QUOTE(čikuraku @ 2009 12 31, 22:53)
o mums visiskai nepatiko susi, viskas iskeliavo i siuksline tie nori lapai smirda labai jau ir liekam prie tradiciniu karbonadu, bet ryziukai su acto ir cukriuko druskytes misinuku prie mesytes bus vartojami...
O tai nebuvot ragavę sušio? Pirmą kartą ragavot savo gamintus?
O aš per Kalėdas gaminau, taip bijojau, taip bijojau, o gavosi super duper Vyras sakė, kad skanesnių neragavo
Gaila fotkių nepadariau
QUOTE(čikuraku @ 2009 12 31, 14:53)
o mums visiskai nepatiko susi, viskas iskeliavo i siuksline tie nori lapai smirda labai jau ir liekam prie tradiciniu karbonadu, bet ryziukai su acto ir cukriuko druskytes misinuku prie mesytes bus vartojami...
Galima gi ir be nori gamint Pastebėjau, kad daug kam iš mano pažįstamų rato ir apskritai sushi nepatinka vien dėl tų jūros dumblių.
O aš va vieną draugę konvertavau į sushi mėgėją Kažkada vaikystėj ragavo, baisiai nepatiko, aš pasikviečiau į sushi darymo vakarėlį, tai užsikabino, sakė
Aš tikrų nesu valgiusi... bet dariau namuose ir pasakykit man, kaip turi gautis tie nori lapai? Jie turi ir likti traskūs, ar suminkštėję? Man jau bevyniojant sušiukus nori pasidare minkštas. Ką ne taip dariau? O gal taip ir turėjo gautis? Šiaip tai skanu buvo... Kaip aš sakau... na kas čiai gali būti neskanaus, kad mesti į šiukšlinę? - ryžiai skanu, lašiša, krevetės, agurkiukas... o nori tai man visai nesmirda...
Na žodžiu nori turi būti minkštas ar traškus?
Na žodžiu nori turi būti minkštas ar traškus?
Traškūs nori negali išlikti, nes jie vien prisigėrę oro drėgmės suminkštėja, net ir nesusilietę su maistu. O apkrovus drėgnais ryžiais, tuo labiau pasidaro minkšti tie lapai, tad viską gerai darėt.
sveikos
norejau paklaust, tas actas su cukrumi dedamas del skonio ar del geresnio ryziu sukibimo?t.y. ar butinas jis?drauge lygtais be jo dare ir liuks buvo. labai patiko, tai bandysiu pati pirma karta o tarkim yakatoj kai valgiau, tai neskanu buvo
norejau paklaust, tas actas su cukrumi dedamas del skonio ar del geresnio ryziu sukibimo?t.y. ar butinas jis?drauge lygtais be jo dare ir liuks buvo. labai patiko, tai bandysiu pati pirma karta o tarkim yakatoj kai valgiau, tai neskanu buvo
Originaliai actas buvo dedamas ir dėl skonio, ir dėl jo antibakterinių savybių. Galima nedėt, žinoma, bet man tada sushis praranda tą specifinį skonį, kurio dažnai norisi. O cukrus padeda tą rūgštumą tik subalansuot, jo turi išvis nesijaust.
Ir kartais restoranuose acto būna per daug pridedama. Man, pvz., patinka, kai vos vos jaučiasi rūgštelė, bet ne per daug.
Ir kartais restoranuose acto būna per daug pridedama. Man, pvz., patinka, kai vos vos jaučiasi rūgštelė, bet ne per daug.
QUOTE(himalaia @ 2010 01 06, 18:04)
Originaliai actas buvo dedamas ir dėl skonio, ir dėl jo antibakterinių savybių. Galima nedėt, žinoma, bet man tada sushis praranda tą specifinį skonį, kurio dažnai norisi.
man irgi
oj, kaip uzsimaniau sushiuku
nu ka, kaip pirma karta visai puikiai gavosi, gaila nenufotkinau, puolem valgyti dariau su lasisa ir agurku, kita karta noreciau su tuo filadelfijos suriu pabandyt. to acto neradau pirkt ir tingejau kitur paieskot, tai kitam kartui susirasiu, skanu ir be jo buvo beje, maciau pirkt vietoj nori kazkokiu keistu permatomu lapu idomu kas ten per dalykas ir skonis
Jei tie lapai buvo tokie balkšvi
tai galėjo būti ryžių popierius, geras daiktas summer rolls gaminimui:
Jezau, kaip juos mėgstu... Ir labai lengva namie pasidaryt.
tai galėjo būti ryžių popierius, geras daiktas summer rolls gaminimui:
Jezau, kaip juos mėgstu... Ir labai lengva namie pasidaryt.
Taip, matyt matei ryziu popieriu
QUOTE(himalaia @ 2010 01 09, 23:38)
Jei tie lapai buvo tokie balkšvi
tai galėjo būti ryžių popierius, geras daiktas summer rolls gaminimui:
Jezau, kaip juos mėgstu... Ir labai lengva namie pasidaryt.
tai galėjo būti ryžių popierius, geras daiktas summer rolls gaminimui:
Jezau, kaip juos mėgstu... Ir labai lengva namie pasidaryt.
na na kas čia per patiekalas? ir kur to popieriaus įsigyti galima
sušį namuose daryti jau įgudau tai šeima reikalauja ko nors neįprastesnio kai pradėjau namie gaminti gan dažnai sušį valgydavom, tai gal pabodo
o kaip ten su tuo sūriu darosi? aš bandžiau su rūkytu sūriu, visai įdomus skonis gavosi