Įkraunama...
Įkraunama...

Sushi

Gal isivaizduojate kur nusipirkti skraidancios zuvies ikriuku? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(flyone @ 2010 07 12, 16:47)
Gal isivaizduojate kur nusipirkti skraidancios zuvies ikriuku? smile.gif

As kiek kazkada uzdavinejau sita klausima- atsakymo negavau mirksiukas.gif
Tik Nerytes ( aciu jai 4u.gif ) pavyko isklausineti, kad perka Lenkijoje, bet as kai buvau nulekusi- neradau schmoll.gif O dabar nevaziuoju- per tokius karscius bijau maista veztis, bet kai vaziuosiu- galesiu parasyti kaip sekesi Jei rasiu- galiu ir kitiems prigriebti, nes man sitie ikriukai- patys paciausi bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikos sušių specės 4u.gif Turiu sushi nori lapų, kurių dydis maždaug 20*21cm. Tai ar juos laužti pusiau, paskui nesigaus per maži sušiai? Sraigiškų milžinų nenoriu, bet kad maži ir nebūtų biggrin.gif
Beje, kiek ryžių verdat ir kokiam skaičiui žmonių? Gal visų gadint neverta, nesuvalgysim paskui unsure.gif
Atsakyti
Aš per pusę laužiu tada, kai noriu padaryti sushi maki. Kai darau didesnį- laužiu per maždaug 2/3 pločio (visada geriau turėti per didelį lakštą, nei per mažą).
Žmogui reiktų skaičiuoti apie 0.5 puodelio nevirtų ryžių. Aš kadangi kai darau sushi, darau apsirijimus, tai skaičiuoju po 0.75 puodelio žmogui.
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2010 08 14, 21:52)
Aš per pusę laužiu tada, kai noriu padaryti sushi maki. Kai darau didesnį- laužiu per maždaug 2/3 pločio (visada geriau turėti per didelį lakštą, nei per mažą).
Žmogui reiktų skaičiuoti apie 0.5 puodelio nevirtų ryžių. Aš kadangi kai darau sushi, darau apsirijimus, tai skaičiuoju po 0.75 puodelio žmogui.

Ačiū už informaciją 4u.gif
Žiūrėdama filmuką pastebėjau, kad dėdamas ryžius vyrukas mirkė rankas kažkokiam šviesiam geltonam skystyje unsure.gif Gal tas pats actas ar paprastas vanduo?.. Oi atsiprašau, jei nusišnekėjau, kol kas dar žalio supratimo neturiu biggrin.gif
Be to, nori lapai įdėti į tokią pakuotę, kuri daugiau sandariai neužsidarys, tad kur jūs juos paskui laikote, jei visų nesunaudojate?
Atsakyti
Gali būti, kad tas geltonas skystis- ryžių actas, kad dezinfekuotų bakterijas. Aš mirkau paprastam, šaltam vandeny, tiesiog kad ryžiai neliptų prie rankų.
Jei pakuotė sandariai nebeužsidaro, įdėkit į užsispaudžiantį maišelį
user posted image
iškart po naudojimo, kitaip sugers drėgmę iš oro ir susiraitys.
Atsakyti
Didelis dėkui himalaia už patarimus, sushiai gavosi puikiai, šita tema tikrai naudinga buvo thumbup.gif
Tik pirkdama sojos padažą Kikkoman (kaip Sushi Express būna patiekiamas) tikėjausi, kad jo ir skonis toks bus, o pasirodo jį ten gerai praskiedžia doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
Įmetu savo šiandieninių sušių nuotraukas:
user posted image
user posted image
Paskutinę sušių "dešrą" bepjaustant pagaliau atradau peilį tinkamai pjaunantį cool.gif
O dar rugsėjo 1-osios proga tikriausiai susirengsim sušių vakarėlį, tai gal išlysiu iš tų lašišos-agurko-philadelphia'os sūrio rėmų biggrin.gif
Atsakyti
Labai gražučiai biggrin.gif
Aš jau senokai bedariau, bet laaaabai noriu. Vis laiko nėra.
Filmų atsisiunčiau, žiūrėsiu suši gaminimo procesą. ax.gif Nors dažniausiai nieko naujo neparado.
Reikia ir man peilio. Nes pjaustymas tai didžiausia tragedija man.
Atsakyti
QUOTE(Marija5 @ 2010 08 27, 09:29)
Labai gražučiai  biggrin.gif
Aš jau senokai bedariau, bet laaaabai noriu. Vis laiko nėra.
Filmų atsisiunčiau, žiūrėsiu suši gaminimo procesą.  ax.gif Nors dažniausiai nieko naujo neparado.
Reikia ir man peilio. Nes pjaustymas tai didžiausia tragedija man.

Aš aštrų peilį prieš kieviną pjūvį suvilgau šaltu vandeniu, tai puikiai pjaustosi, nelimpa smile.gif
Fantane, liuks, žadini apetitą tongue.gif
Atsakyti
Ir aš su vandenuku, bet pas manę peilis bukas hihihi.gif
Pirksiu naują rinkinuką, jau išrinkau. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Marija5 @ 2010 08 27, 12:36)
Ir aš su vandenuku, bet pas manę peilis bukas hihihi.gif
Pirksiu naują rinkinuką, jau išrinkau.  biggrin.gif
Ziurejau ziurejau i ta suhi ir nusprendziau tuo uzsiimti is pagrindu.Gal kam idomu pasiziuret kas gavosi? Ateikit i sushi vakareli rugsejo 8 d. 18 val.treciadieni Kaune, V.Kreves pr.28a kavineje "12-ka kedziu".Atidarau "SUSHIgreitai" bara.Paragausit ir pamatysit, gal ka naujo apie sushi isgirsit.
Atsakyti