Įkraunama...
Įkraunama...

Vegetacinė distonija III

QUOTE(Rasmike @ 2010 09 24, 17:41)
jo,ir darysiuos kiek imanoma greiciau,nors buvau i IS nuejes foruma,papasakojau moteriskems apie mano simptomus ,jos pasake tai ne IS tikrai,sako net nepanasu,sako tai VD arba kraujotakos sutrikimas..:/

Labas Polai, aš manau, jei tu taip užsiparinęs ir įsitempęs ištysai, tai ko norėti... O nebandei, kad ir kaip būtų bloga šypsotis per jėgą, bandyti mąstyti teigiamai ir t.t. Nes ta savijauta labai daug nuo minčių priklauso dar, jei esi visiškai nusivilęs, tai tiesiog smukdai save gilyn vis... Taip ir višiskai sveikas žmogus gali nusivažiuoti...
Aišku ir ta medicina ten pas jus, kraupu skaityti kažkaip... Paskaičius tavo postą, tai tik pagalvojau, kad geriau sausą duoną graužti su vandeniu(tfu tfu tfu), bet LT rolleyes.gif Nes jei ten tik aspirinus kiša... Tai ką žinau...

Parsisiųsk šituos audio atsipalaidavimo pratimus, gal bent kiek aprimsi...

http://www.iskauskiene.lt/atsisiusk/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Liepa18*: 24 rugsėjo 2010 - 16:51
QUOTE(*Liepa18* @ 2010 09 24, 14:49)
Labas Polai, aš manau, jei tu taip užsiparinęs ir įsitempęs ištysai, tai ko norėti... O nebandei, kad ir kaip būtų bloga šypsotis per jėgą, bandyti mąstyti teigiamai ir t.t. Nes ta savijauta labai daug nuo minčių priklauso dar, jei esi visiškai nusivilęs, tai tiesiog smukdai save gilyn vis... Taip ir višiskai sveikas žmogus gali nusivažiuoti...
Aišku ir ta medicina ten pas jus, kraupu skaityti kažkaip... Paskaičius tavo postą, tai tik pagalvojau, kad geriau sausą duoną graužti su vandeniu(tfu tfu tfu), bet LT rolleyes.gif Nes jei ten tik aspirinus kiša... Tai ką žinau...

Parsisiųsk šituos audio atsipalaidavimo pratimus, gal bent kiek aprimsi...

http://www.iskauskiene.lt/atsisiusk/

aciu tau liepa,pabandysiu,tik labai gailiuosi is tikro kad magentinio nepasidariau lietuvoje:(
Atsakyti
QUOTE(Rasmike @ 2010 09 24, 17:54)
aciu tau liepa,pabandysiu,tik labai gailiuosi is tikro kad magentinio nepasidariau lietuvoje:(

Na bet vist iek, šventėms gal grįši? Svarbu nepanikuoti, kiek įmanoma išlaikyti ramybę... Nes ta panika tik dar labiau viską blogina, nuo jos tik daugėja somatinių simptomų...

Tu minėjai, kad lankeisi pas gerą gydytoją čia LT, bet jis manau juk būtų pastebėjęs jau, kad tau reik rimtesnio ištyrimo... Ar taip nemanai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Liepa18*: 24 rugsėjo 2010 - 16:58
QUOTE(*Liepa18* @ 2010 09 24, 14:57)
Na bet vist iek, šventėms gal grįši? Svarbu nepanikuoti, kiek įmanoma išlaikyti ramybę... Nes ta panika tik dar labiau viską blogina, nuo jos tik daugėja somatinių simptomų...

