QUOTE(Rasmike @ 2010 09 25, 19:58)
noreciau pakalbeti apie viska.nebuvau ash pas psichoterapiauta,tiesiog dar ne daugiau nei metus,o tuo labiau anglijoje nueiciau pasji,kazi ar suprasciau ka jis ten shneketu:) na esme gal suprasciau:) o lietuvoje grizes begau pas neurologa..kaip pozityviai pastyti nzn,tiesiog viskas nesiseka ir tiek,krenta viskas po kojom,o da sveikata palinko..
Na aš dar nesu tokia tvirta, kad galėčiau dažnai kalbėti apie tai, mane tiesiog blogai veikia, ypač kalbos apie blogumus, simtopus ir t.t., net kitų žmonių, kažkaip per daug įsijaučiu...
Dabar pradėjau darbuotis su psichologe, tai tikiuosi po kurio laiko jau kitaip viską priimsiu, daug ramiau ir šaltesne galva
O apie pozityvų mąstymą vien pagooglinęs daug info rasi, tiesiog imk ir skaityk, ir bandyk keisti mąstymą... Nes jei mąstymo nepakeisti, jokie vaistai tau nepagelbės... Aišku, tam kartui bus gerai, bet kas po to, nes vaistai problemos neišprendžia...
Papildyta:
TIKRA ISTORIJA APIE MINTIES GALIĄ:
Morrisas Goodmanas
Knygų autorius, pasaulyje žinomas lektorius
Mano istorija prasidėjo 1981m. kovo 10 d. Ši diena iš esmės pakeitė mano gyvenimą. Jos niekada nepamiršiu. Mano lėktuvas patyrė avariją. Atsidūriau ligoninėje visiškai suparalyžiuotas. Lūžo mano stuburas - pirmasis ir antrasis kaklo slanksteliai, netekau rijimo reflekso - negalėjau nei gerti, nei valgyti, be to, buvo pažeista diafragma - negalėjau kvėpuoti. Galėjau tik mirksėti akimis. Gydytojai, žinoma, teigė, jog visą gyvenimą liksiu kaip daržovė ir tegalėsiu mirksėti. Tokį jie mane įsivaizdavo, bet man buvo nesvarbu, ką jie galvoja. Svarbiausia - ką galvojau aš pats. Aš įsivaizdavau, kaip tapsiu normaliu žmogumi ir kaip išeisiu iš šios ligoninės.
Ligoninėje dirbau vien savo mintimis, o kai mąstai, gali susigrąžinti tai, ką esi praradęs.
Man buvo uždėtas respiratorius, ir gydytojai tvirtino, kad pats daugiau nebekvėpuosiu, nes pažeista diafragma. Bet vidinis balselis man kuždėjo:"Giliai kvėpuok, kvėpuok giliai." Galų gale man nuėmė respiratorių. Gydytojams žadą atėmė. Negalėjau sau leisti, kad neigiamos mintys atitrauktų mane nuo manojo tikslo ar vizijos.
Užsibrėžiau tikslą iki Kalėdų išeiti iš ligoninės. Ir tai padariau. Išėjau iš ligoninės savo kojomis. Gydytojai sakė, jog tai neįmanoma. Tai buvo diena, kurios niekada neužmiršiu.
Jei reikėtų patarti žmonėms , kurie štai dabar kenčia skausmus ir nieko nedaro, aš, apibendrinęs savo gyvenimo patirtį, galėčiau pasakyti štai ką:"Žmogus tampa tuo, apie ką galvoja."
Morrisas žinojo, jog jame slypinti jėga atneš jam tai, apie ką jis galvos. VISKAS ĮMANOMA. Jo istorija įkvėpė tūkstančius žmonių galvoti, įsivaizduoti ir pajausti, kaip jiems susigrąžinti sveikatą. Patį didžiausią savo gyvenimo išbandymą jis pavertė neįkainojama dovana.
Iš knygos "Nebijok gyventi!":
"Kai tik galvoje užgims kokia neigiama mintis, iš karto jai pasipriešinkite: atlikite kokį neįprastą veiksmą, pvz., ištarkite keistą garsą ar juokingą žodį arba įsignybkite sau į koją. Galbūt skamba juokingai, bet toks veiksmas padės negiamą mintį nuslopinti. Amžinasis gamtos dėsnis teigia, kad teigiami dalykai visada nugali neigiamus. Kai tik mesite iššūkį neigiamoms mintims ir poelgiams, neleidžiantiems jums siekti tikslų, jie greitai "supras", kad yra nepageidaujami svečiai jūsų proto rūmuose ir "nesugalvos" nieko geresnio, kaip palikti jus visiems laikams."
"Užsiprogramuokite pasitikėti savimi ir siekti didelės sėkmės. Kuo norite tapti? Jūsų protas - galingiausias visatos kompiuteris, be to, esate jo programuotojai. Kokius duomenis įvesite, tokį rezultatą ir gausite. Todėl jūsų gyvenimo kokybė yra tiesioginis proto programavimo rezultatas. Jūsų mintys yra tai, ką paleidžiate į pasaulį. Įsitikinkite, kad šie jūsų pasiuntiniai yra sveiki ir puikios formos. Jei jus valdo menkos mintys, jos nuodija kūną ir trumpina gyvenimą.
Šiuolaikinė medicina, tyrinėjanti sielą ir kūną, jau neabejoja, kad žmogaus mintys daro esminę įtaką viso organizmo fiziologijai. Jei mintys tamsios, savo kūnui pradėsite siųsti blogus signalus, o jis reaguos atitinkamai.
Teigiamas mąstymas - tai įprotis, kurį galite išsiugdyti."