Tiesa, Japoniska majoneza jau radau kur pirkti... Liko tik skraidanciu zuvu ikrai
QUOTE(DolceVita @ 2010 03 23, 16:03)
Tiesa, Japoniska majoneza jau radau kur pirkti... Liko tik skraidanciu zuvu ikrai
O kur pirkti japonišką majonezą?
"Prieskoniai profesionalams" Basanaviciaus 18, Vilniuje. Indelis apie 1 litra - kaina 30 lt
Nu, mergickos, radau ikrus . Osaka restorane Vilniaus gatveje. Sake, kad kaina 100 g - 6 Lt. Dar nepirkau, nebandziau, bet butinai pabandysiu.
QUOTE(mmartaa @ 2010 03 23, 10:44)
o kaip skonis japonisko majonezo ar labai skiriasi nuo iprastu?
Labai subtilus tas skirtumas, nebaisiai ir skiriasi. Pagrindinis skirtumas tas, jog japoniškas majonezas gaminamas su ryžių actu ir tiek. Nelabai verta už litrą 30 lt mokėt, manau.
QUOTE(DolceVita @ 2010 03 23, 19:00)
Nu, mergickos, radau ikrus . Osaka restorane Vilniaus gatveje. Sake, kad kaina 100 g - 6 Lt. Dar nepirkau, nebandziau, bet butinai pabandysiu.
vau!paciam restorane parduoda,tai kur sia rasi parduotuvese,matyt jie patys juos atsiveza is Japonijos
Bandžiau vakar daryti, bet ryžiai nelabai išėjo, perviriau trubūt Bet vistiek skanu buvo
Sushi jau keli metai kaip gaminu namie: darau tik su sūdyta lašiša, nes rūkyta permuša visus kitus skonius. Nori lapą irgi visada pjaunu per pusę, nebūna per mažas.
Dėl tuno tai galima naudoti ir savo sultyse ir aliejuje, svarbu gerai nuspausti skystį, tiesa tuną aš pamaišau su majonezu, tada jis nebuna sausas.
Vasabi aš į vidų nededu, nematau prasmės, nes valgau sushius su vasabi ištipdytu sojoje.
Mano pagrindiniai sushi ingridientai:
lašisa, poras, krabų lazdelės (tik ne šaldytos), tunas, krevetės, ikrai, agurkas, avokadas, esu dėjus marinuotas mažas kukurūzų burbuoles. Žiūriu nemažai kas deda morką, papriką bet neesu bandžius ar skanu?
Dėl tuno tai galima naudoti ir savo sultyse ir aliejuje, svarbu gerai nuspausti skystį, tiesa tuną aš pamaišau su majonezu, tada jis nebuna sausas.
Vasabi aš į vidų nededu, nematau prasmės, nes valgau sushius su vasabi ištipdytu sojoje.
Mano pagrindiniai sushi ingridientai:
lašisa, poras, krabų lazdelės (tik ne šaldytos), tunas, krevetės, ikrai, agurkas, avokadas, esu dėjus marinuotas mažas kukurūzų burbuoles. Žiūriu nemažai kas deda morką, papriką bet neesu bandžius ar skanu?