Tu minėjai, kad lankeisi pas gerą gydytoją čia LT, bet jis manau juk būtų pastebėjęs jau, kad tau reik rimtesnio ištyrimo... Ar taip nemanai?

butent,tas gydytojas neurologas,dirba nervu skyriuje vedeju siauliu ligonineje,plius jis ir IS sajungos kazkox ten pirmininkas,nu butu naivu tiketi kad jis nepasstebetu IS!! jis padare man galvos kraujagysliu tyrima ultragarsu,sako nieko blogo,nervai nusede tai prirase raminamuju.beje viena drauge ejo pas ji,jai dare ta pati tyrima,is karto pamate kad jai negerai,nusiunte ja i magnetini ir raso jai IS.jis man pasake jei tu dvejoju ,nueik pasidaryk,paciam ramiau bus,nes jis mate kad ash ant tiek buvau isitikines jok turiu rimta liga..sako tas tyrimas nera simta procentu,bet sako nieko blogo nematau,ir nematau reikalo siusti magnetinio..nebezianu zinok ka galvoti,sanariu skausmai,da desines puses sanariai labiau skauda nei kaires,prisimastau vel:/ kur man rasti ramybe
Atsakyti
QUOTE(Rasmike @ 2010 09 24, 18:04)
butent,tas gydytojas neurologas,dirba nervu skyriuje vedeju siauliu ligonineje,plius jis ir IS sajungos kazkox ten pirmininkas,nu butu naivu tiketi kad jis nepasstebetu IS!! jis padare man galvos kraujagysliu tyrima ultragarsu,sako nieko blogo,nervai nusede tai prirase raminamuju.beje viena drauge ejo pas ji,jai dare ta pati tyrima,is karto pamate kad jai negerai,nusiunte ja i magnetini ir raso jai IS.jis man pasake jei tu dvejoju ,nueik pasidaryk,paciam ramiau bus,nes jis mate kad ash ant tiek buvau isitikines jok turiu rimta liga..sako tas tyrimas nera simta procentu,bet sako nieko blogo nematau,ir nematau reikalo siusti magnetinio..nebezianu zinok ka galvoti,sanariu skausmai,da desines puses sanariai labiau skauda nei kaires,prisimastau vel:/ kur man rasti ramybe

Kai žmogus patiria ištysinį stresą, tai pirmiasia reaguoja sanariai žinok...
O dėl gyd., tai esu įsitikinusi, kad jis teisus, o tau taip pasakė, kad jei nori eik, vien dėl to, kad yra tokių žmonių kategorija, kurie prisikuria ligų ir nenurimsta, kol neišsitiria smile.gif
O gal turi galimybę lankyti kokią jogą ar meditaciją...? Arba baseiną...
Aišku, jei tave pastoviai graužia ta mintis, tai grįžęs į LT išsitirk dėl savo šventos ramybės, kad toliau nealintum savęs mintimis.

O dar klausyk, tu neturi tokio pomėgio googlinti medicininius psl., ir sau taikyti? smile.gif Nes jei taip, tai kuo greičiau atsisakyk šito žalingo įpročio biggrin.gif Kuo mažiau gilinkis į viską, gal tai atrodys nesąmonė, neatsakinga, bet manau jau žymiai geriau būtų kažkaip nurimti, laukti vizito į LT. Nes nu kas gero bus, jei tu toliau save audrinsi ir blaškysies...

Ištikro pas žmogų yra taip - kuo tu daugiau jaudinsies dėl sveikatos, tuo labiau tau ji streikuos ir tu jos neturėsi. Kuo mažiau galvot ir kalbėk apie savo sveikatą su savo rato žmonėmis, aišku žmonai gali pasakyti, kad jauties nekaip, bet nesileisk į detales, nes nuo jų tu dar labiau save grūzini. Imkis skaityti kokias knygas apie teigimą mąstymą - labai padeda tokios.
Ir šiaip kažkur skaičiau vieną komentarą, kad parinosi parinosi žmogelis dėl sveikatos, o ji vis blogėjo, vieną dieną nusispjovė ir pasakė, kad gyvens šia diena ir dzin, kas bus rytoj. Ir po tokio lūžio, susitvarkė jo sveikata. Čia taikau tiems, kurie turi VD, visokias baimes, pertemptus nervus, PA, fobijas ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Liepa18*: 24 rugsėjo 2010 - 17:26
QUOTE(*Liepa18* @ 2010 09 24, 15:10)
Kai žmogus patiria ištysinį stresą, tai pirmiasia reaguoja sanariai žinok...
O dėl gyd., tai esu įsitikinusi, kad jis teisus, o tau taip pasakė, kad jei nori eik, vien dėl to, kad yra tokių žmonių kategorija, kurie prisikuria ligų ir nenurimsta, kol neišsitiria smile.gif
O gal turi galimybę lankyti kokią jogą ar meditaciją...? Arba baseiną...
Aišku, jei tave pastoviai graužia ta mintis, tai grįžęs į LT išsitirk dėl savo šventos ramybės, kad toliau nealintum savęs mintimis.

