Įkraunama...
Įkraunama...

Sushi

o mums visiskai nepatiko susi, viskas iskeliavo i siuksline tie nori lapai smirda labai jau ir liekam prie tradiciniu karbonadu, bet ryziukai su acto ir cukriuko druskytes misinuku prie mesytes bus vartojami...
Atsakyti
QUOTE(čikuraku @ 2009 12 31, 22:53)
o mums visiskai nepatiko susi, viskas iskeliavo i siuksline tie nori lapai smirda labai jau ir liekam prie tradiciniu karbonadu, bet ryziukai su acto ir cukriuko druskytes misinuku prie mesytes bus vartojami...

O tai nebuvot ragavę sušio? Pirmą kartą ragavot savo gamintus?

O aš per Kalėdas gaminau, taip bijojau, taip bijojau, o gavosi super duper biggrin.gif Vyras sakė, kad skanesnių neragavo biggrin.gif
Gaila fotkių nepadariau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(čikuraku @ 2009 12 31, 14:53)

Galima gi ir be nori gamint mirksiukas.gif Pastebėjau, kad daug kam iš mano pažįstamų rato ir apskritai sushi nepatinka vien dėl tų jūros dumblių.
O aš va vieną draugę konvertavau į sushi mėgėją thumbup.gif Kažkada vaikystėj ragavo, baisiai nepatiko, aš pasikviečiau į sushi darymo vakarėlį, tai užsikabino, sakė smile.gif
Atsakyti
Aš tikrų nesu valgiusi... blush2.gif bet dariau namuose ir pasakykit man, kaip turi gautis tie nori lapai? Jie turi ir likti traskūs, ar suminkštėję? Man jau bevyniojant sušiukus nori pasidare minkštas. Ką ne taip dariau? O gal taip ir turėjo gautis? Šiaip tai skanu buvo... Kaip aš sakau... na kas čiai gali būti neskanaus, kad mesti į šiukšlinę? - ryžiai skanu, lašiša, krevetės, agurkiukas... o nori tai man visai nesmirda... blink.gif
Na žodžiu nori turi būti minkštas ar traškus? unsure.gif
Atsakyti
Traškūs nori negali išlikti, nes jie vien prisigėrę oro drėgmės suminkštėja, net ir nesusilietę su maistu. O apkrovus drėgnais ryžiais, tuo labiau pasidaro minkšti tie lapai, tad viską gerai darėt.
Atsakyti
sveikos smile.gif

norejau paklaust, tas actas su cukrumi dedamas del skonio ar del geresnio ryziu sukibimo?t.y. ar butinas jis?drauge lygtais be jo dare ir liuks buvo. labai patiko, tai bandysiu pati pirma karta smile.gif o tarkim yakatoj kai valgiau, tai neskanu buvo
Atsakyti
Originaliai actas buvo dedamas ir dėl skonio, ir dėl jo antibakterinių savybių. Galima nedėt, žinoma, bet man tada sushis praranda tą specifinį skonį, kurio dažnai norisi. O cukrus padeda tą rūgštumą tik subalansuot, jo turi išvis nesijaust.
Ir kartais restoranuose acto būna per daug pridedama. Man, pvz., patinka, kai vos vos jaučiasi rūgštelė, bet ne per daug.
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2010 01 06, 18:04)
Originaliai actas buvo dedamas ir dėl skonio, ir dėl jo antibakterinių savybių. Galima nedėt, žinoma, bet man tada sushis praranda tą specifinį skonį, kurio dažnai norisi.

drinks_cheers.gif man irgi rolleyes.gif

oj, kaip uzsimaniau sushiuku wub.gif
Atsakyti
nu ka, kaip pirma karta visai puikiai gavosi, gaila nenufotkinau, puolem valgyti biggrin.gif dariau su lasisa ir agurku, kita karta noreciau su tuo filadelfijos suriu pabandyt. to acto neradau pirkt ir tingejau kitur paieskot, tai kitam kartui susirasiu, skanu ir be jo buvo smile.gif beje, maciau pirkt vietoj nori kazkokiu keistu permatomu lapu g.gif idomu kas ten per dalykas ir skonis
Atsakyti
Jei tie lapai buvo tokie balkšvi
user posted image
tai galėjo būti ryžių popierius, geras daiktas summer rolls gaminimui:
user posted image
Jezau, kaip juos mėgstu... Ir labai lengva namie pasidaryt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 09 sausio 2010 - 21:39
Taip, matyt matei ryziu popieriu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2010 01 09, 23:38)
Jei tie lapai buvo tokie balkšvi
tai galėjo būti ryžių popierius, geras daiktas summer rolls gaminimui:
Jezau, kaip juos mėgstu... Ir labai lengva namie pasidaryt.

na na kas čia per patiekalas? g.gif ir kur to popieriaus įsigyti galima g.gif
sušį namuose daryti jau įgudau tai šeima reikalauja ko nors neįprastesnio biggrin.gif kai pradėjau namie gaminti gan dažnai sušį valgydavom, tai gal pabodo unsure.gif
o kaip ten su tuo sūriu darosi? aš bandžiau su rūkytu sūriu, visai įdomus skonis gavosi 4u.gif
Atsakyti