QUOTE(omg @ 2010 01 11, 06:32)
na na kas čia per patiekalas? ir kur to popieriaus įsigyti galima
sušį namuose daryti jau įgudau tai šeima reikalauja ko nors neįprastesnio kai pradėjau namie gaminti gan dažnai sušį valgydavom, tai gal pabodo
o kaip ten su tuo sūriu darosi? aš bandžiau su rūkytu sūriu, visai įdomus skonis gavosi
sušį namuose daryti jau įgudau tai šeima reikalauja ko nors neįprastesnio kai pradėjau namie gaminti gan dažnai sušį valgydavom, tai gal pabodo
o kaip ten su tuo sūriu darosi? aš bandžiau su rūkytu sūriu, visai įdomus skonis gavosi
Nelabai čia į sushi temą, bet vistiek parašysiu. Patiekalas labai lengvas-
reikia iš pradžių pasiruošti visus produktus, tada pradėti vynioti.
Reikės:
apvalių ryžių popieriaus lapų
virtų celofaninių makaronų
šiaudeliais pjaustytų morkų, agurkų
salotų lapų
sojos daigų
virtų krevečių, išilgai perpjautų per pusę
šviežios kalendros
šviežio baziliko
šviežios mėtos (nebūtina dėti visus prieskonius, bet bent vienas privalomas)
svogūnų laiškų
Padažui:
žemės riešutų sviesto
smulkintų žemės riešutų (nebūtinai)
čili pastos (nebūtinai, jei nemėgstat aštriai)
ryžių acto arba citrinos, laimo sulčių
fish sauce (nežinau, kaip lietuviškai... ne žuvies padažas, matyt )
Jei nerandat ingredientų padažui, galit paprastą sojos padažą naudot arba kokį saldžiarūgštį pasidaryti, bet riešutai nepakartojamą skonį priduoda.
Gaminimas:
ryžių popierių pamerkiat į lėkštę su šiltu vandeniu kelioms sekundėms, kol pasidarys permatomas ir suminkštės (tik nereikia per ilgai laikyti). Lakštą atsargiai dėti ant pjaustymo lentos ar kito nelipnaus paviršiaus. Ant dugno krauti krevetes, apvaliąja puse į apačią, ant jų prieskonius ir daržoves, galiausiai gumulėlį makaronų. Užlenkti kraštus ir suvynioti, kad išeitų pailgas ritinėlis. Padažui sumaišyti visus ingredinetus (nepasakysiu tiksliai, kiek ko reikia, nes visi skirtingą skonį turi. Bet maždaug didelis šaukštas riešutų sviesto, keletas čiukrštelėjimų fish sauce, keletas lašų acto. Padažas turi būti kaip tiršta blynų tešla, tad reikia ragauti ir atitaikyti, kokios proporcijos jums pagal skonį patinka. Suskystinimui galima vandenį naudot.). Valgyti mirkant į padažą.
Čia parodytas autentiškas vyniojimo būdas. Aš darau paprasčiau, sukraunu viską į krūvą ir vynioju.