra informacijos saltinis kuris padeda isvengti sudu shopingo.
  schemos stropuvos... kai siuliau naudoti trieigius-liepe negrybauti ir naudoti tik ju schemas,o dabar jau ant kiekvienos sistemos naudoja,tormazai svelniai tariant biggrin.gif

Ne taip supratai mano pasakyma,kalba ėjo apie spaudima ir slėgi,o žvakėje yra 1,5 bar. o viadruse 4 bar.tai kuris stipriau jobl.
Na odel forumo gal tu ir teisus; bet jegu tu turi subaru automobili gi neini i pontjako foruma paklaust kiek kuro sunaudoja subaru??? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(-Rasa-Puppies @ 2009 03 25, 19:44)
Tik jau nesakykit ,kad cia  vel ne i tema lotuliukas.gif I tema ar ne,bet pasiskaiciuokit.  www.kotly.irleh.com.pl
paziurekit ten is dvieju ,vienas tik malkom,kitas viskuo,anglis ,malkos,drozles. Kas idomu,tai pagal lentele jo veikimo laikas su tam tikru kg malku.  ir angliu. Gal as blogai skaiciuoju,bet jis kazkaip nerealiai jau ima mazai kuro. Pagal mane maziau nei Stropuva. Idomu palyginti,nes  ka zinosi to ant peciu nenesiosi, lotuliukas.gif

170 kg angliu jis degina 15 paru sokas: . Vieni pažystami kaška panašaus turi. i diena sueina 2 kibirai angliu ir praktiškai du kibirus poto pelenu,ir kas antra diena valo kur shemoj parodyta 3 ir 4 kameros.
Atsakyti
arturios:
Originalas stropuvos katilas nesprogsta , o subliukšta i vidu. jei neprižiurėt bet kuris katilas nuneš puse namo.geriau pasidomėkit prie kokio spaudimo dirba žvakė,ir prie kokio dirba kiti katilai ? Čia žvakės principo degantys kieto kuro katilai,forumas O jus žvakės nenorit.

na mes jau pasidomeje 4u.gif

arturios:
Ne taip supratai mano pasakyma,kalba ėjo apie spaudima ir slėgi,o žvakėje yra 1,5 bar. o viadruse 4 bar.tai kuris stipriau jobl.
Na odel forumo gal tu ir teisus; bet jegu tu turi subaru automobili gi neini i pontjako foruma paklaust kiek kuro sunaudoja subaru???
biggrin.gif

nagi ,placiau papasakok apie ka tu.
"come on man" doh.gif ,ne pramogu skyrelis,kokie dar subaru doh.gif ,zvakes bliuska i vidu,bet per du aukstus,o tu matau sypseneles megsti:) atsidaro langas po kaire,visooookiu kooookiu tik nori:) thumbup.gif

QUOTE(palang-mamyte @ 2009 03 12, 15:59)
aiskus supyks tie kurie turi zvakes principo katilus, bet vis delto noriu papasakot ka man pareiske jau 3-cia sildymo firma: ogi vienu balsu jie tvirtina kad tokie katilai tai tiksinti bomba namie, aiskino jie man ten apie spaudima , slegi ir  panasiai, bet pats geriausias pavyzdys tai pries menesi palangoj(butingeje) SPROGES BUTENT TOKS PAT KATILAS) nu zinokit man tai nuotrauku vaizdo pakako, truko net perdengimo plokste (lubose)
reikia issirinkt katila, nu kad ir ilgai jis dega, bet zvakes principu katilo nenoriu  schmoll.gif

nemanau,kad zvakiu turetojai turetu pykti g.gif katila paleido i prekyba pusiau sioki toki,va o "arturios" sako ,kad "originalas" nesprogsta.ir zinok zmogau kuo tiketi... bet arturios zino kad bliuksta i vidu,kaip kodel,kokios salygos.. biggrin.gif arturios zino tikraja tiesa smile.gif smile.gif smile.gif
P.S. jeigu draugas turi zvake,tai paskambinus gali jau neklaust ka jis veikia-"srauta reguliuoja" biggrin.gif tiesa? tongue.gif

Atsakyti
QUOTE(vietinis @ 2009 03 26, 00:37)
arturios:

na mes jau pasidomeje 4u.gif
  arturios:
Na odel forumo gal tu ir teisus; bet jegu tu turi subaru automobili gi neini i pontjako foruma paklaust kiek kuro sunaudoja subaru???
biggrin.gif

nagi ,placiau papasakok apie ka tu.
  "come on man" doh.gif ,ne pramogu skyrelis,kokie dar subaru doh.gif ,zvakes bliuska i vidu,bet per du aukstus,o tu matau sypseneles megsti:) atsidaro langas po kaire,visooookiu kooookiu tik nori:)  thumbup.gif

nemanau,kad zvakiu turetojai turetu pykti g.gif  katila paleido i prekyba pusiau sioki toki,va o "arturios" sako ,kad "originalas" nesprogsta.ir zinok zmogau kuo tiketi... bet arturios zino kad bliuksta i vidu,kaip kodel,kokios salygos.. biggrin.gif  arturios zino tikraja tiesa smile.gif  smile.gif  smile.gif   
  P.S.  jeigu draugas turi zvake,tai paskambinus gali jau neklaust ka jis veikia-"srauta reguliuoja" biggrin.gif tiesa? tongue.gif

TAVO LANGAS KAIREJE TIKRAI TAVE ATITINKA....
Atsakyti