O dar klausyk, tu neturi tokio pomėgio googlinti medicininius psl., ir sau taikyti? smile.gif  Nes jei taip, tai kuo greičiau atsisakyk šito žalingo įpročio biggrin.gif  Kuo mažiau gilinkis į viską, gal tai atrodys nesąmonė, neatsakinga, bet manau jau žymiai geriau būtų kažkaip nurimti, laukti vizito į LT. Nes nu kas gero bus, jei tu toliau save audrinsi ir blaškysies...

Ištikro pas žmogų yra taip - kuo tu daugiau jaudinsies dėl sveikatos, tuo labiau tau ji streikuos ir tu jos neturėsi. Kuo mažiau galvot ir kalbėk apie savo sveikatą su savo rato žmonėmis, aišku žmonai gali pasakyti, kad jauties nekaip, bet nesileisk į detales, nes nuo jų tu dar labiau save grūzini. Imkis skaityti kokias knygas apie teigimą mąstymą - labai padeda tokios.
Ir šiaip kažkur skaičiau vieną komentarą, kad parinosi parinosi žmogelis dėl sveikatos, o ji vis blogėjo, vieną dieną nusispjovė ir pasakė, kad gyvens šia diena ir dzin, kas bus rytoj. Ir po tokio lūžio, susitvarkė jo sveikata. Čia taikau tiems, kurie turi VD, visokias baimes, pertemptus nervus, PA, fobijas ir t.t.

liepute,ash jau tiek isgooglines kad jau pats daktaru galesiu dibti:D visu ligu simptomus atsimenu ,jau ir angliskuose puslapiuose visur isnarsiau,bet pastaruoju laiku jau nebegooglinu,nusibodo.Daba tik va cia uzeinu pasiteirauti,pasiguosti ir padejuoti... matai ash dirbu naktimis,poto diena miegu,dirbu pakankamai sunku darba,tai laisvalaiki praleisti baseine nera sansu,na savaitgali nebent..gal noreciau kokia knyga paskaityti,bet nieko cia neturiu anglijoje...:/ speju eisiu cia anglijoje akiu dugnus tirtis,su zmona pakalbejom,nes ir akiu nauju noreciau ir siaip del savo sveikatos,sako akiu dugnai parodo daug ligu..
Atsakyti
QUOTE(Rasmike @ 2010 09 24, 20:33)
liepute,ash jau tiek isgooglines kad jau pats daktaru galesiu dibti:D visu ligu simptomus atsimenu ,jau ir angliskuose puslapiuose visur isnarsiau,bet pastaruoju laiku jau nebegooglinu,nusibodo.Daba tik va cia uzeinu pasiteirauti,pasiguosti ir padejuoti... matai ash dirbu naktimis,poto diena miegu,dirbu pakankamai sunku darba,tai laisvalaiki praleisti baseine nera sansu,na savaitgali nebent..gal noreciau kokia knyga paskaityti,bet nieko cia neturiu anglijoje...:/ speju eisiu cia anglijoje akiu dugnus tirtis,su zmona pakalbejom,nes ir akiu nauju noreciau ir siaip del savo sveikatos,sako akiu dugnai parodo daug ligu..

Dėl knygų, tai internete gali pasiieškoti PDF ar audio knygų/seminarų...
O pvz., tau darbo grafiko neįmanoma pakeisti? Nes visgi tas nuolatinis naktinis darbas manau nemažai žalos daro... g.gif
PS. jei supranti rusiškai, tai aš turiu vieną audio knygą, kaip nustoti nerimauti, jei norėsi parašyk savo skaipą - permesiu.. wink.gif

O čia šiaip, pasiskaitymui visiems http://panikosbrolia...r-atakos-3.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Liepa18*: 25 rugsėjo 2010 - 08:27
simike ir liepa18 parasykit i skype,butu idomu pasidalinti patarimais apie sia liga.skype: polas23
Atsakyti
QUOTE(Rasmike @ 2010 09 25, 16:25)
simike ir liepa18 parasykit i skype,butu idomu pasidalinti patarimais apie sia liga.skype: polas23

