na man su katilu panaši istorija buvo, kol negyvenau apie tris mėnesius kūriau vargo nemačiau. Užkurdavau, traukdavo pasiutusiai, tai dar pravėręs dureles gėrėjausi kaip puikiai dega. Na ir ką, parsikrausčiau, savaitę normaliai kūriau, po to po truputį matau,kažkas ne taip. nenori kurtis, tik dureles uždarai, gęsta, dūmai atgal eina, kondensato po litrą per kūrimą pribėgdavo. Nuėmiau sujungimo vamzdį, pravaliau tą 2 cm tarpelį kur dūmai išeina, viduj irgi nugrandžiau. dėl tikrumo ir kaminą pravalyt nusprendžiau, su benzinu.....
. .....Po visų nuotykių keletą dienų kūrenosi, vėliau ir vėl tas pats. Po savaitės tokio kūrimo aplink Stropų jau su kirviu buvau pradėjęs vaikščioti
. Na bet... dar kartą nuėmiau dūmų išėjimo vamzdį, GERAI, LABAI GERAI Pragrandžiau, tą suknistą 2 cm oro išėjimo iš katilo angą, vidines ertmes ir jau 2 su puse savaitės kūrenuosi ramiai,... pokolkas. Manau didžiausia klaida šioje istorijoje buvo per maža katilo temperatūra pirmaisiais kūrenimo mėnesiais. laikiau apie 60 - priskręto. Na ir aišku srautai. Dabar ant grįžtamojo ventilio esanti rankėnėlė, tiksliau jos galas nuo uždaros padėties apie porą cm. tik atsuktas. antro aukšto radiatorių grįžtamąją šaką prisukau tiek, kad vanduo jau būna gerai pravėsęs. grindinio šioldymo grįžtamojo srauto reguliatorius irgi minimaliai palikau atsuktus. Šilumos pakanka, tik gal užšyla kažkiek lėčiau, bet degimo laikas tai kompensuoja.
ČIA ISTORIJA APIE STROPUVOS ANGLINĮ 20KW, KURIAME SKIRTUMAS NUO PAPRASTO TIK PAPILDOMAS KEIČIAMAS VAMZDIS IR KARLSONO PROPELERIS SU DĖŽE. IR VISAS ŠIS LUX PRIEDŲ PAKETAS PAGALVOJUS APIE 1,5 T.LT IŠĖJO
Žodžiu, kadangi pats esu ant eksperimentų linkęs - nesigailiu, turiu ką veikt po darbo