[quote=himalaia,2009 11 23, 21:00]img]
himalaia
super sushiukai
labai graziai visi paruosti o dar zinant, kad tai taip skanu niam niam
kokius produktus (be ryziu) esate idejusi ten paskutiniuose, a???
QUOTE(bezelea @ 2009 12 09, 11:41)
labai grazu - tik ryziu daug o kaip skonis? Gal ta ziuvies rombeli didesni reiketu daryt?
Papildyta:
Gal galetum pasakyt - kas cia ta geltona zuvyte ir tamsiai raudona
man tai japoniska virtuve - superine , o kinietiska - visai nepatinka
Papildyta:
Gal galetum pasakyt - kas cia ta geltona zuvyte ir tamsiai raudona
man tai japoniska virtuve - superine , o kinietiska - visai nepatinka
Skonis paprastas, kaip ir bet kokio suktinuko. Aišku, galima žuvies didesnį gabalą dėt. Arba daryt desertinį, su saldžiais ryžiais ir vaisiais.
Tamsiai raudona- tunas, geltona- baltasis tunas, o ant nigiri gelsva žuvis- tilapija.
O man absoliučiai visa, kiek ragavau -azijos virtuvė patinka. Nuo Korėjos iki artimųjų rytų. O iš kinų virtuvės labai mėgstu stiry fry principu pagamintus patiekalus. Labai skanu, sveika, ir pačiam pasigaminti lengva.
QUOTE(*Jolacka* @ 2009 12 09, 13:58)
himalaia
super sushiukai
labai graziai visi paruosti o dar zinant, kad tai taip skanu niam niam
kokius produktus (be ryziu) esate idejusi ten paskutiniuose, a???
super sushiukai
labai graziai visi paruosti o dar zinant, kad tai taip skanu niam niam
kokius produktus (be ryziu) esate idejusi ten paskutiniuose, a???
Dėkui
Jei apie jūsų pacituotą nuotrauką kalbat, tai tas raudonas įdaras- smulkintas tunas, japoniškas majonezas ir sriracha (čili) padažas. Su avokadu- agurkas, ungurys ir avokadas. Su krabų lazdelėm- philadelphia cream cheese ir avokadas.
QUOTE(himalaia @ 2009 12 09, 21:15)
Jei apie jūsų pacituotą nuotrauką kalbat, tai tas raudonas įdaras- smulkintas tunas, japoniškas majonezas ir sriracha (čili) padažas. Su avokadu- agurkas, ungurys ir avokadas. Su krabų lazdelėm- philadelphia cream cheese ir avokadas.
taip, as uzklausiau apie sioje nuotraukyteje esancius sushiukus
aciukas uz isvardintus produktus
super Jusu pagaminta, man taip gal ir nesigaus, bet bandysiu...
Ryt kaip tik mėginsiu daryt suši pirmą kart Tiesą pasakius žuvies nelabai toleruoju, tikiuosi su laiku įprasiu, tai savo porcija darysiu kaip daugelis su krabų lazdelėm, o kitiems gal kokios lašišos Avokado turbūt vengsiu, jis man labai keisto skonio... Ko dar būtų galima įdėt, dar nepasiruošusiam žuvintis?
QUOTE(*Jolacka* @ 2009 12 09, 14:30)
taip, as uzklausiau apie sioje nuotraukyteje esancius sushiukus
aciukas uz isvardintus produktus
super Jusu pagaminta, man taip gal ir nesigaus, bet bandysiu...
aciukas uz isvardintus produktus
super Jusu pagaminta, man taip gal ir nesigaus, bet bandysiu...
Kodėl turi neišeiti... Man iš pirmo karto pavyko, tik pasiskaičiau gan smulkiai, kaip viską daryti ir tiek, kad bedarant nekiltų klausimų. O jei ir puikiai neišeis, skonis nuo to juk nesikeičia, o su praktika ateis patirtis.
QUOTE(Andas @ 2009 12 09, 17:33)
Ryt kaip tik mėginsiu daryt suši pirmą kart Tiesą pasakius žuvies nelabai toleruoju, tikiuosi su laiku įprasiu, tai savo porcija darysiu kaip daugelis su krabų lazdelėm, o kitiems gal kokios lašišos Avokado turbūt vengsiu, jis man labai keisto skonio... Ko dar būtų galima įdėt, dar nepasiruošusiam žuvintis?
Agurkas, cream cheese, sezamo sėklos, šparagai, omletas, morkos, salotų lapai, svogūnų laiškai, grybai, žemės riešutai, ikrai, krevetės. Į sushi praktiškai viską galima dėt, tik prisifantazuot reikia. Galit bandyti hand rolls pasidaryti, lengviau formuoti ir sukišti visokias daržoves ten.
