Įkraunama...
Įkraunama...

Sushi

QUOTE(omg @ 2010 01 11, 06:32)
na na kas čia per patiekalas?  g.gif  ir kur to popieriaus įsigyti galima g.gif
sušį namuose daryti jau įgudau tai šeima reikalauja ko nors neįprastesnio  biggrin.gif  kai pradėjau namie gaminti gan dažnai sušį valgydavom, tai gal pabodo  unsure.gif
o kaip ten su tuo sūriu darosi? aš bandžiau su rūkytu sūriu, visai įdomus skonis gavosi  4u.gif

Nelabai čia į sushi temą, bet vistiek parašysiu. Patiekalas labai lengvas-
reikia iš pradžių pasiruošti visus produktus, tada pradėti vynioti.
Reikės:

apvalių ryžių popieriaus lapų
virtų celofaninių makaronų
šiaudeliais pjaustytų morkų, agurkų
salotų lapų
sojos daigų
virtų krevečių, išilgai perpjautų per pusę
šviežios kalendros
šviežio baziliko
šviežios mėtos (nebūtina dėti visus prieskonius, bet bent vienas privalomas)
svogūnų laiškų

Padažui:
žemės riešutų sviesto
smulkintų žemės riešutų (nebūtinai)
čili pastos (nebūtinai, jei nemėgstat aštriai)
ryžių acto arba citrinos, laimo sulčių
fish sauce (nežinau, kaip lietuviškai... ne žuvies padažas, matyt smile.gif )
Jei nerandat ingredientų padažui, galit paprastą sojos padažą naudot arba kokį saldžiarūgštį pasidaryti, bet riešutai nepakartojamą skonį priduoda.

Gaminimas:
ryžių popierių pamerkiat į lėkštę su šiltu vandeniu kelioms sekundėms, kol pasidarys permatomas ir suminkštės (tik nereikia per ilgai laikyti). Lakštą atsargiai dėti ant pjaustymo lentos ar kito nelipnaus paviršiaus. Ant dugno krauti krevetes, apvaliąja puse į apačią, ant jų prieskonius ir daržoves, galiausiai gumulėlį makaronų. Užlenkti kraštus ir suvynioti, kad išeitų pailgas ritinėlis. Padažui sumaišyti visus ingredinetus (nepasakysiu tiksliai, kiek ko reikia, nes visi skirtingą skonį turi. Bet maždaug didelis šaukštas riešutų sviesto, keletas čiukrštelėjimų fish sauce, keletas lašų acto. Padažas turi būti kaip tiršta blynų tešla, tad reikia ragauti ir atitaikyti, kokios proporcijos jums pagal skonį patinka. Suskystinimui galima vandenį naudot.). Valgyti mirkant į padažą.
Čia parodytas autentiškas vyniojimo būdas. Aš darau paprasčiau, sukraunu viską į krūvą ir vynioju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 11 sausio 2010 - 18:40
himalaia, kaip uzsimaniau tokio padazo su riesutu sviestu rolleyes.gif , reiks butinai isbandyti, nes mes kai darom summer rolls tai mirkom i sojos padaza arba pirktini saldziarugsti blush2.gif

ACIU uz ideja 4u.gif
Atsakyti
Nėr už ką ax.gif
Man čia toks klausimas kilo, a kodėl sushi tema yra šitam forumo skyriuje patalpinta... Anei čia užkandis, ir ne sriuba... Kaip ir pagrindinis patiekalas.
Atsakyti
thumbup.gif siais metais spejau du kart pagaminti sushi. kaip pirmi blynai visai neblogai gavosi. rolleyes.gif visi liko gyvi
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2010 01 11, 20:35)
Nelabai čia į sushi temą, bet vistiek parašysiu. Patiekalas labai lengvas-
reikia iš pradžių pasiruošti visus produktus, tada pradėti vynioti.
Reikės:



labai ačiū už receptą, būtinai išbandysiu bigsmile.gif
Atsakyti
O kaip jus darote spice tuna?
Man tunas laaaabai patinka.
Gal ir MB valgys, jeigu bus aštru. biggrin.gif
Atsakyti
Sugundžiau ir aš išbandyti sushi pasigaminti. Vakar nusipirkau beveik visus produktus gamybai. Kokį patartumėt įdarą naudot?
Jei imti lašišą, kokia ji turi būti: sūdyta, rūktya, žalia? Niekada nesu ragavus sushi blush2.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Pirma kartą šiandien gaminau sushi-gavosi idealiai. Viską susipirkau Prismoje-pasirinkimas tikrai didelis. Įdarui naudojau: sojų pupelių daigus, morką, agurką, avokado, omletą. Galvojau dar kukurūzų burbuoles naudoti, bet persigalvojau, nes man jos vienos pasirodė neskanios, tai bijojau sugadinti viską.
Atsakyti
Kokį omletą? ax.gif
Atsakyti
Na, va, kaip smagu, kad sushi populiarėja ax.gif

QUOTE(Marija5 @ 2010 01 12, 08:10)
O kaip jus darote spice tuna?
Man tunas laaaabai patinka.
Gal ir MB valgys, jeigu bus aštru.  biggrin.gif

Aš darau taip- smulkiais gabaliukais pjaustytas šviežias tunas+japoniškas majonezas (jo kartais ir nededu)+ sriracha padažas arba čili pasta. Kartais dar svogūnų laiškų pridedu arba wasabi papildomam aštrumui.

QUOTE(dosa @ 2010 01 12, 08:28)
Sugundžiau ir aš išbandyti sushi pasigaminti. Vakar nusipirkau beveik visus produktus gamybai. Kokį patartumėt įdarą naudot?
Jei imti lašišą, kokia ji turi būti: sūdyta, rūktya, žalia? Niekada nesu ragavus sushi  blush2.gif

Geriausia būtų šviežia. Pabandykit su lašiša ir Philadelphia cream cheese, turėtų patikt.

QUOTE(Marija5 @ 2010 01 12, 09:38)
Kokį omletą?  ax.gif

Japonišką smile.gif Kaip daryti japonišką omletą. Galima gaminti ir su paprasta keptuve bei be dashi pagrindo, tik su cukrumi, soja ir vandeniu.
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2010 01 12, 18:32)
...sriracha padažas arba čili pasta.
...dashi pagrindo...

Kokius jus čia žodžius vartojate negirdėtus biggrin.gif
Jų galima įsigyti parduotuvėje?
Ar čia reikia jau į specializuotą važiuoti? g.gif
Atsakyti
Srirachos esu mačiusi, tik nepamenu, kur. Taip atrodo:
user posted image
Iš esmės šio padažo pagrindas- čili, bet turi jis savotišką prieskonį, dėl to aš jį mėgstu.
O dashi nesu niekur mačius, gal kas kitas užtikę yra, pasakys. Bet nelabai reikalingas dalykas, realiai.
Atsakyti