Prijungiau tave prie skaipo, bet šiaip aš nenorėčiau daug kalbėti apie tas nesąmones smile.gif O be to nesu žinovė, tiesiog, jei randu kokios medžiagos, paskaitau ir tiek, bet šiaip stengiuos kuo mažiau smile.gif Tiesiog labai dažnai daug ką perimu ir po jaučiuos ne kaip rolleyes.gif Manau žymiai geriau dalintis teigiama info, apie pozityvų mąstymą ir t.t. Šiaip man net ir mano psichologė uždraudė landžioti po tokius forumus, kad kuo mažiau skaitinėti, kaip kitiems darosi ir t.t., na bet vat į lendu kartais - duotų man ji už tokius dalykus, jei sužinotų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*Liepa18* @ 2010 09 25, 14:22)
Prijungiau tave prie skaipo, bet šiaip aš nenorėčiau daug kalbėti apie tas nesąmones smile.gif O be to nesu žinovė, tiesiog, jei randu kokios medžiagos, paskaitau ir tiek, bet šiaip stengiuos kuo mažiau smile.gif Tiesiog labai dažnai daug ką perimu ir po jaučiuos ne kaip rolleyes.gif Manau žymiai geriau dalintis teigiama info, apie pozityvų mąstymą ir t.t. Šiaip man net ir mano psichologė uždraudė landžioti po tokius forumus, kad kuo mažiau skaitinėti, kaip kitiems darosi ir t.t., na bet vat į lendu kartais - duotų man ji už tokius dalykus, jei sužinotų biggrin.gif

noreciau pakalbeti apie viska.nebuvau ash pas psichoterapiauta,tiesiog dar ne daugiau nei metus,o tuo labiau anglijoje nueiciau pasji,kazi ar suprasciau ka jis ten shneketu:) na esme gal suprasciau:) o lietuvoje grizes begau pas neurologa..kaip pozityviai pastyti nzn,tiesiog viskas nesiseka ir tiek,krenta viskas po kojom,o da sveikata palinko..
Atsakyti
QUOTE(Rasmike @ 2010 09 25, 19:58)
noreciau pakalbeti apie viska.nebuvau ash pas psichoterapiauta,tiesiog dar ne daugiau nei metus,o tuo labiau anglijoje nueiciau pasji,kazi ar suprasciau ka jis ten shneketu:) na esme gal suprasciau:) o lietuvoje grizes begau pas neurologa..kaip pozityviai pastyti nzn,tiesiog viskas nesiseka ir tiek,krenta viskas po kojom,o da sveikata palinko..

Na aš dar nesu tokia tvirta, kad galėčiau dažnai kalbėti apie tai, mane tiesiog blogai veikia, ypač kalbos apie blogumus, simtopus ir t.t., net kitų žmonių, kažkaip per daug įsijaučiu... blush2.gif Dabar pradėjau darbuotis su psichologe, tai tikiuosi po kurio laiko jau kitaip viską priimsiu, daug ramiau ir šaltesne galva smile.gif
O apie pozityvų mąstymą vien pagooglinęs daug info rasi, tiesiog imk ir skaityk, ir bandyk keisti mąstymą... Nes jei mąstymo nepakeisti, jokie vaistai tau nepagelbės... Aišku, tam kartui bus gerai, bet kas po to, nes vaistai problemos neišprendžia...
Papildyta:
TIKRA ISTORIJA APIE MINTIES GALIĄ:

Morrisas Goodmanas
Knygų autorius, pasaulyje žinomas lektorius

Mano istorija prasidėjo 1981m. kovo 10 d. Ši diena iš esmės pakeitė mano gyvenimą. Jos niekada nepamiršiu. Mano lėktuvas patyrė avariją. Atsidūriau ligoninėje visiškai suparalyžiuotas. Lūžo mano stuburas - pirmasis ir antrasis kaklo slanksteliai, netekau rijimo reflekso - negalėjau nei gerti, nei valgyti, be to, buvo pažeista diafragma - negalėjau kvėpuoti. Galėjau tik mirksėti akimis. Gydytojai, žinoma, teigė, jog visą gyvenimą liksiu kaip daržovė ir tegalėsiu mirksėti. Tokį jie mane įsivaizdavo, bet man buvo nesvarbu, ką jie galvoja. Svarbiausia - ką galvojau aš pats. Aš įsivaizdavau, kaip tapsiu normaliu žmogumi ir kaip išeisiu iš šios ligoninės.