Noriu paklausti apie ryžius. Radau yotube variantų, kai verdant ryžius pilamas iš karto ryžių actas (verdama su juo), o radau ir tokių, kai išvirę ryžiai šlakstomi tuo acto+cukraus padažu.
Kaip jūs darot? Kaip geriau ir teisingiau?
QUOTE(Kashaya @ 2009 12 17, 13:12)
Noriu paklausti apie ryžius. Radau yotube variantų, kai verdant ryžius pilamas iš karto ryžių actas (verdama su juo), o radau ir tokių, kai išvirę ryžiai šlakstomi tuo acto+cukraus padažu.
Kaip jūs darot? Kaip geriau ir teisingiau?
As tai jau isvirtus slakstau, nes maciau, kad taip daro japones, bet manau cia kiekviena spasirenka kaip kam skaniau, turbut vieno teisingo varianto nera
kiek laiko pries vyniojant reikia palaukt, kada jau suvyniojus buna tinkami valgyti? tu dumbliniu lapuku suprantu drekinti nereikia? o majoneza kai kurioms skanu, tai tik vienoj vietoj perskaiciau, kad maiso su tunu, ar dar kaip kitos makaluojat, mums betruksta tik ryziu acto nusipirkt ir viska jau turesim, ar gaminat ant tos bambukines paklotes is kart, ar maciau nuotraukoj cia pas kazka plevele padengta?
sorry, kad tiek daug klausimu
sorry, kad tiek daug klausimu
Prieš pradedant vyniot reiktų palaukti, kol ryžiai atvėsta iki kambario temperatūros (galima palikti prie ventiliatoriaus, karts nuo karto pamaišant, arba pamakaluoti su vėduokle, kad greičiau procesas vyktų). Nors iš nekantrumo esu vyniojus su šiltais (bet ne karštais), tai labai didelio skirtumo nepastebėjau. Gal šilti ryžiai kiek lipnesni, drėgnesni.
O jau suvyniojus galima valgyti iškart. Dumblių drėkinti nereikia, tik patį kraštelį, kad geriau suliptų suvyniota "dešrele". Aš vietoj vandens (nes jei užsivėpsai bedarant, susigarbiniuoja tas dumblis sudrėkintas) tiesiog su keliais ryžiais prabraukiu kraštą (taip pritrėškiu ryžius, kad tik košė liktų). Dar geriau sulimpa, nei su vandeniu.
Aš bambuko kilimėlį įsidedu į palstikinį maisto šaldymo maišelį, o po visko jį tik nuplaunu ir vėl naudoju. Galima dar tą kilimėlį suvynioti į lipnią plastikinę plėvelę maistui. Ypač patogu išvirkščius suktinukus darant, ryžiai taip neprilimpa.
O jau suvyniojus galima valgyti iškart. Dumblių drėkinti nereikia, tik patį kraštelį, kad geriau suliptų suvyniota "dešrele". Aš vietoj vandens (nes jei užsivėpsai bedarant, susigarbiniuoja tas dumblis sudrėkintas) tiesiog su keliais ryžiais prabraukiu kraštą (taip pritrėškiu ryžius, kad tik košė liktų). Dar geriau sulimpa, nei su vandeniu.
Aš bambuko kilimėlį įsidedu į palstikinį maisto šaldymo maišelį, o po visko jį tik nuplaunu ir vėl naudoju. Galima dar tą kilimėlį suvynioti į lipnią plastikinę plėvelę maistui. Ypač patogu išvirkščius suktinukus darant, ryžiai taip neprilimpa.
QUOTE(himalaia @ 2009 12 22, 03:34)
aciu po truputi svieseja akyse...kaip cia veiksmas turi vykti.
Sveikutes, shedevru meistriukes
Klausykit, mamukai, niu jus man pasakykit, kur jus gaunat to ungurio pirkti japansko, m? Unagi, berods, vadinasi... nu neturiu zhalio supratimo kur ieshkot, jei ne PC
Prisiziurinejau visokiausiu skanestu, tai daba jau ruoshiu meniu Naujiems Metams
Achiu ish anskto
Klausykit, mamukai, niu jus man pasakykit, kur jus gaunat to ungurio pirkti japansko, m? Unagi, berods, vadinasi... nu neturiu zhalio supratimo kur ieshkot, jei ne PC
Prisiziurinejau visokiausiu skanestu, tai daba jau ruoshiu meniu Naujiems Metams
Achiu ish anskto
zinokit kinu restorane labai nepatiko susi
as pati pasidarau su tokiu idaru koki megstam ir skanu
as pati pasidarau su tokiu idaru koki megstam ir skanu