Ligoninėje dirbau vien savo mintimis, o kai mąstai, gali susigrąžinti tai, ką esi praradęs.

Man buvo uždėtas respiratorius, ir gydytojai tvirtino, kad pats daugiau nebekvėpuosiu, nes pažeista diafragma. Bet vidinis balselis man kuždėjo:"Giliai kvėpuok, kvėpuok giliai." Galų gale man nuėmė respiratorių. Gydytojams žadą atėmė. Negalėjau sau leisti, kad neigiamos mintys atitrauktų mane nuo manojo tikslo ar vizijos.

Užsibrėžiau tikslą iki Kalėdų išeiti iš ligoninės. Ir tai padariau. Išėjau iš ligoninės savo kojomis. Gydytojai sakė, jog tai neįmanoma. Tai buvo diena, kurios niekada neužmiršiu.

Jei reikėtų patarti žmonėms , kurie štai dabar kenčia skausmus ir nieko nedaro, aš, apibendrinęs savo gyvenimo patirtį, galėčiau pasakyti štai ką:"Žmogus tampa tuo, apie ką galvoja."

Morrisas žinojo, jog jame slypinti jėga atneš jam tai, apie ką jis galvos. VISKAS ĮMANOMA. Jo istorija įkvėpė tūkstančius žmonių galvoti, įsivaizduoti ir pajausti, kaip jiems susigrąžinti sveikatą. Patį didžiausią savo gyvenimo išbandymą jis pavertė neįkainojama dovana.

Iš knygos "Nebijok gyventi!":

"Kai tik galvoje užgims kokia neigiama mintis, iš karto jai pasipriešinkite: atlikite kokį neįprastą veiksmą, pvz., ištarkite keistą garsą ar juokingą žodį arba įsignybkite sau į koją. Galbūt skamba juokingai, bet toks veiksmas padės negiamą mintį nuslopinti. Amžinasis gamtos dėsnis teigia, kad teigiami dalykai visada nugali neigiamus. Kai tik mesite iššūkį neigiamoms mintims ir poelgiams, neleidžiantiems jums siekti tikslų, jie greitai "supras", kad yra nepageidaujami svečiai jūsų proto rūmuose ir "nesugalvos" nieko geresnio, kaip palikti jus visiems laikams."

"Užsiprogramuokite pasitikėti savimi ir siekti didelės sėkmės. Kuo norite tapti? Jūsų protas - galingiausias visatos kompiuteris, be to, esate jo programuotojai. Kokius duomenis įvesite, tokį rezultatą ir gausite. Todėl jūsų gyvenimo kokybė yra tiesioginis proto programavimo rezultatas. Jūsų mintys yra tai, ką paleidžiate į pasaulį. Įsitikinkite, kad šie jūsų pasiuntiniai yra sveiki ir puikios formos. Jei jus valdo menkos mintys, jos nuodija kūną ir trumpina gyvenimą.
Šiuolaikinė medicina, tyrinėjanti sielą ir kūną, jau neabejoja, kad žmogaus mintys daro esminę įtaką viso organizmo fiziologijai. Jei mintys tamsios, savo kūnui pradėsite siųsti blogus signalus, o jis reaguos atitinkamai.
Teigiamas mąstymas - tai įprotis, kurį galite išsiugdyti."
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Liepa18*: 26 rugsėjo 2010 - 17:23
smile.gif aciu liepa:) zinau kad tai labai padeda,bet ibristi is tos ligos labai sunku..reik ilgai dirbti su savim ir psichologo pagalba.beje tai ir kainuoja pinigus,ir nekiekvienam tai prieinama,ash kai lankysiuos lietuvoje pasistenksiu nueiti bent kelis kartus,bet nemanau kad tie keli kartai kazka man pakeis.parasyk man i skype,idomu butu pakalbeti:)
Atsakyti